Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonoji vilkligė

laba diena,
Sergu vilklige 5m.Kiekvienais metais buna pablogėjimai, nors ir vaistus geriu ir daktaru klausau, bet jau yra kaip yra susitaikiaus su tuo.Bet niekaip negaliu pastoti sad.gif , buvo persileidimu.Daktarai sako, kad man nelemta buti mamyte, bet tuo netikiu.
Noreciau isgirsti Jusu istoriju apie nestuma.
Nes su daktarais man kalbeti apie tai be sansu, o leliuko labai noriu, o gal visdelto susitaikyti su tuo, kad neturesiu vaikuciu.
Atsakyti
QUOTE(linafr @ 2007 01 22, 19:27)
laba diena,
Sergu vilklige 5m.Kiekvienais metais buna pablogėjimai, nors ir vaistus geriu ir daktaru klausau, bet jau yra kaip yra susitaikiaus su tuo.Bet niekaip negaliu pastoti sad.gif , buvo persileidimu.Daktarai sako, kad man nelemta buti mamyte, bet tuo netikiu.
Nes su daktarais man kalbeti apie  tai be sansu, o leliuko labai noriu, o gal visdelto susitaikyti su tuo, kad neturesiu vaikuciu.

Sveika ir saunuole, kad netiki, reikia kuo daugiau vilties.
Kiek zinau si liga pastojimui jokios itakos neturi. Bent jau man gydytoja sake.
As po dvieju metu laukimo pirmo vaikelio susilaukiau, o antro dabar net per greitai laukiuosi visai to neplanuodama lotuliukas.gif Taigi nenusimink ir nenuleisk ranku.
O kiek laiko jau negali pastoti?
Atsakyti
QUOTE(reida @ 2007 01 22, 20:52)
Sveika ir saunuole, kad netiki, reikia kuo daugiau vilties.
Kiek zinau si liga pastojimui jokios itakos neturi. Bent jau man gydytoja sake.
As po dvieju metu laukimo pirmo vaikelio susilaukiau, o antro dabar net per greitai laukiuosi visai to neplanuodama lotuliukas.gif Taigi nenusimink ir nenuleisk ranku.
O kiek laiko jau negali pastoti?

Turejau du persileidimus ir dabar jau net bijau dar karta ir bandyti, per daug skaudu. Bet galvoju eiti pas kitus daktarus ydomu ka jie pasakys.
Atsakyti
QUOTE(linafr @ 2007 01 22, 18:27)
laba diena,
Nes su daktarais man kalbeti apie  tai be sansu, o leliuko labai noriu, o gal visdelto susitaikyti su tuo, kad neturesiu vaikuciu.

Labas linafr, tikrai neprarask vilties, as irgi negalejau ilgai pastoti , 5 metus visaip tikrinau ir gydžiausi, buvo net nustate priezasti -imunini nesuderinamuma su vyru.
bet nustojus ieškoti priezasciu pastojau ir dabar turiu nuostabu suneli. Tiesa pries pusmeti buvau susitikusi su vienu zmogumi ( jis parapsichologas, bet mes tik kalbejomes) jis pamoke mane, kad reikia galvoti kaip viskas vyksta organizme, kaip seklyte juda prie kiausinelio ir kaip susilieja ir taip toliau ir kad tai viskas realu ir imanoma, net per tuos metus jau buvau praradus tikejima.

Papildyta:
QUOTE(reida @ 2006 11 23, 17:39)
Sveikos, kaip visu sveikateles? O as turiu ka pasigirti, as laukiuosi antro vaikelio biggrin.gif Sveikatele gera. Tik skaiciau, kad nestumo atveju gali atsinaujinti liga. Bet pirma vaikeli sekmingai pagimdziau, tikiuosi, kad su antru bus viskas gerai. Tai tokios tokeles pas mane.

Sveikinu nuosirdziausiai Reida 4u.gif thumbup.gif wub.gif

seniai buvau prisijungus, nesuspeju as paskui savo berna lakstyti, jau ir metai greitai bus o man kaip viena diena prabego.
..... ir as noriu antro jau dabar apie tai pagalvojam su vyru bet bijau, kad sveikata "nenuluztu" nes jau taip sublogusi iki maksimumo esu, tik 47 kg.
o siaip per nestuma mano sveikata buvo net labai pagerejusi. Visa nestuma gerdavau vit. C po 1 g. t.y. 2 tab. po 500 mg. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daria: 23 sausio 2007 - 22:53
Galiu pasirodyti labai nejautri, bet manau kad kur kas svarbiau vaiką užauginti ... Iš kitos pusės - vaikų namai vis dar pilni mylinčių mamų ir tėčių laukiančių vaikučių.
Atsakyti
su metais labai pasikeicia poziuris i vaikus, jei iki 25 metu man visi vaikai buvo vienodi, tai veliau pasidariau tiesiog abejinga svetimiems vaikams. g.gif
Tiesiog Negaleciau pamylti juokio vaiko, nes norejau savo isnesioto ,isskaudeto...
mane gales suprasti tik tuos kurios negalejo ilgai susilaukti kudikio.
Dabar as vel myliu visus vaikus wub.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daria: 29 sausio 2007 - 13:06
Sveikos ligoniukės smile.gif As sergu ne vilklige, bet kazkuria iš tų vaskulitinių ligų, dar tiksliai neaišku, bet cia labai panašu, ir vaistai tie patys. Tai man įdomu, ar kuri nors iš turinčių vaikučių gėrė vaistukus nėštumo metu? Aš vartoju medrolį ir plaquenilį, gydytojai sako, kad su jais galima planuoti vaiką, bet man kažko baisu, kai paskaitai vaistų instrukcijas, tai visai nepanašu, kad jie būtų nekenksmingi g.gif Tai jei kuri vartotoj šiuos vaistus nėštumo metu, pasidalinkit patirtimi, kaip sekėsi, ačiū smile.gif
Atsakyti
4u.gif laba, man paciai neteko vartoti siu vaistu nestumo metu.Bet teko guleti vienoj palatoj su likimo drauge kuri laukesi vaikelio ir tuo metu nustate vilklige.Paskyre arklines dozes kaip visada pradzioje buna. Taigi ji sekmingai isnesiojo kudiki ir laimingai auginasi. Taip kad viskas bus gerai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir vel as smile.gif Turiu kalusimeli del vaistuku... Vakar reumatologe man sake, kad medroli (ar prednizolona) butinai reikia gerti nuo 6 iki 8 valandos ryte, kitaip poveikio nebus, ar ne toks kokkio reikia bus g.gif Pirma karta tai isgirdau, nors medroli geriu jau puse metu. Keliuos as tik kokia 10, 11 blush2.gif , tai sakau, negi man dabar del vaistu tikrai reiks taip anksti keltis? Gal ka apie tai girdejot, mergaites?
Atsakyti
kažkur kažkada su palatos kaimynėm perskaitėm, kad prednizoloną reikia gerti kuo anksčiau, tada mažesnis pašalinis poveikis. Tai mes keldavomės 5 val. ryte, suvalgydam po bananą, tada vaistų dozę - ir miegot. pusę metų pažaidžiau, paskui atsibodo, bet tuomet ir dozės arklinės buvo. Skirtumo nepajaučiau. O šiaip man dar viena gydytoja sakė, kad jie susiję su antinksčių veikla, o jie pradeda dirbti (ar baigia, nepamenu) rytais, todėl ir reikia gerti rytais.
Atsakyti
o as buvau pastebejusi toki skirtuma, kai man buvo skausmingi raumenis tai daug greiciau skausmas praeidavo isgerus prednizolona ryte (iskart atsikelus apie 8 ir ant tuscio skrandzio, bet tik jei skrandis istiesu sveikas kitaip nepatartina) nej dienos mietu. Budavo gerdavau kokia savaite apie 12 val tai skausmai nepraeidavo. Ir dar as predni geriau nuo 4 nestumo men po 4 tab. ir lyg nieko, tik viena sav. pas vaika buvo sirdies permusimai, bet paskui susitvarke.
Papildyta:
O kokios dydziausios dozes prednezolono jums teko gerti?
man tai buvo 12 tableciu t.y. 60 mg. per para .
6 ryte 6 per piet.
Atsakyti
As daugiausia gerdavau po dvi medrolio tabl., dar po viena plaquenilio, ir tai jau man atrode daug. Gerdavau galvodama, oi kaip cia man pakenks verysad.gif Bet po kokio menesiuko apsipratau, dabar valgau kaip saldainiukus rolleyes.gif , tikiuosi kad ilgai nebeteks gerti, po menesiuko bendysiu nutraukti.
Nesisvaizduoju, kaip butu jei reiktu gerti po 12 tableciu... Turbut vien nuo minciu, kiek cia daug ir kaip pakenks pablogetu sveikata.
Atsakyti