[quote=DaliaS,2006 11 27, 18:21]
Labas, Monkey. Mąstai teisinga linkme, bet tradicinės medicinos nesiūlyčiau visiškai atsisakyti. O po tavo aprašyta savijauta galėtų pasirašyti kiekviena su SRV. Sėkmės.
[/quo
Dėkui... nesupraskit manęs klaidingai, aš tikrai niekam nesiūlau atsisakyti tradicinės medicinos. Ir pati geriu prednizoloną ir gersiu tol, kol bus nors menkiausi uždegiminiai procesai organizme. Tik manau, jog prednizolonas negydo uždegimo priežąsties. Aišku didelę įtaką čia turi genai...jų jau nelabai pakeisiu, bet aš vis tiek noriu tikėti, kad sveikos gyvensenos dėka galima sureguliuoti savo organizmą, juk kažkodėl tai iki 15 metų jis veikė puikiai, o paskui prasidėjo nesamonės... ir tik tuomet, kai aš pati pradėjau gydytis viskas susitvarkė... na bet, kadangi po to apsileidau ir savęs visiškai nežiūrėjau, viskas sugrįžo... taigi aš tikrai nesiruošiu susitaikyti su šia liga ir leisti jai savivaliauti manyje...
Labas, Monkey. Mąstai teisinga linkme, bet tradicinės medicinos nesiūlyčiau visiškai atsisakyti. O po tavo aprašyta savijauta galėtų pasirašyti kiekviena su SRV. Sėkmės.
[/quo
Dėkui... nesupraskit manęs klaidingai, aš tikrai niekam nesiūlau atsisakyti tradicinės medicinos. Ir pati geriu prednizoloną ir gersiu tol, kol bus nors menkiausi uždegiminiai procesai organizme. Tik manau, jog prednizolonas negydo uždegimo priežąsties. Aišku didelę įtaką čia turi genai...jų jau nelabai pakeisiu, bet aš vis tiek noriu tikėti, kad sveikos gyvensenos dėka galima sureguliuoti savo organizmą, juk kažkodėl tai iki 15 metų jis veikė puikiai, o paskui prasidėjo nesamonės... ir tik tuomet, kai aš pati pradėjau gydytis viskas susitvarkė... na bet, kadangi po to apsileidau ir savęs visiškai nežiūrėjau, viskas sugrįžo... taigi aš tikrai nesiruošiu susitaikyti su šia liga ir leisti jai savivaliauti manyje...
DaliaS, jei neklistu tavo sendien gimimo diena. SU GIMTADIENIU!!! Ir geros sveikateles.
Ačiū, Reida, už sveikinimus, kiek žinau, šiandien tavo. Sveikatos, sveikatos, sveikatos... Na, ir ko nors linksmesnio, nes gaunasi jau kaip kokioms pensininkėms.
Klausimas Monkey: tai tu iki 15 m. sveiko gyvenimo būdo laikeisi, o paskui perėjei prie nesveiko? Jei taip, tai drįstu pastebėti, buvai labai nuovokus vaikas, paprastai tokio amžiaus visai ne tas galvoje
. O kaip tu gydeisi pati? TIk pozityviu mąstymu ar dar kokias nors kitas priemones naudojai?
Klausimas Monkey: tai tu iki 15 m. sveiko gyvenimo būdo laikeisi, o paskui perėjei prie nesveiko? Jei taip, tai drįstu pastebėti, buvai labai nuovokus vaikas, paprastai tokio amžiaus visai ne tas galvoje

Sveikutes, jei kam idomu, trumpai galiu papasokoti apie musu liga, tiksliau su ja susijusius dalykus. Musu liga is dalies susijusi su oksidaciniu stresu, aktyvuoju deguonimi ROS. Fagocitinės ląstelės (LEUKOCITAI) - neutrofilai, monocitai, makrofagai- naudoja NADPH- oksidacinę fermentinę sistemą ir gamina O2 kaip ginklą prieš svetimus mikroorganizmus. Dažniausiai taip susdidaręs O2 ir kiti ROS pazeidzia tik mikroorganizmus, apsuptus fagolizosomos. Letinio uzdegimo metu O2 susidaro labai intensyviai. Todėl aplinkinius veikia didelės O2 koncentracijos, taip pazeidziami ivairus organai. Medziagos mazinancios oksidacini pazeidima - antioksidantai. Nesu daktaras, taciau suprantu viena, kad laikantis sveikos, subalansuotos mitybos, galima is dalies padeti savo organizmui kovoti. Reikia daugiau naudoti maisto, kuriame butu sie vitaminai ir medžiagos: selenas, vitaminas E, vitamino A darinys b-karotenas (pomidorai), vitaminas C, antioksidaciniu fermentu aktyvumui butini metalai- cinkas, gelezis, selenas, varis. Kadangi vitaminu mums nelabai patartina vartoti, galima pasistengti vartoti maista, kuriame kuo daugiau butu siu vitaminu.
labutis...
Dalia, tu mane ne taip supratai... kai as rasiau, kad iki 15 metu mano organizmas veike puikiai, neturejau omeny, kad labai sveikai gyvenau iki 15 metu, greiciau atvirksciai... bet jauciausi gana gerai...iki tam tikro laiko... o prasidejo viskas taip: atsirado nedidele temperatura, tai padare kraujo ir slapimo tyrimus... rado baltymo slapime, kas rode inkstu uzdegima, del to nusiunte i ligonine... ten padare daugybe tyrimu, taip pat ir nuo vilkliges...visi tyrimai buvo geri... tai pasake, kad savaitele leis antibiotikus ir po to galesiu vaziuoti namo... deja, pradejus leisti antibiotikus man pradejo labai kilti temperatura ir blogeti visi tyrimai... todel po dvieju savaiciu gydytojai nusprende duoti prednizolona ir kadangi tuomet temperatura nukrito... gavau nuosprendi.... vilklige:( po to kazkur metus mane gyde ivairiausiom lasalinem.. nuo kuriu budavo ziauriai bloga ir siaip viskas tik blogejo... atsirado ir su sirdim problemos- perikarditas... ir dar n kitu problemu... sunku man kazka teigti, nesu gydytoja... galiu tik tiek pasakyti, kad man gydymas tikrai nepadejo... pries patenkant i ligonine, isskyrus, kaip minejau nedidele temperatura, daugiau niekuo nesiskundziau, o po metu gydymo jau toki pluosta ligu ir skausmu turejau... kad gydytojau tik rankom skesciojo, kol galiausiai nusprende, kad daugiau jie nieko negali padaryti ir nusprende palikti tik prednizolona... tai tuomet ir susidomejau sveika gyvensena... i mokykla nejau, mokiausi namie, tai laiko turejau tam i valias... dabar jau tiek knygu apie tai prirasyta... pries 12 metu pasirinkimas buvo labai skurdus... na ir kazkur per metus pas mane viskas susitvarke... neliko inkstu uzdegimo, kraujo tyrimai tapo geri... nustojau gerti prednizolona... ir laikui begant pamirsau sveika gyvensena... Gal tik taip sutapo, nezinau... kaip ten bebutu, liga po kazkur po 5 metu atsinaujino... su daug skysciu pliauroje... bet kas man yra nesuprantoma: gal kas galesite man paaiskinti, buciau labai dekinga:) Kodel, tuomet, kai atrodo liga yra paciame intensyvume, pas mane jos nerodo kraujo tyrimas, as kalbu ne tik apie LE lasteles bet ir toki, kaip C reaktyvinis baltymas, eritrocitu nusedimas normoje bei kiti... Gal pasielgiau nelabai graziai, bet is pradziu as nutariau nesakyti, kad man buvo diagnozuota vilklige, labai jau nenorejau gerti prednizolono, galvojau, kad gal kokia kita priezastis... na ir po daugybes tyrimu, pasake, kad cia turbut po plauciu uzdegimo susidariusi komplikacija ir kad po antibiotiku turetu susitvarkyti, o autoimunines ligos pozymiu jokiu nera... na bet pradejus leisti vaistus ir nusiurbineti skysti pradejo tyrimai blogeti ir viskas isaiskejo... turbut tokia jau ta vilklige...kazkokia uzslepta liga... del to ir sunku su ja kovoti... na tikiuosi nenusibodau su savo ilgu pasakojimu... gal be reikalo as cia visa tai prirasiau... kazkoks pesimistiskas laiskelis isejo... is anksto atsiprasau, jei kam nuotaika sugedo beskaitant...
Papildyta:
Kaip cia su tais vitaminais? As net nezinojau, kad ju mums negalima
Gal galite apie tai daugiau parasyti...buciau labai dekinga
Dalia, tu mane ne taip supratai... kai as rasiau, kad iki 15 metu mano organizmas veike puikiai, neturejau omeny, kad labai sveikai gyvenau iki 15 metu, greiciau atvirksciai... bet jauciausi gana gerai...iki tam tikro laiko... o prasidejo viskas taip: atsirado nedidele temperatura, tai padare kraujo ir slapimo tyrimus... rado baltymo slapime, kas rode inkstu uzdegima, del to nusiunte i ligonine... ten padare daugybe tyrimu, taip pat ir nuo vilkliges...visi tyrimai buvo geri... tai pasake, kad savaitele leis antibiotikus ir po to galesiu vaziuoti namo... deja, pradejus leisti antibiotikus man pradejo labai kilti temperatura ir blogeti visi tyrimai... todel po dvieju savaiciu gydytojai nusprende duoti prednizolona ir kadangi tuomet temperatura nukrito... gavau nuosprendi.... vilklige:( po to kazkur metus mane gyde ivairiausiom lasalinem.. nuo kuriu budavo ziauriai bloga ir siaip viskas tik blogejo... atsirado ir su sirdim problemos- perikarditas... ir dar n kitu problemu... sunku man kazka teigti, nesu gydytoja... galiu tik tiek pasakyti, kad man gydymas tikrai nepadejo... pries patenkant i ligonine, isskyrus, kaip minejau nedidele temperatura, daugiau niekuo nesiskundziau, o po metu gydymo jau toki pluosta ligu ir skausmu turejau... kad gydytojau tik rankom skesciojo, kol galiausiai nusprende, kad daugiau jie nieko negali padaryti ir nusprende palikti tik prednizolona... tai tuomet ir susidomejau sveika gyvensena... i mokykla nejau, mokiausi namie, tai laiko turejau tam i valias... dabar jau tiek knygu apie tai prirasyta... pries 12 metu pasirinkimas buvo labai skurdus... na ir kazkur per metus pas mane viskas susitvarke... neliko inkstu uzdegimo, kraujo tyrimai tapo geri... nustojau gerti prednizolona... ir laikui begant pamirsau sveika gyvensena... Gal tik taip sutapo, nezinau... kaip ten bebutu, liga po kazkur po 5 metu atsinaujino... su daug skysciu pliauroje... bet kas man yra nesuprantoma: gal kas galesite man paaiskinti, buciau labai dekinga:) Kodel, tuomet, kai atrodo liga yra paciame intensyvume, pas mane jos nerodo kraujo tyrimas, as kalbu ne tik apie LE lasteles bet ir toki, kaip C reaktyvinis baltymas, eritrocitu nusedimas normoje bei kiti... Gal pasielgiau nelabai graziai, bet is pradziu as nutariau nesakyti, kad man buvo diagnozuota vilklige, labai jau nenorejau gerti prednizolono, galvojau, kad gal kokia kita priezastis... na ir po daugybes tyrimu, pasake, kad cia turbut po plauciu uzdegimo susidariusi komplikacija ir kad po antibiotiku turetu susitvarkyti, o autoimunines ligos pozymiu jokiu nera... na bet pradejus leisti vaistus ir nusiurbineti skysti pradejo tyrimai blogeti ir viskas isaiskejo... turbut tokia jau ta vilklige...kazkokia uzslepta liga... del to ir sunku su ja kovoti... na tikiuosi nenusibodau su savo ilgu pasakojimu... gal be reikalo as cia visa tai prirasiau... kazkoks pesimistiskas laiskelis isejo... is anksto atsiprasau, jei kam nuotaika sugedo beskaitant...
Papildyta:
QUOTE(DaliaS @ 2006 11 30, 15:22)
Jau bent kad prirašei, tai be enciklopedijos nieko neišku
. O šiap tai girdėjau, kad pienas ir mėsa mums nelabai gerai, nes kažkoks negeras baltymas gaminasi, bet kad daugiau nieko ir nelieka valgyti
. O dėl vitaminų - tai mums galima, tik negalima kurie stiprina imunitetą: ežiuolė ir pan.

Kaip cia su tais vitaminais? As net nezinojau, kad ju mums negalima

Sveikutes,
As taip pat sakyciau, kad su vilklige reikia tiesiog gyvent. Ir save labai mylet reikia, saugot nuo nereikalingu stresu, as net laidu liudnu nebeziuriu, nes labai arti sirdies viska imdavau.
O kaip Jum mielosios su sanariais, ar neskauda siuo metu laiku, ir isvis kaip jauciates?Ar plaukuciai neslenka?
As taip pat sakyciau, kad su vilklige reikia tiesiog gyvent. Ir save labai mylet reikia, saugot nuo nereikalingu stresu, as net laidu liudnu nebeziuriu, nes labai arti sirdies viska imdavau.
O kaip Jum mielosios su sanariais, ar neskauda siuo metu laiku, ir isvis kaip jauciates?Ar plaukuciai neslenka?
Labutis, sutinku gyventi tikrai lengviau yra susitaikius su liga... as su ja irgi susitaikiau... vis delto jau tiek metu... bet vis tiek karts nuo karto pabandau ka nors, kas galetu padeti.... pries kelias dienas buvau pas zolininka ir jis man pasake, kad sergant sia liga yra labai didelis trukumas vandens organizme ir kad reikia gerti butent vandeni ir butinai ne valgio metu, o ryte ir pries valgi ir isgerti apie 1,5 litro per diena....na su visu situo as dar galeciau sutikti, nors tiesa pasakius as anksciau visiskai negerdavau vandens, tik visokias arbatas ar sultis...galvojau, kam bereikalo apkrauti organizma paprastu vandeniu.... bet labiausia mane nustebino, kai jis pasake, kad i vandeni reikia iberti siek tiek druskos, nes ji padeda lastelems pasiimti vandeni... pabandziau rasti ka nors apie tai internete, bet isskyrus kelis abejotinos reputacijos straipsnius apie tai nieko neradau... taigi gersiu vandeni be druskos
gal, kas esate girdeje ka nors apie tai
Saip tai pas mane oda tikrai labai sausa ir paskutiniu metu pradejau ivairius aliejukus naudoti, nes labiau drekina ....taip pat ir troskuli daznai jauciu.. gal ir istikruju reikia paprasto vandelio daugiau gerti

Saip tai pas mane oda tikrai labai sausa ir paskutiniu metu pradejau ivairius aliejukus naudoti, nes labiau drekina ....taip pat ir troskuli daznai jauciu.. gal ir istikruju reikia paprasto vandelio daugiau gerti

Apie vandenį daug rašo Filomena Taunytė knygose "9/10 laimės" ir "7 nuodėmės ir 12 ligų". Ji rašo, kad gerti reikia apie 2-3 litrus vandens, o tik paskui suvalgyti šiek tiek druskos, nes išsiplauna. Dar rašo, kad skaudant sąnarius gerti vandenį irgi gerai, nes "vanduo atskiedžia limfą", o ji į "sąnarius atneša maitinamąsias medžiagas, tačiau dėl klampumo nereikalingų išnešti nebegali". Taip, kad į sveikatą
Gydytojai druską liepia riboti turint problemų dėl inkstų, man irgi buvo uždraudę, kokios metus be druskos gyvenau (tik tiek, kiek būdavo maiste, papildomai nesūdydavau), paskui pradėjau silkes sapnuoti. Dabar valgau su druska, ir nieko.

QUOTE(Rudi @ 2006 03 19, 14:18)
Labutis visoms.Paskaičius jusu pasisakimus iškilo klausymas,koks pirmas požimis šios lygos.Nes jau antra savaite blogai jaučiuosi,ištinusios rankos,kojos,visas kunas skausmingas temperatura 37,4.Tyrimai nieko neparodė t.y kraujas,šlapumas,nuotrauka plaučiu.endokrinologės.Viena viltis antradieni vizitas pas reumotologa.Laukiu atsakymo. 

viena ryta .. cia pries penkerius metus... atsikeliu ir jauciuosi prastai lyg buciau persalusi, paziuriu i veidrodi, o man ant skruostu raudonos demes, ne tai , kad demes , bet abu skruostai taip vienodai raudoni ir kaista.. galvojau kokia alergija, prigeriau tavegilio, bet kuris laikas nepraeina. temperatura neauksta laikosi.. galiausiai pasirodziau gydytojai... dare ivairius tyrimus nes itare vilklige, jai budinga skruostu raudonis dar vadinamas drugelio sparnai... Tai koki menesi mano savijauta buvo baisi, liepe saugotis saules, liepos menesi vaiksciojau su skrybele ir pirstinem, parduotuveje nualpau, namuose vaikscioje zandus issitepusi kazkokiu baltu tepalu... vilklige aciu dievui nepasitvirtino, geriau kazkokius harmoninius vaistus.. ir praejo. Diagnozavo saules dermatita , nors itariau, kad cia visai ne i tema.. Dabar nesenai vel susiduriau su veido problema, vel pamaniau, kad alergija, nuvaziavau tiesiai pas alergologa, bet alergologas testo nedare o nusiunte pas dermatologa. Alergologe irase, kad tai perioralinis dermatitas ( rozine ). Gydausi nuo zozines, bet , kad patvirtint diagnoze yra daromas kraujo tyrimas, kad atmest sistemine vilklige, niekas jo nedare... bet cia jau kita beda... Tai as su savo minimaliom medicininem ziniom galvoju, kad ir pries penkerius metus galejo buti ta pati liga, nors raudonumas tada buvo ant zandu, o dabar ant smakro. Ai, zodziu nezinau, prasta musu mediku kvalifikacija vis delto ... gydausi praktiskai kaip pati is manau, einu pas gydytoja pas koki pati sugaqlvoju, o is mediku patarimai nuliniai...