Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

mes tyremes Renmedoje, po Jusu pasisakymo biski palengvejo kad jau ne taip baisu smile.gif gal kokiu vaistuku israsys ir viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shida @ 2012 12 14, 11:07)
mes tyremes Renmedoje, po Jusu pasisakymo biski palengvejo kad jau ne taip baisu smile.gif gal kokiu vaistuku israsys ir viskas susitvarkys smile.gif

Manau, kad tikrai susitvarkys wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kioske @ 2012 12 11, 22:50)
JAV mokslininkai atliko eksperimentą, atrinkę 20 vyrų su mažesniu už normalų testosterono kiekiu ir nurodė jiems kasdien suvartoti po 300 mg avižų ekstrakto. Po 3 savaičių visų eksperimento dalyvių testosterono kiekis kraujyje buvo pakilęs

Stai del ko arklius avizomis seria kasdien biggrin.gif
Aviziniai dripsniai manau kasdienai labai tiktu... smile.gif

ech, mes dažnai avižinius dribsnius pusryčiams valgom, bet deja, testo nesikeičia.. unsure.gif

QUOTE(shida @ 2012 12 13, 19:28)
va ka gavome :

labai neblogi rezultatai, patarčiau padaryti pasėlį, gal kokia bakterija tupi, o šiaip tikrai geri rodikliai 4u.gif

O man vakar visai nuotaiką sugadino, buvom LV dėl IVF, tai daktarui visai nepatiko, kad vyras doxycicliną vartoja, sako, nežinau,kodėl andrologai jį skiria, vyrams labai gadina spermą, gali padaryti daugiau žalos negu tie leukocitai unsure.gif Papasakojo atvejį, kai prieš kažkiek metų pas jį lankėsi pora, kuri IVF darė dėl moters problemų, o vyro sperma buvo superinė, 178 mln ir labai daug greitų, bet rado leukocitų, skyrė doxyc., ir po jo tebuvo 14 mln (jis turėjo būti donoru spremos bankui, ir viskas, nebetiko), jie stebėjo tą vyrą dar 1,5 metų, sperma neatsistatė. ir ne vienas toks atvejis yra. Bet paguodė, kad per IVF vis tiek kaip nors užteks tų spermiukų..
Tiesiog apima toks nuovargis ir neviltis, darai kažką, kad būtų geriau, stengiesi, gydaisi, o vis ta pati muzika...
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 12 14, 11:58)
Tiesiog apima toks nuovargis ir neviltis, darai kažką, kad būtų geriau, stengiesi, gydaisi, o vis ta pati muzika...

Kaip pazistama 4u.gif

Mano vyras irgi gere doxyciklina spalio menesi unsure.gif Bet sperma siek tiek pagerejo (po to vel pablogejo, bet tik judrumas, o ne koncentracija).
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 12 14, 13:09)
Kaip pazistama  4u.gif

Mano vyras irgi gere doxyciklina spalio menesi  unsure.gif  Bet sperma siek tiek pagerejo (po to vel pablogejo, bet tik judrumas, o ne koncentracija).

Vieniems gerėja, kitiems blogėja, man jau atrodo,kad iš viso niekas nežino,kas , kaip ir nuo ko, kadangi norime kažką daryti, gydytis, tai ir gydomės, gerėja, blogėja, vėl gydomės,gydomės, neaišku, ką gydome..ai..
Krizė smile.gif Nieko, praeis. Įkvėpsime giliai ir varysim toliau, ane? 4u.gif

O dėl tų avižų..tai kad tam straipsnyje rašoma:

"Vartokite po valgomąjį šaukštą apdžiūvusių avižų tris kartus per dieną. Galima palaukti, kol žali grūdai (bet ne dribsniai!) sudygs, padėjus juos tarp 4-6 sluoksniais perlenktos drėgnos marlės. Arba, jei stinga kantrybės, iš karto įsigykite daigintų avižų arba iš jų paruošto žalių avižų ekstrakto"

taigi NE dribsniai..
Atsakyti
Sveikos merginos,

gal yra kam pavyke pagerinti butent morfologija? Musu kiti rodikliai normos ribose, o va su morfologija ne kas... unsure.gif Skaiciau, kad tai nera esminis veiksnys, bet nestuke.gif kaip nera taip nera schmoll.gif
Siuo metu MB vartoja: Tribestana, Vit. C (1000mg), Maca, Selena. Ka tik baigem Profertili (3 men kursas).

Aciu 4u.gif

Linkius visoms sulaukti Kalediniu stebuklu - II nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!! Kurios buvo susidurusios su MB diagnoze Oligoastenozoospermija? Ar galima su tokia diagnoze pastot? Koks buvo paskirtas gydymas? Nes MB itariu si menesi jau nebespes nueit pas gydytoja, tai galvoju patys nusipirktume ten ko reikia
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 12 14, 12:40)
Vieniems gerėja, kitiems blogėja, man jau atrodo,kad iš viso niekas nežino,kas , kaip ir nuo ko, kadangi norime kažką daryti, gydytis, tai ir gydomės, gerėja, blogėja, vėl gydomės,gydomės, neaišku, ką gydome..ai..
Krizė smile.gif  Nieko, praeis. Įkvėpsime giliai ir varysim toliau, ane?  4u.gif

Man svarbiausia, kad butu nors kiek tu judriu ir butu galima daryti bent jau ICSI. Bet kai karta buvo nekrospermija (nors pries pusmeti dar buvo tinkama IUI), tai sunku saugiai jaustis... Bandysim uzsaldyti pries startuojant, jei tik bus ka. Nes man baisiausias kosmaras - kad as susileidziu visus tuos hormonus, man ispunktuoja kiausialastes - ir netiketai paaiskeja, kad vel nekrospermija... O paskutiniu metu juk visai nedaug iki to truksta unsure.gif

QUOTE(Pakalnute_klp @ 2012 12 14, 15:00)
Sveikos!! Kurios buvo susidurusios su MB diagnoze Oligoastenozoospermija? Ar galima su tokia diagnoze pastot? Koks buvo paskirtas gydymas? Nes MB itariu si menesi jau nebespes nueit pas gydytoja, tai galvoju patys nusipirktume ten ko reikia

Manau, kad pirmiausia reikia pasidaryti tyrimus (hormonu, zarazu), taip pat reikia, kad apziuretu gydytojas (gali buti pvz. varikocele), o po to skirti atitinkama gydyma 4u.gif Nes tokios diagnozes priezasciu gali buti tikrai daug.
Atsakyti

taigi NE dribsniai..

Avižų dribsniai
Šis produktas pakelia testosterono lygį kraujyje. Efektas bus akivaizdus, jei bent porą kartų per savaitę suvalgysite lėkštę dribsnių ir išgersite tris puodelius avižų nuoviro.

Sportininkai vartoja, naudoja kaip naturalu testosterono skatintoja, zinoma avizu nuoviros geriau, bet aviziniai dirbsniai ir veikia...

Avižiniai dribsniai

Jų pagalba galima išlaikyti hormono testosterono lygį kraujyje. Tam, kad jūsų libido būtų aukštesnis, reikia suvalgyti lėkštę avižinių dribsnių ir išgerti tris stiklines avižų nuoviro (galima gerti ir šiltą, ir šaltą) kelis kartus per savaitę.
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 12 14, 19:59)
Man svarbiausia, kad butu nors kiek tu judriu ir butu galima daryti bent jau ICSI. Bet kai karta buvo nekrospermija (nors pries pusmeti dar buvo tinkama IUI), tai sunku saugiai jaustis... Bandysim uzsaldyti pries startuojant, jei tik bus ka. Nes man baisiausias kosmaras - kad as susileidziu visus tuos hormonus, man ispunktuoja kiausialastes - ir netiketai paaiskeja, kad vel nekrospermija... O paskutiniu metu juk visai nedaug iki to truksta  unsure.gif
Manau, kad pirmiausia reikia pasidaryti tyrimus (hormonu, zarazu), taip pat reikia, kad apziuretu gydytojas (gali buti pvz. varikocele), o po to skirti atitinkama gydyma  4u.gif Nes tokios diagnozes priezasciu gali buti tikrai daug.

nu įsovaizduoju, kad baisu... bet ICSI gal visgi prikaups, net jei jų ten keli, galų gale, tas TESA yra, bet jaučiu, jam reikia iš anksto pasiruošti... Bet jeigu ištirti prieš pradedant stimuliuoti, tai gal nekris per tas dvi savaites? g.gif Tik vat man visada yra klausimas, ar nėra koreliacijos tarp kiekybės ir kokybės, tiksliau, kaip pasakyti...jeigu ir kiekis prastas, ir judrumas, ir morfologija ,ir dar visokių leukocitų ir kitokių š pilna, tai net jei ir atrinks tą vizualiai gerą spermatozoidą, ar jis ir toliau bus geras? Juk pas mus netiria spermiukų prieš apvaisinant, ima tiesiog tokį, kuris yra gražus ir juda.. O jeigu to neužtenka? Man Kijeve būtent taip ir aiškino.. Ir va mano atveju: buvo tų spermiukų, padarė ICSI, 13 gražiausių embrionų turėjom dvi dienas, o trečią iš jų neliko nei vieno "gražaus", sako, greičiausiai dėl spermos DNR..tai vat ką su tuo daryti.. tikrai nėra taip , kad užtenka ir to vieno, apvaisino ir valio. T sakė, kad leukocitai, uždegimas rodo, kad greičiausiai yra daug laisvųjų radikalų, kurie būtent pakenkia spermiukų DNR, dėl to ir geriam antioksidantus saujomis, klausimas, kiek padeda.. ir ar tikrai tie per ISCI atrinkti spermiukai pajėgūs toliau daugintis, dalintis, virsti embrionu, ar jie nėra pažeisti "giliau"..nes pvz kiekį buvom pakėlę su Tamoxifenu, bet vis tiek nepavyko, galbūt tiesiog nepakankamai kokybiški jie, "dirbtinai" pagerinti.. g.gif gal ir ne, nežinau..bet esmė ta, kad kai anąkart pavyko natūraliai pasiekti normospermiją papildais + antibais, aš iš karto pastojau. Matyt, tikrai sveiki buvo. g.gif
Beje, akupunktūristas vyrui sakė,kad problemos su inkstais ir prostata (jam prdjėo labai šalti galūnės ir šiiap darytis šalta). Lyg tuo pačiu metu prasidėjo, kai pradėjo gerti antibus, o gal ir anksčiau..taviškiui nebuvo nieko panašaus? g.gif

QUOTE(kioske @ 2012 12 14, 20:19)
taigi NE dribsniai..
Avižų dribsniai
Šis produktas pakelia testosterono lygį kraujyje. Efektas bus akivaizdus, jei bent porą kartų per savaitę suvalgysite lėkštę dribsnių ir išgersite tris puodelius avižų nuoviro.

Sportininkai vartoja, naudoja kaip naturalu testosterono skatintoja, zinoma avizu nuoviros geriau, bet aviziniai dirbsniai ir veikia...

Avižiniai dribsniai

Jų pagalba galima išlaikyti hormono testosterono lygį kraujyje. Tam, kad jūsų libido būtų aukštesnis, reikia suvalgyti lėkštę avižinių dribsnių ir išgerti tris stiklines avižų nuoviro (galima gerti ir šiltą, ir šaltą) kelis kartus per savaitę.

Na, vadinasi, dribsnius valgom, trūksta nuoviro.
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 12 14, 20:29)
nu įsovaizduoju, kad baisu... bet ICSI gal visgi prikaups, net jei jų ten keli, galų gale, tas TESA yra, bet jaučiu, jam reikia iš anksto pasiruošti... Bet jeigu ištirti prieš pradedant stimuliuoti, tai gal nekris per tas dvi savaites? g.gif Tik vat man visada yra klausimas, ar nėra koreliacijos tarp kiekybės ir kokybės, tiksliau, kaip pasakyti...jeigu ir kiekis prastas, ir judrumas, ir morfologija ,ir dar visokių leukocitų ir kitokių š pilna, tai net jei ir atrinks tą vizualiai gerą spermatozoidą, ar jis ir toliau bus geras? Juk pas mus netiria spermiukų prieš apvaisinant, ima tiesiog tokį, kuris yra gražus ir juda.. O jeigu to neužtenka? Man Kijeve būtent taip ir aiškino.. Ir va mano atveju: buvo tų spermiukų, padarė ICSI, 13 gražiausių embrionų turėjom dvi dienas, o trečią iš jų neliko nei vieno "gražaus", sako, greičiausiai dėl spermos DNR..tai vat ką su tuo daryti.. tikrai nėra taip , kad užtenka ir to vieno, apvaisino ir valio.  T sakė, kad leukocitai, uždegimas rodo, kad greičiausiai yra daug laisvųjų radikalų, kurie būtent pakenkia spermiukų DNR, dėl to ir geriam antioksidantus saujomis, klausimas, kiek padeda.. ir ar tikrai tie per ISCI atrinkti spermiukai pajėgūs toliau daugintis, dalintis, virsti embrionu, ar jie nėra pažeisti "giliau"..nes pvz kiekį buvom pakėlę su Tamoxifenu, bet vis tiek nepavyko, galbūt tiesiog nepakankamai kokybiški jie, "dirbtinai" pagerinti.. g.gif gal ir ne, nežinau..bet esmė ta, kad kai anąkart pavyko natūraliai pasiekti normospermiją papildais + antibais, aš iš karto pastojau.  Matyt, tikrai sveiki buvo. g.gif

Matai, pas ji nekrospermija buvo ne tokia, kad isvis nebuvo spermatozoidu, ju buvo net kokie 160 mln., bet visi buvo negyvi. Tai ir TESA tokiu atveju turbut nepadetu. O kad gali pablogeti labai staigiai, isitikinome praeita menesi. Spali buvo 42 % negyvu, o lapkriti jau 92%. Tai kokia garantija, kad tie like 8% nenumirs iki punkcijos unsure.gif
Dar keista, kad T. ir tas spermogramas, kur buvo kazkiek gyvu, bet tik C tipo, priskyre prie tos pacios kategorijos su 100% negyvu, kaip atseit netinkamas daryti IVF (su ICSI). Nors anksciau LT gydytojai mums sakydavo, kad galima daryti ir su C, tik sansai mazesni g.gif

Del DNR tai tikriausiai taip yra, mums irgi ne vienas gyd. minejo, kad kai yra infekcija, reiketu islaukti tuos 3 men. kad atsistatytu spermiuku kokybe. Turejo omenyje butent DNR. O pas maniski kaip tycia paskutiniame spermos tyrime buvo leukocitu. Tikiuosi, del to grybo, ir dabar bus isnyke, bet gal jau spejo pazeisti visus spermatozoidus unsure.gif Bet negi vel laukti 3 menesius doh.gif As nebegaliu... Antioksidantus maniskis irgi geria visus siuos metus su nedidelem pertraukom.

Dar pagal naujausius tyrimus, kuo vyresnis vyras, tuo daugiau spermatozoiduose genu mutaciju (kurios labai retais atvejais gali buti geros, bet dazniausiai neutralios arba blogos). Pvz. 35 metu vyro spermatozoide vidutiniskai yra apie 60 genu mutaciju.

Zodziu, viskas blogai, laukti blogai, nes abu tampam vis vyresni ir vis maziau turim sansu susilaukti sveiko kudikio, net jei butume visiskai sveiki pagal savo amziu, nelaukti irgi rizikinga, nes spermatozoidai suzaloti leukocitu ir bakteriju ir grybu ir t.t. doh.gif Geriau negalvoti...

Del salimo nezinau, nesiskundzia, kad sala, ir kai paklausiu, sako, kad nesalta, bet... Nusipirko batus su kailiu (anksciau tokiu siltu niekada nenesiodavo), dar apsivilko po svarku vilnone liemene (nors anksciau ir prie -20 ploniau rengdavosi), siandien dar sako, kad reikia siltesniu kelniu, tai panasu, kad is tikruju sala, tik kazkodel sako, kad ne smile.gif
Atsakyti
Sveikos! Noriu su jumis pasikonsultuoti. MB pirmadienį turi vežti tirti savo turtą. Kadangi man neseniai buvo mmm, tai po paskutinių ND praėjo nemaža pertrauka, manau, kad prieš tyrimą, reiktų atnaujinti jo turtą. Planavom vakar ND, bet jis sirguliuoja, tai atidėjom šiandienai. Ir dabar galvoju, jai šiandien ND darysim, ar gali jis pirmadienį tyrimą daryti? g.gif Gal per anksti, jei rekomenduojama 2-4 d. susilaikyti prieš tai? Gal kurios vyras darė tyrimą po trumpesnio susilaikymo? Ar dėl to nebuvo rezultatai blogesni ar nepatikimi? 4u.gif
Atsakyti