Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie būsto paskolas

QUOTE(Vikoons @ 2007 08 15, 10:01)
Sveikos mamos, pirma kart rasau, nes tikiu kad cia rasiu pagalba smile.gif
Istorija tokia-dirbu anglijoj (nesmerkit, gyvent reikia...) Pries savaite Hansa banke pasiemiau paskola, nusipirkau buta. Ir kas toliau? Kokius mokescius turesiu moket valstybei, be to kad jau mokesiu paskola bankui? va cia ir sustojau  blink.gif
Jei kas zinot, bukit geros padekit, jei reiks pati padesiu kuo galesiu  4u.gif

nekilnojamojo turto mokescio privatiems asmnims uz turta ne komercinaims tikslams kol kas Lietuvoje nera.
jei butas bus nuomojamas, kol jus gyvensite Anglijoje, tada reiketu issiimti verslo liudijima - apie juos yra atskira tema socialiniu reikalu labirintu skyrelyje.
Atsakyti
Sveikos mamos,
turiu toki klausima - jei banke buvo imta paskola namo statybai, pries 2 metus namas priduotas kaip 100 % baigtas. Dabar didinama paskolos suma (uzstatomas turtas leidzia ta daryti), banke aiskina, kad nuo padidintos sumos negalesime susigrazinti 27 % pajamu mokescio blink.gif
Gal kas zinote, kaip reiketu forminti paskolos padidinima, kad butu imanoma susigrazinti 27 % nuo visos paskolos sumos?
Atsakyti
QUOTE(Dimpolina @ 2007 08 28, 14:58)
Sveikos mamos,
turiu toki klausima - jei banke buvo imta paskola namo statybai, pries 2 metus namas priduotas kaip 100 % baigtas. Dabar didinama paskolos suma (uzstatomas turtas leidzia ta daryti), banke aiskina, kad nuo padidintos sumos negalesime susigrazinti 27 % pajamu mokescio  blink.gif
Gal kas zinote, kaip reiketu forminti paskolos padidinima, kad butu imanoma susigrazinti 27 % nuo visos paskolos sumos?

kad butu galima susigrazinti proc, turi buti pirkimas arba statyba (cia netinka,nes jau baigta statyba) arba rekonstrukcija - o rekonstrukcija turi buti tokia, kuriai reiketu statybos leidimo 4u.gif nes tipo jei nereik popieriu tai negali zinoti, ar ten ne tik tapetus persiklijavot 4u.gif o nuo paskolos remontui procentai negrazinami schmoll.gif
Atsakyti
O dabar aš norėčiau paklausti. Pas mus tokia situacija, tik dar nekalbėjom banke. Pasiėmėme paskolą buto pirkimui. BUvome sumokėję rezervacini mokestį už butą ir dar bankas pervedė avansu 20000lt. Vėliau firmai trūko pinigų ir mes įmokėjome grynaisiais dar dvidešimt. Dabar notarinėje sutartyje ir banko paskolos sutarty sumos nesutampa. Ar bankas skirtumą mums duos grynais ar mažins būsto kreditą? Ar reikės čekio, kuris rodo, kad įmokėjom grynais? Nes mes jį pametėm blush2.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2007 09 13, 09:20)
O dabar aš norėčiau paklausti. Pas mus tokia situacija, tik dar nekalbėjom banke. Pasiėmėme paskolą buto pirkimui. BUvome sumokėję rezervacini mokestį už butą ir dar bankas pervedė avansu 20000lt. Vėliau firmai trūko pinigų ir mes įmokėjome grynaisiais dar dvidešimt. Dabar notarinėje sutartyje ir banko paskolos sutarty sumos nesutampa. Ar bankas skirtumą mums duos grynais ar mažins būsto kreditą? Ar reikės čekio, kuris rodo, kad įmokėjom grynais? Nes mes jį pametėm  blush2.gif  verysad.gif

Jei kreditas bus pirkimui bankas negali pervesti daugiau, nei pagal notaro sutarti numatyta pirkimui. pervedama suma bus nukreipta pardavejui. priklauso nuo sutarties jusu, kiek procentu finansavimas bus, nes jei ne 100 proc., tai imsis nuo pirkimo pardavimo kainos finansavimo procentas.
dar kitas variantas: gal dar imanoma padaryti sutarties pakeitima? (aisku su mokesciais uz sutarti) kad kreditas butu pirkimui ir irengimui. tuomet pirkimui bus pervedama kiek priklauso pagal notarine sutarti o visa kita jums liks isirengimui.
del cekiuko: jeigu numatyta sutartyje (kreditavimo) kad privalote pateikti visus dokumentus, patvirtinancius tarpinius mokejimus pardavejui, tai niekur nedingsi... bet nemanau, kad tai labai tragiska situacija...jei imone normali, galima paprasyti dublikato. bet jus labai rizikuojate, kad pardavejas "gali uzmirsti" apie jusu imoketa suma. jei mokejote jam i saskaita, tai viskas ok, bet jei grynais i rankas, tai.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogienė: 14 rugsėjo 2007 - 19:25
QUOTE(@milla@ @ 2007 08 20, 14:46)
sveikos,
4u.gif  uzpildem busto paskolos paraiska hansabanke.noejau pasitikslint nes neramu pasidare del fiksuotų palūkanų. kada reikia apie tai kalbetis. man pildant paraišką nebuvo skilties apie jokį palūkanų fixavimą. tik ltl ar EUR galėjauy pasirinkt. g.gif
kada Jūs rinkotės fixuotų palūkanų terminą? jau po teigiamo atsakymo iš komisijos?

Klause kai tik kalbejom apie palukanos, bet viska suderinom po komisijos sprendimo. Gavom 0.7 marza, emem eurais, nefiksavom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 08 28, 14:27)
kad butu galima susigrazinti proc, turi buti pirkimas arba statyba (cia netinka,nes jau baigta statyba) arba rekonstrukcija - o rekonstrukcija turi buti tokia, kuriai reiketu statybos leidimo  4u.gif  nes tipo jei nereik popieriu tai negali zinoti, ar ten ne tik tapetus persiklijavot  4u.gif  o nuo paskolos remontui procentai negrazinami  schmoll.gif

GPM lengvata nepriklauso, kai kredito paskirtis - rekonstrukcija.
Jeigu vienoje sutartyje yra pirkimas+remontas, tada ir nuo pirkimo ir nuo remonto galima susigrazinti GPM permoka.
Atsakyti
Sveiki,

Labai norėčiau protingo patarimo iš protingų žmonių. Prieš 2 metus pasiemėm paskolą namui pirkti 80000 Lt. 20-čiai metų, anuitetu palūkanų keitimo laikotarpis kas 6 mėn. Dabar kai buvo keitimo laikas mes dali paskolos gražinom ir mums liko 35000 Lt. Tai dabar mokame labai daug palūkanų, o skolos atiduodam mažai, nes taip ir liko 20-ties metų laikotarpis doh.gif Tai sugalvojom kad sutrumpinti atidavimo laiką iki 5 m. čia jau turim keisti sutarti...bankas bauduoja na ir žodžiu kad pakeisti mums kainuos apie 450 Lt.Tai dabar pasimešiau dėl naujų sąligu...bankas siūlo keisti iš Lt. į eurus, man kažkaip atrodo, kad kaip tik litais geriau apsimoka palikti juk jis nuvertėjas g.gif jei už metų norėsiu atiduoti visa paskolą tai aš pirksiu brangius eurus už savo nuvertėjusius litus doh.gif Ar man kažkas blogai galvoj šviečia doh.gif Bet va palūkanos tokios: jei eurais 6mėn.-5,80%, jei 12 mėn. -5,72%, o jei litais 6mėn.-7,92%, o 12mėn.-7,97%. Tai kas man dabar protingai paskaišiuos ax.gif O jei nieko nekeičiam tai palūkanos pusei metu pasilieka7,54%....bet tai kas iš to tai beveik vien palūkanas ir mokėsim verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Itka @ 2007 12 06, 17:33)
Sveiki,

Labai norėčiau protingo patarimo iš protingų žmonių. Prieš 2 metus pasiemėm paskolą namui pirkti 80000 Lt.  20-čiai metų, anuitetu palūkanų keitimo laikotarpis kas 6 mėn. Dabar kai buvo keitimo laikas mes dali paskolos gražinom ir mums liko  35000 Lt. Tai dabar mokame labai daug palūkanų, o skolos atiduodam mažai, nes taip ir liko 20-ties metų laikotarpis doh.gif  Tai sugalvojom kad sutrumpinti atidavimo laiką iki 5 m. čia jau turim keisti sutarti...bankas bauduoja na ir žodžiu kad pakeisti mums kainuos apie 450 Lt.Tai dabar pasimešiau dėl naujų sąligu...bankas siūlo keisti iš Lt. į eurus,  man kažkaip atrodo, kad kaip tik litais geriau apsimoka palikti juk jis nuvertėjas g.gif  jei už metų norėsiu atiduoti visa paskolą tai aš pirksiu brangius eurus už savo nuvertėjusius litus doh.gif Ar man kažkas blogai galvoj šviečia doh.gif  Bet va palūkanos tokios: jei eurais 6mėn.-5,80%, jei 12 mėn. -5,72%, o jei litais 6mėn.-7,92%, o 12mėn.-7,97%. Tai kas man dabar protingai paskaišiuos ax.gif O jei nieko nekeičiam tai palūkanos pusei metu pasilieka7,54%....bet tai kas iš to tai beveik vien palūkanas ir mokėsim verysad.gif

o gal reiktų pagalvot kad pasiimt paskolą iš kito banko 5-iems metams ir šitam bankui gražinti viską? Arba savo konsultantei užsiminkite apie tokią galimybę, kaži kaip reaguotų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2007 12 06, 18:24)
o gal reiktų pagalvot kad pasiimt paskolą iš kito banko 5-iems metams ir šitam bankui gražinti viską? Arba savo konsultantei užsiminkite apie tokią galimybę, kaži kaip reaguotų?  g.gif

jus manot kad sumokėjus baudas kitme banke aš išlošiu???? Juk banku palukanos labai mažai kuo skiriasi. ,...kaip man kvailai išmastyt super varianta? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Itka @ 2007 12 06, 17:33)
jei už metų norėsiu atiduoti visa paskolą tai aš pirksiu brangius eurus už savo nuvertėjusius litus doh.gif

O čia kažkurioj temoj jau nuspręsta, kad litas bus devalvuotas ir eurai brangs? Rimtai?
Atsakyti
gal zinote, ar galima pasiimti dvi busto paskolas? Esame pasieme 126000 lt 10 metu, ir jos nenoretumem judinti, nes fiksuotos palukanos ir t.t., dar noretumem imti paskola, kazin ar butinai deda i kruva, i bendra paskola? o gal reiktu kreiptis i kita banka? g.gif
jei esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 metu, tai darbo sutarti man vis tiek reikia pristatyti bankui? g.gif
Atsakyti