Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie būsto paskolas

Geras, sunku ir patikėti bigsmile.gif

Jei neturite pinigų būstui įsigyti, o bankai šiuo metu neduoda norimo dydžio paskolos - nesijaudinkite. NT kompanijos jau pardavinėja butus išsimokėtinai.
Atsakyti
QUOTE(mesyte @ 2008 10 08, 21:50)
schmoll.gif  :Esu apgauta ir katastrofiškai Dnb Nord banko, dar labiau esu pasislykštėjusi jų darbuotojų aptarnavimu. Istorija: pasidariau kortelę, sumokėjau metinį 100lt mokestį, kad galečiau iki 40000 lt per parą nusiimti be procentų(imu paskolą kitam banke). Paprašiau kad kortelė ateitų kitoje gatvėje, taip pat užsisakiau paslaugą, kad galečiau savo sąskaita tvarkyti internetu. Ateinu atsiimti korteėes ir interneto kodų…man isduoda kortelę ir pasako, kad internete jau esu užblokavusi ir už kitus kodus reikia moketi- aš 20 min aiškinau, kad jie man neišdavė…galų gale po savaitės paskambino, kad įvyko nesusipratimas. KAI ATEJAU(PO DVIEJU MENESIU) man vėl kitas aptarnaujantis asmuo pasakė jog mano interneto sąsakita užblokuota, ir dar kai pasitikslinau kiek galiu išsimti per para-pasake, kad prieš savite padarė taip-4000lt nemokamai kiti su procentai.ŽodŽiu aš pasakiau,kad sumokejau metinį mokestį už tą paslaugą, o po dviejų menesių ta paslauga panaikino, manes ne tik kad neatsiprasė, bet dar ir kreivai žiurejo ir pasakė kad nieko jie čia dėti, nes patys neseniai sužinojo,…..žodziu esu pikta ir nezinau k daryti. ….ir čia jau principai…nes visiškai nėra žmogiškumo…dar labiau-VAGYSTĖ….rašysiu laisk banko vadovui, jei nebus atsakymo, išplatinsiu visam pasauliui apie tokį elgesį, ir jei nors keli atsisakys to banko paslaugų-as busiu laiminga!!! 

mmm  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Jei bankas nereaguos, gali kreiptis i Valstybine vartotoju teisiu apsaugos tarnyba http://www.vartotojoteises.lt/
Bei bankų priežiūrą vykdo Lietuvos bankas.

Paziurek sutartyje tas 100 lt yra metinis mokestis, ar tiesiog paslaugos mokestis - jei pagal sutarti jie tau paslauga isipareigojo teikti metus laiko ir patys nustojo ja teikti anksciau to laiko - turi proporcingai grazinti imokos dali.
Sekmes cool.gif
Atsakyti
Isiveleme i nemalonia situacija su Swedbanku... Su vyru nutareme pirkti nama, jam nutareme is mineto banko imti paskola bustui, kadangi gyvename Lietuvos nedideliame miestelyje, tai ir kainos cia nera labai dideles, bankas mums išdavė pažyma, kad suteiks mums paskola 42 tūkstančius, jos pagrindu pradėjome tvarkyti namo pirkimo pardavimo dokumentus, ir pateikus bankui pirkimo pardavimo sutartį bankas sustabdė paskolos davimą. Šiandien iš banko paskambino ir pasakė, kad paskola duos tik tokiu atveju, jei mes būsime išmokėję visus savo pasiimtus lizingus, be viso to paskolos palūkanos išauga iki 9 proc, ir bent du mėnesius mūsų atlyginimai turi eiti i jų banką... dabar eame pasimetę ir net neisivaizduojame ką daryti, nes visi dokumentai dėl namo jau sutvarkyti, mums buvo likę tik su banku pasirašyti kredito sutartį... Patarkit ką mums dabar daryti, kur kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(aurute1 @ 2008 11 04, 16:36)
Isiveleme i nemalonia situacija su Swedbanku... Su vyru nutareme pirkti nama, jam nutareme is mineto banko imti paskola bustui, kadangi gyvename Lietuvos nedideliame miestelyje, tai ir kainos cia nera labai dideles, bankas mums išdavė pažyma, kad suteiks mums paskola 42 tūkstančius, jos pagrindu pradėjome tvarkyti namo pirkimo pardavimo dokumentus, ir pateikus bankui pirkimo pardavimo sutartį bankas sustabdė paskolos davimą. Šiandien iš banko paskambino ir pasakė, kad paskola duos tik tokiu atveju, jei mes būsime išmokėję visus savo pasiimtus lizingus, be viso to paskolos palūkanos išauga iki 9 proc, ir bent du  mėnesius mūsų atlyginimai turi eiti i jų banką... dabar eame pasimetę ir net neisivaizduojame ką daryti, nes visi dokumentai dėl namo jau sutvarkyti, mums buvo likę tik su banku pasirašyti kredito sutartį... Patarkit ką mums dabar daryti, kur kreiptis?

Pasikonsultuot su advokatu, ar juridiskai ta pazyma turi kokia nors galia ir jei turi, galbut kreiptis i teisma. Na, bet visu pirma, advokato konsultacijos reikia. O ir siaip patys ta pazyma pastudijuokit atidziai, kas ten surasyta, ar yra kokie punktai, parasai ir t.t. Del namo pirkimo kelio atgal nera? Cia blogiausiu atveju, jei nutiktu, teiraujuos.
Atsakyti
Yra, tik tuomet mes patiriame nemažą nuostolį, nes rankpinigiai jau sumokėti, o ir visiems dokumentams jau išleista nemažai pinigų verysad.gif
Atsakyti
Dar turiu viena klausimėlį... blush2.gif Imant paskolą būstui šiuo metu geriau fiksuti palūkanas, ar ne? Ir kuom geriau imti litais ar eurais?
Atsakyti
QUOTE(aurute1 @ 2008 11 04, 19:24)
Dar turiu viena klausimėlį... blush2.gif  Imant paskolą būstui šiuo metu geriau fiksuti palūkanas, ar ne? Ir kuom geriau imti litais ar eurais?

Kaži ar verta dabar fiksuoti palūkanos,kai jos tokios nemažos schmoll.gif
O dėl eurų ar litų,tai jei nori rami būti tai imkit litais,o jei nesitiki lito devalvavimo,tai eurais mirksiukas.gif sunku šiuo klausimu ką patarti...
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2008 11 04, 20:39)
Kaži ar verta dabar fiksuoti palūkanos,kai jos tokios nemažos schmoll.gif
O dėl eurų ar litų,tai jei nori rami būti tai imkit litais,o jei nesitiki lito devalvavimo,tai eurais mirksiukas.gif sunku šiuo klausimu ką patarti...

O fiksuotu palukanu jau niekada negalima pasikeist? Ir jos fiksuotos buna sumai nuo... iki ar konkretus skaicius? Siaip as imciau litais, bet kiek zinau, litais palukanos didesnes.
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2008 11 04, 19:44)
O fiksuotu palukanu jau niekada negalima pasikeist? Ir jos fiksuotos buna sumai nuo... iki ar konkretus skaicius? Siaip as imciau litais, bet kiek zinau, litais palukanos didesnes.

Galima kai pasibaigia palūkanų fiksavimo laikas,ilgiausias fiskavimo terminas berods penki metai,galima dar manau ir nutraukti tą fiksavimą jei dėl kažkokių priežaščių,tai manoma yra geriausia,bet čia jau reikia į sutarties sąlygas žiūrėti,ir tikrai reiktų dar kažkiek baudos sumokėti.
Mano atveju turiu užsifiksavusi palūkanas su 4 proc bei marza 0,7 5metam,tai lygignant dabartinę situaciją esu pataupius šio vietoj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2008 11 04, 21:04)
Mano atveju turiu užsifiksavusi palūkanas su 4 proc bei marza 0,7 5metam,tai lygignant dabartinę situaciją esu pataupius šio vietoj rolleyes.gif

Na tai tada ir as turbut fiksuociau, nes nelabai tikiu, kad palukanos artimiausiais metais mazes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute1 @ 2008 11 04, 20:24)
Dar turiu viena klausimėlį... blush2.gif  Imant paskolą būstui šiuo metu geriau fiksuti palūkanas, ar ne? Ir kuom geriau imti litais ar eurais?

Kazin, ar bankas leis pasirinkti fiksuotas palukanas.. Berods Swedbanke jau negalima.
As asmeniskai rinkciaus fiksuotas, nors jos ir didesnes, bet lengviau planuoti islaidas, nes visuomet zinai, kiek sumokesi paskolos. Cia mano asmenine nuomone!
Atsakyti
QUOTE(aurute1 @ 2008 11 04, 15:36)
Isiveleme i nemalonia situacija su Swedbanku...

Mano vienus pazystamus taip pat isdure doh.gif irgi buvo isdavve kad duos ir tt,atejolaikas duoti ir ragus imontavo doh.gif ,tik jie spejo susisukt su Sebu pridave dokus ir paskola ju smile.gif

Imciau tik fiksuotas ir eurais ax.gif ,dabar palukanos Eur 10-10,5/Lt 15-16 doh.gif
Atsakyti