QUOTE(ingenting @ 2012 11 05, 11:08)
Norvegija yra baisi salis

Ir tradicijos sitoje vietoje labai baisios....
Ir kas jau ten baisaus? Nė vieno žmogaus negirdėjau sakant, kad Kalėdos baisios pas juos.
Aisku man tai buvo nusivylimas, jauciasi truputi keistai, nes jie valgo mesa kucioms, o as skabtavau bulves ir darzoves, jie aisku palaike, supranta,kad kitaip pas mus, bet man paciai buvo keista.
Tai tu nenorėk, kad būtų Lietuva, bet Norvegijoj, kita šalis, kitos tradicijos, prisitaikyt reikia. Darykit Kūčias lietuviškai, o Kalėdas norvegiškai. Ką aš žinau, manęs tai tokie dalykai visiškai nestebina ir drąsiai mėsą per Kūčias valgau, iš vienos pusės Kūčių net nepasiilgstu, labai jau nuobodžiai ten viskas.
Bet kas nustebino labiausiai tai, kad lietuvoje per kucias apsikeisdavom dovanom, gaudavau 1 dovana nuo tevu ir seses kartu, mama gaudavo nuo manes seses ir tecio, ir taip visi gaudavom po 1 dovana. Na, kartais, jei susirinkdavom visa gimine gaudavau po maximum 3 simbolines dovaneles. Cia pirma karta svesdama kaledas parejau su maisu, t.y. 6 dovanom. Ir ne siaip mazytem. Man neiprasta, na bet tarkim,.
O tai čia problema, kad daugiau dovanų gavai?

Mūsų šeimoj irgi dovanų minimaliai būdavo ir jos būdavo perkamos ne tiek dėl to, kad pradžiugint, o dėl to kad Kalėdos ir reikia pirkt dovanas, tai man dabar daug smagiau, kai rytą atsikėlus dovanų krūvos po egle.
Vyras irgi nesupranta,kam dovanot dovanas suaugusiem, kodel nepalikus to tik vaikam, bet seses ir mociutes nesutinka keist tradiciju
Nu čia dabar, o tai Kalėdos vaikų šventė ar kaip čia? Suprantu, kad suaugusiems dovanų mažiau nei vaikams, bet kad visai išmest pro langą tą tradiciją, tai ką aš žinau.
Kas keisciausia, tai pas mus namie gaudavau dovanas is tevu, pas mociutes is mociuciu, pas drauge is drauges, jeigu nuspresdavom mainytis dovanomis. O cia visi sunesa savo dovanas pora dienu pries kaledas ir atiduoda, kad namiskiai galetu pasidet po eglute

Siaubas baubas.
Pas mus lygai tas pats ir tikrai man taip labiau patinka, nes rytą prie eglės maunant randi krūvą, visai kitoks jausmas nei susirinkinėt po vieną iš visų, nei šis nei tas, tiesą sakant.
vistik norisi kazka nupirkt grazaus....
Tai simboliškai ko nors ir paieškok, prieš Kalėdas gi tiek gražių sausainių ar saldainių dėžių būna, taip pat kūno priežiūros priemonių ir pan. Nieko stebuklingo, bet pakuotė savo daro
Jos noras - samsung galaxy s3
Bet tai ir norai pas sesę

O realių dovanų kokių nori ar tik tokių, kur į bankrotą suvaro?