QUOTE(vobla @ 2012 09 22, 14:17)
ir ka su tieka darysit?
mūsų šeimynai vienas mėgstamiausių garnyrų (o kartais ir pagrindinis patiekalas) yra cukinijos, supjaustytos kubeliais, apkepintos su svogūnais, šiek tiek česnako ir šiek tiek pomidorų padažo bei prieskoniais
Dažnai verdam troškinius, sriubas, tai pabaigoj visad dedam cukinijų kubelių - tik minutei kitai, kad išliktų nesutežę. Į blynus tarkuojam, užkepėles kepam
QUOTE(diuni @ 2012 09 22, 14:32)

o kas ten tie ilgi nuotraukoje- cukinijos

mes tai cukinijų rudeniui nerenkam , valgom , kol nesubrendusios
tep, cukinojos. Visą vasarą valgom nedideles, bet tokios visiškai nesilaiko žiemą - žiemai užauginam dideles, odelė sustorėja ir mūsų rusyje jos puikiausiai išsilaiko iki pat kitos vasaros pradžios
QUOTE(yerena @ 2012 09 22, 21:47)
Merginos, supraskite teisingai- nei vienos nenoriu nei įžeisti, nei apkalbėti bei apkaltinti, bet...
kam auginti ir pritaikyti žiemai peraugusias VASAROS daržoves???
Cukinijos, aguročiai, patisonai- tai vasaros daržovė, o moliūgai- rudens-žiemos. Peraugusi cukinija turi kieta žievę, daug subrendusių sėklų viduje, minkštimas yra kaip iš vatos. Ir kuo toliau, to jo mažėja ir jis sausėja. Kiek atliekų iš vienos cukinijos? Kiek galėtų užaugti ant vieno krūmo vasaros metu mažų, ~15 cm ilgio traškių ir sultingų daržovių, kurioms net nereikėtų lupti žievės ir krapštyti vidurių?
Tai mes specialiai auginam dideles, nes tokios puikiai laikosi žiemą. O vasaros metų mažiukių tai dešimtimis auga - užtenka ir sau, ir dar nemažai draugų bei giminių jomis apdovanojam
Na kitą birželio mėnesį jos jau bus kiek paminkštėję, bet sausį, vasarį, kovą jų minkštimas tikrai nebūna joks vatinis ir tikrai iš vienos cukinijos puselės mūsų nemenkai šeimynai gaunasi pagrindinis patiekalas, kurio per kartą ir nesuvalgom - vadinasi naudingumo koefilientas labai jau neblogas
Moliūgai gėris, bet jų skonis tikrai ne toks kaip cukinijų - man garnyrui pakepti moliūgai kažkaip nėr taip skanu kaip cukinijos (o jas laaaabai mėgstam).
Man rodos labiausiai jų išsilaikymui turi įtakos patalpa, kurioje laikomos - mūsų rūsyje daržovės puikiausiai gyvuoja iki kitos vasaros (kelias paskutines cukinijas, moliūgus ir aguročius išmetėm liepos mėnesį - ne todėl, kad sugedo, o kad naujų valgyt nespėjom)
QUOTE(Lerikyte @ 2012 09 23, 09:14)
nezinau nezinau del to vatinio minkstimo... musu seimos vienas is megstamiausiu patiekalu yra idaryta/farsiruota didele cukinja, ar jos dideli griezineliai. Kepant visa zalioji dalis suminksteja, buna sultinga ir is tos cukinjos issimeta tik odele, kuri nepasakyciau,kad lieka labai jau stora. Visada laukiam tu tokiu cukiniju ir mielai jas vartojame ziema butent siam patiekalui. Vasara jos , jaunos eina i patiekalus kita paskirtimi. Taigi, nors darzove ir vasarine, bet puikiausiai suvartojama ir ziema.