Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(vobla @ 2012 09 21, 19:39)
a jums visi tie arbuzai neapsidulkina tarpusavyje g.gif  nes pas mane panasu, kad dulkinasi persidulkina

biggrin.gif O tai galvojat,kad tik pas jus darže orgijos?Cukinijos apvalios,patisonai pailgi...Moliūgai penkių rūšių,bet porą dienų vaikščiojau su pokeliais rankose ir niekaip tokių pačių,kaip paveiksliuke, neradau g.gif Bent jau pas mane tai jie pasileidę kaip turi būt blush2.gif Tai todėl ir klausiau Saintlinos,ar arbūzai irgi tokie pasiutę,nes jeigu ir anie su kamasutra susipažinę,tai jau ne svingerių vakarėlis,bet sodoma ir gomora darže prasidės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 22, 02:05)
Moliūgai penkių rūšių,bet porą dienų vaikščiojau su pokeliais rankose ir niekaip tokių pačių,kaip paveiksliuke, neradau g.gif Bent jau pas mane tai jie pasileidę kaip turi būt blush2.gif

Taip nebūna, jie atsiranda TIK nuo antrų auginimo metų ir tai tik iš savarankiškai surinktų sėklų.
Jei sėklos pirktos originalios (nerinktos savarankiškai ir gamintojas teigia, kad jos nebuvo open-pollinated)- moliūgai užauga tokiais, kokie ir buvo žadėti- NEGALI būti mišrūnų, nebent pardavėjas nesąžiningas.
Jei iš jų surinkote sėklas (o tame pačiame darže turėjote kitų veislių moliūgų ir cukinijų/aguročių/patisonų) ir sėjate kitais metais (bitės ir kiti vabzdžiai žiedus apdulkino kaip jiems tiko)- rudenį laukite staigmenų.
Jei norite išlaikyti veislės grynaveisliškumą tai arba sėjate visada tik originalias sėklas, arba savarankiškai apdulkinate užuomazgas (kad jokios bitės neturėtų galimybių atsiduri tuose žieduose).
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 22, 00:17)
didžioji dalis šios vasaros derliaus (dar keletą gražuoliukų ir visai ne mažuliukų prieš savaitę nuskynėm ir rūsin sunešėm) - su tokiom atsargom (šiuo kartu buvo penki pilni karučiai su viršum) žiemos visai nebijom smile.gif
user posted image

ir ka su tieka darysit? ax.gif
siemet pas mane kukliau, nes pamoka buvo pernai, cukiniju penki karuciai ir moliugu koks 30 doh.gif kaip as su jais privargau. dalinau i kaire i desine, kazka nuolat gaminau, bet vis tiek dalis pavasariop supuvo nuo senatves. o kiek vargu buvo visa susitranuot i vidu, o paskui papuvusius ismezt doh.gif
bet rudeni tai grazuuuu kai viskas vienoj vietoj wub.gif
Atsakyti
ax.gif o kas ten tie ilgi nuotraukoje- cukinijos ax.gif mes tai cukinijų rudeniui nerenkam , valgom , kol nesubrendusios g.gif
Atsakyti
tas peraugusias cukinijas ir žiemą suvartojam apkepėlėms mirksiukas.gif
Atsakyti
tokios suauge cukinijos puikiausiai laikosi virtuveje iki pavasario drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 22, 13:38)
Taip nebūna, jie atsiranda TIK nuo antrų auginimo metų ir tai tik iš savarankiškai surinktų sėklų.

Tai va maniškiai jau nuo užpernykščių išrinktų sėklų.Bet pernai nieko panašaus nebuvo,viskas normos ribose.O šiemet jau net spalva pasikeitė,ne tik dydis ir forma blink.gif Pokučių aš neišmetu,kad prisiminčiau ką jau sėjau.Sklerozė...
Bet vo anyta tai jau gal kokius aštuntus metus iš tų pačių cukinijų ir moliūgų sėklas krapšto ir sėkmingai sau augina.Ir niekas ten jai nesusidulkina g.gif
Yerena,tai jei iš pirktinių sėklų sėt,tai galima moliūgus su cukinijom ar patisonais kartu sodint?Nesikryžmins?Nes tikrai neraišiosiu maišiukais ir nevaisinsiu dirbtiniu būdu schmoll.gif Aišku sėklų tai irgi jau nekrapštysiu,ne karvę kainuoja...
Atsakyti
g.gif nesupratau- tai iš tų pačių sėklų pernai geri užaugo , o šiemet ne - neteisingi jau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 09 22, 16:52)
g.gif nesupratau- tai iš tų pačių sėklų pernai geri užaugo , o šiemet ne - neteisingi jau... g.gif

taip supratot drinks_cheers.gif Neturiu hektarų,tai vieni šalia kitų sutupdyti.Užpernai pirkau,paskui po derliaus išsikrapščiau ir pernai tas iškrapštytas sėjau,tai jokių išsigimimų lyg ir nebuvo.Tai vėl savų pririnkau ir šiemet sukišau.Nu ir gavosi tokie neteisingi,patisonų žievė aplamai kietutukė,nevalgoma net mažiukų doh.gif Dabar Yerenos pamokymų klausysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 22, 17:09)
taip supratot drinks_cheers.gif Neturiu hektarų,tai vieni šalia kitų sutupdyti.Užpernai pirkau,paskui po derliaus išsikrapščiau ir pernai tas iškrapštytas sėjau,tai jokių išsigimimų lyg ir nebuvo.Tai vėl savų pririnkau ir šiemet sukišau.Nu ir gavosi tokie neteisingi,patisonų žievė aplamai kietutukė,nevalgoma net mažiukų doh.gif Dabar Yerenos pamokymų klausysiu ax.gif

g.gif a , tai vadinasi sėjot , jau iš tų , kurie buvo sėti iš rinktų sėklų...dabar supratau blush2.gif aš pernai gavau dovanų du moliūgus skirtingus , išėmiau sėklas ir dabar jie tokie pat kaip ir tėvai...bent jau išoriškai ir viduje skirtumų nesimato biggrin.gif bet turbūt jeigu vėl imsiu sėklas , bus jau išsigimę g.gif o gal nebūtinai...
alia , Adija , vis tiek gi ten bet kokiu atveju moliūgai...kad ir kitokie biškį biggrin.gif

g.gif lotuliukas.gif ir dar galvoju- visgi , nors ir ne karvę kainuoja , alia nėr vistiek taip jau pigios...ypač jeigu valiuta mokėti reikia...bet , vadinasi , nors kas antri metai reik atšviežint kolekcijas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 22 rugsėjo 2012 - 16:50
o cia mano paskutinis derlius
[attachmentid=224732]
Atsakyti
Oho...o kiek cukinijų 4u.gif
Atsakyti