Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(saintlina @ 2012 09 11, 07:04)
Ačiū už patarimus  4u.gif  Ale kaskart stebiuosi Jūsų tokiu plačiu nusimanymu moliūginiuose reikaluose  bigsmile.gif

Išduosiu dar vieną, eilinę paslaptį- norint išvengti staigių temperatūros svyravimų (ypač aktualu pavasarį ir rudenį), siūlau atvežti ir išdėlioti didelius akmenis moliūginių augalų lysvėje: dienos metu jie įkaista, o naktį- atiduoda sukauptą šilumą. Augalai TIKRAI kur kas greičiau auga, mezga ir rizika sušalti netikėtomis naktimis beveik nulinė, nors...aišku, pasitaiko išimčių.
QUOTE(saintlina @ 2012 09 11, 07:04)
Pasiknisau.. nesodinau tikrai nieko panašaus į pirmąją foto. Be visų išsiaiškintų dar buvau sodinus Acorn, bet nieko panašaus į juos neužderėjo. Matyt, tikrai sėklytė buvo pakliuvus netyčia.

Acorn tipo moliūgai panašūs į giliukus, tik briaunuotu paviršiumi. Briaunos yra, tik kad forma kita, gal mišrūnas?
Atsakyti
kokie moliugai saintlina wub.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 11, 23:25)
siūlau atvežti ir išdėlioti didelius akmenis moliūginių augalų lysvėje...

Acorn tipo moliūgai panašūs į giliukus, tik briaunuotu paviršiumi. Briaunos yra, tik kad forma kita, gal mišrūnas?

nesigaus man su tais akmenim.. moliūgus sodinu traktoriaus apdirbamam lauke.

Gal ir mišrūnas smile.gif Na, bet vistiek man jis labai gražus. Gyvai dar gražesnis nei nuotraukoj.
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2012 09 12, 06:14)
kokie moliugai saintlina  wub.gif

dėkui 4u.gif

Kažkaip susižavėjau moliūgais šiemet smile.gif Ačiū B'enai, kuri mane 'stumtelėjo' ta kryptim, apdovanodama sėkliukėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 10, 20:41)
atrodo, net kvapą pajutau..
o va čia mano moliūgai.
Šito niekaip nepažįstu  smile.gif  Bet tik vienas ir didelis
user posted image

Man panasu i HOWDEN, nes ir pas mane yra keletas panasiai atrodanciu. Smagu, kad gerai auga ir labai linkiu, kad nebutu nusale 4u.gif
Pas mane moliugai neblogai uzderejo, nors lyginant su praeitais metais, tai uzmezge po nedaug ir isaugo dideli, o pernai buvo daugiau uzmezge ir mazesniu, tad buvo labai patogu naudoti ir transportuoti.
Uztat su arbuzias ir melionais liudnas reikalas verysad.gif Paskyriau geriausia, trasiausia ir silciausia lysve, popinau, lepinau, bet ... verysad.gif Pirmuosius uzmegztus arbuzus kazkas nukniauke, net koteliu per nakti neliko, o buvo jau gero kumscio dydzio verysad.gif kol uzmezge naujus, jau nebespejo uzauginti, nes miltlige nuo agurku perejo ir visa lysve nunyko verysad.gif verysad.gif verysad.gif Tikiuosi kitais metais vel seklu turesiu ir galesiu bandyti dar karta uzsiauginti savo arbuzus ax.gif
Atsakyti
liūdna, kad taip su tais arbūzais gaunasi..
Gerai, kad nors pas kai kurias gerai užaugo - išliks geras daiktas, sėklyčių bus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 12, 07:27)
nesigaus man su tais akmenim.. moliūgus sodinu traktoriaus apdirbamam lauke.

Gal ir mišrūnas  smile.gif  Na, bet vistiek man jis labai gražus. Gyvai dar gražesnis nei nuotraukoj.
Papildyta:
dėkui  4u.gif

Kažkaip susižavėjau moliūgais šiemet  smile.gif Ačiū B'enai, kuri mane 'stumtelėjo' ta kryptim, apdovanodama sėkliukėm  4u.gif

4u.gif dziaugiuosi del sio viruso mirksiukas.gif O Jus mane arbuzu auginimu uzkretet biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif aš šiemet turiu irgi kolekciją nedidelę moliūgų...sodinau 20 skirtingų pavadinimų...visi išsikerojo , susipynė ir dabar nežinau , kur kurio vaisius doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
su arbūzais paprasčiau, sėklos vienos, prisirenki ir ramu smile.gif O moliūgų dabar visokių norisi blink.gif Tik dar nežinau, ką su jais darysiu, nes kad baisiai būčiau pamėgus juos valgyt, tai taip nėra. Man tik jie labai gražūs wub.gif Na, bet bandysiu po truputį ir prie skonio priprast smile.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2012 09 12, 08:38)
biggrin.gif aš šiemet turiu irgi kolekciją nedidelę moliūgų...sodinau 20 skirtingų pavadinimų...

na taip, visai visai nedidelė kolekcija.. net įžiūrėt darže sunku būtų.. lens.gif lens.gif lens.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 12 rugsėjo 2012 - 08:42
QUOTE(saintlina @ 2012 09 12, 09:40)
su arbūzais paprasčiau, sėklos vienos, prisirenki ir ramu  smile.gif  O moliūgų dabar visokių norisi  blink.gif Tik dar nežinau, ką su jais darysiu, nes kad baisiai būčiau pamėgus juos valgyt, tai taip nėra. Man tik jie labai gražūs  wub.gif  Na, bet bandysiu po truputį ir prie skonio priprast  smile.gif

ax.gif g.gif na va...
aš tai žinau ką darysiu-pirmiausia uogienė , paskui sultys su morkomis , o paskiausiai cukatos...dar kaimynei vieną duosiu...dar kiek šviežių suvartosiu pyragams , sriuboms ir apkepams...gal dar ir trūkumas bus lotuliukas.gif

lotuliukas.gif matosi gerai , gal kokie 3 arai vien moliūgų lapai...labai neblogai atrodo ir žolė neauga lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 12 rugsėjo 2012 - 08:43
Merginos,
Gal galite patarti kaip surinkti seklas kitam sėjimui?

As dariau paprastai: isemiau seklas, patiesiau ant popieriaus ir uzklojau kitu popieriumi, kada sudziuvo - suberiau i popierini maiseli. Tik kad va po tokio seklu surinkimo derlius butu buves 0 doh.gif . Gerai, kad buvau ir kitu dar seklu nusipirkusi smile.gif
Atsakyti
O kodel 0? Tai kaip reikia daryti?
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2012 09 13, 16:07)
Merginos,
Gal galite patarti kaip surinkti seklas kitam sėjimui?
As dariau paprastai... Tik kad va po tokio seklu surinkimo derlius butu buvesdoh.gif . Gerai, kad buvau ir kitu dar seklu nusipirkusi smile.gif

Jūs čia speliojate? g.gif
Sėklos taip ir yra paruošiamos kitam sezonui- iškrapštote, išdžiovinate, sausai laikote ir laukiate pavasario.
Atsakyti