Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(adija5 @ 2012 11 07, 08:31)
.Tik vėl pripjaustyk tokią krūvą gabaliukų doh.gif Bet geriau,nei kambarius tvarkyt blush2.gif

pritariu drinks_cheers.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 11 07, 08:31)
Bet geriau,nei kambarius tvarkyt blush2.gif
Turiu biggrin.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 11 07, 08:59)
pritariu  drinks_cheers.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

mano vyras sakytu: ta kia siandien vel nieko neveikei doh.gif ... vnz viskas, kas susije su darzu, jis skaito kad cia ne darbas ...del savo malonumo...tai vadinasi nedirbai, o ilsejaisi doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
ax.gif aš turiu klausimuką dėl cukatų...o ar galima tą sirupą likusį panaudoti antrą kartą- vėl užpilti kitus supjaustytus gabaliukus g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 11 07, 06:29)

Mergės,kokios prieskoninės žolelės labiausiai tiktų muskatinių moliūgų sriubai?Ne pieniškai, naminiame vištienos sultiny virtai.

Man skaniausia su česnaku ir muskato riešutu pagardinta essen.gif
Atsakyti
Dejau adžikos į gatavą jau sriubą.....
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 11 07, 18:18)
Dejau adžikos į gatavą jau sriubą.....

Nu ir kaip?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 11 08, 07:57)
Nu ir kaip?

Mano adžika švelni,tai kas ten gali buti bloga. vis skonių įvairovė tongue.gif
Atsakyti
Merginos, ar galima Lietuvoje nusipirkti tokių moliūgų sėklų, kur užaugintų daugiau sėklų, o ne masės? Buvau Austrijoje pristatyme pas moliūgų augintojus, tai neišdavė veislės pavadinimo.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 11 10, 18:50)
Merginos, ar galima Lietuvoje nusipirkti tokių moliūgų sėklų, kur užaugintų daugiau sėklų, o ne masės? Buvau Austrijoje pristatyme pas moliūgų augintojus, tai neišdavė veislės pavadinimo.

Na labai jau butų smalsu suzinoti ju pavadinima , nes kruvą moliugų reikia išlukštenti, kad būtų ką valgyti doh.gif Aš esu mačiusi laidą , kurioje rodė Austrijos moliūgų augintojus, jie kalnų papėdėje augino moliugus, tiesiai laukuose isimdavo sėklas, bet kas fainiausia- sėklos buvo be kevalo thumbup.gif , jie jas naudojo aliejaus spaudimui. Man patiko labai būtent tai, kad nereikia jų lukštenti thumbup.gif , gal kas išduos paslaptį ir pasakys jų pavadinimą smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 11 10, 19:49)
  Aš esu mačiusi laidą , kurioje rodė Austrijos moliūgų augintojus, jie kalnų papėdėje augino moliugus, tiesiai laukuose isimdavo sėklas, bet kas fainiausia- sėklos buvo be kevalo thumbup.gif , jie jas naudojo aliejaus spaudimui.

Taip, sėklos be kevalo ir jos tamsios spalvos, o iš sėklų gamina ne tik aliejų, bet ir šokoladus įvairių skonių (labiausiai patiko su riešutais), likerį, sėklas įvairaus skonio (karamelinio, šokoladinio, čili, kario, česnakinio ir t.t.). O laukuose išima sėklas speciali mašina, minkštimus palieka tiesiog ant žemės. Iš 1ha būna apie 600kg sausų sėklų.
Atsakyti
Sėklų be kevalo tikrai galima nusipirkti Lietuvoje. Ne pirmus metus auginu. Moliūgas žalias su dryželiais lyg. Pats moliūgas man asmeniškai netoks skanus, kai geltonasis, o sėklos kaip ir visos. Pavadinimo nepasakysiu.
Atsakyti
Aš auginu bent kelias veisles moliūgų, kur sėklos be kevalo. Pats didžiausias moliūgas iš mano auginamų be kevalų-Olga.. bent taip rašo. Sveria jis 9kg. Tik kol kas dar neprapjautas, tad negaliu pasakyti kiek tų sėklų jame.
Atsakyti