QUOTE(Doviljana @ 2012 11 30, 17:16)
Sveikos, mergaitės,
Bandžiau užduoti keletą klausimų "Hipotirozės" temoje, bet nesulaukiau atsakymų, gal kuri iš čia besilankančių yra su kažkuo panašiu susidūrusi? Būčiau dėkinga jei pasidalintumėt žiniomis. (iškilusius neaiškumus pažymėjau raudonai).
Taigi, mano ligos istorija.
Kad turiu strumą pirmą kartą išgirdau dar vaikystėje (apie 12-13 m.)-tolimas giminaitis-chirurgas apie tai užsiminė(sprendė iš išorinių požymių). Na, turiu tai turiu, dėmesio į tai per daug nekreipiau.
rimčiau su tuo susidūriau pirmo nėštumo metu (prieš 8 metus), tuomet KMUK padarė kraujo tyrimus (aišku, tikslių rezultatų dabar niekaip neatsiminsiu), bet diagnozė lengva skydliaukės hipofunkcija. nėštumo metu dėl šventos ramybės paskyrė 25 mg tiroksino dozę, o apžiūrėjęs endokrinologas liepė atvažiuoti po gimdymo-išoperuos skydliaukę (nes "su mazgais jie tikrai nežais"). Po gimdymo, niekur nevažiavau, pagalvojau, kad skydliaukės kitos neturėsiu ir tik dėl jų nenoro ščlinti mazgus ar dalį skydliaukės-po peiliu nesigulsiu. tiroksino irgi nebegėriau.
Antro nėštumo pradžioje (prieš 4 metus), pradėjau jausti padažnėjusį pulsą ir širdies permušimus. Per piktumus išsireikalavau siuntimo pas endokrinologą, nes bandė įtikint, kad čia normali būsena nėštumui ir geriausiu atveju mane gali nusiųsti pas kardiologą
Rezultatas tas pats-hipofunkcija ir 25 mg tiroksino. Kas keisčiausia- per pirmus 3 nėštumo mėn nukrito 10 kg svorio visiškai nepakeitus nei mitybos, nei gyvenimo būdo. (
Įdomu, kodėl kraujas rodė hipofunkciją, o požymiai-hyperfunkcijos?)
Po nėštumo vėlgi tiroksino nebevartojau.
Prieš porą mėn vėl pradėjau jausti širdies permušimus ir aukštą pulsą (110-120 ramybės būsenoje). Vėl kraujo tyrimai:
ATPO daugiau nei 1300
FT4 11,56
TTH 8,626
echoskopija:
skiltys po 21-22 mm, sąsmauka 5mm(
kas ta sąsmauka?)
audinys nehomogeniškas, įvairaus tankio
K medialiai višuje didesnio tankio mazgas 23*17 mm(
ar gali būti tokio dydžio, jei pati skydliaukės pusė tik 21-22mm?) su keliais kalcinatais ir anechogeniškais intarpėliais. Jame fiksuojama kraujotaka (
ką reiškia ta kraujotaka mazge-geriau kai yra ar kai nėra?)
Išvada tūris padidintas, str.ženkliai pakitusi-UG tiroidito vaizdas (
kas tas UG?). mazginiai pakitimai.
12 07 važiuoju punkcijai. matysim ką ten ras
dar vienas klausimas, gal kas susidūrėt-ar gali būti, kad nors pas mane ir yra hipofunkcija, tas mazgas gyvena savo gyvenimą ir būtent jis sukelia tuos hyperfuncijos simptomus?
sveika, bandysiu padeti
skydlaiuke susideda is 2 skilciu, jas jungia sasmauka, reiskai, ne tik pati skydliauke padidejusi, bet ir sasmauka,
o mazgai gali augti vienas ant kito, taip, kad net jau nesimatys pacio skydlaiukes audinio,
gal vietoje U, yra raide Q, tai butu poumis autoimuninis tireoditas
kraujotaka, reiskia, kad tai jau yra arba formuojasi koks nors atskiras darinys, mazgas, navikas, cista,
o punkcija, jos tikslumas skydlaiukes atveju buna su 30 proc paklaida, taigi, atsakyti tau ka nors ir sunku,
aisku, visada yra galimybe konsultuotis su kitu gyd, net nerodant turimu tyrimu, tada tikrai bus ka lyginti tau, nes kai nuvaziuoji su savais, jie linke pritarti kolegoms
beje, man pasalinta visa skydliauke, yra jau du metai, hipotireoze, sunkiai valdoma, bet svoris net neauga, o krito,
esu tikra, cia individuali zmogaus reakcija arba neistirti kiti hormonai iki galo, nes mazai kas gilinasi, kodel yra taip, nors pagal vaistus turetu buti kaip knygoje
nezinau, ar padejau, bet nors kiek
sekmes ir rasyk