Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

QUOTE(donatiki @ 2012 11 28, 18:56)
jei hiper tai nemanau, kad svoris turetu augti  g.gif  o va hipo, tai jau labiau linkes i svorio augima, bet yra ir issimciu, pvz as  biggrin.gif  (tfu tfu tfu)

Bet vaistai juk slopina skydliaukes veikla, tai automatiskai ir svoris turetu kilt ar as jau cia kazka prisisvaigau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2012 11 28, 22:37)
Bet vaistai juk slopina skydliaukes veikla, tai automatiskai ir svoris turetu kilt ar as jau cia kazka prisisvaigau biggrin.gif  4u.gif

taip slopina, bet jums ir yra padidejusi jos veikla. Nemanau, kad gydytojai slopins iki tol kol pasieks hipo smile.gif nebent jau butu komplikacija cia.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,
Bandžiau užduoti keletą klausimų "Hipotirozės" temoje, bet nesulaukiau atsakymų, gal kuri iš čia besilankančių yra su kažkuo panašiu susidūrusi? Būčiau dėkinga jei pasidalintumėt žiniomis. (iškilusius neaiškumus pažymėjau raudonai).

Taigi, mano ligos istorija.
Kad turiu strumą pirmą kartą išgirdau dar vaikystėje (apie 12-13 m.)-tolimas giminaitis-chirurgas apie tai užsiminė(sprendė iš išorinių požymių). Na, turiu tai turiu, dėmesio į tai per daug nekreipiau.
rimčiau su tuo susidūriau pirmo nėštumo metu (prieš 8 metus), tuomet KMUK padarė kraujo tyrimus (aišku, tikslių rezultatų dabar niekaip neatsiminsiu), bet diagnozė lengva skydliaukės hipofunkcija. nėštumo metu dėl šventos ramybės paskyrė 25 mg tiroksino dozę, o apžiūrėjęs endokrinologas liepė atvažiuoti po gimdymo-išoperuos skydliaukę (nes "su mazgais jie tikrai nežais"). Po gimdymo, niekur nevažiavau, pagalvojau, kad skydliaukės kitos neturėsiu ir tik dėl jų nenoro ščlinti mazgus ar dalį skydliaukės-po peiliu nesigulsiu. tiroksino irgi nebegėriau.
Antro nėštumo pradžioje (prieš 4 metus), pradėjau jausti padažnėjusį pulsą ir širdies permušimus. Per piktumus išsireikalavau siuntimo pas endokrinologą, nes bandė įtikint, kad čia normali būsena nėštumui ir geriausiu atveju mane gali nusiųsti pas kardiologą doh.gif
Rezultatas tas pats-hipofunkcija ir 25 mg tiroksino. Kas keisčiausia- per pirmus 3 nėštumo mėn nukrito 10 kg svorio visiškai nepakeitus nei mitybos, nei gyvenimo būdo. (Įdomu, kodėl kraujas rodė hipofunkciją, o požymiai-hyperfunkcijos?)
Po nėštumo vėlgi tiroksino nebevartojau.
Prieš porą mėn vėl pradėjau jausti širdies permušimus ir aukštą pulsą (110-120 ramybės būsenoje). Vėl kraujo tyrimai:
ATPO daugiau nei 1300
FT4 11,56
TTH 8,626
echoskopija:
skiltys po 21-22 mm, sąsmauka 5mm(kas ta sąsmauka?)
audinys nehomogeniškas, įvairaus tankio
K medialiai višuje didesnio tankio mazgas 23*17 mm(ar gali būti tokio dydžio, jei pati skydliaukės pusė tik 21-22mm?) su keliais kalcinatais ir anechogeniškais intarpėliais. Jame fiksuojama kraujotaka (ką reiškia ta kraujotaka mazge-geriau kai yra ar kai nėra?)
Išvada tūris padidintas, str.ženkliai pakitusi-UG tiroidito vaizdas (kas tas UG?). mazginiai pakitimai.
12 07 važiuoju punkcijai. matysim ką ten ras g.gif
dar vienas klausimas, gal kas susidūrėt-ar gali būti, kad nors pas mane ir yra hipofunkcija, tas mazgas gyvena savo gyvenimą ir būtent jis sukelia tuos hyperfuncijos simptomus?

Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2012 11 30, 17:16)
Sveikos, mergaitės,
Bandžiau užduoti keletą klausimų "Hipotirozės" temoje, bet nesulaukiau atsakymų, gal kuri iš čia besilankančių yra su kažkuo panašiu susidūrusi? Būčiau dėkinga jei pasidalintumėt žiniomis. (iškilusius neaiškumus pažymėjau raudonai).

Taigi, mano ligos istorija.
Kad turiu strumą pirmą kartą išgirdau dar vaikystėje (apie 12-13 m.)-tolimas giminaitis-chirurgas apie tai užsiminė(sprendė iš išorinių požymių). Na, turiu tai turiu, dėmesio į tai per daug nekreipiau.
rimčiau su tuo susidūriau pirmo nėštumo metu (prieš 8 metus), tuomet KMUK padarė kraujo tyrimus (aišku, tikslių rezultatų dabar niekaip neatsiminsiu), bet diagnozė lengva skydliaukės hipofunkcija. nėštumo metu dėl šventos ramybės paskyrė 25 mg tiroksino dozę, o apžiūrėjęs endokrinologas liepė atvažiuoti po gimdymo-išoperuos skydliaukę (nes "su mazgais jie tikrai nežais"). Po gimdymo, niekur nevažiavau, pagalvojau, kad skydliaukės kitos neturėsiu ir tik dėl jų nenoro ščlinti mazgus ar dalį skydliaukės-po peiliu nesigulsiu. tiroksino irgi nebegėriau.
Antro nėštumo pradžioje (prieš 4 metus), pradėjau jausti padažnėjusį pulsą ir širdies permušimus. Per piktumus išsireikalavau siuntimo pas endokrinologą, nes bandė įtikint, kad čia normali būsena nėštumui ir geriausiu atveju mane gali nusiųsti pas kardiologą doh.gif
Rezultatas tas pats-hipofunkcija ir 25 mg tiroksino. Kas keisčiausia- per pirmus 3 nėštumo mėn nukrito 10 kg svorio visiškai nepakeitus nei mitybos, nei gyvenimo būdo. (Įdomu, kodėl kraujas rodė hipofunkciją, o požymiai-hyperfunkcijos?)
Po nėštumo vėlgi tiroksino nebevartojau.
Prieš porą mėn vėl pradėjau jausti širdies permušimus ir aukštą pulsą (110-120 ramybės būsenoje). Vėl kraujo tyrimai:
ATPO daugiau nei 1300
FT4  11,56
TTH 8,626
echoskopija:
skiltys po 21-22 mm, sąsmauka 5mm(kas ta sąsmauka?)
audinys nehomogeniškas, įvairaus tankio
K medialiai višuje didesnio tankio mazgas 23*17 mm(ar gali būti tokio dydžio, jei pati skydliaukės pusė tik 21-22mm?) su keliais kalcinatais ir anechogeniškais intarpėliais. Jame fiksuojama kraujotaka (ką reiškia ta kraujotaka mazge-geriau kai yra ar kai nėra?)
Išvada tūris padidintas, str.ženkliai pakitusi-UG tiroidito vaizdas (kas tas UG?). mazginiai pakitimai.
12 07 važiuoju punkcijai. matysim ką ten ras g.gif
dar vienas klausimas, gal kas susidūrėt-ar gali būti, kad nors pas mane ir yra hipofunkcija, tas mazgas gyvena savo gyvenimą ir būtent jis sukelia tuos hyperfuncijos simptomus?

sveika, bandysiu padeti smile.gif
skydlaiuke susideda is 2 skilciu, jas jungia sasmauka, reiskai, ne tik pati skydliauke padidejusi, bet ir sasmauka,
o mazgai gali augti vienas ant kito, taip, kad net jau nesimatys pacio skydlaiukes audinio,
gal vietoje U, yra raide Q, tai butu poumis autoimuninis tireoditas
kraujotaka, reiskia, kad tai jau yra arba formuojasi koks nors atskiras darinys, mazgas, navikas, cista,
o punkcija, jos tikslumas skydlaiukes atveju buna su 30 proc paklaida, taigi, atsakyti tau ka nors ir sunku,
aisku, visada yra galimybe konsultuotis su kitu gyd, net nerodant turimu tyrimu, tada tikrai bus ka lyginti tau, nes kai nuvaziuoji su savais, jie linke pritarti kolegoms
beje, man pasalinta visa skydliauke, yra jau du metai, hipotireoze, sunkiai valdoma, bet svoris net neauga, o krito,
esu tikra, cia individuali zmogaus reakcija arba neistirti kiti hormonai iki galo, nes mazai kas gilinasi, kodel yra taip, nors pagal vaistus turetu buti kaip knygoje smile.gif
nezinau, ar padejau, bet nors kiek
sekmes ir rasyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 11 30, 16:31)
sveika, bandysiu padeti smile.gif
skydlaiuke susideda is 2 skilciu, jas jungia sasmauka, reiskai, ne tik pati skydliauke padidejusi, bet ir sasmauka,
o mazgai gali augti vienas ant kito, taip, kad net jau nesimatys pacio skydlaiukes audinio,
gal vietoje U, yra raide Q, tai butu poumis autoimuninis tireoditas
kraujotaka, reiskia, kad tai jau yra arba formuojasi koks nors atskiras darinys, mazgas, navikas, cista,
o punkcija, jos tikslumas skydlaiukes atveju buna su 30 proc paklaida, taigi, atsakyti tau ka nors ir sunku,
aisku, visada yra galimybe konsultuotis su kitu gyd, net nerodant turimu tyrimu, tada tikrai bus ka lyginti tau,  nes kai nuvaziuoji su savais, jie linke pritarti kolegoms
beje, man pasalinta visa skydliauke, yra jau du metai, hipotireoze, sunkiai valdoma, bet svoris net neauga, o krito,
esu tikra, cia individuali zmogaus reakcija arba neistirti kiti hormonai iki galo, nes mazai kas gilinasi, kodel yra taip, nors pagal vaistus turetu buti kaip knygoje smile.gif
nezinau, ar padejau, bet nors kiek
sekmes ir rasyk 4u.gif

Dėkui, maskatuk.
Panašiai ir aš viską susidėliojau panaršiusi po interneto platybes, bet vis norisi dar vienos nuomonės 4u.gif
Skydliaukė pas mane mazguota, tai patvirtino jau ne vienas endokrinologas ir per tuos metus esu jau pas kelis buvusi-diagnozės visur panašios, tik dabartinė pirma, kuri siunčia punkcijai.
Ta paklaida mane labiausiai ir neramina-jei kažką atras-tada jau jokio galvos sukimo-operacija ir viskas, o jei neras-tada ir graušiu save-gal nepataikė doh.gif , bijau, kad nebūtų kaip vienai šios temutės narei (elektra3, berods) unsure.gif

Dar vienas klausimas toms, kam pašalinta skydliaukė (kuri prieš tai buvo padidėjusi)-ar po operacijos dingo diskomfortas kakle (pvz, ryjant seiles) ir ar galų gale, sugijus randui pagražėjo pats kaklas?
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2012 11 30, 17:47)
Dėkui, maskatuk.
Panašiai ir aš viską susidėliojau panaršiusi po interneto platybes, bet vis norisi dar vienos nuomonės  4u.gif
Skydliaukė pas mane mazguota, tai patvirtino jau ne vienas endokrinologas ir per tuos metus esu jau pas kelis buvusi-diagnozės visur panašios, tik dabartinė pirma, kuri siunčia punkcijai.
Ta paklaida mane labiausiai ir neramina-jei kažką atras-tada jau jokio galvos sukimo-operacija ir viskas, o jei neras-tada ir graušiu save-gal nepataikė  doh.gif , bijau, kad nebūtų kaip vienai šios temutės narei (elektra3, berods)  unsure.gif

Dar vienas klausimas toms, kam pašalinta skydliaukė (kuri prieš tai buvo padidėjusi)-ar po operacijos dingo diskomfortas kakle (pvz, ryjant seiles) ir ar galų gale, sugijus randui pagražėjo pats kaklas?

mane operaves chirurgas pasake taip, mano skydlaiuke svere 209 gr,, norma 35 gr,
niekas ir niekada neduos tikslaus atsakymo, tik deja, pooperacinis jos istyrimas, deja, jau taip yra,
aisku, as irgi su baime laukiau atsakymo, ejau su suaugusiu sunumi,
blogiau yra tada, kai tyrimai geri, skydlaiuke lyg normali yra vienas mazgas, o jame 1mm dydzio pikta vieta, na ir kaip tada elgtis, ?
man sake endokrinologas, kad skydlaiuke kaip uztaisytas sautuvas, gali issauti bet kada,
del rando, pas mane jo nematyti, kaip siulas smile.gif
Vilniuje klijuoja spec klijais, Kaune -siuva siulemis, gal jau ir ten klijuoja nezinau,
as operavausi Vilniuje, Prof Beisa, labai rekomenduoju, super chirurgas ir zmogus,
santariskese,
o del diskomforto, manoji iaugo i des plauti, deformavo tracheja, nieko nejauciau, gal tik nedideli dusima po fizinio kruvio, na maniau tai normalu
mano kaklas ir taip nebuvo deformuotas, todel negaliu atsakyti i si klausima,
geriau kada ji islenda i virsu, o ne i vidu
smile.gif
Atsakyti
UG yra ultragarsas,tai yra echoskopija.Turi omeny,kad pagal echoskopo vaizdus Jums yra autoimuninis tiroiditas.
Atsakyti
Merginos, ar buvo kam kad netiko Metizolis? Man skauda gerkle ir galvoju ar cia nuo vaistu ar cia persalau...
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2012 12 03, 10:01)
Merginos, ar buvo kam kad netiko Metizolis? Man skauda gerkle ir galvoju ar cia nuo vaistu ar cia persalau...

eikite i hipertireozes temute, ten apie si vaista kalba, cia ne ta sfera 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, aš šiandien po echoskopo...
Gydytoja buvo nekalbi, tik sesutei terminais liepė rašyti. Bet jos reakcija ir akių išpūtimas mane taip išgąsdino, kad sakau jūsų pasiteirausiu, nes iki pirmadienio (einu pas endokrinologę) neištversiu..
Situacija tokia, dešinė skydliaukė 26, kairė 27, sąsmauka nelygi. Keli neaiškaus darinio mazgai apie 1.0 (čia ko centimetrų?). dar minėjo kad sydliaukė nelygi dermofuzinė ar kažkos panašus žodis.
Buvau prieš metus ir darė echoskopą, sakė kraujo tyrimai geri, bet reikia kas met stebėti.
Sakau echoskopei, o kaip mano tyrimai po metų? ji pažiūrėjo sako, gydytoja papasakos, pasakysiu tik tiek negerėjantys.

Ar gerai suprantu, kad čia baisiausia dėl mazgų? ryt einu kraujo tyrimus pilnus pasidaryti..

Atsakyti
QUOTE(_ambera_ @ 2012 12 05, 21:31)
Sveikos mergaitės, aš šiandien po echoskopo...
Gydytoja buvo nekalbi, tik sesutei terminais liepė rašyti. Bet jos reakcija ir akių išpūtimas mane taip išgąsdino, kad sakau jūsų pasiteirausiu, nes iki pirmadienio (einu pas endokrinologę) neištversiu..
Situacija tokia, dešinė skydliaukė 26, kairė 27, sąsmauka nelygi. Keli neaiškaus darinio mazgai apie 1.0 (čia ko centimetrų?). dar minėjo kad sydliaukė nelygi dermofuzinė ar kažkos panašus žodis.
Buvau prieš metus ir darė echoskopą, sakė kraujo tyrimai geri, bet reikia kas met stebėti.
Sakau echoskopei, o kaip mano tyrimai po metų? ji pažiūrėjo sako, gydytoja papasakos, pasakysiu tik tiek negerėjantys.

Ar gerai suprantu, kad čia baisiausia dėl mazgų? ryt einu kraujo tyrimus pilnus pasidaryti..

sveika, siulys operacija, manau, todel kad mazgai nemazeja,
pas mane buvo dar didesni mazgai ir ju daug, salino visa skydliauke,
pasakysiu viena-tikra atsakyma zinosi tikpo operacijos, suprantu-kankinamai sunku laukti, operacijos, atsakymu, bet jei turi laiko ir noro, pasiakityk tema, senas temas, istvereme viska, atrodo tai kas jau ir neimanoma buvo,
tyrimai neturi tavo atveju jokios itakos mazgams, jei ras hipertireoze, gali paskirti metizoli, kad sumazinti hormonu aktyvuma, o jei viskas gerai, operuos
lailkykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 12 05, 22:10)
sveika, siulys operacija, manau, todel kad mazgai nemazeja,
pas mane buvo dar didesni mazgai ir ju daug, salino visa skydliauke,
pasakysiu viena-tikra atsakyma zinosi tikpo operacijos, suprantu-kankinamai sunku laukti, operacijos, atsakymu, bet jei turi laiko ir noro, pasiakityk tema, senas temas, istvereme viska, atrodo tai kas jau ir neimanoma buvo,
tyrimai neturi tavo atveju jokios itakos mazgams, jei ras hipertireoze, gali paskirti metizoli, kad sumazinti hormonu aktyvuma, o jei viskas gerai, operuos
lailkykis 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kazkaip to ir tikėjausi. baisu. Mano mamai pernai pusės skydliaukės jau pašalino.
Dar kvailą klausimą turiu, ar gali išoperuoti tik mazgus, o skydliaukės neliesti? kažkaip labai gaila man dar ją prarasti, aį vaikų dar negimdžiau, kaip tik su vyru planavome...

Atsakyti