QUOTE(jaunieji @ 2006 05 30, 21:45)
is savo patirties galiu pasakyti, kad tokius "statybininkus" kurie stato ar kazka daro ne pagal reikalavimus galima labai nesunkiai suvaldyti (jei tik jie aisku ne Brazausko giminaiciai:), reikia tik truputi laiko ir butu gerai koki pazistama teisininka, kuris padetu reikalingus rastus surasyti t.y., kad valdininkai nevaikytu vienas nuo kito ir kad nereiketu kiekviena karta moketi uz teisines konsultacijas..
musu atveju buvo sudreke buto sienos nuo salia statomo ir nebaigto statyti namo... o to namo savininkas t.y. kaimynas atsisake tvarkyt... tada buvo pakviesti ekspertai, kurie paskaiciavo zala (suma ispudinga:) galiu susitvarkyti ir 5 kartus pigiau, bet jei jau jis taip nenorejo tvarkyti tai dabar paimsim visa suma:) (tiesa kazkur penktadali pinigu jau sumokejo:))
taigi dabar su ta eskpertu isvada ruosiuosi paduoti i teisma (tik tuo atveju jei nebus sumoketi pinigai), man pazistama juriste rekomendavo is karto duoti ji i teisma, bet as manau jei galima be teismo bus apsieiti tai reiketu ir apsieiti... zodziu kaip man isaikino teismai dabar vyksta pakankamai greitai ir pinigus galima susigrazinti..
taigi paskui lieka tik "puikus"santykiai su kaimynu:)
o kas del statybu ne pagal leidima tai reikia rasyti rasta i urbanistikos skyriu, kad ateitu patikrinti ir prasyti stabdyti statybas... manau cia tas kuris stato turetu deti i kelnes, nes ji galima uztampyti teismuose ir dar $$ nugrezti:) jei jau ignoruoja kaimynus..
musu atveju buvo sudreke buto sienos nuo salia statomo ir nebaigto statyti namo... o to namo savininkas t.y. kaimynas atsisake tvarkyt... tada buvo pakviesti ekspertai, kurie paskaiciavo zala (suma ispudinga:) galiu susitvarkyti ir 5 kartus pigiau, bet jei jau jis taip nenorejo tvarkyti tai dabar paimsim visa suma:) (tiesa kazkur penktadali pinigu jau sumokejo:))
taigi dabar su ta eskpertu isvada ruosiuosi paduoti i teisma (tik tuo atveju jei nebus sumoketi pinigai), man pazistama juriste rekomendavo is karto duoti ji i teisma, bet as manau jei galima be teismo bus apsieiti tai reiketu ir apsieiti... zodziu kaip man isaikino teismai dabar vyksta pakankamai greitai ir pinigus galima susigrazinti..
taigi paskui lieka tik "puikus"santykiai su kaimynu:)
o kas del statybu ne pagal leidima tai reikia rasyti rasta i urbanistikos skyriu, kad ateitu patikrinti ir prasyti stabdyti statybas... manau cia tas kuris stato turetu deti i kelnes, nes ji galima uztampyti teismuose ir dar $$ nugrezti:) jei jau ignoruoja kaimynus..
Iš savo asmeninės patirties galiu parašyti, kad "greitieji" teismai truko 7 metus

Apskrities viršininko administracija pasiūlė mums kreiptis į juos jei kaimynas tęs savo nelegalias statybas, tada atseit jie imsis įstatymuose numatytų sankcijų. Kaimynas ir tęsia savo statybas tai švenčių dienomis tai naktimis, tada jau "kompetentingos" institucijos nedirba. Taip jau nedaug liko ir iki pabaigos, o ką daugiau padarysi ? Kiek nesikreipėm į administraciją tai jie paskyrė vieną kartą baudą už statybą be leidimo ir projekto, bet tuo ir pasibaigė. Kaimynas tuoj nuėjęs deklaruos, kad jam aitvarai netyčia per visus tuoj jau beveik 10 metų statinį sunešė ir net stogą užklojo

Pelyjanti siena dėl kaimyno kaltės yra viena, o vat nelegali statyba tai visai visai kas kita ir visos tokios kovos man atrodo visai beprasmės