Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija ( 9 tema )

QUOTE(dzhina @ 2012 11 08, 21:23)
isiterpsiu ir as blush2.gif
kovo men man atliko konizacija, ispjove daug brudo (buvo HSIL CIN 3, karcinoma), po 6 men onkocitologinio tyrimo rezultatas idealus thumbup.gif
iki konizacijos nieko absoliuciai nejauciau, gyvenau normalu gyvenima, o onkocitologini tyrima pasidariau visai atsitiktinai (keiciau teises, reikejo med. pazymos ir seimos gyd. pasiule pasidaryti onkocitologini tyrima)
vat viena dalyka ka galiu pasakyti kas pasikeite po konizacijos, tai tik tas, kad sumazejo kasdieniniu isskyru blush2.gif i tai atkreipiau mazdaug praejus 2 men. po konizacijos mirksiukas.gif

labai dziaugiuosi uz jusu gerus atsakymus!:) svarbiausia manau viska laiku pastebeti ir priimti tinkamus sprendimus!
Atsakyti
Dzina, sveikinu su geruoju atsakymu! 4u.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Etcetra, manau reikia bendrai stiprinti imunine sistema. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
džiaugiuosi už visus gerus rezultatus ir geras naujienas, tai tikrai nuteikia optimistiškai 4u.gif
o mane liūdesys ima, nes kitą savaitę numatyta operacija, o mmm taip ir neateina sad.gif turbūt vėl teks nukelti, jau antrą kartą, nes prieš tai susirgau plaučių uždegimu, 3 sav antibiotikai, turbūt viską ir sujaukė man. O taip norisi viską kuo greičiau susitvarkyti sad.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės. Pabandysiu aprašyti savo patirtį, gal kažkam tuo pagelbėsiu.
Man nustatė LSIL ir nukreipė kolposkopijai ir biopsijai. Ginė apžiūrėjusi kolposkopu, pasakė, kad biopsijos tikrai reikia. Aš pasiprašiau, kad atliktų su narkoze. Ginė sutiko, nes pas mane viskas ten siaura, sunku prieiti prie kaklelio. Taigi sutarėm dėl konizacijos. Nebijojau, tiesiog susitaikiau, kad tai neišvengiama ir tiek. Pilną narkozę patyriau pirmą kartą, nebaisu visiškai. Dabar vaistai tiek ištobulėję, kad viskas apskaičiuota vos ne minučių tikslumu ir pašalinio poveikio nėra arba jis minimalus. Suleido į veną vaistų, sakau - dar nemiegu, paskui jaučiau, kaip galva apsunko, lubos pradėjo lietis. Ir tada man sako - pabusk. Pramerkiu akis - jau palatoj. Apie valandą dar pasnaudžiau, bet nemiegojau. Kitą valandą šiaip ilsėjausi. Nei galva svaigo, nei ką nors skaudėjo. Nors nerekomendavo, bet pati parvairavau namo. Pati operacija truko 15-20 min. Kitą dieną jaučiausi taip tarsi operacijos nė nebuvo. Nieko netepliojo, keli rausvi lašai tik. Dar žvakučių išrašė ir liepė po mėnesio pasirodyti.
Jei kas labai bijot, pagerkit raminančios arbatėlės ar nervų lašiukų keletą dienų, padeda. Paminėsiu, kad viskas vyko privačioje klinikoje Kaune.
Apskritai viskas labai priklauso nuo žmogaus jautrumo, kūno fiziologijos. Jei prie kaklelio nesunkiai prieinama, gal ir be narkozės galima. Vienos nieko nejaučia, kitos kelias dienas gaivelėjasi. Jei kas labai bijot ar nepakenčiat skausmo, tikrai rekomenduočiau narkozę.
Sėkmės visoms. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2012 11 12, 12:00)
Man nustatė LSIL ir nukreipė kolposkopijai ir biopsijai. Ginė apžiūrėjusi kolposkopu, pasakė, kad biopsijos tikrai reikia. Aš pasiprašiau, kad atliktų su narkoze. Ginė sutiko, nes pas mane viskas ten siaura, sunku prieiti prie kaklelio. Taigi sutarėm dėl konizacijos. Nebijojau, tiesiog susitaikiau, kad tai neišvengiama ir tiek. Pilną narkozę patyriau pirmą kartą, nebaisu visiškai. Dabar vaistai tiek ištobulėję, kad viskas apskaičiuota vos ne minučių tikslumu ir pašalinio poveikio nėra arba jis minimalus. Suleido į veną vaistų, sakau - dar nemiegu, paskui jaučiau, kaip galva apsunko, lubos pradėjo lietis. Ir tada man sako - pabusk. Pramerkiu akis - jau palatoj. Apie valandą dar pasnaudžiau, bet nemiegojau. Kitą valandą šiaip ilsėjausi. Nei galva svaigo, nei ką nors skaudėjo. Nors nerekomendavo, bet pati parvairavau namo. Pati operacija truko 15-20 min. Kitą dieną jaučiausi taip tarsi operacijos nė nebuvo. Nieko netepliojo, keli rausvi lašai tik. Dar žvakučių išrašė ir liepė po mėnesio pasirodyti.
Jei kas labai bijot, pagerkit raminančios arbatėlės ar nervų lašiukų keletą dienų, padeda. Paminėsiu, kad viskas vyko privačioje klinikoje Kaune.
Apskritai viskas labai priklauso nuo žmogaus jautrumo, kūno fiziologijos. Jei prie kaklelio nesunkiai prieinama, gal ir be narkozės galima. Vienos nieko nejaučia, kitos kelias dienas gaivelėjasi. Jei kas labai bijot ar nepakenčiat skausmo, tikrai rekomenduočiau narkozę.
Sėkmės visoms.  smile.gif

Kaip smagu girdėti tokią istoriją! O kaip po operacijos tyrimai? Ir gal galėtum parašyti kokioj klinikoj operavaisi?
Atsakyti
QUOTE(pantheriuke @ 2012 11 12, 11:21)
Kaip smagu girdėti tokią istoriją! O kaip po operacijos tyrimai? Ir gal galėtum parašyti kokioj klinikoj operavaisi?

Operavo BMP klinikoj Kaune. Biopsijos metu paimta medžiaga dar tiriama. Aš mąstau taip - nesvarbu, kokie bus tyrimo rezultatai (ar CIN, ar koks uždegimas neaiškios kilmės), vis tiek tas pakitusias ląsteles rekomenduoja šalinti, kad vėliau nesupiktybėtų. Aš čia taip spėju. Viliuosi, kad man visas pakitusias ląsteles pašalino ir kitos operacijos nereikės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2012 11 12, 10:38)
Operavo BMP klinikoj Kaune. Biopsijos metu paimta medžiaga dar tiriama. Aš mąstau taip - nesvarbu, kokie bus tyrimo rezultatai (ar CIN, ar koks uždegimas neaiškios kilmės), vis tiek tas pakitusias ląsteles rekomenduoja šalinti, kad vėliau nesupiktybėtų. Aš čia taip spėju. Viliuosi, kad man visas pakitusias ląsteles pašalino ir kitos operacijos nereikės.   smile.gif

Laba... 4u.gif
Aš irgi einu į BMP, dabar kaip tik biopsijos rezultatų laukiu... Gal galėtumėte pasakyti, ar konizacija ten mokama...? Nes jų puslapyje parašyta, kad kaina 750 LTL, bet jei apmoka ligonių kasos - tada nemokamai... g.gif Už biopsiją tai turėjau mokėt... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leda: 12 lapkričio 2012 - 11:16
QUOTE(Lijuna @ 2012 11 12, 11:00)

džiugi istorija thumbup.gif

man jau tuoj bus 2 savaitės kaip po operacijos, bet patyrimiai labai panašūs smile.gif Skausmo jokio, prabudus po operacijos galėjau sėst ir važiuot namo, bet vyras atvažiavo pasiimt. Pirmą savaitę nebuvo tepliojimo, o dabar kaip lengvos mėnesinės. Kadangi namuose laksto du mažamečiai, tai vis reikia prisimint, kad negaliu jų kilnoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leda @ 2012 11 12, 12:15)
Laba...  4u.gif
Aš irgi einu į BMP, dabar kaip tik biopsijos rezultatų laukiu... Gal galėtumėte pasakyti, ar konizacija ten mokama...? Nes jų puslapyje parašyta, kad kaina 750 LTL, bet jei apmoka ligonių kasos - tada nemokamai... g.gif Už biopsiją tai turėjau mokėt... g.gif

Šiaip BMP klinikoj viskas mokama, išskyrus šeimos gydytojo konsultacijas. Už konizaciją mokėjau apie 400 lt, bet kainos kintamos. Tikrai nesigailiu, nes kai paslaugos nemokamos, tada gaunasi loterija - duos narkozę ar neduos, vaistai bus kokie yra, o ne kokių norėtum ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2012 11 12, 12:33)
Šiaip BMP klinikoj viskas mokama, išskyrus šeimos gydytojo konsultacijas. Už konizaciją mokėjau apie 400 lt, bet kainos kintamos. Tikrai nesigailiu, nes kai paslaugos nemokamos, tada gaunasi loterija - duos narkozę ar neduos, vaistai bus kokie yra, o ne kokių norėtum ir t.t.

Kiek žinau, konizaciją Lietuvoj valstybinėse ligoninėse daro su narkoze g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2012 11 12, 11:33)

Nelabai supratau,kokia jums operacija vis tik padare?Biopsija,ar konizacija?
Atsakyti
pries 2 savaites padare ir man konizacija... Gine siunte biopsijai, bet gydytoja,kuri turejo operuot pamaciusi,kad jau 2 atsakymai su HSIL-u nusprende,kad nebera ko vilkinti,reik daryt konizacija...
gavau pilna narkoze, 15 min ir viskas... namo ta pacia diena neisleido..
bet didysis sokas ivyko siandien, kai nuvaziavusi pasirodyti savo ginei neradau atsakymo ...operavusi gydytoja sako,kad idave, o mano gine sako,kad negavo...
nu nors uzsikauk!!!!
net nezinau ka daryti.... nuejusi i skyriu gavau tik israsa apie operacija.... ka daryti? neisivaizduoju...laukti gal atsiras? nu kazkoks kosmaras...
Atsakyti