Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija ( 9 tema )

Labas, merginos,
Esu nauja tiek siame forume, tiek bedose su moteriskais dalykais. Taip graziai jus cia bendraujate ir viena kita palaikote, kad pasiprasysiu ir as cia. Turiu 4 sunus (8m,6m,4m ir 2m), tuoj 30m sueis, uzimtas gyvenimas, na, kaip ir viskas puiku.
Deja, pries 6menesius pap testas parode pakitimu. Kartojau kas 3 men, o pakitimai sako blogeje. Taigi pries 2sav ziurejo mikroskopu ir daktaras pasake, kad kaklelis atrodo nuostabiai, nera prie ko prikibti, bet paeme biopsijos is kaklelio vidaus del visa pikto. Taciau issikviete mane atgal i ofisa uz 2 savaiciu, nes negeri rezultatai. Vakar nuvaziavau ir pasake, kad viduje is biopsijos viskas gerai, bet pakliuve audiniu is isorinio kaklelio dalies ir ten labai blogai. Kad sekntis zingsnis tik vezys. Todel liepe pasirinkti ar lauksiu dar, darysiu nauja pap testa, ar sutinku daryti konizacija. Maciau uzrasa ASCUS. Ir zpv surado. O jo niekada pries tai nebuvo rade, nes jav visus testukus daro pries gimdymus ir per kasmetinius pap testus.
Negeras jausmas, ypac, kad nera niekada buve jokiu problemu pries tai. Ir nesuprantu is kur pakitimai, ir kodel ju mikroskopu nesimato. Is kur tas zpv . Dabar turiu per sia savaite apsispresti ka daryti. O kaip jum nustate uzdegimus? Irgi su pap testais?
Dziaugiuosi, kad google parode man si foruma, tai galiu pasiskaityti, ir pamatyti, kad ne viena esu tokia su bedomis. Taciau nustebino mane tai , kad gydytojas sake, kad po konizacijos nesimatys ir nesijaus, kad kas daryta, kitas ginekologas po sugijimo net nematys kad ji daryta. Atseit taip nezymiai ispjauna jie ten ir kai ataugs viskas bus nauja ir grazu. O jus rasote apie suragejimus ir panasiai. Reiskiasi, kad jau pamelavo kazkiek.
Aciu uz informacija ir palaikyma.
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2013 03 26, 15:06)
pantheriuke, manau teplioja del to, kad nustojai gerti KT  4u.gif
As laukiu atsakymo, praejo 6 menesiai po konizacijos. Tikiuosi viskas bus gerai.....

Linkiu gerų rezultatų 4u.gif Ar čia bus pirmas PAP tyrimas po konizacijos?
Papildyta:
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 03 26, 15:49)
Labas, merginos,
Esu nauja tiek siame forume, tiek bedose su moteriskais dalykais. Taip graziai jus cia bendraujate ir viena kita palaikote, kad pasiprasysiu ir as cia. Turiu 4 sunus (8m,6m,4m ir 2m), tuoj 30m sueis, uzimtas gyvenimas, na, kaip ir viskas puiku.
Deja, pries 6menesius pap testas parode pakitimu. Kartojau kas 3 men, o pakitimai sako blogeje. Taigi pries 2sav ziurejo mikroskopu ir daktaras pasake, kad kaklelis atrodo nuostabiai, nera prie ko prikibti, bet paeme biopsijos is kaklelio vidaus del visa pikto. Taciau issikviete mane atgal i ofisa uz 2 savaiciu, nes negeri rezultatai. Vakar nuvaziavau ir pasake, kad viduje is biopsijos viskas gerai, bet pakliuve audiniu is isorinio kaklelio dalies ir ten labai blogai. Kad sekntis zingsnis tik vezys. Todel liepe pasirinkti ar lauksiu dar, darysiu nauja pap testa, ar sutinku daryti konizacija. Maciau uzrasa ASCUS. Ir zpv surado. O jo niekada pries tai nebuvo rade, nes jav visus testukus daro pries gimdymus ir per kasmetinius pap testus.
Negeras jausmas, ypac, kad nera niekada buve jokiu problemu pries tai. Ir nesuprantu is kur pakitimai, ir kodel ju mikroskopu nesimato. Is kur tas zpv . Dabar turiu per sia savaite apsispresti ka daryti. O kaip jum nustate uzdegimus? Irgi su pap testais?
Dziaugiuosi, kad google parode man si foruma, tai galiu pasiskaityti, ir pamatyti, kad ne viena esu tokia su bedomis. Taciau nustebino mane tai , kad gydytojas sake, kad po konizacijos nesimatys ir nesijaus, kad kas daryta, kitas ginekologas po sugijimo net nematys kad ji daryta. Atseit taip nezymiai ispjauna jie ten ir kai ataugs viskas bus nauja ir grazu. O jus rasote apie suragejimus ir panasiai. Reiskiasi, kad jau pamelavo kazkiek.

Sveika prisijungus prie mūsų 4u.gif
Visų pirmas ASCUS - tai nėra blogi rezultatai, jie dažnai praeina savaime ir reikia tik stebėti, bet jei biopsija parodė blogiau - kad kitas žingsnis vėžys - tuomet greičiausiai jums buvo rasta CIN3 arba CIS. Manau operacija tokiu atveju pats geriausias pasirinkimas būtų. Dėl žpv, tai čia klastingas virusas, jis gyvena organizme, būna kad snaudžia ilgą laiką, o organizmui nusilpus paima ir išlenda. Man pačiai lapkritį atlikta konizacija, dabar mikroskopu kaklelis atrodo gražus, tačiau PAP testas rado pakitimų LSIL, tai vėlgi atrodo kaip taip gali būti? viena mergina rašė, jog jai irgi mikroskopu kaklelis buvo švarus, o pakitimai vystėsi giliau, turbūt ir pas mus tokia pati situacija. Po operacijos manau kiekvienas profesionalas tikrai pamatys, jog kaklelis buvo operuotas, dalis jo pašalinta. Juk po gimdymo irgi mato kiekvieną buvusį įplėšimą, susiuvimą.
Atsakyti
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 03 26, 13:49)
Labas, merginos,
Dziaugiuosi, kad google parode man si foruma, tai galiu pasiskaityti, ir pamatyti, kad ne viena esu tokia su bedomis. Taciau nustebino mane tai , kad gydytojas sake, kad po konizacijos nesimatys ir nesijaus, kad kas daryta, kitas ginekologas po sugijimo net nematys kad ji daryta. Atseit taip nezymiai ispjauna jie ten ir kai ataugs viskas bus nauja ir grazu. O jus rasote apie suragejimus ir
panasiai. Reiskiasi, kad jau pamelavo kazkiek.

Sveika prisijungus. 4u.gif kaip smagu - keturi sunus smile.gif
As ir cia nauja, bet va su gimdos kakleliu senai turiu bedu . Tikiuosi jas iveikti. Po menesio jau operuosiuosi ir pas mane jau konizacijos nepakaks. Bus atliekama stundorfo oeracija ( pasalins nemaza dali gimdos kaklelio)
ZPV lytiniu keliu plintantis virusas.
Kiek suprantu jus gyvenate ne Lietuvoje. Manau labai skiriasi operacijos lygis uzsienyje ir
Lietuvoje mirksiukas.gif . Tai gal ir nepamelavo. Musiskiai medikai bijo naujoviu, pvz lazerines operacijos dar retenybe.
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2013 03 26, 14:06)

As laukiu atsakymo, praejo 6 menesiai po konizacijos. Tikiuosi viskas bus gerai.....

sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 03 26, 14:49)
Labas, merginos,

jei jusu atsakymas ASCUS tai sakyciau jus labai be reikalo taip isgasdino mirksiukas.gif
Atsakyti
(Jolanciuxas sveika prisijungus 4u.gif
o aš užsirašiau balandžio 12d pakartpotinei biopsijai, po jos paaiškės kaip galėsiu gimdyt ir tada jau ramiau gyvensiu smile.gif ( bet taip tikiuos)
Atsakyti
QUOTE(w_ilt_e @ 2013 03 26, 18:43)
(Jolanciuxas sveika prisijungus  4u.gif
o aš užsirašiau balandžio 12d pakartpotinei biopsijai, po jos paaiškės kaip galėsiu gimdyt ir tada jau ramiau gyvensiu smile.gif ( bet taip tikiuos)

o kaip pats nesiojimas?neteplioja?ligoninej negulejot su gresenciais? 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz silta priemima 4u.gif

Stiprybes ir kuo geriausiu rezultatu visoms. Saunu, kad yra sios temos, kiek daug informacijos radau.

Siandien perziurejau informacinius popierius, kuriuos gavau is gydytojo ir rase, kad ASCUS ir inflammation kas reikstu paburkima ar panasiai. Taigi manau per sekanti vizita pasiteirausiu is naujo ar tikrai galima laukti ir kuri ta stadija, nes ant popieriaus pabraukta ir parasyta tik ta pati pirma kai vos vos pakite, bet sake kai ka kitka jis.

Ot kiek mes moterys turime isgyventi. Jau galvojau kad pasigimdysiu vaikus, uzauginsiu ir gyvensiu del saves veliau. O va sveikatos nukrypimu nepagalvojau kad bus. Sveika gyvensena, vienas partneris, nei gerimu nei rukymo ir stai tau kad nori. Na tikesimes geriausio, taciau kai istinka bedos, ta viltis taip toli atrodo. Kaip jus semiates stiprybes? Vyram pasakojate viska iki smulkmenu? As net nezinau nuo ko pradeti. Prisipazinsiu, kad as slaptai kaltinu ji del zpv, nes jis man vienintelis vyras. Zinau kad tai ne vietoje ir ne laiku, bet as taip jauciuosi.

Daug klausimu matau apie vaikuciu isnesiojima ir gimdyma. Keleta draugiu turiu, kurios tureje apsaldymus ar gilesnes biopsijas, visos dziaugiasi lakstanciu bureliu vaiku. Vienai tik su pirmu vaiku dare cezari, bet su antru leido gimdyti paciai. Taigi nusiteikit tik geriausiam!
Atsakyti
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 03 27, 07:01)
Aciu uz silta priemima  4u.gif

Stiprybes ir kuo geriausiu rezultatu visoms. Saunu, kad yra sios temos, kiek daug informacijos radau.

Siandien perziurejau informacinius popierius, kuriuos gavau is gydytojo ir rase, kad ASCUS ir inflammation kas reikstu paburkima ar panasiai. Taigi manau per sekanti vizita pasiteirausiu is naujo ar tikrai galima laukti  ir kuri ta stadija, nes ant popieriaus pabraukta ir parasyta tik ta pati pirma kai vos vos pakite, bet sake kai ka kitka jis.

Ot kiek mes moterys turime isgyventi. Jau galvojau kad pasigimdysiu vaikus, uzauginsiu ir gyvensiu del saves veliau. O va sveikatos nukrypimu nepagalvojau kad bus. Sveika gyvensena, vienas partneris, nei gerimu nei rukymo ir stai tau kad nori. Na tikesimes geriausio, taciau kai istinka bedos, ta viltis taip toli atrodo. Kaip jus semiates stiprybes? Vyram pasakojate viska iki smulkmenu? As net nezinau nuo ko pradeti. Prisipazinsiu, kad as slaptai kaltinu ji del zpv, nes jis man vienintelis vyras. Zinau kad tai ne vietoje ir ne laiku, bet as taip jauciuosi.

Daug klausimu matau apie vaikuciu isnesiojima ir gimdyma. Keleta draugiu turiu, kurios tureje apsaldymus ar gilesnes biopsijas, visos dziaugiasi lakstanciu bureliu vaiku. Vienai tik su pirmu vaiku dare cezari, bet su antru leido gimdyti paciai. Taigi nusiteikit tik geriausiam!

Nesijausk taip ir nekaltink vyro, jis iki taves galejo tureti ta virusa. Tik va liudniausiai, kad jie ji turi, nesioja ir jiems nuo to nieko, o va mums bedos, bedos, bedos doh.gif
Gerai sakai, kad moteris isgyvena daugybe sunkumu verysad.gif . Menesiniu skausmai, gimdymo skausmai, veliau maitinimo krutimi sunkumai (uzdegimai, mastitai ir t.t., zaizdeles, operacijos, ir kiekvienais metais vis galvok ar tau yra vezys ar ne dar, jei ne kaklelis tai krutys... ech...
Ir tegul niekas net nebando irodineti, kad moteris nera stiprioji lytis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_noraa_ @ 2013 03 26, 22:46)
o kaip pats nesiojimas?neteplioja?ligoninej negulejot su gresenciais? 4u.gif

O kaip paciai nestumas? Labai idomu g.gif
Atsakyti
Nėštumas palyginus su pirmu šis žymiai sunkesnis. Labai dažnai pilvą skauda. svoris neauga, labai dažnai teplioja. Daktarė sakė kad ne nuo tos ligos ale taip būna. Gresiančio nėra, bet kažkaip mano daktarė mažai apžiūri, vis sako kad kaunas turi mane apžiūrėt o kaunas tik žiūri kaklelį jiems nėštumas nesvarbus doh.gif tai taip ir sėdžiu nežinioje
Atsakyti

Daugumoj rašo,kad ŽPV perduodamas tik lytiniu keliu.

aš randu visokios informacijos apie galimybę užsikrėsti ŽPV,kad ne tik per lytinius santykius, bet ir per bendro naudojimo daiktus, klozetus, pirtis, baseinus, o svarbiausia - odos kontakto metu. Tai man pabrėže gydytoja po operacijos. Net ne gleivinės o odos.

Tai pagalvojau pati sau, jei taip, tai realiai atėjus pasveikint draugą su gimtadieniu ir pabučiavus į žandą ir paspaudus ranką gali pasidovanot sau ŽPV? blink.gif tada tai paaiškintų merginų pasakojimus,kad vaikinas pirmas merginai mergina pirma vaikinui, abu ištikimi, o ŽPV yra. Ir gūžčioja pečiais abu,iš kur.

QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 03 27, 08:01)

galiu pasakyti,kad labai stipriai susipergyvenote. Ir man taip buvo,kai prieš penkis metus pasakė apie pirmuosius pakitimus. Pasaulis dužo. Vėliau jau reagavau pakankamai ramiai net turėdama aukščiausio laipsnio ikivėžinius pakitimus. Aš guodžiu save tuom,kad man pasisekė, jog buvo žiūrima, stebima ,,pagauta'',kad yra galimybė operacijai ir t.t. O jūs su tokiu atsakymu turbūt 80 proc. sugrįšite iki normos, tai yra patys mažiausi pakitimai. Su tokiais ir nieko nedarant iki sekančio laipsnio galima gyventi kelis metus. Svarbiausia stebėti ir džiaugtis tūkstantį kartų džiaugtis,kad tai toli gražu ne vėžys.Jei neapleisit daktarų tai ir nebus to vėžio, nes viskam užbėgsit už akių dar prieš smile.gif juolabiau jau ir vaikučių turit, o yra ir tokių,kurios nėščios su aukščiausiais pakitimais, kurios jau operuotos dar apskritai negimdžiusios (tarp jų ir aš). Moterys,kurios serga gimdos kaklelio vėžiu turbūt tikrai pagalvotų, kokios mes visgi esame laimingos,kad sužiūrėtos prieš ir kaip per daug pergyvename,kai realiai pergyventi dar nėra ko. mirksiukas.gif sakau džiaugtis ir dar kartą džiaugtis reikia,kad pradžių pradžioj viskas pagauta smile.gif
Atsakyti
Sveikos, buvau siandien onkologiniam, pakartotinis OCT - LSIL. gydytojas norejo manim atsikratyt 3menesiam, labai skubejo kazkur, bet, kai pati uzklausiau del biopsijos pasidare labai mandagus ir atliko. sako, jei tik jums nuo to ramiau bus. o man tikrai ramiau bus. tai va, dabar 2sav laukimo.
Atsakyti