Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(Fungu @ 2012 10 21, 20:59)
mano duktė gavo lietuvišką pilietybę, bet tėvelio pavardę be jokių -aitė, tiesiog originalią jo pavardę. Tai pagal kokią čia taisyklę? g.gif

Manau gavo del to,kad tevas uzsienietis. Ar ne? 4u.gif
---
Nzn ar teisingai ikelsiu,bet pasiknisus po civilines metrikacijos blankus savo rajono radau stai ka- cia pateikiu santrauka-

turiu pavardę, kuri žemina mano orumą ar yra nepatogi vartoti;
 noriu turėti bendrą su savo sutuoktiniu pavardę;
 noriu susigrąžinti anksčiau turėtą savo pavardę;
 noriu turėti dvigubą pavardę (prie savo pavardės prijungti sutuoktinio pavardę);
 noriu turėti tėvų, senelių, prosenelių ar kitų protėvių pavardę;
 noriu turėti patėvio (pamotės), buvusio globėjo (rūpintojo) pavardę;
 turiu pavardę, neatitinkančią mano lyties;
 dalyvauju liudytojų apsaugos programoje;
 noriu turėti pavardę, nenurodančią šeiminės padėties, arba atvirkščiai;
 noriu savo nelietuvišką pavardę sugramatintą (su lietuviška priesaga ir (arba) galūne) pavardę pakeisti į tokią pačią, tik nesugramatintą pavardę pakeisti į tokią pačią, tik sugramatintą pavardę;
 pasikeičiau pavardę užsienio valstybėje;
 noriu turėti tėvų ar senelių tautybę.
* MANAU;KAD PASIRINKUS PACIA PIRMA IS PATEIKTU PAVYZDZIU, nebutu taip jau sunku ir pasikeisti ta pavarde.(parasiau,o po to paskaiciau,kad tinka ir antra priezastis doh.gif ) ir beje,sis blankas vadinasi-PRAŠYMAS
PAKEISTI VARDĄ, PAVARDĘ, TAUTYBĘ
Atsakyti
Niekaip nesuprantu 2 terminu: flomarkt ir trodelmarkt.Kuo jie skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2012 10 22, 08:17)
Manau gavo del to,kad tevas uzsienietis. Ar ne? 4u.gif

taip, bet dukrelė oficialiai lietuvė. smile.gif Gerai, kad mums nesklandumų jokių nebuvo biggrin.gif Juokingai skambėtų sulietuvintai lotuliukas.gif

Flohmarkt ir Trodelmarkt man rodos tas pats, visi pardavinėja senienas, bet galima ir perliukų ten rasti mirksiukas.gif Ir nuo regionų pavadinimas gali skirtis. Nors kiek pastebėjau, Flohmarkte pardavinėja paprasti žmonės, ne verslininkai. O Trödelmarkte dažnai būna ir verslininkų... Bet man atrodo iš tikro, čia tiesiog du skirtingai pavadinimai blusturgiui. biggrin.gif
Atsakyti
katik sulaukiau, skambucio is ambasados tai pakalbejom, ir pasake kad suvienodinti i vyro pavarde as galune , mano atveju negalima, tik arba iene, arba ė galune.. sake visa tai uztrunka apie 2 menesius, jei keiti, gauni pavardes keitimo liudijima, ir paskui jau daraisi pasa su nauja pavarde smile.gif vaiku pavardes irgi imanoma pakeist i tokias pat kaip ir mamos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 10 22, 15:21)
katik sulaukiau, skambucio is ambasados tai pakalbejom, ir pasake kad suvienodinti i vyro pavarde as galune , mano atveju negalima, tik arba iene, arba ė galune.. sake visa tai uztrunka apie 2 menesius, jei keiti, gauni pavardes keitimo liudijima, ir paskui jau daraisi pasa su nauja pavarde smile.gif vaiku pavardes irgi imanoma pakeist i tokias pat kaip ir mamos smile.gif

Aciu. Nu bet visgi idomiai cia. Tik as nelabai pasitikiu ta ambasada ir jos darbuotojais. Manau ,kad kreiptis reikes i kokia Vilniaus migracijos poskyri.Lai paaiskina is tikruju kas yra kas,nes jei tokius blankus internete gali rasti,tai reiskia jie ne siaip sau ideti g.gif
Atsakyti
nu tikrai keista g.gif kiek yra moteru su pavardemis vyriskomis,tai kaip joms galima,as tai manau,kad jei pasikeitus i galune tik,visvien vadins vyriskai,vel nesupras jie cia doh.gif mano net ir varda sugeba isderglioti,o atrodo toks lengvas,tik keturios raides,bet butinai jei raso ir dar is paso,tai negali parasyti be klaidu,ir aisku pavarde butinai priraso vyro , irgi is paso hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2012 10 22, 10:42)
Niekaip nesuprantu 2 terminu: flomarkt ir trodelmarkt.Kuo jie skiriasi?

Trodelmarkte draudziama naujus daiktus pardavinet ,turi buti be etikeciu (kad ir zaislu kioskas ,bet zaislai nauji ir be deziu ,be etikeciu )man taip kaimynas sake ,o flohmarkte gali rasti ir nauju daiktu pvz kinieciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2012 10 22, 17:00)
nu tikrai keista g.gif kiek yra moteru su pavardemis vyriskomis,tai kaip joms galima,as tai manau,kad jei pasikeitus i galune tik,visvien vadins vyriskai,vel nesupras jie cia doh.gif mano net ir varda sugeba isderglioti,o atrodo toks lengvas,tik keturios raides,bet butinai jei raso ir dar is paso,tai negali parasyti be klaidu,ir aisku pavarde butinai priraso vyro , irgi is paso hihihi.gif

nu kaip aiskino jei vyras mano butu ne lietuvos pilietis tai pavarde galeciau pasirinkt jo su ta pacia galune, o kai lietuvis tik tokia iene arba e gale.. nu zodziu as dar ir i metrikacijos skyriu parasiau kaune, ziuresiu ka atrasys..
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 10 22, 17:41)
nu kaip aiskino jei vyras mano butu ne lietuvos pilietis tai pavarde galeciau pasirinkt jo su ta pacia galune, o kai lietuvis tik tokia iene arba e gale.. nu zodziu as dar ir i metrikacijos skyriu parasiau kaune, ziuresiu ka atrasys..

okis,paskui parasyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 10 18, 10:48)
Manau metinis mokestis už auto priklauso nuo variklio galingumo,mano 2002,variklis 2,0,dyzelis. Metinis mokestis 310e.

Mūsų 2007m, variklis rašo 1.910m3, dyzelis. kaip suprantu apvalino iki 20, tada daugino iš 15,44. Mums metams gavos 308eur.
Atsakyti
Kolje, tu teisi. gavau atsakyma is Vilniaus. Deja,esam LR pilietes ir musu pavardes gali buti tik neutralios geriausiu atveju. Su galune - e. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2012 10 23, 18:37)
Kolje, tu teisi. gavau atsakyma is Vilniaus. Deja,esam LR pilietes ir musu pavardes gali buti tik neutralios geriausiu atveju.  Su galune - e. verysad.gif

as tai pat, ir ambasadoj taip pat isaiskino.. tai net nzn ar keist..
Atsakyti