Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

o gal kas nors susidūrė su tokia problema, kai pavardę norima pakeisti į prosenelių?
mano prosenelis turėjo vokišką pavardę ir net su umliautu, tačiau jo vaikai, deja, gavo tą pačią sulietuvintomis galūnėmis ir be umliauto (čia buvo grynai sovietinis dalykas, nes gi žinia rusai po karo ypatingai nemėgo vokiečių..). dabar gaunasi, kad užsienyje gyvenančios giminės iš senų laikų turi originalią pavardę, o lietuvos atšakos pakeista ir kyla keblumu dėl visokio istorinio paveldo ir t.t. ir pan... todėl aš norėčiau atgauti originalią versiją..

suprantu, kad tai labai specifinis atvejis, bet gal kas nors turi kokį patarimą šiuo atveju.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2012 10 23, 20:49)
o gal kas nors susidūrė su tokia problema, kai pavardę norima pakeisti į prosenelių?
mano prosenelis turėjo vokišką pavardę ir net su umliautu, tačiau jo vaikai, deja, gavo tą pačią sulietuvintomis galūnėmis ir be umliauto (čia buvo grynai sovietinis dalykas, nes gi žinia rusai po karo ypatingai nemėgo vokiečių..). dabar gaunasi, kad užsienyje gyvenančios giminės iš senų laikų turi originalią pavardę, o lietuvos atšakos pakeista ir kyla keblumu dėl visokio istorinio paveldo ir t.t. ir pan... todėl aš norėčiau atgauti originalią versiją..

suprantu, kad tai labai specifinis atvejis, bet gal kas nors turi kokį patarimą šiuo atveju.

Kaip suprantu, pavardes tu nekeistumei, tiesiog uzrasytumei vokiskai: su visomis ju raidemis ir be lietuviskos galunes. Gal jus DE esat kaip Spätausiedler? Gal tai siek ties supaprastintu reikala g.gif Turbut reiktu taip pat tiesiai kreiptis i ambasada ir aiskinti reikala.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2012 10 23, 20:49)

As nezinau ar galiu kuo padeti,tiesiog perskaiciusi tavo posta prisiminiau tokius dainingus LT zmones - Jurksaicius. Kile jie is suvalkijos,bet ju seneliai ar proseneliai buvo vokieciai. Tai va ,jauniausia is ju,kai apsizenijo ir sugalvojo isvaziuot i DE ,pasikeite pavarde i vokiska- JURKSÄT.Turbut neteisingai rasau blush2.gif Ir vyras paeme zmonos pavarde. Bet as visa tai zinau tik is pletku-negaliu pasakyt,nei kad tuos zmones pazystu asmeniskai,nei kad taip jie dare. Tiesiog pazystu ju giminaicius. rolleyes.gif Bet kokius kelius jie praejo,ka dare- nezinau.
Atsakyti
dėkui.
pati dar neseniai apsisprendžiau, kad taip pasikeisti norėčiau, tad dar irgi daug ko nežinau. bet būtinai toliau rimtesnėse institucijose pasidomėsiu
Atsakyti
arbataa,mano situacija irgi tokia buvo,kaip tu rasai,mes pasiemem tevu/seneliu vokiska pavarde (vyro),jei buciau netekejus,nebutu man reikejo jos is viso keist ,nes mano pavarde ir taip vokiska buvo, mano tevai ir seneliai sugebejo ir prie sovietu islaikyt vokiska pavarde,nors ir visokiausiu pasaipu teko girdet doh.gif tai va ,jeigu tu i De atvykusi kaip spätaussiedler tada nera problemu susigrazint pavarde pagal §94 BVFG
Atsakyti
sveikos 4u.gif turiu klausima, nors gal ir buvo kalbeta apie tai bigsmile.gif as reikia auto nuimti nuo iskaitos LT, norint priregistruoti DE ? paskambinau i regitra, sako klauskit DE...
Papildyta:
LT to daryti nereiktu
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2012 10 25, 10:02)
sveikos  4u.gif turiu klausima, nors gal ir buvo kalbeta apie tai  bigsmile.gif as reikia auto nuimti nuo iskaitos LT, norint priregistruoti DE ? paskambinau i regitra, sako klauskit DE...
Papildyta:
LT to daryti nereiktu

Laba 4u.gif
Gal kam pravers zinios apie automobilio is LT registracija DE-
TUV- 168 eurai
Auto registracija ir numeriai 94 eurai
Isregistruoti is LT galime mes patys,bet gali ir jie,tik numerius jiems reikia palikti.
Sia zinute paliko JURGAA tai jei kas prasom i ja asmeniskai.
Atsakyti
Sakau info niekada nebuna per daug. 4u.gif Radau toki psl gal kam pravers

http://vokietija.cha...ai-s238475.html
Ypac man patiko,kad yra atstumai tarp miestu. Kai isvis ta Vokietija tokia didele salis,tai tikrai sukrauta daug naudingos info. thumbup.gif
Atsakyti
galima pasiziuret automobiliu draudimus, kurie pigiausi ir t.t. www.check24.de
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 10 26, 19:03)
galima pasiziuret automobiliu draudimus, kurie pigiausi ir t.t. www.check24.de

Kolje,o kaip tu ten ziuri?nes kiek mes ziurejom,tai visur reikia ivedinet duomenis savo,ne tik auto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2012 10 26, 20:26)
Kolje,o kaip tu ten ziuri?nes kiek mes ziurejom,tai visur reikia ivedinet duomenis savo,ne tik auto g.gif

maniskis ziurinejo, kur ka spaude paklausiu vakare kai gris smile.gif bet tikrai nei pavardziu nereikejo vedziot tik gimimo metus ir t.t. bet ir tai nereikejo nei isust jiems tiesiog tik suvedus ismete kiek koks kainuotu draudimas 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, priimkite ir mane i savo plepiu buri. Esu Vokietijoje jau puse metu, tvarkausi vaiko pinigus, uzpildziau viska, bet nezinau kaip rasti adresa tos Familienkasse, kad galeciau laiska issiusti, Gal kas pades. Vielen Dank
Atsakyti