Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 19:09)
nuostabūs žiedai, o phalaenopsis equestris ir bulbiko ypač wub.gif  wub.gif  wub.gif

o equestris čia koks, kad tokie įdomūs žiedai?

................

vat kokia mano ermitažinė raibuolė (nepersodinta, nes apsižiūrėjau, kad savo "firminių" vazonikų nebeturiu - reiks lėkt pirkt  ax.gif Tik keistai tie šoniniai "ūsiukai" užsisukę ir atrodo, kad yra trumpi, o iš tikrųjų ilgoki - kadangi žiūri į kadrą 90 laipsnių kampu, tai jų galų ir nesimato  biggrin.gif

user posted image

nu labai labai dailutis paphiopedilum. Beje, o iš orchidėjos.lt pirktas ar jau parodė pilnai savo žieduką? Vienas lyg irgi žalias buvo pumpuriukas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 14 rugsėjo 2012 - 18:25
laisvegiete, tikrai įdomūs tavo Equestrio žiedukai lotuliukas.gif Bet man gražūs wub.gif O Bulbophyllum gražuolis sunkiai auginamas? Tiesa, kvapo "skanaus" neturi? smile.gif
Mumrikai, gražuolis tavo naujokas, man žalios spalvos žiedai thumbup.gif Tokia gaiva, lyg su šviežumu kažkokiu asocijuojasi visada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2012 09 14, 09:18)
laisvegiete, tikrai įdomūs tavo Equestrio žiedukai lotuliukas.gif Bet man gražūs wub.gif O Bulbophyllum gražuolis sunkiai auginamas? Tiesa, kvapo "skanaus" neturi? smile.gif

Aciu. Equestris cia tikru tikriausias, ne maisytas su niekuo. Pirkau is parduotuves, kuri parduoda tik rusinius augalus, ne hibridus. Spalva nekokia nuotraukose isejo, bet siaip spalva tai svelniai alyvine, kaip ir turi buti, tik va tie ziedai tokie keisti, tarsi su trim lupom smile.gif
Bulbophylum yra viena mano megstamiausiu turimu orchideju. Jau taip lengva ji auginti, ir ziedais atsidekoja kiekviena rugseji mirksiukas.gif Buvo nukrites ir suduzes vazonas per audra, persodintas, ir visvien jis nesiliauja naujas bulbas augintis. Noreciau ir daugiau sios rusies isigyti, ypac meduzos... O kvapelis kaip papuvusiu kiausiniu jauciasi vos vos prikisus nosi prie ziedo, siaip pro sali einan nieko nesijaucia. Vienintelis sios rusies minusas, kad ziedeliai issilaiko vos savaite ar maziau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lasvegiete: 14 rugsėjo 2012 - 18:46
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 09 14, 19:16)
nu labai labai dailutis paphiopedilum. Beje, o iš orchidėjos.lt pirktas ar jau parodė pilnai savo žieduką? Vienas lyg irgi žalias buvo pumpuriukas...

dėkui wub.gif iš orchidejos.lt pirktas lėtapėdis - lėtai lėtai savo gulbės kaklą riečia, bet svarbiausia juda pirmyn. Smagu laukti koks bus - gal toks pat, o gal kiek ir skirsis biggrin.gif Šaip šalia abu sudėjus lapų margumas skirtingas ir vieno kerqas statesnis, o kito labiau prie žemės prisiplojęs, bet tai aišku ne rodiklis, nes skirtingomis sqlygomis auginti, skirtingų trąšų gavę, tai kol kas gal ir skirtingai atrodo. Kai šalia abu sustatysiu, tai matysiu broliukai dvynukai jie ar tik pusbroliai. Bet kokiu atveju žalsvai gelsvai baltus žiedus aš labai mėgstu tai būtų kambaRio ar lauko gėlės rolleyes.gif

QUOTE(Katleja1 @ 2012 09 14, 19:18)
Mumrikai, gražuolis tavo naujokas, man žalios spalvos žiedai thumbup.gif Tokia gaiva, lyg  su šviežumu kažkokiu asocijuojasi visada smile.gif

ačiū wub.gif ir man žalsva spalva labai labai - seniai jau tokio ieškojau, gal porą metų ir šiandien džiaugsmo šokį norėjau šokt Ermitaže taip pigiai užtikusi blush2.gif
Atsakyti
grazuole zalioji. As tokia nudaigojau..
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2012 09 14, 18:44)
Noreciau ir daugiau sios rusies isigyti, ypac meduzos...

aš nesenai parsisiunčiau medusae iš Tailando http://www.orchidspe...alummedusae.htm, žiūrėsim, kaip mums seksis, kol kas laikau "bambalyje" nuo mineralinio. Lb įdomus augalas, tikrai vertas dėmesio.
Ką tik pasikalbėjau per skype su tailandiete, gausiu dovanų http://www.orchidspe...elephantium.htm , tokių neauginu, tai nžn ar čia verkti ar džiaugtis. Juk visada, kai gauni dovaną, jauti didelę atsakomybę.
Atsakyti
Ir vėl pridėjote nuostabių žiedelių wub.gif bigsmile.gif

QUOTE(Katleja1 @ 2012 09 14, 17:44)
Tai jau taip, kad sparčiai pildosi, pati nebesusigaudau biggrin.gif Turbūt gal jau virs 40 bus tai tikrai ax.gif Jau tikrai gana doh.gif Jolituxxx,mačiau LOD forume, kad laimėjote, šaunuolė, dar kartelį sveikinu  thumbup.gif Kaip suprantu išsirinkote Miltonia Roezli, man ji super, iš visų siūlytų Jums kaip laimėjimas, man gražiausia wub.gif

Kad sustoti bent 100 reiktų lotuliukas.gif
Ačiū ačiū blush2.gif Aš pagrinde rinkausi, tarp Angraecum praestans, nes neturiu nei vienos afrikinės orchidėjos ir Miltonia Roezli, kadangi pastaroji buvo suaugusi ir jau žydėjusi tai pasirinkau ją smile.gif Gal šį kartą nenumarinsiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 14 rugsėjo 2012 - 20:09
Kiek grožių prirodėt wub.gif wub.gif

Ir aš radau savo gėlytes šiandien pašte biggrin.gif nors užsakyme žymėjau kad per kurjerį, tai galvojau į namus atveš g.gif nu, svarbu parkeliavo. Kuklus mano užsakymas blush2.gif C.maxima (su 4 pumpurais wub.gif), Slc. Little hazel, jau to mažylio kas per mielumas bigsmile.gif ir dar ėmiau raibuolę paprastą...čia kaip ir dovanų turėjo būt vienam žmogučiui, bet jinai taip gerai pasivartė, kad pusė substrato nubyrėjo ir nulūžo žiedstiebis verysad.gif tai nusprendžiau sau pasilikt biggrin.gif bet vešlus augaliukas, daug auginių, bandysim susidraugaut ax.gif

mumrikai, kur jie tas raibuoles užslėpę buvo? hihihi.gif šiandien buvom vilniuj, tai ermitaža apšniukštinėjom, bet nieko gero neradau g.gif užtai musgaudį nupirkau orchidėjom į kompaniją, kad musytės nepultų lotuliukas.gif taip norėjau pas orchidejos.lt užvažiuot, bet išvažiavę į kažkokią parodą Lydoj unsure.gif
Atsakyti
taip, jie šiandien dalyvauja parodoje http://www.orchids.l...h...99&start=30 pas latvius.
Dantiste, lb gaila, kad nulūžo žiedas unsure.gif , raibuolės taip ilgai žydi.
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 09 14, 21:10)
mumrikai, kur jie tas raibuoles užslėpę buvo? hihihi.gif šiandien buvom vilniuj, tai ermitaža apšniukštinėjom, bet nieko gero neradau g.gif

tos dvi nukainuotos buvo padėtos pačiam prieky, tiesiai prieš informacinį "kioskiuką" oranžerijoje (prieš didžiųjų orchidėjų stelažus) mirksiukas.gif

beje dėl musyčių gaudymo (man tai aktualu, nes vasarą aplink sanpaulijas maži museliokai mėgsta pasisukiot - drėgnas substratas vilioja), tai man ypač pasiteisino murano tuklė. Tikrai gražus augaliukas, gražiai žydi, o musytes gaudo atsakingai - būna visi lapeliai jomis aplipę thumbup.gif

QUOTE(xx @ 2012 09 14, 21:30)
raibuolės taip ilgai žydi.

Man iš visų raibuolių ilgiausiai žydėjo, o tiksliau vis dar žydi Superbiens - superinė gėlytė. Žydi vis dar nuo parodos pavasarį. Šiandien apžiūrėjau, tai žiedas dar nerodo jokių požymių, kad ims vysti thumbup.gif Ir šiaip labai ji man graži - žiedas didelis pagal augalą, lapai gražiai margi
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 09 14, 21:30)
taip, jie šiandien dalyvauja parodoje http://www.orchids.l...h...99&start=30 pas latvius.
Dantiste, lb gaila, kad nulūžo žiedas unsure.gif , raibuolės taip ilgai žydi.

pasirodo Rygoj, ne Lydoj biggrin.gif

nu dar atlenkiau tą galvą jos ir prisegiau, gal porą dienų bent pasidžiaugsiu blush2.gif nieko, bus tų žiedų, jei tik nenudaigosiu hihihi.gif jei gerai suskaičiavau dar 4 auginukai nežydėję, ir dar porą naujų leidžia wub.gif net nesitikėjau, kad toks krūmas bus bigsmile.gif
va turtai mano blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 21:16)
beje dėl musyčių gaudymo (man tai aktualu, nes vasarą aplink sanpaulijas maži museliokai mėgsta pasisukiot - drėgnas substratas vilioja), tai man ypač pasiteisino murano tuklė.

Aš ir vis kovoju su musytėmis, galvoju apie tuklę g.gif kažkaip tuklių neužmatau pirkti, iš kur Jūs saviškę pirkote? blush2.gif
Atsakyti