Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 21:05)
šiandien džiaugsmo šokį norėjau šokt Ermitaže taip pigiai užtikusi

būčiau pažiūrėjus biggrin.gif
matyt prasilenkėm,nes raibuolės nupigintos nebuvo,vadinasi anksčiau buvai
nenupigintų kainos vis pribloškia,kuo toliau tuo didesnės
o va nupigintose yra katlėjų (nors vistiek kaina per didelė manau) ,yra tų didelių falenopsių (po 10lt,visai neblogų galima pasirankiot) ir zygopetalumų dar žydinčių,taip pat visai geros būklės keletas, po 20 lt (vienas prastesnis 30 lt,tai kainas pasitikslint reikėtų),tiesa ir vanda kabo pigesnė,bet man jau per daug ''pavargus''
kažkuri ieškojo geltonos ''karvytės'',tai su dviem žiedstiebiais ir dar smarkiai ''dėmėta'' buvo 4u.gif
niekas ''neužkabino'',nieko nepirkau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 09 14, 21:18)
va turtai mano blush2.gif

Kokie riebūs ir stiprūs augaliukai thumbup.gif wub.gif
Aš jau laukiu savųjų, būčiau žinojusi, kad grįšiu anksčiau, nebūčiau sakiusi, kad tik pirmadienį siųstų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 14 rugsėjo 2012 - 21:23
QUOTE(jolituxxx @ 2012 09 14, 22:20)
Aš ir vis kovoju su musytėmis, galvoju apie tuklę  g.gif kažkaip tuklių neužmatau pirkti, iš kur Jūs saviškę pirkote?  blush2.gif

savąją pirkau iš LOD parduotuvėlės per seminarą, kuris rodos anksti pavasarį buvo g.gif Buvo vienas augaliukas, dabar "riebūs" dideli ir jau žydėję du, kurie matau pavasarį skils kiekvienas į dar tris dalis, nes jau po tris skirtingas skroteles suformavę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 22:16)
tos dvi nukainuotos buvo padėtos pačiam prieky, tiesiai prieš informacinį "kioskiuką" oranžerijoje (prieš didžiųjų orchidėjų stelažus)  mirksiukas.gif

beje dėl musyčių gaudymo (man tai aktualu, nes vasarą aplink sanpaulijas maži museliokai mėgsta pasisukiot - drėgnas substratas vilioja), tai man ypač pasiteisino murano tuklė. Tikrai gražus augaliukas, gražiai žydi, o musytes gaudo atsakingai - būna visi lapeliai jomis aplipę  thumbup.gif
Man iš visų raibuolių ilgiausiai žydėjo, o tiksliau vis dar žydi Superbiens - superinė gėlytė. Žydi vis dar nuo parodos pavasarį. Šiandien apžiūrėjau, tai žiedas dar nerodo jokių požymių, kad ims vysti thumbup.gif  Ir šiaip labai ji man graži - žiedas didelis pagal augalą, lapai gražiai margi

Tuklės irgi noriu, bet nerandu niekur pirkt g.gif

nepastebėjau raibuolių, o gal jau ir nupirktos buvo smile.gif pas mus kaune ermitaže klausiau, tai sakė raibuolių negauna, nors gal kada nors užveš, niekas nežino. Nepatikdavo man jos anksčiau, bet dabar jau ir šitų reikia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 09 14, 22:42)
Tuklės irgi noriu, bet nerandu niekur pirkt g.gif

nepastebėjau raibuolių, o gal jau ir nupirktos buvo smile.gif pas mus kaune ermitaže klausiau, tai sakė raibuolių negauna, nors gal kada nors užveš, niekas nežino. Nepatikdavo man jos anksčiau, bet dabar jau ir šitų reikia doh.gif  biggrin.gif

Tuklių temoj LOD forume parašykit, kad ieškot ir gal kas pasiūlys - nemažai forumiečių jas augina mirksiukas.gif Aš savųjų dar ilgai neskaidysiu - nupirkau joms negilų, bet platų vazoną ir noriu, kad didelis keras suželtų bei gausiai žydėtų thumbup.gif

dėl raibuolių, tai gal prieš metus jų dažnai užveždavo į Ermitažą (aišku kainos būdavo kosminės), bet pastaruoju metu kažkaip nebeveža g.gif Dažniau pasitaiko Senukuose, bet pastaruoju metu pagrinde standartinės rudos būna (hibridai dideliais žaliais lapais) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 14 rugsėjo 2012 - 21:49
Kaune banginio senukuose esu nupigintų vasarą mačiusi raibuolių, man atrodo po 20 Lt buvo, bet peržydėjusios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 14 rugsėjo 2012 - 22:05
QUOTE(Dantiste @ 2012 09 14, 20:10)
Kiek grožių prirodėt wub.gif  wub.gif
Kuklus mano užsakymas blush2.gif C.maxima (su 4 pumpurais wub.gif), Slc. Little hazel, jau to mažylio kas per mielumas bigsmile.gif

Aš irgi pirkau Slc. little hazel, tikrai labai miela 4u.gif
O jau Cat. Maxima kokia thumbup.gif

Iš Paphiopedilum dabar mano Schwarze Madonna liko su pumpuru, kuris lyg ir skleisis, nevys.. smile.gif labai idomu bus pamatyti tą beveik juodą gražuolę.. wub.gif
Na reikės man Klaipėdoje užsukti į Ermitažą, gal irgi yra kokių raibuolių.. Labai norėčiau žalsvos, kaip pas Mumriką wub.gif

Jolituxx, kai bus 100, tai jetau jetau doh.gif Dabar jau, kai reikia nors kelioms dienoms išvykti nėra lengva visas palikti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 09 14, 23:05)
Kaune banginio senukuose esu nupigintų vasarą mačiusi raibuolių, man atrodo po 20 Lt buvo, bet peržydėjusios  smile.gif

Senukuose dažnai būna - šiais metais nusipirkau rodos keturias nupigintas ir mokėjau po 12 ir 16 lt mirksiukas.gif

Tik tiek, kad prekybcentriuose parduodami dažniausiai hibridai ir jie būna žaliais gan ilgais lapais - kol nežydi tiesiog didelė salota, o kai oorchidėjų namuose ne viena ir ne dvi dešimtys, tai kažkaip mane prie margalapių ir atitinkamai mažesnių patraukė ax.gif
Atsakyti
Tos po 20 Lt margalapės buvo smile.gif gundžiausi pirkti, bet kažkaip susilaikiau blush2.gif
Jei nenupigintos ir be akcijų senukuose kainos beveik visų orchidėjų kažkoks kosmosas kiek teko matyti Kaune blink.gif doh.gif gal dabar pasikeitė, jau senai bebuvau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 14 rugsėjo 2012 - 23:17
QUOTE(Uranija5 @ 2012 09 14, 13:44)
Norai nesunkiai realizuojami, yra dar vienas toks oncidiumas LOD parduotuvėje  mirksiukas.gif

Man ten jis kazkoks kitoks, neturi margumo ant lapu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 09 15, 00:24)
Man ten jis kazkoks kitoks, neturi margumo ant lapu  unsure.gif

o ar ne apie jį kažkur teko skaityt, kad margumas būna tik ant jaunų lapų - senenesni lapai būna tiesiog žali g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Katleja1 @ 2012 09 15, 00:11)
Na reikės man Klaipėdoje užsukti į Ermitažą, gal irgi yra kokių raibuolių.. Labai norėčiau žalsvos, kaip pas Mumriką wub.gif

pačioje pradžioje, kai užsivėžė tikrai buvo žalsvų, bet kelios tik. O dabar tai nežinau ax.gif užvakar buvau, bet sąžiningai aplenkiau gėlių pusę biggrin.gif kaip sakant akys nemato širdies neskauda cool.gif
Atsakyti