Įkraunama...
Įkraunama...

Keičiam keturis ratus į du

Sveikos mergaites, tikiuosi priimsit mane i kompanija smile.gif
Taip, labai daug vairuotoju yra nepakantus motociklams, ir tai labai liudina sad.gif Bet yra auksine taisykle, jog visada, visada privalai vaziuoti ir galvoti, jog niekas taves nemato ir saugotis visokiu kurie vazineja be veidrodeliu ir nepasukdami galvos.
O as kai tik nelyja, ir iki pasalimu i darba vaziuoju motociklu. Vienas kaifas, 20 km i viena puse vaziuot keliu apsuptu miskais ir laukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 06, 13:02)
Tikimybe vaziuojant motociklu pakliuti i avarija yra apie 7 kartus didesne, nei vaziuojant automobiliu. Vairuojant motocikla, tikimybe  likti suluosintam (pakliuvus i avarija) - apie 25 kartus didesne, nei pakliuvus i avarija automobiliu. Tikimybe zuti pakliuvus i avarija vairuojant motocikla yra didesne 15 kartu.

Statistika galioja ir tiems, kas vazineja motociklu laikantis visu KE taisykliu.

Ir iš kur tokia statistika, galima paklausti?
Dėl suluošinimo ir mirties - nesiginčysiu, akivaizdu, kad šios dvi transporto priemonės skiriasi jau vien pagal gabaritus ir kt parametrus. Bet dėl pakliuvimo į avariją? Mano statistiniais duomenimis, turbūt daugiau nei pusė avarijų įvyksta ne dėl motociklo vairuotojo, o dėl automobilio vairuotojo kaltės.

O galiu paklaust, ar Tu, kaip automobilio vairuotojas, kelyje prisimeni šią savo statistiką ir dėl to būni atidesnis, jei pamatai motociklistą? Ar esi jam tolerantiškas kely?
Papildyta:
QUOTE(dontute @ 2008 11 06, 13:54)
Pas mus zmones ne tik netolerantiski, bet ir nekantrus, nepaslaugus, susirauke. Sugedus ne tik pagalbos nesulauksi, bet ir kumsciu pamojuos kad ne vietoj sugedai doh.gif
Tikiu ir zinau, kad moto vairuot yra pavojingiau negu auto, taciau tai nenumalsina noro ant jo sesti. Manau budama atsari visas tikimybes sumazinsiu per pus cool.gif

viskas gerai, kas daroma su protu, todėl valio ir pirmyn thumbup.gif aš pati nevairuoju, kolkas man labiau patinka važinėtis keleivio vietoj, bet kas ten žino, kaip bus ateity mirksiukas.gif
Dar reiktų palinkėt, kad automobilių vairuotojai ne išsižioję važinėtų ir motociklistus pamėgtų bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cioperiuke @ 2008 11 06, 14:06)
Sveikos mergaites, tikiuosi priimsit mane i kompanija smile.gif
Taip, labai daug vairuotoju yra nepakantus motociklams, ir tai labai liudina sad.gif Bet yra auksine taisykle, jog visada, visada privalai vaziuoti ir galvoti, jog niekas taves nemato ir saugotis visokiu kurie vazineja be veidrodeliu ir nepasukdami galvos.
O as kai tik nelyja, ir iki pasalimu i darba vaziuoju motociklu. Vienas kaifas, 20 km i viena puse vaziuot keliu apsuptu miskais ir laukais smile.gif

pagarba thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As irgi kolkas keleive, bet tikiuos kita vasara pati vazinet su moto.
Cioperiuke
Papildyta:
As irgi kolkas keleive, bet tikiuos kita vasara pati vazinet su moto.
Cioperiuke sveika prisijungus good.gif
Atsakyti
Tai kaip ten sekas su tom teisem Lasiuke? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ladyangelwings @ 2011 03 04, 16:25)
Tai kaip ten sekas su tom teisem Lasiuke? smile.gif

Oj, aciu uz rupesti! 4u.gif
O sekasi tai sunkiai. Dvi dienos treniruociu ir kol kas nematau vilties, kad is pirmo karto pavyks islaikyti doh.gif Reikalavimai nezmoniski cia. Bet tikiuosi nors pirma dali pavyks issilaikyti (aiksteleje), sita dalis lengvesne, nes zinai tiksliai ko tiketis ir ka bei kaip daryti (tai lieka melstis, kad nervai ar kokia klaida kojos nepakistu)... Bet dar turiu 1 pilna diena apmokymu iki pirmo testo, tai tikiuosi pavyks nors pirmos dalies manevrus gerai issitreniruoti...
O jau su antra dalim kaip bus, tai vienas Dievas zino, pas mus tik vienas inspektorius dirba, ir tas pats zmones sake ziauriai kabinejasi prie kiekvienos smulkmenos. Sake kai kurie zmones po 5 kartus neislaike to egzo vaziuoja i koki kita miesta ir is pirmo sykio islaiko.... Tai cia ir mano planas Nr 2 lotuliukas.gif
Atsakyti
O tu nesigazdink ir galvok kad viskas pavyks, pozityvus mastymas daro stebuklus wink.gif as ir vaziavimo is pirmo karto neislaikiau smile.gif per tuos nervus rankos sustingo ir astunkes neissukau blush2.gif Beje turbut nepastebejai bet atsiunciau tau privacia zinute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ladyangelwings @ 2011 03 16, 08:27)
O tu nesigazdink ir galvok kad viskas pavyks, pozityvus mastymas daro stebuklus wink.gif as ir vaziavimo is pirmo karto neislaikiau smile.gif per tuos nervus rankos sustingo ir astunkes neissukau  blush2.gif  Beje turbut nepastebejai bet atsiunciau tau privacia zinute  4u.gif

Hahahahahahaha!!!! Oj pralinksminai zinok mane, nebesijauciu vienintele nevykele lotuliukas.gif As irgi is streso astunkes neissukau!!!! Perlaikymas menesio pabaigoj biggrin.gif O taip abydna buvo, visus kitus manevrus idealiai atlikau, o ant to tai irgi rodos kad rankos sustingo, neberandu kuriam taske sankaba atleist... Tfu! Kad ji kur! Einu tavo privacios zinutes ieskot rolleyes.gif
Atsakyti
nu jo patikek man ir abidna buvo kazkokios durnos astunkes neiskut biggrin.gif tai paskiau su vieno draugo britva 800cc treniravaus (nuo 125cc ant 800cc) biggrin.gif tai jau negalejau neislaikyt biggrin.gif paskiau dar prikolas buvo kai antra karta atejau laikyti, tas pats egzaminatorius buvo, tai paziurejo i mane ir sako "o, pazistami veidai" biggrin.gif toks jausmas lyg as ten n-taji karta laikiau biggrin.gif nieko antra kart pasiseks wink.gif ai balyv ju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ladyangelwings @ 2011 03 18, 08:07)
nu jo patikek man ir abidna buvo kazkokios durnos astunkes neiskut biggrin.gif tai paskiau su vieno draugo britva 800cc treniravaus (nuo 125cc ant 800cc) biggrin.gif tai jau negalejau neislaikyt biggrin.gif paskiau dar prikolas buvo kai antra karta atejau laikyti, tas pats egzaminatorius buvo, tai paziurejo i mane ir sako "o, pazistami veidai" biggrin.gif toks jausmas lyg as ten n-taji karta laikiau biggrin.gif nieko antra kart pasiseks wink.gif ai balyv ju biggrin.gif

Aciu uz palaikyma ax.gif Manes inspektorius po egzo kad atsiprasinejo kad atsiprasinejo "I'm so sorry, I'm so sorry, please don't give up" ("nepasiduok" - ang. toms kas nesupranta), nu jo, galvoju, aisku kad nori jog as sugrizciau, juk kaskart sugrizus pinigelius moku, tau atlyginimas eina lotuliukas.gif Galejo ir neapsimetinet, kad jis ten baisiai sorry, is visu kurie laikem ta diena, tai visus ir suvare.... doh.gif Nu, bet dabar laikysiu ta pacia diena kai i Lietuva vakare isvaziuoju, tai gal mintys apie atostogas suksis, tai tiek nesinervinsiu ir islaikysiu smile.gif
Atsakyti
tai ner uz ka thumbup.gif reik juk palaikyt likimo drauge wink.gif man ir po pirmo neislaikymo sake, kita karta tikrai pasiseks, nenusimink ir pan biggrin.gif nu bet ir seip fainas egzaminatorius buvo, po to kai islaikiau velniu gavau kad per drasiai vazineju biggrin.gif ir kai atejau teisiu atsijinm bajeruodamas pasake "parasiau kad neislaikei" biggrin.gif as tai nzn kazkaip su motu laisviau jauciuos nei su masina smile.gif taip niekas nevarzo manau supranti apie ka as biggrin.gif
Atsakyti
Lasiuke, ir Lietuvoj taip, jei jau greitis 50 km, vaziuok 45-50 km/h, eji greitis 70 km/h, tu turi tiek vaziuoti. Nu OK, vaziuosi visur 50m/h kur leistina 70 km/h daug kam trugdysi, tikrai tai gali reiksti, kad nepasitiki savimi ir vairavimo igudziais kas gali sukelti stresa ir situacijos nevaldyma. Zodziu ir Lietuvoje atsizvelgia i tai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cioperiuke @ 2011 03 22, 17:37)
Lasiuke, ir Lietuvoj taip, jei jau greitis 50 km, vaziuok 45-50 km/h, eji greitis 70 km/h, tu turi tiek vaziuoti. Nu OK, vaziuosi visur 50m/h kur leistina 70 km/h daug kam trugdysi, tikrai tai gali reiksti, kad nepasitiki savimi ir vairavimo igudziais kas gali sukelti stresa ir situacijos nevaldyma. Zodziu ir Lietuvoje atsizvelgia i tai smile.gif

Aš irgi pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti