QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 06, 13:02)
Tikimybe vaziuojant motociklu pakliuti i avarija yra apie 7 kartus didesne, nei vaziuojant automobiliu. Vairuojant motocikla, tikimybe likti suluosintam (pakliuvus i avarija) - apie 25 kartus didesne, nei pakliuvus i avarija automobiliu. Tikimybe zuti pakliuvus i avarija vairuojant motocikla yra didesne 15 kartu.
Statistika galioja ir tiems, kas vazineja motociklu laikantis visu KE taisykliu.
Ir iš kur tokia statistika, galima paklausti?
Dėl suluošinimo ir mirties - nesiginčysiu, akivaizdu, kad šios dvi transporto priemonės skiriasi jau vien pagal gabaritus ir kt parametrus. Bet dėl pakliuvimo į avariją? Mano statistiniais duomenimis, turbūt daugiau nei pusė avarijų įvyksta ne dėl motociklo vairuotojo, o dėl automobilio vairuotojo kaltės.
O galiu paklaust, ar Tu, kaip automobilio vairuotojas, kelyje prisimeni šią savo statistiką ir dėl to būni atidesnis, jei pamatai motociklistą? Ar esi jam tolerantiškas kely?
Papildyta:
QUOTE(dontute @ 2008 11 06, 13:54)
Pas mus zmones ne tik netolerantiski, bet ir nekantrus, nepaslaugus, susirauke. Sugedus ne tik pagalbos nesulauksi, bet ir kumsciu pamojuos kad ne vietoj sugedai
Tikiu ir zinau, kad moto vairuot yra pavojingiau negu auto, taciau tai nenumalsina noro ant jo sesti. Manau budama atsari visas tikimybes sumazinsiu per pus
viskas gerai, kas daroma su protu, todėl valio ir pirmyn

aš pati nevairuoju, kolkas man labiau patinka važinėtis keleivio vietoj, bet kas ten žino, kaip bus ateity
Dar reiktų palinkėt, kad automobilių vairuotojai ne išsižioję važinėtų ir motociklistus pamėgtų
Papildyta:
QUOTE(Cioperiuke @ 2008 11 06, 14:06)
Sveikos mergaites, tikiuosi priimsit mane i kompanija

Taip, labai daug vairuotoju yra nepakantus motociklams, ir tai labai liudina

Bet yra auksine taisykle, jog visada, visada privalai vaziuoti ir galvoti, jog niekas taves nemato ir saugotis visokiu kurie vazineja be veidrodeliu ir nepasukdami galvos.
O as kai tik nelyja, ir iki pasalimu i darba vaziuoju motociklu. Vienas kaifas, 20 km i viena puse vaziuot keliu apsuptu miskais ir laukais
pagarba