Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas II

QUOTE(kaktuselis @ 2013 01 15, 15:46)
Visko gali būti, aš kai pradedančioji gėlininkė nesiryžau pernai kažko ypatingo pirkti smile.gif

Mano akim visai neblogas tinklapis su foto smile.gif Pelargonijų priežiūra ir kt.

Bet visada galima surizikuoti, o gal pasiseks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 01 15, 13:59)
Bet visada galima surizikuoti, o gal pasiseks mirksiukas.gif

manau visų pirma man reikėjo "užaugti" iki to kad reikia gėlėmis rūpintis, nes iki pernai metų mano auginamos gėlės buvo 5 vazoniniai kaktusai, kuriuos laistydavau per mėn 1 kartą.... Jei vasarą balkone pasikabindavau petuniją- tai vyras laistydavo ir nuskabydavo, nes aš pamiršdavau blush2.gif
O dabar jau manau galiu ir daugiau išlaidauti, nes žinau kad jos nebus paliktos neprižiūrėtos, nes jaučiu kad noriu puošti aplinką, džiaugtis žiedais smile.gif Va ką reiškia gyventi nuosavam name smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 15 sausio 2013 - 14:10
Prašau patarimo - pagalbos!!! Kai kurios mano rudeninio dauginimo kilmingosios švedukės labai ištįso (siekia pora sprindžių gerų), bet nesišakoja. Dabar dar ir lapai pradėjo gelsti nuo apačios (neperlaistau tikrai). Bijau, kad dar po mėnesio jau nebus panašios į gėles, liks vienas stiebas plikas schmoll.gif Ką daryti, ekspertės???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 15 sausio 2013 - 16:27
QUOTE(daimura @ 2013 01 15, 18:25)
Prašau patarimo - pagalbos!!! Kai kurios mano rudeninio dauginimo kilmingosios švedukės labai ištįso (siekia pora sprindžių gerų), bet nesišakoja. Dabar dar ir lapai pradėjo gelsti nuo apačios (neperlaistau tikrai). Bijau, kad dar po mėnesio jau nebus panašios į gėles, liks vienas stiebas plikas  schmoll.gif  Ką daryti, ekspertės???

Labai panašu, kad per mažai šviesos ir per daug šilumos. Būtų labai gerai dar apie mėnesį luktelėti ir pjauti viršūnes. Kaip matote, merginos rizikuoja ir dabar taip daryti...
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 01 15, 16:25)
Prašau patarimo - pagalbos!!! Kai kurios mano rudeninio dauginimo kilmingosios švedukės labai ištįso (siekia pora sprindžių gerų), bet nesišakoja. Dabar dar ir lapai pradėjo gelsti nuo apačios (neperlaistau tikrai). Bijau, kad dar po mėnesio jau nebus panašios į gėles, liks vienas stiebas plikas  schmoll.gif  Ką daryti, ekspertės???

O tu žvilgtelejai į kaktuselio duotą nuorodą,ten paveiksliukai,kaip varganai atrodo genejimo laiko sulaukusios pelargonijos. Tas laikas-ne ankstyvas vasaris,o vasaris-kovas,taip visa literatura rašo.Pasibaigus poilsio laiku atsiranda labai intensyvi vegetacija,kai atsibunda visai naujos akutes ir auga nauji ugliukai
Atsakyti
kaktuselio nuorodoj pelargonijos ruosiamos ziemojimui, tai jeigu jas ant ziemos taip nukarpyt paskui ka pavasari karpyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2013 01 15, 20:31)
kaktuselio nuorodoj pelargonijos ruosiamos ziemojimui, tai jeigu jas ant ziemos taip nukarpyt paskui ka pavasari karpyt g.gif

Neskaičiau,kalbos nemoku,bet taip atrodo augaliukai pavasariais g.gif
Nedrįsčiau taip rudenį nugeneti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 15 sausio 2013 - 20:50
Panašiai kaip tuose nuotraukose pas mane atrodo žiemojimui paliktos paprastos kompaktinės, nurėžiau beveik viską, išnešiau į rūsį, vėsu, bet šviesos nėra daug, blogiausiu atveju atsodinsiu naujas, nes eis kiemo puošti. O vat tos švedukės kelią paniką. Dėkui, paklausysiu patarimo, paliksiu dar iki vasario pabaigos, paskui bandysiu kirpti. Jediara, gražiai auga tik tos dvi paskutinės, kur jau vėlų rudenį gavau ir palikau darbe žiemoti. Tos tvarkingos, neištįsę, lapelius po truputėli leidžia.
Atsakyti
QUOTE(rutuliukass @ 2013 01 15, 20:48)
Panašiai kaip tuose nuotraukose pas mane atrodo žiemojimui paliktos paprastos kompaktinės, nurėžiau beveik viską, išnešiau į rūsį, vėsu, bet šviesos nėra daug, blogiausiu atveju atsodinsiu naujas, nes eis kiemo puošti. O vat tos švedukės kelią paniką. Dėkui, paklausysiu patarimo, paliksiu dar iki vasario pabaigos, paskui bandysiu kirpti. Jediara, gražiai auga tik tos dvi paskutinės, kur jau vėlų rudenį gavau ir palikau darbe žiemoti. Tos tvarkingos, neištįsę, lapelius po truputėli leidžia.

o varge, nemačiau, kad dukra buvo prisijungusi, tai papostinau atsakymą jos vardu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 01 15, 20:47)
Neskaičiau,kalbos nemoku,bet taip atrodo augaliukai pavasariais g.gif
Nedrįsčiau taip rudenį nugeneti  schmoll.gif

bet jas ruosia butent ziemojimui wink.gif net ir pavadinimas: Ziemos miegas iki pavasario. mirksiukas.gif bet jeigu jas i rusi nunesa tai tamsu temperatura panasi gal ir nieko, nes gi Vokietijoje zymiai anksciau viskas tai nesa gal i lauka jau kova koki ir prabudina unsure.gif unsure.gif

o cia jau po ziemos miego
http://www.geranien-...n-pflanzen.html
Atsakyti
maniskes beveik visos ištysusios..namie šilta ,saulute nelepina...lauksiu kovo tada genesiu ir bandysiu dauginti,nes kiek bandziau dabar neišėjo-nei žemėje,nei vandenyje...kazkodel nepergyvenu del to isstysimo,prasides pavasaris subujos greitai manau
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2013 01 16, 13:17)
maniskes beveik visos ištysusios..namie šilta ,saulute nelepina...lauksiu kovo tada genesiu ir bandysiu dauginti,nes kiek bandziau dabar neišėjo-nei žemėje,nei vandenyje...kazkodel nepergyvenu del to isstysimo,prasides pavasaris subujos greitai manau

drinks_cheers.gif pritariu.
Atsakyti