Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, aforizmai 14 Tema

Vienatvė yra tam tikra žmogaus, neturinčio pagalbos, būklė. Juk būdamas vienas žmogus netampa iš karto vienišas, lygiai kaip ir būdamas minioje nebūtinai yra ne vienišas.

[Epiktetas]
Atsakyti
Tikrasis tikslas - ne tas, kur jums neleidžia užmigti, o tas, kur padeda anksti ryte keltis iš lovos.
Atsakyti
Jei nėra sielvarto gyvenime, nėra ir meilės gyvenimui. A.Kamiu
Atsakyti
Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt.
Abraham Lincoln
Atsakyti
QUOTE(upsy_daisy @ 2012 10 22, 18:37)
Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt.
Abraham Lincoln

Buvo sutarta, kad jei rašoma kita kalba, parašysim ir jo vertimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Tu niekada nedovanojai man gėlių ir aš pamažu pripratau gyventi be jų aromato. Tu niekada nesakei man ,,Aš myliu tave” ir aš pripratau prie to, kad žodžiai nereikalingi. Tu niekada neprisimindavai mudviem svarbių datų ir aš pati pamažu pamiršau jas. Tu niekada nesutikdavai rytų mano glėbyje ir aš pripratau prie pilkų ir vienišų saulės spindulių. Tu niekada nebūdavai su manimi per šventes ir aš išmokau jų nepastebėti. Tu niekada neištarei ,,Aš pasiilgau” ir aš išmokau nepastebėt laiko. Tu niekada nekuždėjai man komplimentų ir aš pamiršau jų grožį. Tu niekada nekalbėdavai apie mūsų ateitį ir aš gyvenau tik praeitimi. Tu niekada nešluostei man ašarų nuo skruostų ir aš pripratau verkti vienatvėje. Tu niekada… Tu niekada nebuvai tomis trapiomis gyvenimo akimirkomis, kai man tavęs taip beprotiškai reikėjo. Niekada… Niekada nebuvai tuo žmogumi, kurio man taip reikėjo.
Vyras ir moteris- dvi natos, be kurių žmogaus sielos stygos nesuskamba darniu akordu.
... Tūkstančiai žmonių praeina pro mus, šimtai žiūri į mus, pusė iš jų pažvelgia mums į akis, dešimtys nori pažvelgti mums į sielą, ir tik vienetai pajėgs patekti mums į širdį…
... Aš nepaklausiu tavęs, ką tu veiki, kai manęs šalia nėra... Aš nepaklausiu tavęs, ką tu galvoji nebyliai žiūrėdamas man į akis... Aš netgi nepasidomėsiu, myli ar ne... Bet, kai tavo akyse žybtels netikrumas - Aš išeisiu...
Visuomet yra du vienas kito laukiantys žmonės. Ir kai šie du žmonės susitinka, kai susikerta jų žvilgsniai, visa praeitis ir ateitis nebeturi jokios reikšmės, lieka tik esamoji akimirka ir neįtikėtinas tikrumas, kad viskas po dangaus skliautu parašyta ta pačia ranka.
Meilė - tai ugnis, bet niekada nežinai, ar ji sušildys tavo širdį, ar sudegins tavo gyvenimą...
Neturiu teisės reikalauti, kad mane mylėtų tas, kurį pati myliu. Niekas neprivalo atsakyti man tuo pačiu - meile į meilę. Kai jausmai sutampa, tai didelė retenybė ir laimė. Kai nesutampa - įprastinė kasdienybė...
Tik nesutarimuose gimsta tiesa. Bet kai konfliktas užverda, tiesa išgaruoja.
Žmonės paprastai retai kada bando suprasti vieni kitų padėtį, todėl kyla tiek nesusipratimų, tiek žiaurumo ir melo. Jie atkakliai nenori atsisakyti savo požiūrio ir viską vertina tik pagal savo pačių skonį, savo polinkius ir siekius, visai neatsižvelgdami į kitus... Reikia, kad jie išmoktų išeiti iš savo ribotos sąmonės lauko... Todėl, užuot kaltinę žmones, pabandykite nors keletą minučių pabūti jų kailyje - jūs suprasite, kad jų vietoje jūs, ko gero, elgtumėtės dešimt kartų blogiau negu jie. Vos kelios minutės šių pratybų - ir jūs įgysite kilnumo, kantrybės, atlaidumo, švelnumo. Taigi darykite šį pratimą: pamėginkite suprasti net tuos žmones, kurie jums nepatinka, ir pamatysite - negalėsite jų nemylėti.
Negali moters padaryt laimingos, tai netrukdyk kitam...
Jei jauti, kad tai skirta tau, neklausyk tų, kurie nori tave atkalbėti .
Grįžta iš kelionės moteris. Eina labai jau pavargus, vos neklumpa, tik žiūri po kojomis, kad neužkliūt už ko nors... Gatvėj vyksta kažkokie darbai, mėtos rakandai.
Ir staiga prieš save išvysta jaunuolį, kuris klausia, ar ne jūs pametėt, rodydamas į žemę. Moteris pasižiūri, bet nieko nemato.
Jaunuolis sako:
- Taigi šypseną pametėt...
Rodos visas nuovargis išgaravo ir moteris pralinksmėjo, ją suėmė juokas, kartu ir nuostaba dėl jaunuolio poelgio. Jis šaunuolis.
Moteris parėjo namo, ten reikalai, sena mama ant patalo ir t.t. , o jai, tarsi viskas "dzin,". Ji- tiesiog laiminga. Ji šypsosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnisa: 22 spalio 2012 - 23:08
... Aš esu puiki namų šeimininkė. Kiekvieną kartą, kai išsiskiriu, pasilieku namą....

(Zsa Zsa Gabor)
Atsakyti
Su kiekvienu iš mūsų Dievas turi savo Planą, savo tikslus. Ir jei kas nors su mumis vyksta ne taip, kaip mes norėtume – turime priimti Dievo Planą, turime būti šio Plano dalis. Net siųsdamas negandas, Dievas nori mums gero – sustiprinti mus, užgrūdinti, ir, žinoma, patikrinti mūsų tikėjimą. Todėl niekada nesakykite , kam nors atsitikus, kad tai Dievo bausmė, nes praėjus kiek laiko, kai mūsų tikėjimas bus patikrintas, ir suprasim, kad kančia, išsiritant iš kokono buvo reikalinga tam, kad drugelio sparneliai turėtų visas spalvas savo grožiui, tada į viską pradėsime žiūrėti kitomis akimis – ir Dievo bausmė bus virtusi Dievo malone. Ne…nepasikeitė pasaulis – pasikeitėme tik mes.” (Aldutė Vakarė ,,Kartais Angelas pasirodo”)

Papildyta:
Kažkodėl tik kančia išspaudžia iš žmogaus pačias skambiausias jo Sielos natas? Vadinasi – ji reikalinga mums. Juk jei nebūtų apsiniaukusio dangaus – neatneštų tiek džiaugsmo saulės spindulėliai.” (Aldutė Vakarė ,,Kartais Angelas pasirodo)

Papildyta:
……. Tyloje žmogus panašus į skrendantį paukštį, kuris mėgaujasi savo skrydžiu. Kuris pakilo nuo žemės ne tam, kad susirastų maisto, o tam, kad pajustų savo laisvę, didybę, kad pajustų savo tikrąją prigimtį, kad suprastų, kam jam duoti sparnai.( Aldutė Vakarė ,,Kartais Angelas pasirodo”)

Atsakyti
QUOTE(ugnisa @ 2012 10 23, 00:03)

Žmonės paprastai retai kada bando suprasti vieni kitų padėtį, todėl kyla tiek nesusipratimų, tiek žiaurumo ir melo. Jie atkakliai nenori atsisakyti savo požiūrio ir viską vertina tik pagal savo pačių skonį, savo polinkius ir siekius, visai neatsižvelgdami į kitus... Reikia, kad jie išmoktų išeiti iš savo ribotos sąmonės lauko... Todėl, užuot kaltinę žmones, pabandykite nors keletą minučių pabūti jų kailyje - jūs suprasite, kad jų vietoje jūs, ko gero, elgtumėtės dešimt kartų blogiau negu jie. Vos kelios minutės šių pratybų - ir jūs įgysite kilnumo, kantrybės, atlaidumo, švelnumo. Taigi darykite šį pratimą: pamėginkite suprasti net tuos žmones, kurie jums nepatinka, ir pamatysite - negalėsite jų nemylėti.

TOBULA wub.gif ir tai kaip tik TAI - ko man dabar reikia...
Atsakyti
ugnisa, nerealios citatos..negirdetos wub.gif gal dar turit? 4u.gif
Atsakyti
"Moterų dora panaši į mėnulį – ji turi savo virsmus, fazes ir užtemimus."

- Herodotas
Atsakyti
Nemoku padoriai groti nei pianinu,nei gyvenimo klavišais.Niekada to nemokėjau,visuomet per daug skubėjau,visuomet per daug nekantravau,visuomet kas nors sukliudydavo,visuomet melodija nutrukdavo.Bet kas iš tikrųjų moka groti?......

Erichas Marija Remarkas
Atsakyti