Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, aforizmai 14 Tema

Moters rankos turi drebėt nuo dovanų, kojos nuo sekso, o širdis iš meilės.

Kodėl tuo, kad moterims rūpi tik pinigai, skundžiasi tik tie, kurie jų neturi?

Atsakyti
"Yra legenda apie paukštį, kuris gieda tiktai vieną vienintelį kartą gyvenime, bet daug gražiau nei kas kitas šioje žemėje. Palikęs lizdą, jis leidžiasi ieškoti erškėčių krūmo ir neturi ramybės tol, kol suranda. Tada pragysta tarp dygių šakų ir, spausdamasis krūtine prie ilgiausio, aštriausio spyglio, persiveria širdį.Mirties valandą, užmiršęs viską, jis gieda taip, kad jam neprilygsta nei vievers
ys, nei lakštingala. Nepaprasta jo giesmė VIENINTELĖ GYVENIME, ir už ją ATIDUODAMA GYVYBĖ. Tačiau visas pasaulis klausosi nuščiuvęs, ir Dievas šypso Danguje. NES TAI, KAS GERIAUSIA, ATITENKA PER DIDŽIAUSIAS KANČIAS…berods taip sako legenda.Paukštis, erškėčio perverta krūtine, paklūsta nesikeičiančiam gamtos dėsniui, jis nežino,kas jį traukia pulti ant spyglio ir numirti giedant. Tą akimirką, kai spyglys perveria širdį, jis nežino, kad mirs;jis gieda ir gieda, kol jo balsas bejėgiškai nutyla. BET MES, KAI PUOLAM KRŪTINE ANT ERŠKĖČIŲ, MES ŽINOM. SUPRANTAM. IR VIS TIEK PUOLAM. VIS TIEK…."

Kolina Makalou "Erškėčių paukščiai"
Atsakyti
Nusprendžiau pagaminti kepsnį vyne, bet po antro butelio užmiršau, ką aš veikiu virtuvėje smile.gif)))) vacation4.gif
Atsakyti
Gyvenimo prasmės toli ieškoti nereikia. Vienos ją kaip tik šiuo metu nešiojasi po širdimi, kitos – jau vedasi už rankos...
Atsakyti
Для кого-то Бог на небе, а для кого-то в собственном сердце. И этот Бог в сердце не даёт опуститься ниже определённого человеческого уровня… Он не позволит ударить ногой собаку, обидеть старика, плохо относиться к родителям…
Евгений Павлович Леонов
Atsakyti
Tam, kad išsimiegotumėte, reikia gultis ne tą pačią dieną kaip ir keliatės.
Atsakyti
Вы не замечали, что женское „выхожу через 5 минут“ равно мужскому „еще 5 минут и я дома“?
Atsakyti
Visada žemėje per mažai gerų žodžių – meilės, tiesos ir dėkingumo žodžių. Mes dažnai taip ir išsiskiriame, nepasakę jų vienas kitam, nusinešame, užgniaužę juos savo širdyse. Praeiname abejingi pro medį, paukštį, pro žydintį rugį ir pro kenčiantį žmogų, tarytum ne vienos žemės broliai, ne vienos saulės vaikai būtumėm.
-- Justinas Marcinkevičius
Atsakyti
Prieš gyvenimo niekšybes geriausi ginklai yra šie: narsumas, užsispyrimas ir kantrybė. Narsumas stiprina, užsispyrimas teikia malonumo, o kantrybė padeda išlikti ramiam.
H.Hesė

Viskas sugrįžta, kas ne iki galo iškentėta ir išpręsta.
H.Hesė
Atsakyti
Liūdesys – tai troškimas kažko… Ko trokšti, yra, tik nėra žodžių tam pasakyti.
Atsakyti
Žmogus gali viską. Tiesiog paprastai jam trukdo tinginystė, baimės ir žema savivertė.
Atsakyti
Gyvenimu skųstis tikrai negaliu.
Mane daug kas myli, aš daug ką myliu.

Turiu aš kam ranką širdingai paspaust,
Turiu prie ko galvą nuvargęs priglaust.

Ar daug žmogui reikia? Tik duonos riekės,
Tik vandenio tyro, tik savo kertės.

Tik darbo, kurs mielas. Šiek tiek šilumos.
Ir tai - tik todėl, kad nejaustum žiemos...

-- Algimantas Baltakis
Atsakyti