Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN, 12 tema

Sveikos
Nors iki gimdymo dar du mėnesiai, bet jau pradedu domėtis VGN smile.gif Norėjau paklausti ten gimdžiusių merginų, ar duoda ten naktinukus į gimdyklą? Ir koks dress kodas vyrui galioja? biggrin.gif
Atsakyti
O man įdomu, ką į pačią gimdyklą reikia paimti kūdikiui, girdėjau, kad lygtai iškart uždeda kepurytę ir vilnones kojinytes. O kaip su drabužėliais, reikia, ar geriau į vystykliuką pradžiai suvystyt? 4u.gif
Atsakyti
Vyrui jokiu spec drabuziu nereikia. Pasiimkit 2Lt, prie iejimo nusipirksit is automato vienkartines slepetes jam. O vaikeliui reikia visu drabuziu. Ka duosit, tuo aprengs ir pampersa uzdes. Jei jau taip nutiko, kad nieko neturesit g.gif kai pagimdziau antra sunu, tai apvilko valdiskus drabuzius, nes as negalejau ju paduot is krepsio, o vyro nebuvo, nespejo atvaziuot. Veliau kai jau galejau palatoj judet, pervilkau savais biggrin.gif O naktiniai geriau savo, nors as paprasiau jau tiesa po gimdymo, nes saviskius isterliojau, tai dave g.gif tokie ale skarmalai su raisteliais ir placia iskirpte doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Grapes @ 2013 01 09, 17:50)
O man įdomu, ką į pačią gimdyklą reikia paimti kūdikiui, girdėjau, kad lygtai iškart uždeda kepurytę ir vilnones kojinytes. O kaip su drabužėliais, reikia, ar geriau į vystykliuką pradžiai suvystyt?  4u.gif

Iš mūsų paėmė tik kepurytę, kojinytes ir sauskelnes. Aprengė valdiškais rūbeliais, nors turėjom ir savo. Perkėlus į palatą, perrengėm savais smile.gif
Atsakyti
Gimdžiau VGN gruodžio pabaigoje, viskas tiko ir patiko. Nesitarėm iš anksto su gydytojais, bet pasitaikė labai geras personalas, ypatingai akušerė labai nuoširdi 4u.gif Gimdykloje buvau su savo naktiniais, juos ir chalatą persirengiau jau priimamajame po apžiūros ir tada nuėjom į gimdyklą. Tiką gimusiai lelytei uždėjo tik mūsų vilnones kojinytes ir kepurytę, o visa kitą aprengė ligoninės. Naktį kai reikėjo nuprausti jau perrengėm savo šliaužtinukais nes nesugebėjom su vyru įvynioti atgal į ligoninės vystyklus doh.gif rolleyes.gif
Vienintelis minusas labai neskanus ligoninės maistas, bet vyras vis atveždavo iš parduotuvės ko nors skanesnio ir dar palatoje baisiai karštą, gal 26 laipsniai doh.gif matyt taip reikia dėl leliukų bet neįmanoma naktį buvo miegot, atsibusdavom visi šlapi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(raimute89 @ 2013 01 08, 20:29)
ar duoda ten naktinukus į gimdyklą? Ir koks dress kodas vyrui galioja?  biggrin.gif

jei neturėsi, duos, bet man fainiau su savo smile.gif vyrui arba turėkit savo šlepetes arba reiks tokius maišiukus ant batų nusipirkt smile.gif

QUOTE(Grapes @ 2013 01 09, 18:50)
O man įdomu, ką į pačią gimdyklą reikia paimti kūdikiui, girdėjau, kad lygtai iškart uždeda kepurytę ir vilnones kojinytes. O kaip su drabužėliais, reikia, ar geriau į vystykliuką pradžiai suvystyt?  4u.gif

Teoriškai dvi valandas po gimdymo vaikas turėtų nuogas gulėti ant mamos krūtinės. Bet praktiškai ne visada taip būna, nebent reikalauji labai. Sūnelį man padavė kelioms minutėms, o tada suvystė į malkytę ir padėjo šalia, po dviejų val. perrengė mūsų rūbeliais. Dukrytė pusvalandį buvo nuogutė ant manęs, paskui uždėjo sauskelnes, kojinytes ir kepurę, o praėjus dviems valandoms aprengė mūsų rūbeliais.

QUOTE(ugnieshka @ 2013 01 09, 19:30)
ir dar palatoje baisiai karštą, gal 26 laipsniai  doh.gif matyt taip reikia dėl leliukų bet neįmanoma naktį buvo miegot, atsibusdavom visi šlapi  unsure.gif

o taip doh.gif nesąmonė kokia, juk kūdikiams per didelė tokia temperatūra. O dar oras koks sausas doh.gif aš negaliu tokiom sąlygom būt, iškart galvą skauda, todėl iš pradžių dažnai vėdinom, o paskui sugalvojom galvas dėti kitoj pusėj lovų, kad toliau nuo langų būtų ir padarėm "ventiliacijas" abiejų langų, na kad tokie siauri plyšeliai būtų, per kuriuos oras eitų. Tai tada jau gerai buvo - ir šilta, ir gaivu. Net sesutės užėjusios džiaugdavosi, kad pas mus taip gaivu, nes kitose palatose neįmanoma biggrin.gif
Atsakyti
Man kaldros nepatiko. Tokios sunkis ir nekvepuojancios vis kojom vadalot reikia, nes prakaituoja is kart :-)
Maistas visai skanus. Bent jau man tiko, savo maziau reikejo pirkt
Atsakyti
O gal kas nors buvo jų organizuojamuose kursuose.
Turi 3 paskaitas: www.vgn.lt/lt/apie_mus/naujienos.html
Atsakyti
QUOTE(ugnieshka @ 2013 01 09, 19:30)
Vienintelis minusas labai neskanus ligoninės maistas, bet vyras vis atveždavo iš parduotuvės ko nors skanesnio ir dar palatoje baisiai karštą, gal 26 laipsniai  doh.gif matyt taip reikia dėl leliukų bet neįmanoma naktį buvo miegot, atsibusdavom visi šlapi  unsure.gif

Nu cia jau kaip kas supranta karsti... Man tai 26 laipsniai labai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 01 09, 22:02)
o taip doh.gif nesąmonė kokia, juk kūdikiams per didelė tokia temperatūra. O dar oras koks sausas doh.gif

Samone, samone.... Kudikiui reikia silumos, nes tik gimes.... jam musu temperatura per zema, nes pilvuke temp.,kur kas didesne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Filomena S @ 2013 01 10, 23:47)
O gal kas nors buvo jų organizuojamuose kursuose.
Turi 3 paskaitas: www.vgn.lt/lt/apie_mus/naujienos.html

va šitas ir mane domina, ar verta.
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 01 12, 15:46)
Samone, samone.... Kudikiui reikia silumos, nes tik gimes.... jam musu temperatura per zema, nes pilvuke temp.,kur kas didesne  mirksiukas.gif

Tai nelaikai nuogo, prie savęs arba apklotą, o toks sausas oras tikrai negerai mažom nosytėm schmoll.gif Lango atlapoto irgi nelaikysi prie naujagimio. Aš manau, kad 22 laipsnių visiškai užtektų.
Atsakyti