Įkraunama...
Įkraunama...

Bechterevo liga ( ankilozinis spondiloartritas)

Labukas 4u.gif

turiu drauga, kuris serga sia liga, bet labai nenori apie ja kalbetis, tai as ir nekamantineju
Kaip suprantu liga labai sudetinga...
Jei nesunku papasakokite kada blogiausia jauciates ar priklauso savijauta nuo dregnu oru, ar cia grynai individualiai
Atsakyti
QUOTE(#Antradiene# @ 2008 06 25, 09:24)
Labukas 4u.gif

turiu drauga, kuris serga sia liga, bet labai nenori apie ja kalbetis, tai as ir nekamantineju
Kaip suprantu liga  labai sudetinga...
Jei nesunku papasakokite kada blogiausia jauciates ar priklauso savijauta nuo dregnu oru, ar cia grynai individualiai

Bent jau mano draugui tai oras tikrai turi įtakos.. Siūlau apsilankyti šiame forume: http://www.bechterev....tai.lt/forumas. Manau, tikrai sulauksi atsakymų į užduotus klausimus smile.gif
Atsakyti
pradziai pradejo man labai skaudeti nugara paskutiniu metu, pradejau blogai jaustis ir nusprendziau atsiprasyti is darbo ir atsigulti i ligonine kad galeciau visisikai viska issitirti.taj vakar gavau kazkokios man nezinomos ligos rezultatus, pranesima, bechterevo liga.Man tik 22metai o jau gavau tokia liga ir dar visam gyvenimui.Paskaitinejau forumus ir susidariau bendra ispudi kad gero sita liga tikrai nieko neduoda.simtomai: labai retai skauda nugara, bet karts nuo karto paskaudineja, bet nieko tikiuosi su manksta rytine po puse valandos ir su vidine stiprybe as ja bent minimaliai nuslopinsiu ir lauksiu vaistu nuo sios ligos.Aisku as galvoju reikes ir mityba derinti ir psihologiskai pamilti sia lyga, nes jei pamilsiu sia liga gal ji nebus tokia ziauri man.apskritai kas serga kazkokia liga, ir nesergantiems patarciau paskaityti knyga ,,pamilk savo liga" labai gera KNYGA. Niekada negalvojau kad susirgsiu panasia liga.
Atsakyti
Sveikos.Neradau tokios temos ,o gal praziurejau(jei ka atleiskit)Gal yra kas susidure su sia liga.Ja serga mano vyras(nes kaip raso tai daugiau ja ir serga vyrai),serga jau daug metu,pasak gydytoju tai neisgydoma liga.Maniskiui jau si liga toli pazengusi,smarkiai iskrypo stuburas,kasdienis nugaros ir koju skausmas,negali pasilenkti,pasukti galva i sona.Gal yra kas zinanciu apie sia liga,ar susidurusiu su ja.Idomu butu pabendraut. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waja28: 07 gruodžio 2009 - 17:22
QUOTE(waja28 @ 2009 12 07, 17:21)
Sveikos.Neradau tokios temos ,o gal praziurejau(jei ka atleiskit)Gal yra kas susidure su sia liga.Ja serga mano vyras(nes kaip raso tai daugiau ja ir serga vyrai),serga jau daug metu,pasak gydytoju tai neisgydoma liga.Maniskiui jau si liga toli pazengusi,smarkiai iskrypo stuburas,kasdienis nugaros ir koju skausmas,negali pasilenkti,pasukti galva i sona.Gal yra kas zinanciu apie sia liga,ar susidurusiu su ja.Idomu butu pabendraut. verysad.gif

tai sąnarių uždegiminis procesas, nežinau, gal pabandykit tokią vaistų kombinaciją sampel norbu + čiung nga (dar vadinama samčiung) dar galima būtų dadėti kokį tabseng-8 osteoporozės profilaktikai.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2009 12 07, 18:21)

Šia liga srega mano vyro brolis. Deja, ši liga nepagydoma. Bet juk tokių ligų ne viena- tik reikia išmokti su ja gyventi.
Ši liga kiekvienam žmogui pasireiškia savaip: vieniems tik nugaros ir sąnarių skausmais iš ryto; kitiems – visiška negalia, judėjimo laisvės praradimu. Skausmas - neatsiejama Bechterevo ligos dalis, lydintis kiekviename žingsnyje.
Kol kas pasaulyje nėra tokių vaistų, kurie išgydytų šią ligą. Bet yra tokių, kurie gali ją pristabdyti ir neleisti jai progresuoti, sumažinti simptomus ir skausmą iki minimumo.
Rūpinimasis savo laikysena, gydomoji mankšta padeda apsisaugoti nuo sunkių ligos pasekmių ir apsprendžia geresnę ligos eigą.
Sergant šia liga, kartais nuo ryto iki vakaro kamuoja nesibaigiantys skausmai. Dažnas puola į depresiją, nusivilia, nes nebegali dirbti savo mylimo darbo, judėti, į neviltį varo priklausomybė nuo aplinkinių pagalbos.
Bechterevo liga (ankilozinis spondilitas, ankilozuojantis spondiloartritas)- yra lėtinė uždegiminė reumatinė liga, labiausiai pažeidžianti stuburo sąnarius, dėl ko ilgainiui stuburas tampa visiškai nejudrus. Ligos priežastys iki šiol nėra žinomos. Dažniau serga jauni (iki 40 metų) vyrai.
Liga dažniausiai apima stuburo sąnarius – vystosi jų uždegimas, kuris ilgainiui sąnarius visiškai suardo, stuburas tampa nejudrus.
Neretai ši liga gali pažeisti ir kitus organus: akis, širdies-kraujagyslių sistemą, plaučius.
Ligos simptomai: sąnarių skausmas; akių paraudimas; krūtinės skausmas; akių skausmas; strėnų skausmas; rytinis stuburo sustingimas; stuburo judesių ribotumas; sąnarių tinimas.
Liga prasideda palengva. Pirmieji požymiai – neapibrėžtas atkaklus strėnų skausmas, galintis plisti į sėdmenis, klubą, šlaunį, intensyvesnis naktį, nepraeinantis net pailsėjus bei rytinis stuburo sustingimas, praeinantis iššimankštinus. Gali skaudėti krūtinės ląstą, ypač kosint ar čiaudint. Ligai progresuojant, uždegimas apima vis didesnę stuburo dalį, būna sunku pasilenkti, pasisukti į šoną, pasukti ar palenkti galvą, ilgainiui – net kvėpuoti. Stuburas tampa visiškai nejudrus, tarsi sukaulėjusi lazda. Sergant šia liga dažnai pakenkiami klubų ir pečių sąnariai, rečiau – kelių, čiurnų, kartais smulkieji rankų ir kojų sąnariai. Jie ima skaudėti ir tinti.
Bechterevo liga – liga, nuo kurios nepasveikstama, net ir intensyviai gydant. Tačiau įmanoma pristabdyti ligos progresavimą, ilgai išlaikyti gerą stuburo judrumą, sėkmingai kovoti su skausmu.
Gydymas
Fiziniai pratimai padeda ne tik sumažinti stuburo skausmą ir sustingimą, bet ir apsaugo nuo stuburo deformacijų, nejudrumo. Taisyklingų pratimų kompleksą jums parodys gydytojas-kineziterapeutas.
Vaistus turi paskirti gydytojas-reumatologas. Dažniausiai gydymui skiriama nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (indometacinas, diklofenakas, naproksenas, koksibai), raumenų tonusą mažinantys vaistai, kortikosteroidai (jei uždegiminis procesas ryškus). Jei liga aktyvi, dažnai paūmėja, skiriami stipresni vaistai – imunosupresantai (sulfasalazinas, metotreksatas, azatioprinas). Jų gydymo kursas turi būti ilgas, tačiau jie sukelia ir daugiau pašalinių poveikių, apie kuriuos jus turi įspėti gydytojas.
Masažas ir fizioterapinės procedūros.
Valgykite kaloringą subalansuotą maistą, kuriame būtų pakankamai baltymų, vitaminų, kalcio.
Aktyvumas. Fizinius pratimus atlikite kasdien, ne rečiau kaip du kartus per dieną. Jums reikia išmokti atpalaiduoti stuburo raumenis, stiprinti pilvo preso, nugaros, pečių juostos raumenis, gerinti sąnarių paslankumą. Svarbu išmokti taisyklingos laikysenos: rekomenduojama avėti žemakulnius batus, vengti minkštų baldų (kėdė, ant kurios sėdite, turi būti kieta, su patogia atrama), miegoti ant kieto pagrindo, po galva pasidėjus nedidelę plokščią pagalvę. Darbo vietoje atlikite pasitempimo, atsipalaidavimo pratimų. Venkite ilgai dirbti ar būti vienoje statinėje padėtyje, kuo dažniau keiskite kūno padėtį, darykite 10-15 minučių pertraukėles, pasimankštinkite. Venkite sporto šakų, kur reikia šokinėti (tinklinis, krepšinis), ar kur stuburui tenka ilgai būti vienoje fiksuotoje padėtyje (važiavimas dviračiu). Labai tinka plaukimas, slidinėjimas.
Meskite rūkyti. Bechterevo liga gali sumažinti Jūsų plaučių talpą. Rūkymas šią būklę dar pablogins, Jus gali pradėti kamuoti dusulys, plaučių infekcijos.

Šiaip pasidomėsiu kokius vaistus mano vyro brolis naudoja. Labai gaila, bet jį dėl tos ligos paliko žmona.
Atsakyti
Na čia "pasaulis" apsiriboja tik alopatine medicina turbūt.
Atsakyti
sause,butent daugeli is tu simptomu kuriuos paminejot ir pasireiskia mano vyrui.liga jau toli pazengusi.sia savaite buvo pas gydytoja tai sake greiciausiai jau ir klubo sanarys bus isejes,nes paskutiniu metu ne tiek skundziasi nugaros skausmu kiek kojos.tiesiog vos paeina.nezinau,liudna,jaunas zmogus o tiek problemu.nu nesiseka mums labai...
Atsakyti
mano artimas draugas serga ja. nemaniau, kad tai tokia rimta liga. skauda ir tiek atrodo. o pasirodo, ateitis liudna tokiu. ir ji paveldima kiek zinau, nes to draugo tevas irgi serga.
Atsakyti
teko dirbti su senoliu, sergančiu šia liga. Sunku jam buvo be galo, labai šaldavo kojos, nes jis nevaikščiojo, tai kraujo apytaka buvo bloga. Atlikdavom pratimus palatoje, kad nors kažkiek judėtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(teledema @ 2010 01 27, 19:42)
mano artimas draugas serga ja. nemaniau, kad tai tokia rimta liga. skauda ir tiek atrodo. o pasirodo, ateitis liudna tokiu. ir ji paveldima kiek zinau, nes to draugo tevas irgi serga.

Jo,maniskiui gydytoja taippat minejo,kad tai paveldima,nors mano vyro giminej niekas neserga sia liga,nebent kazkur is proseneliu paveldejo.Taip,ateitis liudnoka,nezinau kaip bus toliau.siaip kolkas mano ir darba dirba ir po namus,nors matau kad sunku jam,bet jis toks jau yra neverksnys-eis kol paeis.Jau vien pas gydytojus kol nuvarem,neina ir viskas,poto kai pripazino ta liga ir pasake kad neisgydoma,tai uzsispyre ir viskas,neisiu ,sako,o kao ten eit jei neisgydoma.Tai buvo ir pykciu delto daug ir sakiau jeui neini gydytis-skiriames,o ir jo tevai labai spaude,tai dabar po 5 metu vel ryzosi pas gydytojus eit.Istikruju,jei butu visa ta laika lankesis tai gal biski ta liga butu pristabde.O kaip jusu draugas ar gauna koki invaliduma?Maniskis tai ne,nes kolkas dar ir neieskojo. doh.gif
Atsakyti
As ir sergu sia baisia liga jau kokie 5 metai, viskas prasidejo nuo klubo, kai uzspausdavo ir paeit neidavo, tiesiog atsirasydavo koja ir begalinis duriantis skausmas. veliau tik blogejo, ypac baisu nakti, kai apsiverst neidavo, o ryte is lovos islipti, pastoviai vartojau diclofenaka, nes skausmas begalinis. veliau skausmas perejo i krutine, nejo neo koset, nei ciaudet, pas daktaru nesilankiau, kol viena diena taip pradejo skaudet aki, pagulde i ligonine, diagnoze - uveitas (akies uzdegimas). tada gavau siuntima pas reumatologa, padare tamografija, ir pasitvirtino - antikolozinis spondilitas, jau gerokai progresaves: deformuoti stuburo slanksteliai. pradejau gert vaistus movalis ir sulfasalizinas, puse metu geriau, jokio pagerejimo, pradejo skaudet dar stipriau krutine, keliu, ranku sanarius, sonkaulius, o viena diena nugaroj issoko guzai, atsikiso slanksteliai, viska taip skaudejo, nejo normaliai oro ikvepti, nugara sukrypus, krutines kaulai atsikise, nuo vaistu pradejo kepenis skaudet, pradejau tamsiai slapintis, galvojau, kad man viskas, belieka tik invalido vezimelis, o man tik 26 metai. kol galu gale pasystamu deka patekau pas masazuotoja, kuris atstate man stuburo kaulus, daro vakuminias terapijas, stuburo tempima, pirmiausia jis paaiskino, kad tai isgydoma 100 proc., tereikia issivalyti organizma: zarnyna, kepenis, ziuret ka valgai, tik sveika maista, atsisakyt mesos. skausmas nemazas per masazus, bet va po 3 kartu, jau ismeciau visus vaistus, nakti galiu issimiegoti, atstate stuburo slankstelius, krutines isvis nebeskauda, nugara dar paskausta, bet be vaistu galiu isbuti. bet visiskai atsisakiau mesos, nesveiko maisto, valausi zarnyna. tai va, papasakojau savo istorija, tai ieskokit tik tokiu masazistu, klaipedoje zianau yra 2, kaune, vilniuje tikrai tik paieskot internete reikia, o pirmiausia ismeskit vaistus, kol nepazeide kitu organu ir issivalykit zarnyna, tada pas masazista ir viskas bus ok jei visalaik ziuresit ka valgot. si liga tikrai isgydoma. stai puslapis apie tuos masazu:
http://www.kopos.lt/...ja/autorius.php
Atsakyti