Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl moterys bijo/vengia būti savimi?

Kad gal viskas prasideda nuo pradžių? Pirmiausia truks pliš reik įtikti tėtukui, paskui broliukui, poto seneliui, dėdei. Dėdės žiūri, dėdės pagalvos. Paskui leisti į sceną, išdarkytą vaiką- linksminti dėdes. Paskui reik laikytis dietų ir valytis spuogus, kad klasės vaikinams patikti. Tada svajonės kaip ištekėti. Nėr laikršačio ir knygos be rekomendacijų- kaip patikti vyrui. Šeimoj- vyras ir dėl vyro.
Ar yra suteikiama apskritai tokia galimybė norėti ir išgirsti save- moteriškos lyties atstovėms. Ne taip jau daug, ir ne iš karto atlaiko tą spaudimą, ir būna savimi. Tik susikrovus tam tikrą patirčių(dažniausia neigiamų) bagažą, susirinkus metų bagažą moteris ryžtasi moterim būti. Būtent moterim. O kur dar savarankiška ir gyvenančia dėl savęs, sau, artaip kaip nori. Tokių vienetai.
Atsakyti
Taip, kaip tik taip ir yra. smile.gif Deja.
Atsakyti
Man kaip visada idomu, kur ta riba.

Tas mistinis pasiteisinimas, del "gerove seimoje", kodel tai turi buti moters saskaita, o ne vyro, juk nepalsaptis, jog ir moterys turi savo seimos vizija...
Kita vertus, iki kiek galima nuolaidziauti. Na viena karta nusileido, neva pasiaukojo del seimos/vyro, kita karta, trecia, ketvirta ir tai jau tampa norma, moters gyvenimo budas. Kas laukia tokios moters, kai ji nepaklus 89 prasymui/isakymui, iki tol visus 88 prasymus/isakymus patenkinusi?
Ne retai buna, kad tokie vyrai linke diktuoti salygas, palieka moteri, kai ji nustoja tenkinti jo vizijas, tarkim, del isvaizdos-nuseno. Ir kas tuomet bus kaltas, kad visa gyvenima ji aukodamasi del seimos ramybes ir gerio lieka uz tos pacios seimos borto?
Atsakyti
Kai lieka už borto, paprastai, dažniausiai lieka kalta moteris. Žr. ankstesnę NŠ temą, puikus pvz.. Ir ne tik ta tema. Vyrų kaltė dažniau užglaistoma ir jie vos ne nuolatinėje reabilitacijoje, kartais kaip silpnesnė lytis, nes moteris paprastai gali daugiau pakelti.
Atsakyti
Mano galva straipsnis i tema.

http://www.lrytas.lt...3...-žmona.htm
Atsakyti
Straipsnis į temą, bet tai kas ten rašoma reikėtų filtruoti, nes vis tik ji yra šou verslo pasaulio žmogus. O tai, kas dabar vyksta, yra puiki PR'o dalis ir dar turto dalybų dalis. Kiek visko reikės ir kaip reikės, kol nesibaigė turto dalybos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 09 27, 18:22)
Kai lieka už borto, paprastai, dažniausiai lieka kalta moteris.

O tai kas kaltas? Kaimynai, valdžia ar marsiečiai?
Jei žmogus gyvena nemąstydamas, tik šia diena, tai ir pasekmes pats pajaučia.
Laimi visada tas,kuris apsidraudžia ir gerai gyvendamas-santaupos per pusę, kažkoks darbelis kad ir nuosavam versle, kažkokia turto dalis, savų giminaičių vardu, o ne tik vyro pav. tėvų vardu ir t.t.
Atsakyti
O kodėl tu nematai ir vyro kaltės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 09 28, 09:18)
O kodėl tu nematai ir vyro kaltės?  g.gif


Vyro kaltė, kad moteris visai nemąstė?
Atsakyti
QUOTE(Sahrazad @ 2012 09 27, 13:58)
o mylintis vyras niekada nedraus savo moteriai užsiimti mėgstama veikla, kaip tik skatins.


Kažin? Ar tikrai pvz. dirbti neleidžia tik nemylintys vyrai? Myli jie, tik ta meilė tokia labiau savininkiška.
Kaip pvz. yra moterų, kurios nesveiką vyro pavydą priima kaip didelės meilės išraišką ir netgi džiaugiasi tuo, pasigiria draugėms, kaip vyras be jos negali nei minutės. Vėlgi, ar ji laiminga, negalėdama užlėkt pas draugę kavos kada nori? Gal nelabai, bet ji jaučiasi mylima. Taip ir su tais darbais. Juk turbūt vyras prašydamas žmonos nedirbti aiškina, kad iš meilės tai daro, kad saugo ją, rūpinasi ir t.t. Ir tą neleidimą dirbti moteris priima, kaip begalinį vyro rūpestį, kaip meilę jai ir šeimai, o ne kaip uždarymą namuose ir egoizmą.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 09 28, 09:26)
Vyro kaltė, kad moteris visai nemąstė?


Ar tu viską skaitai apie ką eina kalba, ar skaitai tik kas penktą komentarą?
Papildyta:
QUOTE(gincaryce @ 2012 09 28, 09:27)
Juk turbūt vyras prašydamas žmonos nedirbti aiškina, kad iš meilės tai daro, kad saugo ją, rūpinasi ir t.t. Ir tą neleidimą dirbti moteris priima, kaip begalinį vyro rūpestį, kaip meilę jai ir šeimai, o ne kaip uždarymą namuose ir egoizmą.


Būtent. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 09 28, 09:31)
Ar tu viską skaitai apie ką eina kalba, ar skaitai tik kas penktą komentarą?

Kas ketvirtą. blush2.gif
Atsakyti