QUOTE(lauramedis @ 2012 10 07, 19:40)
O vanduo tada saltas, nekaitinate? Tai rankom vistiek biski nugreziat? O kaip dziovinat? Laukiu kasmyriuko, taiman aktualu

As lig siol skalbdavau rankomis, o skalbyklej trupuciuka nugrezdavau. Nu nieko, nesu nei vieno sugadinus. Bet gal man taip atrodo, kai kitaip nedarydavau.
Vanduo šaltas. Išgręžiu suvyniojus į rankšluostį, džiovinu patiesus ant rankšluosčio (tas tai atsibosta, nes ilgai džiūva). Skalbiu su vilnos skysčiu. Aš esu sugadinus merino vilnos megztuką (ne jcrew) su gręžimu - susivoliojo į tokį vaikiško dydžio veltinį

Tada dar nežinojau, kad negalima intensyviai gręžti vilnos.
QUOTE(Parachutes @ 2012 10 07, 19:40)
Man 15Lt uz vieno drabuzio valyma yra daug, nes nezinau kaip jus, bet as dazniau skalbiu megztukus nei karta per menesi

O ir merino megztukai gi nera ypatingai brangus, apie 100Lt atsieina. Va koki brangesni kasmyra uz 300Lt+ gal butu baisiau namu salygomis skalbti, bet ir tai manau kaip Amarcord sako atitinkamais rezimais viskas imanoma.
Aš irgi mėgstu dažnai skalbti rūbus, tai labai jau pabrangtų tie megztukai kaskart nešant į valyklą. Be to, man vargas suplanuoti tą nuėjimą į valyklą, paskui pasiėmimą. O skalbti skalbyklėje pirmą kartą buvo labai baisu

bet labai tingėjau rankom skalbti
QUOTE(Vannille @ 2012 10 07, 19:43)
as irgi taip galvodavau, kad nera didelio skirtumo, bet kai palyginau pamaciau.
Tiesa, kad brangokai gaunasi, bet pvz kasmyra man nekyla ranka skalbti rankomis.
Na aš skirtumo tarp ką tik gauto ir va taip išskalbto kašmyriuko nepastebėjau. Kalbu apie
italian cashmere in a 12-gauge knit, tie plonesni gal jautresni, nežinau.
Tiesa, kadangi matavau pardavimui
no 2 pencil skirt in double serge wool, galiu parašyti
T6 dydžio išmatavimus, gal kam aktualu:
Liemuo 40x2, klubai 49x2, ilgis 65.