Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 4, Už ir prieš

QUOTE(Shalimar @ 2013 01 29, 16:34)
Kiek kainavo? Kaip suprantu yra 3 klinikos? g.gif
NZ - 2200lt
Lirema - 4400lt
AND -

As dariausi AND klinikoje pries 3 men. Kainavo su akcija per Beta.lt 2000 lt ir 100 lt pirma konsuktacija. Regejimas geras. Nesigailiu, tikrai.
Atsakyti
As ir ilgai svarsciau del akiu korekcijos. Praejusia savaite buvau nuvykusi i viena Vilniaus kliniku, turinciu atstovybes/filialus ir kitose valstybese, konsultacijai. Atliko tyrimus, nuvede pas gydytoja, kuri isdeste korekcijos atlikimo eiga, pooperacini laikotarpi, paaiskino kodel man netinka lasek metodas. Taciau pati gydytoja nesiteike pakalbeti apie komplikacijas ar rizikas. Kai as jos uzklausiau del to, vienintelis dalykas, kuri ji man atsake buvo: kad sulaukus 40-45 m. visiems pasidariusiems sia korekcija bus reikalingi pliusiniai akiniai (max iki 2). Daugiau nieko... Kadangi lietuviu kalba informacijos koplikaciju tema labai mazai, perzvelgiau internetinius saitus anglu k. Likau nustebusi, kad tiek mazai zinojau. Lasik metodas gali issaukti bloga matyma naktyje, kad net vairuoti neina, iskreipta vaizda, nuolatini akiu sausuma, be to, pasidarius sia operacija, o po to susirgus gliaukoma ar katarakta (kazkuria is siu) negalima gydyti pastarosios ligos naujausiais metodais, nes jau buvo padaryta lasik. Be to, si operacija daroma 20 m., taciau niekas nezino kas bus po to. Yra ir dar kitu minusu. Savam draugu rate yra pasidariusiu ir besidziaugianciu. Taciau zinau ir viena atveji, kada po sios operacijos praejus kuriam laikui regejimas tapo dar blogesnis negu buvo iki operacijos. Kitas dalykas: kiek girdejau, akiu gydytojai sios operacijos nesidaro, ju seimos nariai taip pat. Idomu kodel.

Kitas dalykas, kuris man uzkliuvo, buvo su sutartimi, kuria reikia pasirasyti norint daryti operacija. As paklausiau, ar likus kelioms dienoms iki operacijos as galesiu gauti sutarti, kad ramiai namuose galeciau ja perskaityti. Taciau man atsake, kad sutarties neduoda is anksto, su ja gali susipazinti likus pusvalandziui iki operacijos. As paklausiau kodel? Ataskymas: nera reikalo! Nustelbe sis atsakymas, nes cia kalba eina apie toki reikala, kad net diskusiju negali kilti. Po to as paklausiau, ar toje sutartyje yra isvardintos rizikos. Man atsake taip. Akivaizdu, kad samoningai bandoma kuo maziau leisti pacientui zinoti apie komplikacijas pries operacija. Be to, toje klinikoje operacijos atliekamos tik sestadieniais, t.y. visi susirinke zmones vienu metu paskirta valanda nuvedami i operacine ir visus paeiliui operuoja, o po to tas, kuriam padare operacija turi laukti visu kitu, kol ir jiems padarys. Gal taip yra ir kitose klinikose, bet man tai labai nepatiko, nes atrodo kaip koks konvejeris.
Zodziu, as bent jau siai dienai lasik nedarysiu. Jeigu butu galimybe lasek, tai tuomet butu kita kalba.
Atsakyti
Smilga, būtų labai įdomu sužinoti, ką užsienio puslapiuose sužinojote apie Lasek.Kaip suprantu, Jums šis būdas atrodo priimtinas, tik akyčių būklė neleidžia juo pasinaudoti?
Atsakyti
QUOTE(smilga23 @ 2013 02 04, 19:31)
Likau nustebusi, kad tiek mazai zinojau. Lasik metodas gali issaukti bloga matyma naktyje, kad net vairuoti neina, iskreipta vaizda, nuolatini akiu sausuma, be to, pasidarius sia operacija, o po to susirgus gliaukoma ar katarakta (kazkuria is siu) negalima gydyti pastarosios ligos naujausiais metodais, nes jau buvo padaryta lasik. Be to, si operacija daroma 20 m., taciau niekas nezino kas bus po to. Yra ir dar kitu minusu. Savam draugu rate yra pasidariusiu ir besidziaugianciu. Taciau zinau ir viena atveji, kada po sios operacijos praejus kuriam laikui regejimas tapo dar blogesnis negu buvo iki operacijos. Kitas dalykas: kiek girdejau, akiu gydytojai sios operacijos nesidaro, ju seimos nariai taip pat. Idomu kodel.

Kitas dalykas, kuris man uzkliuvo, buvo su sutartimi, kuria reikia pasirasyti norint daryti operacija. As paklausiau, ar likus kelioms dienoms iki operacijos as galesiu gauti sutarti, kad ramiai namuose galeciau ja perskaityti. Taciau man atsake, kad sutarties neduoda is anksto, su ja gali susipazinti likus pusvalandziui iki operacijos. As paklausiau kodel? Ataskymas: nera reikalo! Nustelbe sis atsakymas, nes cia kalba eina apie toki reikala, kad net diskusiju negali kilti. Po to as paklausiau, ar toje sutartyje yra isvardintos rizikos. Man atsake taip. Akivaizdu, kad samoningai bandoma kuo maziau leisti pacientui zinoti apie komplikacijas pries operacija. Be to, toje klinikoje operacijos atliekamos tik sestadieniais, t.y. visi susirinke zmones vienu metu paskirta valanda nuvedami i operacine ir visus paeiliui operuoja, o po to tas, kuriam padare operacija turi laukti visu kitu, kol ir jiems padarys. Gal taip yra ir kitose klinikose, bet man tai labai nepatiko, nes atrodo kaip koks konvejeris.
Zodziu, as bent jau siai dienai lasik nedarysiu. Jeigu butu galimybe lasek, tai tuomet butu kita kalba.

man šioj klinikoj daryta LASIK operacija. Naktį matau daug geriau, nei mačiau anksčiau, akių sausumo nėra. Nors prieš operaciją visada naudojau dirbtinas ašaras (gal dėl kontaktinių lęšių taip buvo).

Dėl gydytojų, kad patys nesidaro, tai vėlgi. Daug gydytojų yra vyresnio amžiaus, tai jiems kaip ir nėra tikslo darytis operacijos, nes jie toliaregiai. Plius gal patys bijo (nepasitiki pvz kitais ir t.t.). Kaip ir ne vieną odontologą žinau, kurie bijo eiti taisytis dantis. biggrin.gif Na bet čia kiekvieno pasirinkimas. Man didžiulis diskomfortas buvo tiek su akiniais, tiek su kontaktiniais lęšiais.

Aš kai dariausi operaciją, gydytoja ta nedirbo. O gydytojas į visus iškilusius klausimus maloniai atsakė ir paaiškino. Man taip pat negalima buvo atlikti LASEK. Sakė, jei noriu tik LASEK, tai nerizikuos ir man jos neatliks. Konvejerio ten tikrai nėra. Operavo šeštadienį 2 gydytojai, buvo 10žmonių. Gal operuoja tik šeštadieniais, nes nėra reikalo operuot kasdien, gal operuojantys gydytojai dirba ir kitam mieste.
Atsakyti
QUOTE(_asamaM @ 2013 02 04, 20:19)
Smilga, būtų labai įdomu sužinoti, ką užsienio puslapiuose sužinojote apie Lasek.Kaip suprantu, Jums šis būdas atrodo priimtinas, tik akyčių būklė neleidžia juo pasinaudoti?

Man is karto pasake, kad lasek metodo taikyti negalima, nes per didelis minusas, todel as sio metodo trukumais per daug ir nesidomejau. Tik "is bendro" zinau, kad lasek metodas yra saugesnis ir tokiu riziku bei komplikaciju, kaip lasik, ten nelabai yra (bet matyt vis tiek kazkokiu yra).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga23: 04 vasario 2013 - 23:08
Na ką -jungiuosi prie pasidariusių operaciją gretų smile.gif Po ilgų dvejonių, baimės dienų pagaliau galiu džiaugtis puikiu regėjimu clap.gif pati operacija tikrai mažiau baisi nei visi įsivaizduoja, o vat pooperacinį periodą galvojau lengviau pavyks ištverti - bet viską atperka pojūčiai kai gali savo akytėmis matyt net toliausiai pastatytų mašinų numerius! Šiandien jau trečia diena po operacijos ir jokių absoliučiai blogų pojūčių - sutmenus gal kiek atšvaitų yra, bet tikiuosi su laiku ir tai išnyks. Jeigu kas domintų - rašykite į až. O laimė tokia didelė, kad net baisu ja visa džiaugtis - tiek metų svajonių, kad mokslas pažengs tiek, kad galėsiu akinių atsikratyti ir dabar viskas išsipildė thumbup.gif tikiu kad su manimi viskas bus gerai - o juk nusiteikimas svarbiausia wink.gif
Atsakyti
kalila, kur dareisi ir ka darei?
Kaip suprantu NZ gali padaryti ir LASEK, bet nenori?
Atsakyti
NZ Lasik. Lasek jie daro, bet man dėl didelio minuso šis metodas nerekomenduojamas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kalila: 11 vasario 2013 - 14:59
sveikos
sakykit ar daretes kas kataraktos operacija NZ klinikoj??
Atsakyti
Supranta tiems anglu kalba info apie Lasik ir Lasek skirtumus....
To understand how LASEK works, you first must know the fundamental differences between LASIK, PRK and LASEK:

With LASIK, a thin flap is cut into the eye's surface and then lifted. Laser energy is applied to the eye for reshaping, and the flap is replaced to serve as a type of natural bandage for quicker healing.
An eye surgeon using PRK does not cut a thin flap into the eye's surface, as occurs with LASIK. Instead, laser energy is applied directly to the eye's surface. The ultra thin, outer layer of the eye (epithelium) is removed completely by laser energy during a PRK procedure, and eventually grows back.
A LASEK procedure involves preserving the extremely thin epithelial layer by lifting it from the eye's surface before laser energy is applied for reshaping. After the LASEK procedure, the epithelium is replaced on the eye's surface.
In LASIK, the thicker flap is created with a microkeratome cutting tool or a special laser. With LASEK, the ultra thin flap is created with a special cutting tool known as a trephine.

LASEK is used mostly for people with corneas that are too thin or too steep for LASIK, when it may be difficult to create a thicker LASIK flap. LASEK was developed to reduce the chance of complications that occur when the flap created during LASIK does not have the ideal thickness or diameter.

According to a survey of members of the American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS), the popularity of LASEK is growing among refractive eye surgeons, as it is with epi-LASIK — another variation of the procedure. Epi-LASIK uses a plastic blade, called an epithelial separator, to detach part of the epithelial layer from the eye.

However, eyes undergoing LASEK procedures generally heal more slowly and result in more complaints of discomfort than with LASIK. For this reason, some surgeons prefer to perform PRK rather than LASEK or epi-LASEK because they find no advantage in the latter procedures.

In fact, a 2008 study published in the Journal of Refractive Surgery indicated that people undergoing PRK tended to have less pain and healed slightly faster than people who had undergone a surgical technique called butterfly LASEK. "Butterfly" refers to the shape and type of thin flap lifted in LASEK, which is thought to increase comfort and healing time.

Learn about iLASIK advanced laser vision correction
Get relief from dry and irritated eyes with Tears Again Hydrate omega-3 gels

The LASEK Procedure

During LASEK, your surgeon uses local anesthesia. Then he or she cuts the epithelium, or outer layer of the cornea, with a fine blade (trephine). Then the surgeon covers the eye with a diluted alcohol solution for approximately 30 seconds, which loosens the edges of the epithelium.

After sponging the alcohol solution from the eye, the surgeon uses a tiny hoe to lift the edge of the epithelial flap and gently fold it back out of the way.

Then the same excimer laser used for LASIK or PRK sculpts the corneal tissue underneath. Afterward, a type of spatula is used to place the epithelial flap back on the eye.

In a new variation of LASEK, the same plastic blade (epithelial separator) used in epi-LASIK creates the thin epithelial flap. But because alcohol is applied during the procedure as it is in straight LASEK, the procedure is called epi-LASEK with an "E" instead of an "I."

After LASEK

In many ways, LASEK vision recovery is slower than LASIK recovery, but there are some differences. According to doctors who perform LASEK, the flap edge heals in about a day, though patients usually wear a bandage contact lens for approximately four days to protect the eye.

Your eye may feel irritated during the first day or two afterward. Also, with LASEK compared with LASIK, it often takes longer to recover good vision — up to four to seven days — but this can vary from one person to the next. You also may experience more pain with LASEK compared with LASIK.

Atsakyti
Gal kas zino, ar reikia po operacijos vartuoti kokius nors vitaminus akims? Gal kas vartuojate, ir kokius?
Atsakyti
Reikia tik lasinti lasiukus-antibiotikus, recepta tuos pries operacija..
Atsakyti