Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 4, Už ir prieš

QUOTE(MarinaQo @ 2013 06 23, 11:08)
idomu butu suzinoti is tu, kurios daresi LASEK operacija, kokios akys buvo pirmas tris  dienas? Mano vyras vakar pasidare tokia operacija, tai as jam lasus lasinu.. akys atrodo paburke, patine, skaudena, bet mato neblogai, tik kad nelabai gali atsimerkes isbut. Nezinau ar cia normalu...tereikia islaukt tas kelias dienas.

Tikrai taip žinokit, aš irgi pirmą parą prakiškai neatsimerkiau, visą dieną gulėjau, nes nieko nėjo daugiau daryt, ir saulės akys labai bijojo. Net negalėjau virtuvėj valgyt kur saulės daugiau, nešiausi į kitą kambarį kur tamsiau. Viskas susitvarkys 4u.gif
O po lęšio išėmimo tai man nei geriau nei blogiau buvo smile.gif, aš išvis nejaučiau, kad toks buvo smile.gif
Atsakyti
Gal kas žinot, ar virš 40 m. dar verta daryti operaciją?
Atsakyti
Manau, kad amžius nėra riba operacijai, nes gyvenimas ties 40 metų neužsibaigia. Jeigu nematote į tolį, pirmyn, darykitės, bet didelė tikimybė, kad reikės akinukų skaitymui, kurių ir šiaip daugumai reikia, nesvarbu, pasidarę operaciją ar ne.
Atsakyti
http://grupinis.lt/v...fi.lt_Titulinis

Paskubėkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ExXxtra @ 2013 06 25, 17:42)
Taigi, jungiuos ir aš prie šios temos, planuoju operuotis liepos viduryje Lasek metodu. Tiek prisiskaičius informacijos, kažkaip net mintis nekyla rinktis Lasik (tfu tfu tfu, kad neprisišnekėčiau). Nors čia vėlgi, viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus individualiai. Kaip ir su lęšiais, vieni juos nešioja po kelias paras neišsiimdami ir ypatingai neprižiūrėdami, o kiti, kurių akys jautresnės, vargsta su jais - aš esu iš pastarųjų.
Apsisprendžiau darytis Liremoje, tik nežinau Klaipėdoje ar Vilniuje. Kalbėjau su ten dirbančia administratore, sakė, aparatūra abiejuose miestuose tokia pati, o gyd. L. Socevičienė atvyksta ir į Klaipėdą... Kaip tik ji ten bus šį penktadienį. Gal atsirastų klaipėdiečių...? Nes nuvykti į Vilnių ne problema, bet po operacijos toooookį kelią važiuoti namo autobusu - ne juokų darbas...

Aš iš Gargždų, jau dariausi tyrimus Klaipėdos Liremoje. smile.gif Koks Jūsų minusas?
Buvau nusprendusi Liremoje (pas Valatką) darytis - dėl kelionės ir dėl to, kad jie man siūlo Lasek, būtent tą būdą, kurio ir noriu. Iškart pasakė, kad vienai akiai reikės kartoti. Bet persigalvojau ir darysiuos (jei jie sutiks atlikti Lasek) NZ, nes kai kas nepatiko (sakė, kad aparatai vienodi, bet benaršydama radau informacijos, kad Vilniuj yra kažkoks mandresnis, o kitas dalykas - man nepatiko reakcija, kai domėjausi dėl galimybės mokėti skirtingas kainas). Gal smulkmeniškai reaguoju, bet man tai svarbu. smile.gif O į Vilnių važiuosiu autobusu, turėsiu "palydą", ne taip patogeu kaip su mašina, bet ką darysi. biggrin.gif O gal yra liepos 12 važiuojančių iš Klaipėdos į NZ ir nori poros pakeleivių?
Atsakyti
QUOTE(ExXxtra @ 2013 06 25, 18:42)
Tiek prisiskaičius informacijos, kažkaip net mintis nekyla rinktis Lasik (tfu tfu tfu, kad neprisišnekėčiau).

Kodel?
Atsakyti
[quote=laumiuVarna,2013 06 27, 13:24]
Aš iš Gargždų, jau dariausi tyrimus Klaipėdos Liremoje. smile.gif Koks Jūsų minusas?
Buvau nusprendusi Liremoje (pas Valatką) darytis - dėl kelionės ir dėl to, kad jie man siūlo Lasek, būtent tą būdą, kurio ir noriu. Iškart pasakė, kad vienai akiai reikės kartoti. Bet persigalvojau ir darysiuos (jei jie sutiks atlikti Lasek) NZ, nes kai kas nepatiko (sakė, kad aparatai vienodi, bet benaršydama radau informacijos, kad Vilniuj yra kažkoks mandresnis, o kitas dalykas - man nepatiko reakcija, kai domėjausi dėl galimybės mokėti skirtingas kainas). Gal smulkmeniškai reaguoju, bet man tai svarbu. smile.gif O į Vilnių važiuosiu autobusu, turėsiu "palydą", ne taip patogeu kaip su mašina, bet ką darysi. biggrin.gif O gal yra liepos 12 važiuojančių iš Klaipėdos į NZ ir nori poros pakeleivių?

O man dabar galvos skausmas, esu užsiregistravusi Klaipėdos Liremoje liepos 12d. operacijai, bet yra kaip tik akcija Vilniuje "AND klinikoje" apie kurią girdėjau neblogus atsiliepimus kas liečia akių korekcijas lazeriu... Realiai tai nors ir su akcija man vistiek brangiau gautųsi, nes suvažinėti iki Vilniaus pirmyn ir atgal yra nemažas atstumas, o ir per kišenę kirs neblogai... O ir ''palydos'' nelabai turėčiau, tad neįsivaizduoju, kaip namo reiktų parsigauti g.gif Bet pritariu Jums, kad Klaipėdoje ''Lirema'' turi prastesnę aparatūrą nei Vilniuje, pati kažkur tai buvau užmačiusi (niekaip neatsimenu kur tiksliai), nors jie sako, kad aparatūra tokia pati. Na, jiems neapsimoka sakyti, kad "taip taip, aparatūra Klaipėdoje tikrai senesnė", bet meluoti irgi negražu...
Pas mane abi akys yra -3 ir jau daug metų kaip nekinta šis skaičius. O pas jus? Bei kodėl reikės pakartotinės operacijos vienai akiai? blink.gif Beje, kodėl pasirinkote būtent Novoye Zreniye kliniką, o ne kurią nors kitą? Mano žiniomis, ten daktarai nelabai linkę atlikti Lasek operacijas, nors nesakau, kad jų nedaro, tačiau, netgi teko ir čia forume skaityti, kad žmonės nueina su mintimi, kad darysis Lasek, bet grįžta namo po Lasik operacijos. Manau, kad daktaras tiesiog daugiau patirties turi atlikti Lasik... Bet vėlgi, čia tik mano nuomonė. Nenustebsiu, jei ir Jums bus atlikta būtent Lasik operacija smile.gif
Beje, nei kiek smulkmeniškai Jūs nereaguojate, čia dalykas rimtas, už kurį mokame didelius pinigus. Tad jei tik kažkas nepatinka, turite galimybę rinktis ten, kur geriau wink.gif
Atsakyti
O kas liečia Lasik operaciją, kam pjauti akį, jei galima to išvengti. Bet kokia intervencija į kūną, šiuo atveju į akį palieka tam tikrų neigiamų pasekmių. Po Lasik operacijos dėl ragenoje daromo pjūvio akys tampa jautresnės, ilgiau skundžiamasi akių sausumu, tamsoje atsiranda savotiškos aureolės aplink šviesos šaltinį. Bet čia kiekvienam individualiai, pvz. mano draugė pasidarė Lasik prieš 3 metus ir vargo nemato.... Būtent dėl šių pasekmių nesirenku Lasik. O dar neduok Dieve kas nors užvožtų į akį, tai operacijos metu atpjautas ragenos lopelis gali atšokti... doh.gif Bet kita vertus, būtent po Lasik greitai atsistato regėjimas bei darbingumas, nereikia kelias dienas kankintis skausmuose kaip kad po Lasek ir laukti, kol pagaliau praregėsi.
Taigi, kiekvieno teisė rinktis, niekam savo nuomonės neperšu. Tiesiog laaaabaaai daug skaičiau, kol galų gale apsisprendžiau, kurią operaciją rinktis smile.gif
Atsakyti
O ar kas nors daresi LASEK klinikoj NZ? g.gif Skaiciau, kad itikineja visus LASIK metodu darytis, bet ar kam pavyko nesutikti? biggrin.gif
Atsakyti
Abejoju, kad pavyko kam nors nesutikti biggrin.gif biggrin.gif Bent jau tokių dar neteko užmatyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2013 06 27, 19:49)
O ar kas nors daresi LASEK klinikoj NZ? g.gif Skaiciau, kad itikineja visus LASIK metodu darytis, bet ar kam pavyko nesutikti? biggrin.gif

Kai man darė Lasik, buvo kuriem darė LASEK ir tikrai leido rinktis. Reik nepamiršt ir tokio dalyko, kad kiti be proto bijo skausmo, tai ir bijo ilgesnio gijimo laikotarpio po LASEK. Man LASEK netiko, neatsimenu tiksliai jau ir priežasčių. Bet sakė, jei noriu kategoriškai tik LASEK, tai teks bandyt kitoj klinikoj, kur galbūt ir sutiks atlikt, nes jie neatliks. Na ir dabar jau antri metai bus, kai atlikta LASIK. Esu daugiau nei 100% patenkinta. Nei akių sausumo, nei tamsoj prastesnio matymo nėra.

Dėl ragenos atšokimo, tai turbūt be proto didelis smūgis turėtų būt. Man mažius buvo taip liuobtelėjęs, kad ir bijojau atsimerkti. Bet nieko. biggrin.gif
Atsakyti
Dėl ragenos atšokimo, tai turbūt be proto didelis smūgis turėtų būt. Man mažius buvo taip liuobtelėjęs, kad ir bijojau atsimerkti. Bet nieko. biggrin.gif
[/quote]

Turėjau omeny, kad Lasek yra rekomenduojamas aktyvų gyvenimą gyvenantiems žmonėms, ypač kas užsiima boksu ir pan., nes vis dėlto Lasik metu tas lopelis yra pjaunamas, tad tikimybė išlieka, kad nuo stipraus smūgio gali atšokti. Lasek metu ragenos paviršinis epitelinis sluoksnis nuvyniojamas ir po kurio laiko jis atsinaujina, tad šokinėti nėra kam smile.gif
Atsakyti