Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Viesasis transportas nera blogai smile.gif daznai jis i taska B nuvaziuoja greiciau biggrin.gif nei su masina.
Tik grafikus reikia suderint. Kai dirbau Paneriuose.. Tai ziema sokinedavau biggrin.gif su 53 iki ziedo..ten iskart i 24 ..ir jokiu gruzciu..pasodindavau teta savo biggrin.gif
bet jei su 40,ar 56 iki saltoniskiu ..b... Vos ilipi,ir dar ten su 24 tas pats ..atrodo duris atsidarys ir visi kaip semkos pabires smile.gif

Kliamka kuriam miesto gale Tu dirbi? Taip ir nesupratau biggrin.gif
man kol kas gerai..dirbu netoli namu.. Bet visvien vaziuoju masina.. Nes baisiai tamsu ten.. Ir miskas salia. O as grazi noriu but biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Draugui vasarą Vilniuje kieme buvo prakirpę žarnelę, kuri jungiasi su kuro baku, tokiu būdu išsipylė sau dyzeliną, taigi liko be kuro, dar turėjo remontuotis...
O man sugedo bevažiuojant iš kapinių kuro siurblys, šiuo metu mašiniukas tvarkomas, tai važinėju viešuoju transportu, šiandien teko ryte ilgokai palaukti mikriuko. Labiausiai nepatinka kai į viešąjį transportą prilipa ne labai gerai kvepiantys piliečiai, žmonių daug; pernai kai žiemą viešuoju važiuodavau, tai nepatikdavo, kad rytais tekdavo 35 min važiuoti šaltame troleibuse, labai retas atvažiuodavo šiltas. Jau laukiu kada mašina bus sutaisyta ir galėsiu vėl vairuoti, gan greit pripratau. Nors važiavimas viešuoju irgi turi tam tikrų pliusų: nereikia galvoti kokioje vietoje yra draudžiamas automobilų eismas, kur palikti mašiną...
Atsakyti
Ir man tenka važiuoti viešuoju į centrą jei reikia ilgam, pvz kokius dokumentus sutvarkyti, arba vyras pavežti negali. Pati ten nežinau kada nuvažiuosiu, Manhattan'as visgi, ne taip paprasta ten nusigauti žaliam lapui. nusigauti dar nusigaučiau, o toliau jau nežinau. Ten mb streso gauna kai taxistai ant galvos naglai lipa, aš išvis apsiverkčiau.
Bet jei turiu pasirinkimą ar važiuoti su viešuoju, ar mb paveš ir palauks kol reikalus susitvarkysiu, žinoma rinksiuos, kad pavežtų. Džiaugiuosi, kad retai ten reikia važiuoti.
Ką tik grįžau vaikus nuvežus. Šaltukas spaudžia jau, gavau progą išmėginti šildomą vairą. Eina sau, nesitikėjau kaip taip faina bus bigsmile.gif Mano rankos ledinės dažniausiai, malonu šiltą vairą laikyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 11 05, 15:12)
Ką tik grįžau vaikus nuvežus. Šaltukas spaudžia jau, gavau progą išmėginti šildomą vairą. Eina sau, nesitikėjau kaip taip faina bus  bigsmile.gif  Mano rankos ledinės dažniausiai, malonu šiltą vairą laikyti  wub.gif

Kaip faina wub.gif Ir aš norėčiau, kad manasis mašiniukas turėtų šildomą vairą ir kamerą, kuri rodytų vaizdą kaip parkuojies (teko pabandyti), ech rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2012 11 05, 08:55)
Kaip faina wub.gif Ir aš norėčiau, kad manasis mašiniukas turėtų šildomą vairą ir kamerą, kuri rodytų vaizdą kaip parkuojies (teko pabandyti), ech rolleyes.gif

kamera gėris. Man rodo galą, sugraduota. Labai padėjo išmokti valdyti mašiną, suvokti kada tiesiai, kada kaip sukti, kad nusukti galu būtent ten kur nori. Aišku ir be jos išmokstama, tik laikas mokymosi jaučiu pagreitėja su kamerike. Turiu vaizdą ir iš viršaus. Stovi kameros veidrodėliuose. Labai gerai pasitikrinti ar lygiai sustojau tarp juostų dviejų, ar prie bordiūro. Ir pradžioje, kol nelabai supratau kiek kartų atsukti vairą, kad ištiesinti ratus, pažiūrėdavau į kamerą, nes šonu išsukti ratai matosi, o per galinę rodo važiavimo linijas jei pasuki vaira, kur galas važiuos doh.gif Ar prie kokio kelmo jei įsukinėji, irgi matosi. Šiaip aišku šitie dalykai nebūtini, bet kai yra, labai lengva parkuotis sunkiose situacijose. Mano auto nemažas, saugau labai.
Išmokus su visom kamerom ant savo, dabar su mb venu, labai paprasta kamera galine, be jokių ten gradacijų ir trajektorijų, be sensorių, sulendu kur reikia paraleliai. Venas gerokai didesnis nei mano.
Atsakyti
QUOTE(*Dark Elf* @ 2012 11 05, 11:21)
Kliamka kuriam miesto gale Tu dirbi? Taip ir nesupratau biggrin.gif

biggrin.gif dirbu beveik centre, o gyvenu jau už miesto ribų. wink.gif

šiandien pasidžiaugiau kaip smagu važinėtis pačiai smile.gif manau jau neblogai pažįstu ir valdau savo auto:) tik dėl kuro nusistebėjau. kai tik aš važinėjau tai 300km su 100lt nuvažiuodavau, o kai meistras pavažinėjo taip, kad padangos nejautė sukibimo su asfaltu tai vos 200km teišėjo. doh.gif blink.gif

ei aš irgi noriu šildomo vairo, mano rankos dažniausiai šaltos. biggrin.gif

aj prisiminiau kaip pernai berods sausio mėnesį turėjau važiuot į teatrą, auto reikėjo palikt kažkur prie pat Laisvės alėjos. Kaip tik visi po darbų, tamsu, šlapdriba, o aš ratais suku aplink visus kelius, kelelius ir niekur nerandu laisvos vietelės. Op atrodo jau radau, įsuk, žiū invalidams, *****, vėl atgal, o ne taip paprasta išlįst galu tiesiai į gatvę, valytuvai dirba, sniegas limpa. Apvažiavau iš visų pusių, galiausiai jau maniau nebevarysiu į tą teatrą, bet paskutinę akimirką sustojau Karaliaus Mindaugo pr., jau neturėjau kantrybės dar kažko ieškot tokiom sąlygom. Ir patirtis tokiose makalynėse buvo lb maža. Dbr tai kažkaip jau neimu į galvą ir daug bus mašinų, ar žinomi keliai, ar svetimas miestas.. į kokią situacją papuoli, iš tokios ir sukiesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kliamka: 05 lapkričio 2012 - 21:36
Labas rytas smile.gif

Mano vakaryksciai ispudziai smile.gif nu vakar siaip ne taip gryzau is darbo per pika, baisoka biski buvo, visi lenda rikiuojasi pries nosi doh.gif parvaziavau i kiema, puse valandos parkavausi kol prisiparkavau prie bordiuro, per langa pasigrozejau kaip graziai pastaciau masina, nors galutini rezultata padejo pasiekti MB, paskui staiga prisiminiau, kad i vaistine dar reikia eiti, biski toloka, bet aij, galvoju eisu pesciom, MB sako, tai varyk su masina, ka tu cia vaiksciosi, nu ok, isvariau, pastaciau masina taip, kad isvaziuoti atbuliniu reikejo tiesiai i gatve doh.gif o is desines pasistate autobusiukas, nu siaip taip isvaziavau atsargiai, gryztu i kiema, vietos neber, tik viena ant tokio pakilimo ir teslynas, nu ka varau, atbuliniu tarp dvieju masinu, ivaziavau siaip taip, bet ryskiai per arti, savo dureliu nebuciau atidariusi, nu ir maliausi ten puse valandos po ta teslyna, ismaurojau kaip reikalas, nieko nesigavo, tai nusprendziau palikti ta reikala ir vaziuoti prie parduotuves, nusileidziant nuo to pakilimo smarkiai uzkabinau masinos dugna verysad.gif net per sirdi nuejo, tikiuosi, kad nieko blogo nepadariau blink.gif pasistaciau prie parduotuves, is to pykcio uztraukiau rankini (anksciau to nedarydavau) ir nuejau, ryte vaziuoju i darba, masina sunkiai juda krebzda, traska, nu sakes, galvoju, jau kazka as vakar ten pridirbau, kelis metrus pavaziavusi, pamaciau, kad rankinis uztrauktas doh.gif doh.gif

Tai va tokie mano ispudziai, i darba vaziuoju pusvalandziu anksciau nei reikia smile.gif
bet siryt jau taip sirdis nesimakalavo.

Panos, uzsidege man prietaisu skydelyje toks varikliuko simbolis jau antra diena, kazin kas galetu buti? g.gif

Nu kaip man prasikalti ta parkinga? kazkada maciau toki filmuka su Aiste Pilvelyte, nu laida kazkokia ten apie parkavimasi, bet neberandu, gal kas turite kokiu geru nuorodu, kad bent vizualiai pasimokyti, paskui bandyti pritaikyti praktikoje.

Siandiena po darbo jau bus kitas marsrutas, dar nevazinetas, jauciu vel krausiu i bata biggrin.gif

QUOTE(Taurė @ 2012 11 05, 16:49)
kamera gėris. Man rodo galą, sugraduota. Labai padėjo išmokti valdyti mašiną, suvokti kada tiesiai, kada kaip sukti,

Geras dalykas ir as tokios noreciau biggrin.gif

Atsakyti
pamaciau, kad rankinis uztrauktas doh.gif doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir man taip budavo. pati is saves juokiauis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
man irgi kas kart buna kokiu nuotykiu, kur nevaziuociau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Domicele @ 2012 11 06, 08:51)
Nu kaip man prasikalti ta parkinga? kazkada maciau toki filmuka su Aiste Pilvelyte, nu laida kazkokia ten apie parkavimasi, bet neberandu, gal kas turite kokiu geru nuorodu, kad bent vizualiai pasimokyti, paskui bandyti pritaikyti praktikoje.

Šitas video gal?
http://www.youtube.c...uqhdRqPhI&t=190

Šičia gal dar rasite naudingos informacijos apie abu statmeno parkavimosi tipus?
http://www.supermama...?...&p=58283632
Atsakyti
QUOTE(Domicele @ 2012 11 06, 09:51)
Labas rytas  smile.gif

Mano vakaryksciai ispudziai  smile.gif

Oi kokio panašios jausenos smile.gif Ir parkuotis stresas, kaip aš sakau, man net langai ima rasot jeigu parkingas sudėtingesnis biggrin.gif Ir su rankiniu buvau pradėjus važiuot, bet tai MB sėdėjo šalia ir tylėjo doh.gif , o kai pas mus rankinis praktiškai neveikia, tai jeigu ne lemputė tai nelabai ir būčiau supratus. Na, jaučiasi, kad kažkas tempia, bet nesupratau kas doh.gif
Ai, dar supratau praėjusią savaitę, kad galiu parkuotis tik iš tos pusės kaip mokykloj mokė doh.gif Bandžiau visaip iš kitos, bet gavosi paprasčiau nuvažiuot apsisukt ir prisiparkuot kita puse doh.gif doh.gif doh.gif
Kokiais maršrutais važinėji į darbą? Gal tenka per Šilutės-Baltijos žiedą prieš 8val? doh.gif Jau beveik du mėnesiai vairuoju, per tą žiedą, bet vis tiek kas kart širdis dažniau plaka smile.gif
Atsakyti
Labas rytas  smile.gif

Svarbu kad vyskas pavyko smile.gif
As tik viena karta vaziavau su uztrauktu rankiniu, tiksliau ne iki galo atleistu, bet cia dar su instruktorium buvo, jis sako sustok ir paziurek ka darai, as sustojau ir nesupratau kas blogai (rankinis tai nuleistas, o kad dega prietaisu skydelyje lekmpute nepamaciau) smile.gif
Jei uzkabinu stipriau dunga, visa islipu paziuret ar karteri neduok Dieve nepraduriau (begs alyva, is karto pamatysite).
Pas jus dega raudonas simbolius su akumu? Toks kaip cia ketvirtas pirmoje eileje? http://i132.photobuc..._lamps_left.jpg
Jei taip, tai blogai, siulyciau kuo greiciau vaziuoti i servisa, nes jei tai ne elektronikos gedimas, tai nekraunamas akumuliatorius (tikriausiai su generatorium kazkas) ir greitai uzgesite doh.gif
Atsakyti
Panos, uzsidege man prietaisu skydelyje toks varikliuko simbolis jau antra diena, kazin kas galetu buti?  g.gif

Su variklio simboliu patarciau nejuokauti,ir taip nevazineti-kuo greiciau i servisa issiaiskinti kas negerai... schmoll.gif
Atsakyti