Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

QUOTE(Žydinti @ 2012 12 28, 12:41)
Man tiesą pasakius keista skaityt tik užuominas "o gal pažiūrėkit į tą", "o gal ten", bet nesakoma konkrečiai, kad atpylimą gali įtakot kažkokie konkretūs veiksniai (visur tik blogą apžiojimą mini). O juk būtų naudinga, kad tiek košė-malošė tiek gyd.Vitkauskas parašytų konkrečiai ir aiškiai, kas jų manymu įtakoja atpylinėjimą.
Mano sūnus LABAI gausiai ir daug atpylinėjo, o apžiojimas kaip sakė mama-mamai savanorė - idealus (buvo pas mane atvykus į namus). Valgė vaikas kai tik norėjo ir kiek norėjo, miegojo su mumis, būdavo daug ant rankų ar nešioklėje. Gimdymas be nuskausminimų ir kitų pašalinių įsikišimų. Taigi nei viena iš čia mestų užuominų netinka.  Atpylimų šiek tiek pavykdavo išvengti kai pradėjau ilgint laiką tarp maitinimų (gal trečią mėnesį pasiryžau, iki tol žindžiau taip kaip liepė tiek pradžių pradžios kursuose, tiek Vitkausko knygoje- pagal poreikį). Bet ir tai ne visada padėdavo, o čiulptukų ir kitų nenatūralių priemonių nenorėjau imtis. Baigėsi atpylinėjimai kai pradėjo sėdėti, bet ir dabar, jei pažindęs užsimano pastenėt būna kartais ir atpila...
Galiu tik paguost kitas mamas, kad tikrai greitai tas skudurėlių laikas praeis wink.gif nors labai labai norėčiau žinot kaip ir ar įmanoma išvengti to atpylinėjimo su antru vaikučiu, nes labai varginantis dalykas sad.gif

Aš  beje manau, kad atpylimai maniškio buvo susiję su tuo, kad turiu itin puikiai veikiantį pieno tekėjimo refleksą ir pienas bėgdavo itin greitai ir lengvai ir gal tame buvo problema  g.gif

Nenoriu nuliūdinti, bet mano pienas itin greitai ir stipriai bėga (jei paleidžia tai dar ir sieną aptaško biggrin.gif), bet nei su vienu vaiku atpylinėjimų nėra.
Atsakyti
QUOTE(famille @ 2012 12 28, 16:36)
Nenoriu nuliūdinti, bet mano pienas itin greitai ir stipriai bėga (jei paleidžia tai dar ir sieną aptaško  biggrin.gif), bet nei su vienu vaiku atpylinėjimų nėra.

Nu vat pas mane irgi bega kaip fontanas, pirmagimis atpyles vos kelis kartus o maze labai daug-ir dzin ar valgius su pertraukom (tada tikrai galima itarti kad is bado griebe ir persirijo) ar kas pusvalandi, ar trumpai ar ilgai kabejus g.gif manau vis tik susije su tuo silpnesniu skranduko uzsidarymu. O cia i vidu neilisi nepamatuosi, aisku jei atpila jau nenormaliai ir pagal tyrimus nicnieko kito nera. Bet tai greitai isaugama, tiesa pavalgius jei uzmigdavo tai neperrengdavau kad netasyt dar daugiau, tada guldavo tik ant sono, po kiek laiko atsiversdavo ant nugaros. Tik va vis budavo kad keliuos ziuret ar nespringsta ar dar koki biesa, vis tik neramu... iki 3,5 men kazkur. Tai nieko tokio.
Atsakyti
Prasau patarkit ka daryt- mazylis kanda i speneli su savo astriais tik islindusiais dantukais doh.gif jausmas tikrai ne is maloniuju doh.gif o viena jau iki kraujo prakando verysad.gif kas skaudziausia- sukanda ir tada suka galvyte tempdamas doh.gif dazniausiai taip daro kai maziau pienuko buna ir greit nebega.
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 12 27, 20:15)
Panalizuokit gimdymo eigą.
Dar- kaip maitinimas vyksta paros eigoje; (ne tik teisingas apžiojimas);
+vyraujanti atmosfera namuose ir t.t.

Labai prasau pakomentuokit placiau kaip tai gali itakoti zindyma 4u.gif mums niekaip nepavyksta zindymo akimirku paversti malonumo ir ramybes laiku isskyrus jei mazylis zindzia snausdamas unsure.gif o taip noreciau megautis tomis akimirkomis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trikse: 31 gruodžio 2012 - 17:11
QUOTE(Trikse @ 2012 12 31, 18:10)
Prasau patarkit ka daryt- mazylis kanda i speneli su savo astriais tik islindusiais dantukais  doh.gif  jausmas tikrai ne is maloniuju  doh.gif  o viena jau iki kraujo prakando  verysad.gif  kas skaudziausia- sukanda ir tada suka galvyte tempdamas  doh.gif  dazniausiai taip daro kai maziau pienuko buna ir greit nebega.
Papildyta:

Labai prasau pakomentuokit placiau kaip tai gali itakoti zindyma  4u.gif  mums niekaip nepavyksta zindymo akimirku paversti malonumo ir ramybes laiku isskyrus jei mazylis zindzia snausdamas  unsure.gif  o taip noreciau megautis tomis akimirkomis  rolleyes.gif

Esu girdėjus patarimą kai kanda-'užversti vaiko nosį su (.)'. Tada paleidžia.o iš tikro tai galima ir šūktelt ir pabart švelniai-ta prasme nukreipti dėmesį. Kažkaip mums keletas tokių kartų tebuvo tai uffff... bet skaudžiai kando. Kartą iš netikėtumo taip suskaudus staigiai padėjau ant lovos nuo savęs-instinktas suveikė, fu...
Atsakyti
Merginos, mums tik ketvirta diena siandien.
Atsirado pienas.
Mazoji visas dienas valgiusi itin daznai (kas pusvalandi, valanda) dabar praktiskai miega ir zinda kruti vos kokias 5-10 min ir uzmiega.
Krutis nei kiek neistusteja (kaip buvo kieta taip tebera).
Man baisu, kad vaikas miega per daug.
Kakoja 1 karta i diena. Vakar jau kakutis "pereinamasis" ty nebe mekonijus bet dar ne normalus- tikrasis.
Sysioja atrodo daugiau nei 6 kartus i diena, bet taip iki 8-9.
Svorio numete apie 350gr.

Bandziau isrengti, tai toliau ramiai miega ant krutines, pralaikiau pora valandu(dabar aprengiau nes bijau sushaldyti).

Seseles sako, kad vaikui viskas ok, nesinervuokit.
bet man neramu. Maziau jaudinciausi jei valgytu dazniau ar po daugiau.

KA DARYT, KAD DAZNIAU VALGYTU? Kaip zadinti- stimuliuoti mityba???

P.S. mes po cezario. operacija buvo labai sunki, gaunu daug antibiotiku.
bet pirmasias dienas vaikas daugiau ty dazniau valge ir buvo neramesne- kai isejo pagrindinis mekonijus akivaizdziai nurimo ir apsiramina ir miega daug daugiau
Atsakyti
Nu nematau kol kas ir aš ko nerimauti... taip supratau jūs vis dar ligoninėj? pasiteiraukit dar vienos sesutės ar naujagimių gydytojos, bus tik geriau.
Atsakyti
Labas vakaras, gal būtų mamyčių, kurios galėtų pagelbėti ir užpildyti anketą apie kūdikio žindymą smile.gif būčiau Jums labai dėkinga;) Iš anksto ačiū!

http://apklausa. lt/f/motinu-zinios-apie-naturalu-kudikiu-maitinima-cytng8b.fullpage

po taško tarpelio nereikia.
Atsakyti
Nereali, 4u.gif
Ketvirtą parą po gimimo turi:
tuštintis bent 3 kartus ir šlapintis bent 6 kartus per 24val.
(iš aprašyto gimdymo štrichų- nestebina kad svoris daugiau nei 7% pakrito)
Kaip dabar situacija su žindymu?
Jei kyla keblumų- susisiek su mama-mamai http://www.pradzia.o...tacija-zindymas

Papildyta:
Trikse, 4u.gif
Rašau į až mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki ,mums jau 4 men su puse , maitinu vien mp , nieko papildomai negauna , tik (.)
Nuo 4 men mažylis pradėjo mažiau suvalgyti naktimis ,o ryte atsikeles irgi nelabai nori zysti ilgiau , kad istustintu (.) Raitosi , matau , kad pučia pilveli, bezda . Zysti geriau pradeda , kai pasitustina , bet gaunasi taip , kad mano (.) ilgai buna pilni ,neistustinti pieno. Ryte kisu kiek įmanoma (.) ir dar nutraukiu pientraukiu ir sugirdau su sauksteliu . Na o paskui zindymas vel uzsiveda, valgo dažnai , kada nori ir kiek nori , 3 val neistempiam nei diena nei naktį . Tik naktį mažiau zinda , t.y. istraukia pienelio , kartais naudoja (.) kaip uz soske .
Kaip jus galvojate , ar nedingtu man pienelis , jeigu aš ryte netraukciau pientraukiu , o laukciau , kol mazius issitustins ir pradės zysti , ir istustins man (.) ? Gal galėčiau atsisakyti pientraukio ax.gif Esu nusiteikusi maziu maitinti tiek kiek bus pienelio , o jo man privalo būti , nes jis būtinas mano suneliui smile.gif Tiesiog ieskau pritarimo , atsakymo , kad visiškai nusiraminciau ir galėčiau be baimes maitinti maziu.
4 men svereme 9.020 kg ir 73 cm .
Vyras palaiko , bet kartais is kitu artimuju išgirstu komentaru , kad dažnai maitinu . Bet manau jei mazius nenorėtų ,tai jam net neisiulyciau (.)
Atsakyti
Sundra,
Šauniai augat 4u.gif
Nenutraukdama pienuko ryte grįžtum prie natūralios pasiūlos/paklausis t.y. pienuko gamintųsi tiek, kiek vaikutis "užsako" jo žysdamas.
Nerašai kiek ištrauki pienuko, mažinti reikėtų palaipsniui, kad išvengti didelio tvinkimo ar guzų.
Kūdikiai ūgtelėję daug greičiau pasisotina ir trumpiau žinda.
Kad kartais naudoja (.) kaip uz soske - puiku, gudrūs jie, ir moka pienuką stimuliuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2013 01 14, 15:36)
Sundra,
Šauniai augat  4u.gif
Nenutraukdama pienuko ryte grįžtum prie natūralios pasiūlos/paklausis t.y. pienuko gamintųsi tiek, kiek vaikutis "užsako" jo žysdamas.
Nerašai kiek ištrauki pienuko, mažinti reikėtų palaipsniui, kad išvengti didelio tvinkimo ar guzų.
Kūdikiai ūgtelėję daug greičiau pasisotina ir trumpiau žinda.
Kad kartais naudoja (.) kaip uz soske - puiku, gudrūs jie, ir moka pienuką stimuliuoti  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif Pirmiausia kažkiek nutraukia mazius ,bet dažniausiai nedaug. , bent jau man taip atrodo . Paskui pientraukiu istraukiu is vienos (.) 80- 100 ml traukiu kol bėga didesne srove, plius is kitos 20-30 ml , kad vyktu pieno gamyba, dėl stimuliacijos. Sugirdau su sauksteliu , kartais ne visa , kiek nori . Tada po kokios val zindam , nes buna issikakojes jau blush2.gif
Skaičiau , kad (.) naudojimas už soske yra gerai , tad leidžiu maziukui zysti kol pats paleidžia (.)
Neramu , jei nebetrauksiu pientraukiu , kad gali pritrukti pienuko. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sundra: 14 sausio 2013 - 14:51
Sveikos mamytės smile.gif

prašau pasidalinkite savo patirtimi..mūsų mažyliui pusantro mėnesio.Lyg šiol maitindavau kas tris valandas.Pats retai kada nubusdavo - tekdavo žadinti.Iš šono girdėjau patarimų, kad žadinti nereikia, kol mažylis pats nenubunda ir neprašo pienelio.Kaip jūs manote? g.gif
ir kitas klausymas: ar normalu, kad net po paskutinio maitinimo praėjus 4 valandoms, kūdikėlis židžia 15 minučių? rolleyes.gif nors kai stebiu pampersų turinį, tai šlapinasi gausia, ir kakų bent 4 kart per parą daug padaro.

Atsakyti