Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

Sundra, 4u.gif
Suprantamas Tavo nerimas mirksiukas.gif
Besilaukdama pasitikėjai savo organizmu, ir dabar- PASITIKĖK. Mamos dvynukus išmaitina, net trynukus mirksiukas.gif
Jei per parą sykį ištrauki 80-100 iš kitos 20-30: mažink palaipsniui: ~20-30ml.
po ištraukimo galima pašaldyti krūtį- tai pristabdys gamybą. Šaldoma būtinai per medžiagą, maksimum- 20min. Per 5 paras turėtum pabaigti nusitraukinėjimą, jei mažinsi po ~20ml.
Kol maitinsi- pienuko turėsi mirksiukas.gif
Užsuk pasiskaityt: http://www.pradzia.org/straipsniai http://www.pradzia.o...-pradziamokslis
Papildyta:
EgleJo, 4u.gif

Laikas skaičiuojamas nuo maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios.
Naujagimius rekomenduojama žadinti, nalaukt ribinio laiko. Būtina 15-20min. kad žystų.
Kadangi kiekviena situacija- individuali, gali būti, kad žindant rečiau, trumpiau kūdikio augimo rodikliai geri, auga, vystosi puikiai ir nerimauti nėra pagrindo.
Išvados ir rekomendacijos daromos įvertinus visą situaciją, o ne pavienius faktus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 15 sausio 2013 - 11:08
Kose-malose aciu Jums labai už pagalba ir info 4u.gif Bandysiu pientraukio atsisakyti palaipsniui . Tikiu kad pienelio galiu tureti , 3 vaikutį maitinau iki 1metu 4 men.
Sekmės Jums padedant mamytem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(volia* @ 2012 10 02, 12:13)
Mamytes tikiuos nesupyksit, kad atidariau nemokedama nauja tema. Taciau man reiktu daugiau patarimu.  4u.gif
Temp kilo iki 38,8 tada jau sugeriau paracetamoli. Is skaudancios kruties daviau pavalgyti, bet jis labai trumpai pazindo ir uzmigo. Sioks toks diskomfortas jauciamas kai lieciu kruti.Nei patinus, nei spalvos pakeitus, nei guzeliu kokiu nera. Geriu daug skysciu, arbatu. Krato dar saltkretis. Ka dar tureciau daryti? Ar cia man persalimas (nes gerkle maudzia) ar cia laktacija (nelabai suprantu kas ji per tokia??).

Dar klausimelis, kokia krutim dabar reiktu man maitinti. Keisti kaskart ar duot ta jautesniaja?
Aciu labai

sveikos mamytės 4u.gif

ieškojau informacijos, radau visą temą ir pats pirmas postas identiškas mano šiandieninei situacijai (tik atsakymų į jį neradau sad.gif ) - vakar temperatūra per valandą sukilo iki 39.5, krūtis nei patinusi, nei guzuota, skauda liečiant ir kai prisipildo MP ir žiaaauriai skauda, kai špokiukas valgo, ypač pradžioje, po to kiek palengvėja. kartojasi antrą kartą, pirmą kartą galvojau gripas, gėriau influcid ir litrais arbatas, temperatūra praėjo per dvi dienas, (.) nustojo skaudėti dar po poros. dabar pasiskaičiau, spėju, kad dėl krūties vis dėlto - influcid ir arbatų nebegeriu, tik paracetamolio, kad temperatūrą numušti.

klausimas: ar tikrai dėl krūties čia? ir kokios galimos priežastys? namuose labai šilta, persišaldyti neturėjau kur, pientraukio nenaudoju... nes kai taip staigiai sukyla temperatūra, labai problematiška su pusantro mėnesio ma-yliu, būtų gerai išsiaiškinti nuo ko ir ką daryti, kad nesikartotų... verysad.gif
Atsakyti
Ateinu į čia ir aš su savo bėdelėm unsure.gif

Mano mergytei tuoj bus 6 mėn., maitinu nuo pat pradžių tik MP. Iki šiol lyg buvo viskas normaliai, nu bet dabar naktimis ji prasibudina kas 20-30 min ir prašo pienuko...užmiega, vėl po pusvalandžio zyzia, muistosi, ieško papuko... aš nebespėju užmigti, naktim nebeišsimiegu...panašiai yra ir dienom,prasibudina kas 10min... man kiti sako kad jai trūksta maisto...na tai pradėjau primaitinti, jau 5 diena duodu bulvytės maišytos su savo pienu (bandau primaitinti pagal PSO rekomendacijas)...tad nepulsiu aš jos maitinti keliskart košėm, mėsa...o tuo labiau mišinio nė už ką neduosiu.tad ką man begalvoti ar čia jai vadinamoji 'pieno krizė' ar kaip čia suprast,ar tikrai reik daugiau maisto duot...paaiškinkit kokios būna tos pieno krizės...kažkaip dar neteko pajusti... o gal dantys čia jai, nu bet kad jau lįstų irgi kažin...kaip atskirti ar dantys ar pieno krizė...? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bixe @ 2013 01 16, 14:59)
Ateinu į čia ir aš su savo bėdelėm  unsure.gif

Mano mergytei tuoj bus 6 mėn., maitinu nuo pat pradžių tik MP. Iki šiol lyg buvo viskas normaliai, nu bet dabar naktimis ji prasibudina kas 20-30 min ir prašo pienuko...užmiega, vėl po pusvalandžio zyzia, muistosi, ieško papuko... aš nebespėju užmigti, naktim nebeišsimiegu...panašiai yra ir dienom,prasibudina kas 10min... man kiti sako kad jai trūksta maisto...na tai pradėjau primaitinti, jau 5 diena duodu bulvytės maišytos su savo pienu (bandau primaitinti pagal PSO rekomendacijas)...tad nepulsiu aš jos maitinti keliskart košėm, mėsa...o tuo labiau mišinio nė už ką neduosiu.tad ką man begalvoti ar čia jai vadinamoji 'pieno krizė' ar kaip čia suprast,ar tikrai reik daugiau maisto duot...paaiškinkit kokios būna tos pieno krizės...kažkaip dar neteko pajusti... o gal dantys čia jai, nu bet kad jau lįstų irgi kažin...kaip atskirti ar dantys ar pieno krizė...?  unsure.gif

Nu kaip pažįstama doh.gif tas pats buvo ir pas mus... kol nepradėjo normalaus prisimaitinimo... nes energija per kraštus (jau ropojo 6mėn) o MP per kūda biggrin.gif o realiai tai primaitinimas normalesnis prasidėjo apie 7-8mėn tiktai tai eina sau pavargau. Tik laikina tai, o jūsų gal greičiau persilauš
Dar mėgo košytes grūdines, tai padarydavau. TAip gavosi kartą daržovių gramas, kitą kartą košytės šaukštukas, po viso to MP ir vis šiaip ne taip.
Atsakyti
QUOTE(bixe @ 2013 01 16, 14:59)
Ateinu į čia ir aš su savo bėdelėm  unsure.gif

Mano mergytei tuoj bus 6 mėn., maitinu nuo pat pradžių tik MP. Iki šiol lyg buvo viskas normaliai, nu bet dabar naktimis ji prasibudina kas 20-30 min ir prašo pienuko...užmiega, vėl po pusvalandžio zyzia, muistosi, ieško papuko... aš nebespėju užmigti, naktim nebeišsimiegu...panašiai yra ir dienom,prasibudina kas 10min... man kiti sako kad jai trūksta maisto...na tai pradėjau primaitinti, jau 5 diena duodu bulvytės maišytos su savo pienu (bandau primaitinti pagal PSO rekomendacijas)...tad nepulsiu aš jos maitinti keliskart košėm, mėsa...o tuo labiau mišinio nė už ką neduosiu.tad ką man begalvoti ar čia jai vadinamoji 'pieno krizė' ar kaip čia suprast,ar tikrai reik daugiau maisto duot...paaiškinkit kokios būna tos pieno krizės...kažkaip dar neteko pajusti... o gal dantys čia jai, nu bet kad jau lįstų irgi kažin...kaip atskirti ar dantys ar pieno krizė...?  unsure.gif

Pieno krizių nebūna, būna augimo šuoliai mirksiukas.gif O jums, manau, viskas susidėjo - ir šuolis, ir dantukai ir gal dar mažylė šiuo metu kažko intensyviai mokosi, nes tuo metu irgi padažnėja valgymai, ypač naktiniai, nes vaikui reikia įsiaudrinusią nervų sistemą nuramint. Nesijaudinkit, tai normalu, praeis, tik reikia laiko ir kantrybės 4u.gif Maisto tikrai nekiškit, užteks po šaukštelį kitą per dieną, paragaut, susipažint smile.gif
Atsakyti
bixe 4u.gif
Kartu miegokit; mirksiukas.gif dažnesnis ir ilgesnis oda- oda kontaktas;
G.b. dantys; ligelės pradžia; gal kokį skiepą nesenai darėt? Ir dar daugybė priežasčių neramumo mirksiukas.gif
Kantrybės ir stiprybės 4u.gif praeis mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos. atejau gauti patarimo 4u.gif mano sunui 2,5men, kelios dienos kai pradejo valgyti kas dvi valandas,iki siol valgydavo kas 3 ar 3,5. beda yra ta kad kai pradejo sitaip valgyti mano krutine atrodo minksta, neprisipildzius pienelio..kaip jus glavojat jei viena maitinima duodu viena kruti, kita maitinima kita kruti, ta igal vaikas negauna to riebesnio pienelio.. gal duoti du maitinimus ta pacia kruti,?,nesugalvoju..
Atsakyti
QUOTE(spindulele @ 2013 01 20, 18:53)
sveikos. atejau gauti patarimo 4u.gif mano sunui 2,5men, kelios dienos kai pradejo valgyti kas dvi valandas,iki siol valgydavo  kas 3 ar 3,5. beda yra ta kad kai pradejo sitaip valgyti mano krutine atrodo minksta, neprisipildzius pienelio..kaip jus  glavojat jei viena maitinima duodu viena kruti, kita maitinima kita kruti, ta igal vaikas negauna to riebesnio pienelio.. gal duoti du maitinimus ta pacia kruti,?,nesugalvoju..

Maziau pergivenkite smile.gif Cia Jums pirmoji pieno krize. Vaikelio poreikis padidejo ir dabar reikia keliu dienu, kad susitvarkytu pieno gamyba. Duokite kaip ir anksciau viena kruti per viena maitinima. Stenkites maitinti nakti ir tiek kiek vaikelis praso ir po keliu dienu vel bus pieno upes smile.gif
Atsakyti
kazkaip nusivylus esu.... ar normalu jog vaikas per antra menesi ir savaite priaugo tik 900gr ir 6cm, pirma men 1200 ir 4cm. maitinu mp. gal netolygus tas augimas buna vaiku..
Atsakyti
QUOTE(lauryte1984 @ 2013 01 21, 14:19)
kazkaip nusivylus esu.... ar normalu jog vaikas per antra menesi ir savaite priaugo tik 900gr ir 6cm, pirma men 1200 ir 4cm. maitinu mp. gal netolygus  tas augimas buna vaiku..

Tai aisku, kad normalu smile.gif As nesuprantu ko tos mamos taip pergyvena del to svorio ir ugio. Svarbu priaugo, o kiek cia jau antras klausimas. Aisku jei antra menesi vaikas priaugo vos 200 gr. tai mazoka, o jei beveik kilograma, tai cia visai normalu. Mano dukra tik pirma menesi priaugo apie 1 kg. veliau nuo 600 - 800 gr. Antraji pusmeti priaugdavo nuo 300 ili 600 gr. Ugis jos aplamai vos 2 - 3 cm. kito kas menesi. O veliau vos 1 cm priaugdavome. Nieko geriau uz MP nera smile.gif Jei vaikas vystosi, yra linksmas, energingas, tai ir normalu. Negraziai gal pasakysiu, bet ne kiaules gi auginame mesai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryte1984 @ 2013 01 21, 14:19)
kazkaip nusivylus esu.... ar normalu jog vaikas per antra menesi ir savaite priaugo tik 900gr ir 6cm, pirma men 1200 ir 4cm. maitinu mp. gal netolygus  tas augimas buna vaiku..

Mano pirmas mėnuo +1,5kg, antras +1,2kg, trečias +900g, ketvirtas gal apie panašiai nebepasakysiu o po to per 6-7-8 mėn kartu sudėjus buvo tik 350gramų blink.gif va taip va net būna. Maitinau tik MP iki 6 mėn tada pradėjom lyžčiot maitą kitą, bet tai 6 mėn maniškė jau ropojo kaip greitasis traukinys, iš kur tie gramai augs mirksiukas.gif o gydytoja tai sakė super gražiai augat vaikas sveikas, šitokia judri, ir neieškok čia tų gramų kur nepametei lotuliukas.gif va kokia superinė ji pas mus. Sakė svarbu auga ir gerai. O kad šuolis nu tai natūralu, visko būna. Ko čia nusivilti 4u.gif
Atsakyti