Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

QUOTE(Justesea @ 2013 04 26, 15:28)
O kuo tas kumštukas blogai? smile.gif Mano sūnelis migdydavosi tik su pienu, o dukryte ne, pavalgo ir paleidžia, bet kažką čiupinėti, graužti, jai irgi neretai prireikia. Jei ne koks vežimėlyje prikabintas žaisliukas, tai tinka ir kumštukas. Bet aš čia nebandau atkalbėti nuo čiulptuko naudojimo, ne mano reikalas. Tiesiog manau, kad labai daugeliu atveju galima išsversti ir be jo smile.gif

Tikrai taip, ir kumštukas nėr blogai. Soskė yra tik vienas iš labai daug būdų nuraminti vaikiuko poreikį kramsnoti ką nors. Bėda būna tada kai ta soskė įkišama ir dar paramstoma kad neiškristų-ir taip visą dieną... ir parke pilna pyplių su soskėm užkimštų sad.gif
Atsakyti
Tiesą pasakius, man labai liūdnai skamba, kai viena mama skundžiasi, kad vaikas spjauna čiulptuką, o kita pataria, kad reikia per jėgą palaikyti ir įpras unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 04 26, 18:42)
Tiesą pasakius, man labai liūdnai skamba, kai viena mama skundžiasi, kad vaikas spjauna čiulptuką, o kita pataria, kad reikia per jėgą palaikyti ir įpras unsure.gif

Viena draugė išbandė 6 čiulptukus, visokius ten ala šustrus dantim nekenkiančius, o vaikis pasirinko kažkokį lateksiuką už 5 litus-patį minkščiausią rolleyes.gif man tiek kantrybės neužtektų-neimi vadinasi nereik ir tiek. O kitai tai bėda-2 metų vaiksa neištraukia nykščio iš burnytės, va čia jau bėda doh.gif o soskės nedavė niekada jokios...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 04 26, 17:42)

Man taip patarinėjo, kai bandžiau vaikiuką išmokyti gerti iš buteliuko, atseit paverks, paverks ir pradės unsure.gif Negalėjau... Paskui anytai tai buvo dar viena priežastis stebėtis, koks tas vaikas, tokia nelabai malonia intonacija sakydavo.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 04 26, 16:03)
Viena draugė išbandė 6 čiulptukus, visokius ten ala šustrus dantim nekenkiančius, o vaikis pasirinko kažkokį lateksiuką už 5 litus-patį minkščiausią  rolleyes.gif  man tiek kantrybės neužtektų-neimi vadinasi nereik ir tiek. O kitai tai bėda-2 metų vaiksa neištraukia nykščio iš burnytės, va čia jau bėda  doh.gif o soskės nedavė niekada jokios...

kumstukas nera blogai, blogai kad muistosi ir issibudina... verysad.gif taip sunku su miegu, visos dienos prie vezimo gyvenu doh.gif Turbut net kavos nespeju isgerti jam nepradejus budintis, pajudinu vezima ir miega toliau. O su soske apsiramina is karto, ko su kumsciuku nebuna biggrin.gif
va del to nykscio, atrodo nuo soskes atpratinsi paprasciausiai nebeduodant, o nykscio tai neatimsi is vaiko? biggrin.gif nezinau, man geriau soske negu nykstys... bet tikiuosi nei to nei to neisipratins doh.gif
Atsakyti
pabandykit susupti i lengva paklodele, kad peciu linija butu apgobta..tada neissibudina..budas be soskes:)

o ciulpti kumsti, atrasti turint savo rankas, deti jas i burna - tai normalus raidos etapas, trunka mazdaug iki penkto menesio..kol pradeda judeti..sliauzioti, ropineti..

QUOTE(Windi @ 2013 04 26, 18:52)
kumstukas nera blogai, blogai kad muistosi ir issibudina... verysad.gif  taip sunku su miegu, visos dienos prie vezimo gyvenu  doh.gif Turbut net kavos nespeju isgerti jam nepradejus budintis, pajudinu vezima ir miega toliau. O su soske apsiramina is karto, ko su kumsciuku nebuna  biggrin.gif 
va del to nykscio, atrodo nuo soskes atpratinsi paprasciausiai nebeduodant, o nykscio tai neatimsi is vaiko?  biggrin.gif  nezinau, man geriau soske negu nykstys... bet tikiuosi nei to nei to neisipratins  doh.gif

Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 04 26, 19:03)
Viena draugė išbandė 6 čiulptukus, visokius ten ala šustrus dantim nekenkiančius, o vaikis pasirinko kažkokį lateksiuką už 5 litus-patį minkščiausią  rolleyes.gif  man tiek kantrybės neužtektų-neimi vadinasi nereik ir tiek. O kitai tai bėda-2 metų vaiksa neištraukia nykščio iš burnytės, va čia jau bėda  doh.gif o soskės nedavė niekada jokios...

aha, as irgi uz 4.15 lt perku blush2.gif lateksini. Man tie zindukai tai toks ispustas mados reikalas - kuo grazesnis, brangesnis, tamsoje svytintis, etc. doh.gif

o kad ikise i burna palaiko, kad neiskristu - taigi suvimdys vaika doh.gif man tai ziauru, tai to zinduko tevams labiau reikia - tada tevukai tegu ir zinda...

siaip tai as pasisakau uz kiek imanoma naturalesne vaikiuko raida ir maitinima, bet tegul mane skradziai - man NEPATINKA, kai vaikas ciulpia pirsta ramindamasis. Neleidau, svelniai traukiau lauk, nepriprato.. Zinau zmoniu, kuriems dabar jau paauglyste, o pasislepe pirsta ciulpia. Nuo zinduko atpras (galima atpratinti iki metuku - lengviau numeta), o pirsto neatimsi doh.gif
O kur dar visos bakterijos...
Atsakyti
Apie bakterijas ir grybus ant čiulptuko
Atsakyti
Sveikos,

noriu pasiklausti dėl krūtų užsidegimo, guzavimosi. Leliui mėnuo. Viskas iki šiol buvo gerai. Dienomis labai daug kabo ant krūtinės, miega mažai. Mano krūtys minkštos, retokai būna tas pilnumo jausmas, kai atrodo, kad jau nebegaliu, sprogsiu. Bet jau keletas dienų jaučiu vienoj krūtyje į viršų nuo spenelio kažkokį nemalonų jausmą, nors nei guzų, nei paraudimo nėra. O šią naktį mažiukas kėlėsi tris - keturis kartus, atrodo ir tą krūtį gerai buvo ištuštinęs, bet dabar dieną, ji man kažkokia įtartina: spenelis kažkoks skausmingas, kai vaikas žinda (nenukramtė tikrai), tas nemalonus jausmas virš spenelio stiprėja, o kai prasideda pienuko atleidimas pradėjus žindyti, ta krūtis kažkokia skausminga atrodo. Nenoriu uždelsti ir prisidaryti bėdų, todėl pasiklausiu, ką tokiu atveju daryti? Šildantį kompresą panaudoti? O iš ko jį geriausia pasidaryti?

Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2013 04 27, 15:05)
Sveikos,

noriu pasiklausti dėl krūtų užsidegimo, guzavimosi. Leliui mėnuo. Viskas iki šiol buvo gerai. Dienomis labai daug kabo ant krūtinės, miega mažai. Mano krūtys minkštos, retokai būna tas pilnumo jausmas, kai atrodo, kad jau nebegaliu, sprogsiu. Bet jau keletas dienų jaučiu vienoj krūtyje į viršų nuo spenelio kažkokį nemalonų jausmą, nors nei guzų, nei paraudimo nėra. O šią naktį mažiukas kėlėsi tris - keturis kartus, atrodo ir tą krūtį gerai buvo ištuštinęs, bet dabar dieną, ji man kažkokia įtartina: spenelis kažkoks skausmingas, kai vaikas žinda (nenukramtė tikrai), tas nemalonus jausmas virš spenelio stiprėja, o kai prasideda pienuko atleidimas pradėjus žindyti, ta krūtis kažkokia skausminga atrodo. Nenoriu uždelsti ir prisidaryti bėdų, todėl pasiklausiu, ką tokiu atveju daryti? Šildantį kompresą panaudoti? O iš ko jį geriausia pasidaryti?

Is medaus ir degtines. Jei gerai pamenu tai: 1.ištepti krūtį medumi, 2.dėti merliuką (iškerpant vietą speneliui) sudrėkintą 1 v.š. spirito ir 1 v.š. vandens mišiniu, 3.dėti polietileną ir 4.vatos sluosknį. Labai suminkštėja krūtis.
Arba dek kopusto lapus. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo famille: 27 balandžio 2013 - 16:38
sveikuėts,

galiu patikslinti dėl kopūstų lapų kompresų juos reikia palaikyti šaldymo kameroje, o išėmus pries dedant ant krūties truputį ,,pamušti", kad išbėgtų sulčių - bet tia yra jau šaldantis kompresas, kuris tinka geriau po žindymo....

pries žindymą galima pasimasažuoti krūtį palindu po gan šiltu dušu, su pačio dušo ,,galva" vedžiojant ant krūties sukamaisiais judesiais.

taip pat ir šiaip galite rankomis pamasažuoti krūtį atsargiai sukamaisiais judesiais,

pabandykite atrasti tokią žindymo padėtį (gali prisireikti ir,,akrobatinių" triukų), kad mažylis žįsdamas remtųsi smakriuku į tą vietą, kurioje jaučiate guzelį. ir vis bandykite sukioti mažylį įvairiomis padėtimis, kad jis ,,apeitų" su burnyte ir smakriuku tarsi ratuku aplink visa krūtį.

sėkmės
Atsakyti
Auginam 8 men mergyte, neipratinau as jos prie soskes, nenorejo. Pabandem visu rusiu...Labai gaila. Tai gavosi taip kad mano krutis yra ciulptukas. Niekaip neuzmiega be kruties, kai uzmigus istraukiu is burnos - prabunda ir taip visas naktis, dienas. Diena tai megsta pirsta paciulpti. O kaip blogai kai lauke rekti pradeda ir neima soskes. drauges mano vaikai gauna soske i burna ir ramu,o maniske saukia kiek tik jegu turi. Jei kada kita vaika turesim,tai nuo pat pradziu pirksiu minksta lateksini ciulptuka.
Atsakyti