Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

QUOTE(MMMilda @ 2013 04 28, 12:16)
Auginam 8 men mergyte, neipratinau as jos prie soskes, nenorejo. Pabandem visu rusiu...Labai gaila. Tai gavosi taip kad mano krutis yra ciulptukas. Niekaip neuzmiega be kruties, kai uzmigus istraukiu is burnos - prabunda ir taip visas naktis, dienas. Diena tai megsta pirsta paciulpti. O kaip blogai kai lauke rekti pradeda ir neima soskes. drauges mano vaikai gauna soske i burna ir ramu,o maniske saukia kiek tik jegu turi. Jei kada kita vaika turesim,tai nuo pat pradziu pirksiu minksta lateksini ciulptuka.

Bet jei vaikas rėkia, gal jis bando pasakyti mamai apie kažkokią savo problemą, nepatogumą? mirksiukas.gif Užkišant soske nepanaikinama problema, tik vaikui parodoma, kad tavo problema nesvarbi, čiulpk soskę ir raminkis. Sutinku, kad gali būti situacijų, kai ramaus vaiko reikia čia ir dabar, tarkim, vairuojant, bet daugeliu atvejų, aš bandyčiau išsiaiškinti, kodėl vaikas verkia, nes jie to nedaro be priežasties 4u.gif

O vežime rėkiantis vaikas dažniausiai stebuklingai nurimsta paimtas ant rankų smile.gif Su antruoju vaiku lauke vežimo nenaudoju, einam su vaikjuoste ir rėkimų lauke beveik nepasitaiko.
Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2013 04 27, 15:05)
Sveikos,

noriu pasiklausti dėl krūtų užsidegimo, guzavimosi. Leliui mėnuo. Viskas iki šiol buvo gerai. Dienomis labai daug kabo ant krūtinės, miega mažai. Mano krūtys minkštos, retokai būna tas pilnumo jausmas, kai atrodo, kad jau nebegaliu, sprogsiu. Bet jau keletas dienų jaučiu vienoj krūtyje į viršų nuo spenelio kažkokį nemalonų jausmą, nors nei guzų, nei paraudimo nėra. O šią naktį mažiukas kėlėsi tris - keturis kartus, atrodo ir tą krūtį gerai buvo ištuštinęs, bet dabar dieną, ji man kažkokia įtartina: spenelis kažkoks skausmingas, kai vaikas žinda (nenukramtė tikrai), tas nemalonus jausmas virš spenelio stiprėja, o kai prasideda pienuko atleidimas pradėjus žindyti, ta krūtis kažkokia skausminga atrodo. Nenoriu uždelsti ir prisidaryti bėdų, todėl pasiklausiu, ką tokiu atveju daryti? Šildantį kompresą panaudoti? O iš ko jį geriausia pasidaryti?

Labas, Aster,
perskaičiusi jūsų žinutę, pagalvojau ne apie krūtų užsidegimus ar guzus, o apie pienligę (galbūt ir klystu). Šiame pat forume buvau radusi informacijos http://www.supermama...howtopic=417584. Gal padės.
Atsakyti
gal nelabai tinka siai temai, bet vistiek paklausiu... Gal dar kazkam aktualu bus. Gal galite rekomenduoti kazkokiu padoresniu skaitiniu apie kudikiu primaitinima kietu maistu?
Nes man nelabai sekasi ieskoti. Siutas ima skaitant nesamones, kad atseit "iki tokio ir tokio amziaus kudikis TURI buti paragaves sio ir ano" arba "darzovese yra daug nitratu ir todel jas reikia virti pasudytam vandeny, o paskui, kad kosyte nebutu sprangi, galima ipilti to pacio vandenuko i pertrintas darzoves (o tai kur tada dingsta tie nitratai????)" ir pan.

Cia, SM, atitinkamoj temoj tai jau visus meniu nuo 6 menesiu sudarineja, po kelis matininimus, su misiniais ir t.t., kas man yra visiskai nepriimtina. O ir skubeti nera kur. Nors mazoji ispildo visus reikalavimus primaitinimui (yra 6,5men, turi dantuku, sedi, domisi maistu), bet svieziu darzoviu dar nera, o ir vaikui tos darzoves, kurias duodu ragaut, didelio susizavejimo nekelia. Tuo tarpu pienuka geria su didziausiu pasimegavimu, net akytes verciasi is pasigardziavimo.

Tai va, noreciau suzinoti apie toki primaitinimo buda, kai MP iki metuku lieka pagrindiniu maistu, o visa kita ivedama pamazu. Kolkas viska darau intuityviai, bet gal nepakenktu zinoti terminus, kiekius ir pan.
Atsakyti
laba,

kadangi apie kitoki buda nezinau, tik, kad Mp ir primaitinant svarbiausias maistas..o pats primaitinimas tik ragavimas - skoniu pazinimas iki metuku:)) ir tai jau praktiskai patvirtinta..rekomenduosiu..mano pacios nesenai atrasta video paskaitu puslapi, kuriame kaip tik ir kalbama be ''nesamoniu''...be to yra ir kitu idomiu paskaitu..tik ispeju, nemokamu ten nedaug kol kas, na bet mokestis gana simboliskas - jei noro yra isgirsti kokybiska informacija is pirmu lupu:

http://mamospienas.l...kiu-maitinimas/

QUOTE(Tik$a @ 2013 04 28, 21:52)
gal nelabai tinka siai temai, bet vistiek paklausiu... Gal dar kazkam aktualu bus. Gal galite rekomenduoti kazkokiu padoresniu skaitiniu apie kudikiu primaitinima kietu maistu?
Nes man nelabai sekasi ieskoti. Siutas ima skaitant nesamones, kad atseit "iki tokio ir tokio amziaus kudikis TURI buti paragaves sio ir ano" arba "darzovese yra daug nitratu ir todel jas reikia virti pasudytam vandeny, o paskui, kad kosyte nebutu sprangi, galima ipilti to pacio vandenuko i pertrintas darzoves (o tai kur tada dingsta tie nitratai????)" ir pan.

Cia, SM, atitinkamoj temoj tai jau visus meniu nuo 6 menesiu sudarineja, po kelis matininimus, su misiniais ir t.t., kas man yra visiskai nepriimtina. O ir skubeti nera kur. Nors mazoji ispildo visus reikalavimus primaitinimui (yra 6,5men, turi dantuku, sedi, domisi maistu), bet svieziu darzoviu dar nera, o ir vaikui tos darzoves, kurias duodu ragaut, didelio susizavejimo nekelia. Tuo tarpu pienuka geria su didziausiu pasimegavimu, net akytes verciasi is pasigardziavimo.

Tai va, noreciau suzinoti apie toki primaitinimo buda, kai MP iki metuku lieka pagrindiniu maistu, o visa kita ivedama pamazu. Kolkas viska darau intuityviai, bet gal nepakenktu zinoti terminus, kiekius ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 28 balandžio 2013 - 22:46
QUOTE(Tik$a @ 2013 04 28, 22:52)

Tai kad tokį "būdą" net Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja biggrin.gif O šiaip, manau, intuityvus darymas auginant vaiką yra pats teisingiausias mirksiukas.gif Nes visi vaikai skirtingi, neįmanoma visų pagal tas pačias teorijas ir vadovėlius auginti, o savo vaiką geriausiai pažįsta ne mokslininkai, ne medikai ir ne močiutės, o mama smile.gif Pasitikėkit savim, darykit, kaip darosi, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tik$a @ 2013 04 28, 20:52)
gal nelabai tinka siai temai, bet vistiek paklausiu...

Labas 4u.gif Jeigu skaitai angliskai galiu pasiulyti knyga: Gill Rapley & Tracey Murkett/Baby-led Weaning.Mano nuomone tikrai verta demesio ax.gif
Arba tiesiog gali pasidometi paciu metodu: Baby led Weaning (BLW)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kontuzija: 29 balandžio 2013 - 00:07
QUOTE(Tik$a @ 2013 04 28, 22:52)

Atrodo lyg savo mintis būčiau perskaičiusi smile.gif Man irgi tokios info trūko, o SM temose paskaičius kaip mamos primaitina plaukai šiaušdavosi, ilgainiui nustojau skaityt, kad nebesibaisėčiau biggrin.gif Aš vadovavausi Vitkausko knygos nuorodomis, nors ten nesurašyti kiekiai, bet nurodytas pats įvedimo principas. O toliau viskas pagal intuiciją ir sveiką protą wink.gif
Tiesa, BLW man per baisus atrodo, turbūt neištverčiau to periodo, kol vaikas žiaugčioja ir springsta blush2.gif O ir šiaip pašalinių minčių kyla pasinagrinėjus, bet nesiplėsiu, čia ne vieta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simuute @ 2013 04 29, 08:44)
Tiesa, BLW man per baisus atrodo, turbūt neištverčiau to periodo, kol vaikas žiaugčioja ir springsta  blush2.gif O ir šiaip pašalinių minčių kyla pasinagrinėjus, bet nesiplėsiu, čia ne vieta smile.gif

Man irgi baisu tokie dalykai, bet aš naudosiu sau adaptuotą BLW biggrin.gif Tiesiog šeimai gaminsiu daugiau trintų sriubų, troškintų daržovių, kurios įdėjus į burnytę iškart virsta koše, nors iš tiesų, kol vaikas nuneša patrynęs gerai pirštukai iki burnytės, jau ir taip košė būna biggrin.gif

O šiaip tikrai Vitkausko knygoj trumpai ir aiškiai esminiai principai surašyti smile.gif
Atsakyti
aciu aciu aciu!!! smagu sulaukti tiek atsakymu. 4u.gif
Kad PSO toki buda rekomenduoja, kazkur kazkada prabegom esu uzmacius, bet va kai pradedi ieskotis konkrecios informacijos, kaip tai reiketu daryti... O dar kai drauges papasakoja, kokio amziaus ju vaikiukai jau viska valge ir kokiu greiciu prie to prieita buvo, tai nori nenori imi savimi abejoti.

Aciu dar karteli, einu "sviestis" biggrin.gif
Atsakyti
Žinokit kad ir kas ten ką rekomenduoja bet mano vaikas matyt to nebuvo skaičiusi lotuliukas.gif nors primaitinimo laikas kaip tik buvo rudenėlis su šviežiom daržovėm bet mažei buvo dzin, man labai norėjosi viską daryt tik pačiai (tuo labiau kad daržovės iš namų ūkio ne iš maksimų) ir gink dieve nenaudot jokių ten pirktinių košių ir tt... nu ir ką-valgyt norisi o tai ką mamytė siūlo yra nesąmonė: morkas valgyk pati, moliūgus irgi, bulvė-ech... žodžiu pradėsiu maniau kaip senais gerais tarybiniais laikais nuo skystų grūdinių košyčių-neeee mamos virtos neskanios... nė su MP nė be jo nė su niekuo. Nu ir ką tsakant prispjaudžiau į šulinį irr... nuėjus nupirkau ekologiškų Hipp avižų košytės, užpilamos, karštu vandeniu (be pieno-mišinio nes turėjom netoelravimą). Nu ir ką-o taip tiko kad net ausys lapsėjo... žodžiu ką galiu pasakyt-rekomendacijos tam ir yra kad maždaug pasilaikyt ir nekišt 6 mėn vaikui silkių, bet KĄ valgyt tai jau jis pats atsirenka... ir nebūtinai tai yra labai blogai. Kliaukitės nuojauta, čia SM labai visokios publikos yra.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 04 28, 13:11)
Bet jei vaikas rėkia, gal jis bando pasakyti mamai apie kažkokią savo problemą, nepatogumą? mirksiukas.gif Užkišant soske nepanaikinama problema, tik vaikui parodoma, kad tavo problema nesvarbi, čiulpk soskę ir raminkis. Sutinku, kad gali būti situacijų, kai ramaus vaiko reikia čia ir dabar, tarkim, vairuojant, bet daugeliu atvejų, aš bandyčiau išsiaiškinti, kodėl vaikas verkia, nes jie to nedaro be priežasties 4u.gif

O vežime rėkiantis vaikas dažniausiai stebuklingai nurimsta paimtas ant rankų smile.gif Su antruoju vaiku lauke vežimo nenaudoju, einam su vaikjuoste ir rėkimų lauke beveik nepasitaiko.

na jau, na jau.. ikisau savo vaikui soske ir pamirsau apie ji??? ar tai buvo norima pasakyti - kad visos, kurios davem soske, taip ir tikejomes savo vaiku atsikratyt? Na kam jau cia taip? Du vaikus be soskes isauginusi treciuoju tiesiog norejau nusikratyt? rolleyes.gif rolleyes.gif doh.gif

kitas dalykas - del tu bakteriju ant soskes. Galiu, jei tik yra noro, atsiusti kokiu bakteriju siaip buna, tik kad vietos labai jau daug nuorodu bus mirksiukas.gif

trecias dalykas - as su treciuoju nebenaudoju nei juostos, nei slingo, vaikjuoste isvis paskolinau vienai PTC mamytei, o naudojam vezima.. Be to, kiti 2 vaikai irgi ji mielai pastumdo.. O ir nugarai sveikiau mirksiukas.gif

bet cia siaip nieko bendro su zindymu neturi doh.gif

del guzu krutinej: kopusto galima i saldikli ir nekisti, o tiesiog pamusti su mesos mustuku ir uzdeti. Dar gerai veikia medaus kauke, kitoms ukinio muilo "kauke" padeda..
O treciajai reikia tiesiog maziau streso, daugiau miego ir ramybes. Nes man guzai atsirasdavo 2-3 diena po kokio tai streso ar pergyvenimo doh.gif ir dar - saugokites vejo, kad nepratrauktu, dabar "guzu" sezonas.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 04 29, 11:01)
na jau, na jau.. ikisau savo vaikui soske ir pamirsau apie ji??? ar tai buvo norima pasakyti - kad visos, kurios davem soske, taip ir tikejomes savo vaiku atsikratyt? Na kam jau cia taip? Du vaikus be soskes isauginusi treciuoju tiesiog norejau nusikratyt? rolleyes.gif  rolleyes.gif  doh.gif

Ne tai buvo norima pasakyti 4u.gif Skaitykit dar kartą, bet objektyviai, neprisiimant jokių kaltinimų sau mirksiukas.gif
Atsakyti