Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

QUOTE(Stirniukai @ 2013 06 28, 08:08)
Jeigu tau paciai paspaudus lasas bega, tai vaikui zindant pieno tikrai yra. O duodant misinius pieno gamyba kaip tik ir stabsoma. Nieko keisto, kad savaites laiko vaikas nuolat zinda, taip ir turi buti. O per kelias savaites pieno gamyba susitvarkys ir prades valgyt normalesniais intervalais.

QUOTE(Nereali @ 2013 06 28, 08:55)
Vilze  VISKAS TVARKOJE  4u.gif as su savo maze visa pirma menesi beveik lovoje praleidau- pastoviai zindo. uztat jai dabar šeši men ir pieno pas mus pakankamai.

atslipalaiduok ir gulek su ja lovoje. namai, tvarka, pietus ir tt palauks

QUOTE(Doremina @ 2013 06 28, 09:12)
Sveika.
Maža jūsų dukrytė, todėl taip ir "kabo" ant krūties. Nevertėtų išsigąsti: dažnai ir ilgai valgo, nes mažas skrandukas, MP greitai virškinamas, galiausiai taip patenkinamas artumo ir saugumo poreikis. Jūs išspaudžiate kelis lašus- kūdikis ištraukia kaip priklauso. Reikėtų atkreipti dėmesį į šiuos dalykus: ar taisyklingai mažytė apžioja spenelį (jei ne, tai ir nepavalgo, ir nugraužti gali), ar ne per dažnai keičiate krūtį (tada gauna tik pirmojo pieno, nepasiekia sotesnio). Stebėkite, ar tuštinasi, pakankamai šlapinasi, jei taip- pienuko netrūksta. Glauskite prie savęs, laikykite mažiukę prie krūties, MP gamyba susireguliuos. Esmė tokia- valgydamas kūdikis "užsisakinėja" pienuką, kuo dažniau ir ilgiau valgo- tuo daugiau užsisako. Ir pati nestresuokite- tikrai tikrai ne visoms tas pieno fabrikėlis pradeda visu pajėgumu dirbti nuo pirmų dienų, stenkitės apsiraminti, kiek įmanoma pailsėti, nepamirškite pavalgyti smile.gif

aciu uz patarimus 4u.gif kruties daznai nekeiciu, stengiuosi kuo ilgiau laikyt. o kaip zinot, kad gauna ir ta sotesni pienuka? o apzioja tai gal ir gerai, nenugrauzia g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 06 28, 13:07)
aciu uz patarimus  4u.gif  kruties daznai nekeiciu, stengiuosi kuo ilgiau laikyt. o kaip zinot, kad gauna ir ta sotesni pienuka? o apzioja tai gal ir gerai, nenugrauzia  g.gif

jei ilagi laikote prie vienos krūties, ir girdite rijimo garsą, matote kaip aktyviai dirba žandikauliai, tai vadinasi vaikutis gauna ir sotųjų pienuką smile.gif

geras apžiojimas, kai vaikelis apžioja kuo daugiau apatinės rudojo laukelio dallies ir spenelis yr akuo giliau burnytėje
Atsakyti
Sveiki, labai prasau jusu pagalbos. Mano suneliui 2sav., nuo pat gimimo zindymas buvo siek tiek problematiskas del mano per mazu speneliu, bet mes kantriai mokemes, nenaudojome jokiu antspeniu ir atrodo galu gale ismokome valgyti. Taciau atsirado nauja problema, is pradziu mazylis traukia pieneli normaliai, po to pradeda muistytis, riesti galva aukstyn, judinti kojytes ir rankytes, tada as ji pakeliu, panesioju kol atsirugsta ir vel pasiulau kruti, pirma minute jis zindzia normaliai, po to isspjauna speneli ir vel spurda, is pradziu galvodavau kad jis jau pasisotines, bet jis paguldytas ir vel iesko kruties, kai ja duodu jis bando paimti (krutis jau buna minkstoka), vel pradeda nervotis, siaip ne taip paima, zindzia ir dazniausiai atpila. Nebezinau ka ir daryti, vaikiukas nervojasi, atpilineja, praso kruties, pazindzia ir isspjauna. verysad.gif Ir taip mes kariaujame 2-3 valandas, vaikas pervargsta ir nervinasi, nebegali net uzmigti. Zinau kad padariau esmine klaida, nes pries kelias dienas daviau jam zinduka. blush2.gif Ar gali jis buti viso to kaltininkas? g.gif Visada nusiteikiu kad daugiau jo nebeduosiu, bet po tokiu ilgu musu kariavimu pagailsta vaiko ir as jam duodu zinduka, su juo jis nusiramina ir uzmiega. Ka daryti? Nuo tu pergyvenimu ir pienuko pas mane mazeja gal ir tai erzina vaikiuka. Beja, keista bet per naktinius valgymus problemu visiskai nekyla, visos sios problemos prasideda ryte. Is anksto aciu uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(Vaidute112 @ 2013 06 30, 13:38)
Sveiki,  labai prasau jusu pagalbos.

O negali būti dėl pilvuko taip? Mano mažylis (šiek tiek vyresnis nei jūsiškis, trijų savaičių) irgi taip daro (kaip aš juokiuosi: love/hate relationship with boobies biggrin.gif) - išspjauna papulį, susinervinęs griebia atgal, pasimuisto kojelėm rankelėm ir vėl iš pradžių - pastebėjau, kad visad tai baigiasi sulig purpt kelnėse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidute112 @ 2013 06 30, 13:38)
Sveiki,  labai prasau jusu pagalbos.

Sveika.
Kodėl manote, kad jums mažėja pienuko?
Šitaip elgtis kūdikis gali ir dėl pilvuko, ir dėl to, kad vėlesnį, riebesnį pieną traukti yra sunkiau, reikia padirbėti, tai ir supyksta.
Dėl čiulptuko- teigiama, kad jis kenkia, tačiau teko skaityti mamų nuomones, ir šiame forume, kad kartais jis yra padeda, jei kūdikis privalgęs, tiesiog nori dar žįsti, o iš krūties žindant vis atbėga pieno, tada atpila ir pyksta. (Atsiprašau, nuorodų dabar neįmesiu).
Gal pavyktų dieną nuraminti nešiojant, liūliuojant? Gal ne tiek krūties prašo, kiek artumo reikalauja?
Atsakyti
QUOTE(Vaidute112 @ 2013 06 30, 14:38)
Sveiki,  labai prasau jusu pagalbos. Mano suneliui 2sav., nuo pat gimimo zindymas buvo siek tiek problematiskas del mano per mazu speneliu, bet mes kantriai mokemes, nenaudojome jokiu antspeniu ir atrodo galu gale ismokome valgyti. Taciau atsirado nauja problema, is pradziu mazylis traukia pieneli normaliai, po to pradeda muistytis, riesti galva aukstyn, judinti kojytes ir rankytes, tada as ji pakeliu, panesioju kol atsirugsta ir vel pasiulau kruti, pirma minute jis zindzia normaliai, po to isspjauna speneli ir vel spurda, is pradziu galvodavau kad jis jau pasisotines, bet jis paguldytas ir vel iesko kruties, kai ja duodu jis bando paimti (krutis jau buna minkstoka), vel pradeda nervotis, siaip ne taip paima, zindzia ir dazniausiai atpila. Nebezinau ka ir daryti, vaikiukas nervojasi, atpilineja, praso kruties, pazindzia ir isspjauna. verysad.gif  Ir taip mes kariaujame 2-3 valandas, vaikas pervargsta ir nervinasi, nebegali net uzmigti. Zinau kad padariau esmine klaida, nes pries kelias dienas daviau jam zinduka. blush2.gif  Ar gali jis buti viso to kaltininkas? g.gif  Visada nusiteikiu kad daugiau jo nebeduosiu, bet po tokiu ilgu musu kariavimu pagailsta vaiko ir as jam duodu zinduka, su juo jis nusiramina ir uzmiega. Ka daryti? Nuo tu pergyvenimu ir pienuko pas mane mazeja gal ir tai erzina vaikiuka. Beja, keista bet per naktinius valgymus problemu visiskai nekyla, visos sios problemos prasideda ryte. Is anksto aciu uz pagalba

Miela. Vaidute,

visų pirma pagyrimas už tai, kad esate šaunuolė, kantri mamytė. stngiatės žindyti visomis išgalėmis...

Kiap jau Jums ir rašė, gali būti , kad Jūsų mažylį pradėjo kamuoti [pilvelio pūtimo bėdelės- darykite žindymo metu dažnesnes pertraukėles, masažuokit pilvuką sukamaisiais judesiais, glostykite pilvuką, dėkite šiltus kompresėlius, lanktykite kojeles prie pilvuko ir atgalios...

gali būti Jūsų mažyliui jau kiek ankstyvesnis uagimo šuolis ir dėl to jis neramus- nori daugiua pienelio....
bet tokio amžiaus mažylis nori dar ne tik pienelio, bet ir mamytės artumo, šilumos- taip kad būkite kiek įmano daugiau su mažyliu kartu, gulinėkite, plikinėkite abu kartu.... guldykitės sau ant plikos krūtinės- pamatysite kaip mažylis nurims....
ir savaime aišku, turite mesti tą guminį krūties pakaitalą į šoną... niekas negali atstoti mažyliui Jūsų krūties Jūsų kūno artumo, šilumos, meilės....

o dėl ,,mažėjančio" pienelio.... kuo dažniau siūlysite mažyliui krūtį, tuo dažniau jis stimuliuos pienuko gamybą ir jo tikria padaugės....

ar mažyliui pakanka pienelio galite stebėti suskaičiavusi jo prisiusotas sauskelnes per parą- geriua medvilnines palutes _ dabar kaip tik vasarėlė- leiskite mažyliui paplikinėti kuo daugiau.... jei pasiusioja daugiua kaip 6 kartus per parą- vadinais pienelio gauna pakankamai.

dar laabi savrbu Jūsų rami emocinė būsena.... nsuiraminkite- pienelio turite ir turėsite dar ilgai, jei tik to norėsite pati ir stengsitės.... pajuskite žindymo malonumą, buvimo su savo mažyliu malonumą, atsipalaiduokite nuo visų rūpesčių ir viskas bu gerai....

dar bandykite kaitalioti žindymo padėtis: atsisėdus, kai vaikelis prigludęs Jums prie krūtinės, atsisėdus, kai vaikelis guli Jusm iš po pažasties, gulint ant šono... na ir dar yra visokių kitokių tų galimybių.... gal vaikelis bus ramenis žindant kitokia padėtimi....

ir dar paskutinė pastabėlė.... Vieną krūtį su pertraukomis duokite maždaug 1-1,5 val bėgyje, nes jei dažnai kaitaliosite krūtis, tuomet vaikelsi spės iatsigerti tik liesojo pienuko, o negavęs pakankamai riebiojo pienuko bus neramus irzlus...
Krūtį siūlykite mažyliui tik tuomet, kai jis ramus, dar mieguistas, ar po maudynių aptingęs, nes įsiverkęs , irzlus mažylis, negali teisingai paimti krūties...

sėkmingo Jums žindymo

Jei dar kils problemų ir neramumų, rašykite savo klausimus štai pagal šiuos kontaktus
http://www.pradzia.org/node/397

arba galite susiskambinti su viena iš savanorių:
http://www.pradzia.org/node/427
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2013 06 30, 19:53)
Sveika.
Kodėl manote, kad jums mažėja pienuko?
Šitaip elgtis kūdikis gali ir dėl pilvuko, ir dėl to, kad vėlesnį, riebesnį pieną traukti yra sunkiau, reikia padirbėti, tai ir supyksta.
Dėl čiulptuko- teigiama, kad jis kenkia, tačiau teko skaityti mamų nuomones, ir šiame forume, kad kartais jis yra padeda, jei kūdikis privalgęs, tiesiog nori dar žįsti, o iš krūties žindant vis atbėga pieno, tada atpila ir pyksta. (Atsiprašau, nuorodų dabar neįmesiu).
Gal pavyktų dieną nuraminti nešiojant, liūliuojant? Gal ne tiek krūties prašo, kiek artumo reikalauja?

Pritariu, maniske kartais irgi taip daro, dazniausiai arba dar atsirugti reikia, arba tuo metu dar alkana, bet kartu koncentruojas i kita darba - pamperso pridaryma biggrin.gif tiesiog padarom pertraulele ir toliau valgo.

Del ciulptuko, tai bent jau musu atveju jis puikiai veikia ir zindymui nepakenke ne kiek. Naudojam tada, kai nori tiesiog nusiraminti, o skrandukas jau pilnas.
Atsakyti
Labai aciu mielos mamytes 4u.gif cia mano pirmas vaikelis tad taip ir pradedu depresuoti del visko blush2.gif Bet supratau kad reikia susiimti ir nusiraminti, gal pagrindine musu beda buvo klausimas labai protingu tetu ir visko statymas i grafika: miegojimo, valgymo, maudymo ir mano mazyliui tai netiko. Pirmiausia parsikrausciau vaikinuka i savo lova, visa nakti miegojome kartu, jis nusiramino, kada norejo tada valge, kada norejo tada miegojo ir is tiesu reikalai pasitaise, vaikiukas ramus-mamytes krutines pilnos pienuko thumbup.gif o del musu kovu tai is tiesu jus teisios atkreipiau demesi ir pastebejau kad po visu musu mustyniu mazylis pradeda daryti rimtus reikalus i pamperiuka, matyt as ji paprasciausiai uzknisu kad neleidziu ramiai pakakoti doh.gif lotuliukas.gif Taip kad aciu dar karta mamytes, o mes toliau mokysimes isiklausyti i vienas kito poreikius ir gal viskas susitvarkys drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, turiu klausimeli ax.gif

Jeigu as esu vegetare, kokios tai itakos turi pienukui? Ar jis nepasidaro liesesnis? Ta prasme ar vaikas pavalgo nuo tokio pienuko ? Nes valgau as pakankamai daug ir kartais tikrai riebiai. Daznai valgau varske, kartais kiausinius ar zuvies. tik nevalgau mesos.
Vaikutis pasidare kazkoks neramus, jam dabar 2 men , ar gali tai buti del to, kad nevalgau nesos ir jam reikia riebesnio pienuko ar kazkaip tai susije?

Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(symaland @ 2013 07 03, 15:49)
Sveikos mamytes, turiu klausimeli  ax.gif

Jeigu as  esu vegetare, kokios tai itakos turi pienukui? Ar jis nepasidaro liesesnis? Ta prasme ar vaikas pavalgo nuo tokio pienuko ? Nes valgau as pakankamai  daug ir kartais tikrai riebiai. Daznai valgau varske, kartais kiausinius ar zuvies. tik nevalgau mesos.
Vaikutis pasidare kazkoks neramus, jam dabar 2 men , ar gali tai buti del to, kad nevalgau nesos ir jam reikia riebesnio pienuko ar kazkaip tai susije?

Is anksto dekoju  4u.gif

Aš taip pat nevalgau mėsos, bet valgau žuvį ir pieno produktus. Maitinu jau 4 mėn. ir nemanau, kad mano pienukas dėl to liesesnis, nes vaikas svorio priauga pakankamai. K.Vitkausko knygoje skaičiau, kad didžiausia rizika yra maitinančių veganių kūdikiams dėl vitamino B12 trūkumo, bet jei valgote kiaušinius ir pieno produktus, to neturėtų būti. Štai čia galite paskaityti tą straipsnį: http://www.zindyk.lt/?p=382
Atsakyti
Sveikos, man kilo klausimėlis blush2.gif
o ar gali kūdikis svorio priaugti per daug?

Mūsiškis gimė 3,6, trečią parą išleidžiant iš ligoninės svėrė 3,26, dabar, keturių savaičių, ponulis sveria jau 4,57 kg. Valgo tik mano pieniuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paukštukėlis @ 2013 07 06, 11:25)
Sveikos, man kilo klausimėlis  blush2.gif
o ar gali kūdikis svorio priaugti per daug?

Mūsiškis gimė 3,6, trečią parą išleidžiant iš ligoninės svėrė 3,26, dabar, keturių savaičių, ponulis sveria jau 4,57 kg. Valgo tik mano pieniuką smile.gif

Sveika, tiesą sakant nežinau ar gali iš tiesų perdaug svorio priaugti valgydamas mamos pieną g.gif Juk vaikas valgo tiek kiek nori, kiek jam reikia, vadinasi ir svorio tiek kiek jam reikia prisiaugina. Maniškis per pirmą mėn. 2 kg. užsiaugino, per antrą - pusantro, trečią - jau tik 800g. Gydytoja giria, kad sveikas, stiprus vaikas, nors esu girdėjusi, kad "senos kartos" gydytojai kartais ir MP maitinamiems diagnozuoja "antsvorį" ir liepia rečiau maitinti, ar vandeniu girdyti tarp maitinimų doh.gif
Atsakyti