Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

Tai va va, aš irgi galvoju, kad vaikytis valgo kiek jam reikia pačiam... Bet kaip tokių gydytojų yra, katrie antsvorius randa, taip ir šiaip patarinėjančių moterų atsiranda, kurioms atrodo, kad gal perdaug... O man kai pirmas vaikelis, tai vistiek, verčia pagalvot, paieškot info... Aišku, eisim pas daktarytę, pasakys smile.gif
(Į vaikiuką pažiūrėjus, tai nėr jis iš tų rubuiliukų...)

Ačiū, Surikata 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad jusu vaikucio svoris yra visiskai normalus. Musu vaikutis gime 3.6 kg, per pirma menesi priaugome 1.3 kg. O dvieju menesiu jau sveriame 6 kg.
Daktare tik dziaugiasi, kad viskas svoris gerai auga ir mamyte turi pieno. As nemanau, kad tokio amziaus vaikuciui, valganciam MP reiketu ieskoti antsvorio problemu smile.gif
Sekmes augant 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, mums ir vel iskilo problemyte, tad gal jus galesite mums padeti 4u.gif Pries 2 dienas sunkiai susirgau, dabar geriu ospamox, ibuprofena ir bronchomoss, siandien pastebejau kad mano vaikiukas pasidare vangus, beveik nenori kruties, jei paima tai 5 minutes pazindzia ir uzmiega, truputuka pamiega ir vel verkia, tada as vel jam siulau kruti bet jis jos nenori, gali taip buti nuo mano geriamu vaistu? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidute112 @ 2013 07 10, 10:55)
Sveikos mamytes, mums ir vel iskilo problemyte, tad gal jus galesite mums padeti  4u.gif  Pries 2 dienas sunkiai susirgau, dabar geriu ospamox, ibuprofena ir bronchomoss, siandien pastebejau kad mano vaikiukas pasidare vangus, beveik nenori kruties, jei paima tai 5 minutes pazindzia ir uzmiega, truputuka pamiega ir vel verkia, tada as vel jam siulau kruti bet jis jos nenori, gali taip buti nuo mano geriamu vaistu? unsure.gif

Vaikas jaucia mamos savijauta. + oras vaikiuka gali veikti. Man tokiu permainingu, lietingu ora irgi vangumas buna...Maziau stresuokite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 07 10, 13:30)
Vaikas jaucia mamos savijauta. + oras vaikiuka gali veikti. Man tokiu permainingu, lietingu ora irgi vangumas buna...Maziau stresuokite  4u.gif

Nu vaikas tikrai nejaucia jokios mamos savijautos, nesamone ... As kai sirgau nesenai, su 39 temperatura irgi maitinau vaika ir jokiu pokyciu jo elgesyje nebuvo, taciau man daktare neleido nieko gerti apart parecetamoli ir daug, daug skysciu. Veliau leido gelomyrtoli, nes atsiirado kosulys. O jums daktare rekomendavo tokius stiprius vaistus gerti? Kiek zinau jokio "ibu" metino, profeno ir kitu siukstu negalima. Man dar leido daryti inhaliacija su suriu vandeniu. Jus kreipkites i daktara
Atsakyti
QUOTE(Vaidute112 @ 2013 07 10, 09:55)
Sveikos mamytes, mums ir vel iskilo problemyte, tad gal jus galesite mums padeti  4u.gif  Pries 2 dienas sunkiai susirgau, dabar geriu ospamox, ibuprofena ir bronchomoss, siandien pastebejau kad mano vaikiukas pasidare vangus, beveik nenori kruties, jei paima tai 5 minutes pazindzia ir uzmiega, truputuka pamiega ir vel verkia, tada as vel jam siulau kruti bet jis jos nenori, gali taip buti nuo mano geriamu vaistu? unsure.gif

Sveika,
ar jums šiuos vaistus paskyrė gydytojas ir ar sakėte, kad esate maitinanti mama? Apie jūsų vartojamus vaistus: Ospamoxą gėriau ir aš, kai vaikučiui buvo maždaug trys savaitės. Tada buvo neramesnis, nei įprastai, atrodo, jam streikavo skrandukas. Baigus vartoti šį vaistą mažis taip atpylė- tiesiog išsivėmė ir nurimo. Mane gydžiusi gydytoja žinojo, kad maitinu, bet sakė, kad ospamox yra pats švelniausias antibiotikas, tik rekomendavo vartoti iškart po maitinimo, kad vaikučiui kliūtų dar mažiau. Apie ibuprofeną negaliu kažko pasakyti, teko gerti tik ibumaxą 400. Mane jis kažkiek migdė (o gal tiesiog skausmui nuslūgus taip atrodė), vaikas irgi buvo toks ramesnis... Nežinau jūsų minėto paskutinio vaisto, kiek suprantu, tai žolinis preparatas, gal nuo jo pakito jūsų pieno skonis? Vis dėl to, jei vaikutis darosi neįprastai vangus, siūlyčiau kuo greičiau pasitarti su jus prižiūrinčia pediatre.
Atsakyti
QUOTE(symaland @ 2013 07 10, 13:48)
Nu vaikas tikrai nejaucia jokios mamos savijautos, nesamone ... As kai sirgau nesenai, su 39 temperatura irgi maitinau vaika ir jokiu pokyciu jo elgesyje nebuvo, taciau man daktare neleido nieko gerti apart parecetamoli ir daug, daug skysciu. Veliau leido gelomyrtoli, nes atsiirado kosulys. O jums daktare rekomendavo tokius stiprius vaistus gerti? Kiek zinau jokio "ibu" metino, profeno ir kitu siukstu negalima. Man dar leido daryti inhaliacija su suriu vandeniu. Jus kreipkites i daktara

Cia Jus nesamones nesnekekite biggrin.gif Vaikas puikiai jaucia mamos savijauta! Del vaistu nieko nerasiau, nes manau, kad tokio maziuko maitinanti mama tikrai ne pati sau paskyre vaistus...Jeigu pati, nepasitarusi su gydytoju, tada doh.gif

Atsakyti
Sveikos mamytes, gal kas nors galesite padeti 4u.gif

Maniskei dukrytei 5 paros, bet ji jau dvi dienas nesitustina, tik sisioja (ir tikrai nemazais keikiais). Ar normalu? Nes pirmoji dukryte, kai maitinau pradzioje tustindavosi vos ne po kiekvieno maitinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iewuzze: 17 liepos 2013 - 11:08
QUOTE(Iewuzze @ 2013 07 17, 12:02)
Sveikos mamytes, gal kas nors galesite padeti 4u.gif

Maniskei dukrytei 5 paros, bet ji jau dvi dienas nesitustina, tik sisioja (ir tikrai nemazais keikiais). Ar normalu? Nes pirmoji dukryte, kai maitinau pradzioje tustindavosi vos ne po kiekvieno maitinimo.

Normalu, MP maitinamas kūdikis gali nesituštini iki 10 parų. Stebėkit, ar nėra diskomforto, kai ilgiau nesituština.
Atsakyti
Koše-Maloše, prasitrinkit až smile.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios,
visu pirma noriu pasakyti ,kad labai jumis zaviuosi ,kad turit tiek daug noro ir stiprybes maitinti savo vaikucius, kad randat tik teigiamu dalyku zindyme, gaila, bet as tu teigiamu dalyku matau labai mazai.... verysad.gif siuo metu maitinu savo dukryte, ji trecias mano vaikutis.Noras maitinti kuo ilgiau tikrai buvo, bet isgaravo, nzn gal as per silpna, gal neturiu kantrybes, bet mano rankos jau nusviro verysad.gif
Pirmas musu sunkumas buvo, kad matyt negerai duodavau maziukei kruti, tai apgrauze baisiai, kiekvienas maitinimas buvo baisiai skausmingas, bet nusprendziau pakenteti del savo mazyles geroves.Po dvieju sav su apgrauzimu susitvarkem ir lyg butu jau pats laikas dziaugtis zindymo procesu, apie kuri labai daznai kalbama BET, prasidejo kitos bedos- maziukei prasidejo pilvo skausmai, pucia pilvuka,visa rieciasi, neramiai miega , labai daznai verkia ir jau ketvirta diena kaip kakoja zaliai.
Kalbejau su pediatre, sake kad galiu valgyti VISKA, BET nevalgyti ...... ir prasidejo iiiilgas sarasas uzdraustu produktu kuriuos bent nevalgyti pora menesiu, po musu pokalbio supratau kad beveik nieko negaliu valgyti blink.gif nes vaisiu, darzoviu negalima, pieno produktus reikia riboti, valgyti tik troskintas arba virtas darzoves, bet is tu darzoviu kaip supratau galima tik bulves, morkas, na ir cukinija, gerti vandeni ir pankolio arbata.
Tai va, mamytes, mano valgiarastis - virta bulve ,morka, gabalelis cukinijos ir virta mesa ( nuo kurios man kieteja vidurius) , vanduo, pankolio arbata ( nuo kurios jau bloga darosi) ir sausainiai be jokiu priedu , na ir viskas blink.gif taip jau valgau 2 sav blink.gif pastoviai jauciuosi alkana,svaigsta galva ( nes dar besilaukdama turejau mazakraujyste) o vaikui kai skauda pilva taip ir skauda, kaip kakojo zaliai, taip ir kakoja doh.gif
Pradejau gerti Bifolac probiotikus, vaikui nuo pilvuko putimo ir diegliu isbandyta n vaistuku, darom pilvuko mazasa, silta kompresiuka ant pilvuko, kojytes kilnojam, bet niekas nesikeicia doh.gif zinokit jau norisi tik rekti is beviltiskumo cray.gif
Nnz, gal kazka ne taip darau, bet zindymas man laimes nesuteikia cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JarasieneO: 19 liepos 2013 - 15:07
QUOTE(JarasieneO @ 2013 07 19, 14:06)
Sveikos mielosios,

Sveika, tie ka galima ir ko negalima valgyti, skirtingiems zmoniems gali skirtis. Tiesiog pabandykit atsisakyti tokiu produktu nuo kuriu konkreciai JUMS pucia pilva, jauciasi sunkumas. Pavyzdziui man pucia pilva nuo bulviu, tai su abiem sunumis pirmaisais menesiais visiskai atsisakiau bulviu, jas tiesiog pakeiciau ryziais. Tai jei buciau klausiusi jusu gydytojos, jokio pagerejimo nebuciau sulaukusi ax.gif Taip kad tiesiog pati save pastebekit labiau. Gali buti net visai nekaltas produktas pagal gydytoja, o jums pavyzdziui nuo jo pilva pucia, tai ir isbraukit ji is valgiarascio. Ir laikykites 4u.gif Jau ne pirma vaika auginant tikiesi, kad nebus jokiu neaiskumu, bet gyveni ir mokaisi tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Debesuota: 19 liepos 2013 - 16:34