Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

QUOTE(JarasieneO @ 2013 07 19, 15:06)
Sveikos mielosios,
...maziukei prasidejo pilvo skausmai, pucia pilvuka,visa rieciasi, neramiai miega , labai daznai verkia ir jau ketvirta diena kaip kakoja zaliai.

mano valgiarastis - virta bulve ,morka, gabalelis cukinijos ir virta mesa ( nuo kurios man kieteja vidurius) , vanduo, pankolio arbata ( nuo kurios jau bloga darosi) ir sausainiai be jokiu priedu , na ir viskas  blink.gif  taip jau valgau 2 sav blink.gif pastoviai jauciuosi alkana,svaigsta galva ( nes dar besilaukdama turejau mazakraujyste) o vaikui kai skauda pilva taip ir skauda, kaip kakojo zaliai, taip ir kakoja doh.gif 

Nnz, gal kazka ne taip darau, bet zindymas man laimes nesuteikia cray.gif

Sveika
oooo, matau, esam likimo draugės (apie mitybą aš čia smile.gif ) Kaip suprantu, pradėjote nebevalgyti kai kurių produktų, nes vaikiukui pučia pilvą ir taip patarė pediatrė. Žinote, buvau nusivariusi iki dviejų produktų: vandens ir virtų makaronų fool.gif. Mažiui pilvą vis tiek raižė. Paskui pasidomėjau ir merginos čia, SM, paprotino, kad nereikia taip drastiškai su maistu. Žodžiu, valgyti tikrai galima viską, ką valgėte nėštumo metu, atsargiau siūlyčiau tik su raugintais kopūstais, agurkais ir aštriu maistu. Daržovės, vaisiai jums būtini- dar pati pusbadžiaudama išgriūsit.
Apie vaikiuko tuštinimąsi- žalsvi viduriai gali būti ir šiaip. Nuo pilvuko dieglių neapdraustas niekas, skaičiau, kad taip būna, nepriklausomai nuo mamos mitybos, kol mažajam žmogui žarnynas pripranta prie veiklos, susinormalizuoja viskas. Aišku, reikia bandyti visokias priemones. Mums padėjo paprasčiausias Espumisanas, duodamas sąžiningai prieš kiekvieną maitinimą.
Pabaigai, ko gero, svarbiausias dalykas. Iš to, ką parašėte, akivaizdu, kad stresuojate. Suprantama, normalu, kai vaikelis vis verkia. Bet- kūdikis gerai jaučia savo mamą. Jei jūs nervinga, nevalgiusi, jaučiate silpnumą, jūsų mažiukė tai puikiai jaučia ir protestuoja irzlumu, verksmu. Tad jei nei jūs, nei jūsų vaikutis nesate kažkam alergiškos, patarčiau pirmiausia nusiraminti, pasistengti pailsėti, pavalgyti. Ir- nosį aukštyn 4u.gif esate gera mama, susitvarkėte su pirma iškilusia kliūtimi, įveiksit ir šitą.
Atsakyti
QUOTE(Debesuota @ 2013 07 19, 16:33)
Sveika, tie ka galima ir ko negalima valgyti, skirtingiems zmoniems gali skirtis. Tiesiog pabandykit atsisakyti tokiu produktu nuo kuriu konkreciai JUMS pucia pilva, jauciasi sunkumas. Pavyzdziui man pucia pilva nuo bulviu, tai su abiem sunumis pirmaisais menesiais visiskai atsisakiau bulviu, jas tiesiog pakeiciau ryziais. Tai jei buciau klausiusi jusu gydytojos, jokio pagerejimo nebuciau sulaukusi ax.gif  Taip kad tiesiog pati save pastebekit labiau. Gali buti net visai nekaltas produktas pagal gydytoja, o jums pavyzdziui nuo jo pilva pucia, tai ir isbraukit ji is valgiarascio. Ir laikykites  4u.gif  Jau ne pirma vaika auginant tikiesi, kad nebus jokiu neaiskumu, bet gyveni ir mokaisi  tongue.gif

tai va, gyveni ir mokaisi...
per nestuma labai prastai valgiau, beveik tik jogurtais ir gyvenau, nes visa kita sukeldavo pilvo skausmus ir remuo kamuodavo, matyt taip ir nesusitvarke pas mane skrandis po nestumo...nes ir dabar tas pats, bet vaikui net nuo jogurto pilva skauda, tai net nezinau... g.gif matyt reikia islaukt, tik sunku labai i besikankinanti vaika ziureti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(JarasieneO @ 2013 07 19, 16:06)
Tai va, mamytes, mano valgiarastis - virta bulve ,morka, gabalelis cukinijos ir virta mesa ( nuo kurios man kieteja vidurius) , vanduo, pankolio arbata ( nuo kurios jau bloga darosi) ir sausainiai be jokiu priedu , na ir viskas  blink.gif  taip jau valgau 2 sav blink.gif pastoviai jauciuosi alkana,svaigsta galva ( nes dar besilaukdama turejau mazakraujyste) o vaikui kai skauda pilva taip ir skauda, kaip kakojo zaliai, taip ir kakoja doh.gif 

Aš čia matau kuo tikriausią įrodymą, kad jūsų maisto racionas vaiko pilvo skausmų nesukelia, todėl ir jo pakeitimas negali jų panaikinti. Būtų turbūt tikrai liūdna, jeigu nutrauktumėt maitinimą, o pilvo skausmai nepraeitų.
Nekankinkit savęs, valgykit sveikai, nepersivalgykit, o su pilvo skausmais teks pasikankint ir išlaukit, kol vaiko žarnynas ir visa virškinimo sistema susiformuos ir sustiprės pakankamai. Išbandykit įvairias nešiojimo pozas, glauskit nuogą pilvelį prie savo odos, išbandykit pašildytas vyšnių kauliukų ar grikių pagalvėles, tikriausiai dar yra ir daugiau pilvo diegliukus mažyliui palengvinančių būdų ir priemonių.
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2013 06 17, 20:37)
sveikutės,
Smagu ir džiugu girdėti, kad jums puikiai sekasi žindyti- matyt tai lemia mamytės begalinsi noras, atsipalaidavimas ir patiriami žindymo malonumai...
ir aš žinau puikiai, ką reiškia tas veriantis skausmas pirmosiomis sekundėmis....  doh.gif  Jis susijęs su pienelio ,,atleidimu"... tikrai ilgainiui viskas susinormalizuos ir praėjus kiek laiko , kai jau pienelis pradės gamintis pagal mažylio poreikį, nebe taip skaudės pradėjus žindyti... Galite pries žindymą nutraukti kelis pieno lašelius, tuomet mažyliui bus lengviua paimti krūtį, o jums ne be taip sakudės...

sėkmingo ir malonaus tolimesnio žindymo 4u.gif

Labai noriu padėkoti sidrulkai už šį atsakymą... Vieną dieną man jau buvo tokia stadija, kad vyras supa vaikelį, o aš niekaip negaliu prisiverst pamaitint... Jau net buteliuko siunčiau vyrą pirkti ir kelis syk nusitraukus pienelį daviau iš jo... Blogiausia buvo, kad nesupratau, kas čia per pekla vyksta...

Bet užklausus čia ir sulaukus atsakymo susiėmiau ir prakentėjau kelias savaites, dabar maitinti tapo labai jauku ir gera, ačiū jums, sidrulka labai!

Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2013 07 19, 18:17)
tikriausiai dar yra ir daugiau pilvo diegliukus mažyliui palengvinančių būdų ir priemonių.

Mano mažyliui šiek tiek apramina diegliukų priepoliukus toks lengvas "pakratymukas" priglaudus prie savęs - toks labai mažos amplitudės sūpavimas švelnus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paukštukėlis @ 2013 07 19, 21:31)
Labai noriu padėkoti sidrulkai už šį atsakymą... Vieną dieną man jau buvo tokia stadija, kad vyras supa vaikelį, o aš niekaip negaliu prisiverst pamaitint... Jau net buteliuko siunčiau vyrą pirkti ir kelis syk nusitraukus pienelį daviau iš jo... Blogiausia buvo, kad nesupratau, kas čia per pekla vyksta...

Bet užklausus čia ir sulaukus atsakymo susiėmiau ir prakentėjau kelias savaites, dabar maitinti tapo labai jauku ir gera, ačiū jums, sidrulka labai!

nėra už ką ax.gif smagu, kai gali žmonėms padėti ir kai jiems užtenka ,,tik tokios" 4u.gif pagalbos... iš ties yra labai svarbus dvasinis ir pischologinis palaikymas.... su prima dukra pati tokio palaikymo neturėjau, tik klaidinančius patarimus, tad ir nesisekė žindyti... o antrą dukrą dar ir po šiai dienai kartias pamaitinu - ir visa tai vien tik SM mamyčių palaikymo dėka 4u.gif thumbup.gif wub.gif visi nesklandumai tik laikini ir jie praeina, tik reikia iškęsti tam tikrus sunkesnius momentus.... mes - moterys, mes - stiprios, labai panorėję, galim daug ką iškentėti savo bei mažylio malonumo ir sveikatos vardan 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 19 liepos 2013 - 21:20
QUOTE(JarasieneO @ 2013 07 19, 16:06)
Kalbejau su pediatre, sake kad galiu valgyti VISKA, BET nevalgyti ...... ir prasidejo iiiilgas sarasas uzdraustu produktu kuriuos bent nevalgyti pora menesiu, po musu pokalbio supratau kad beveik nieko negaliu valgyti blink.gif nes vaisiu, darzoviu negalima, pieno produktus reikia riboti, valgyti tik troskintas arba virtas darzoves, bet is tu darzoviu kaip supratau galima tik bulves, morkas, na ir cukinija, gerti vandeni ir pankolio arbata.
Tai va, mamytes, mano valgiarastis - virta bulve ,morka, gabalelis cukinijos ir virta mesa ( nuo kurios man kieteja vidurius) , vanduo, pankolio arbata ( nuo kurios jau bloga darosi) ir sausainiai be jokiu priedu , na ir viskas  blink.gif  taip jau valgau 2 sav blink.gif pastoviai jauciuosi alkana,svaigsta galva ( nes dar besilaukdama turejau mazakraujyste) o vaikui kai skauda pilva taip ir skauda, kaip kakojo zaliai, taip ir kakoja doh.gif 

Va tokių pediatrų dėka ir yra mažas maitinančių procentas. Kiek teko skaityti mokslinių straipsnių, labai retais atvejais motinos valgomas maistas alergizuoja. Didžioji dauguma (t..y. beveik visos) gali valgyti absoliučiai viską, taip pat ir uogas, citrusus, pieno produktus, riešutus, medų ir t.t., tik ne milžiniškais kiekiais (t.y. brašnes ne kilogramais, o pradžiai kokias penkias uogas).

Tokiems mažiems kūdikėliams pilvuką dažniausiai pučia todėl, kad virškinimo sistema yra nebrandi ir todėl, kad jie nemoka dujų pašalinti. Dujos gaminasi visiems žmonėms ir tai yra visiškai normlau. Bet jas pašalinti reikia mokėti, kad ir kaip juokingai tai skambėtų. Ir kūdikiai turi tai išmokti, nes tai yra raumenų darbas. Aišku, priklauso nuo to, kiek tą pilvuką pučia, bet dauguma atvejų Lietuvoje tiek gydytojai, tiek mamos viską nurašo kažkokiai patalogijai, apriboja mitybą tiek, kad visiškai nebelieka ką valgyti, mama išsenka, piene pradeda trūkti baltymų ir riebalų, nes motina galima sakyti badauja. O problemos tada tik stiprėja.

Netig žalios spalvos išmatos gali nieko blogo nereikšti, dauguma atvejų priežastys:
- mama suvalgė kažką, kas dažo žaliai (bet nebūtinai yra žalios spalvos)
- kūdikis neištraukia pakankamai riebiojo pieno ir daugiausia gauna pirminio liesojo. Apie šitą jau buvo rašyta.

Galų gale, jei vaikutis daug verkia, nebūtinai tai reiškia pilvo problemas. Dažnai tai net nėra pilvo problemos, o tiesiog vaikučio jautrumas bet kam, kas gali būti per daug šviesos, keistas garsas, šaltis ar karštis, vienišumas, noras, kad priglaustų, noras, kai laikytų kitaip, nuovargis išmokus kažką naujo ar nuo naujų įspūdžių, netgi nuovargis nuo verkimo... Taigi, svarbiausia yra atsipalaidavusi, gerai besijaučianti (t.y. ir gerai besimaitinanti) mama, o tada ir diegliukų (kurie tikrai nėra lygu pilvo skausmams) sumažėja.
Atsakyti
Aciu labai mergaites uz palaikyma ir patarimus wub.gif tikrai noriu maitinti mazyle kuo ilgiau, tik kaip supratau reikia nusiraminti, pradeti normaliai maitintis ir labiau isiklausyti i savo nuojauta smile.gif
Beje, del pediatres pasisakymo, kad turiu trumpinti maitinimus arba daryti ilgesni tarpa tarp maitinimu, nes mazoji per 3 sav priaugo 1.9 kg, pradejau abejoti jos kompetencja zindymo klausimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(JarasieneO @ 2013 07 20, 12:25)
Beje, del pediatres pasisakymo, kad turiu trumpinti maitinimus arba daryti ilgesni tarpa tarp maitinimu, nes mazoji per 3 sav priaugo 1.9 kg, pradejau abejoti jos kompetencja zindymo klausimu g.gif

Ir aš suabejočiau rolleyes.gif Visi patarimai kūdikiui laikytis "dietos" man atrodo absurdiški, kaip galima laikyti vaiką alkaną doh.gif Tikrai darykit kaip širdis liepia, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
labas mamikes smile.gif

antra kart tapau maitinanti mama. Si karta turiu dukriuka. labai sunkiai paima papuka, pilnai neapzioja unsure.gif kairysis sutrukinejas sone>sunku paduoti. nenori ziotis... vargstam abi iki asaru ir prakaito ax.gif su desiniu >uzsigydziau. maitinti galiu tik gulint, gal kai galesiu sedeti tikiuosi su maitinimo pagalve rasime kotkiu pozu ir bus lengviau ir uzgis man pagaliau

gal turite patarimu kaip geriau paduoti kruti?

tiesa kaip gydyti pienlige ant liezuviuko>gygytoja sake su soda g.gif bet pasisikaiciau,kad kudikiui tai begeriausias variantas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egliene @ 2013 07 20, 15:21)
labas mamikes smile.gif
antra  kart tapau maitinanti mama. Si karta turiu dukriuka. labai sunkiai paima papuka, pilnai neapzioja unsure.gif  kairysis sutrukinejas sone>sunku paduoti. nenori ziotis... vargstam abi iki asaru ir prakaito ax.gif  su desiniu >uzsigydziau.  maitinti galiu tik gulint, gal kai galesiu sedeti tikiuosi su maitinimo pagalve rasime kotkiu pozu ir bus lengviau ir uzgis man pagaliau

tiesa kaip gydyti pienlige ant liezuviuko>gygytoja sake su soda g.gif  bet pasisikaiciau,kad kudikiui tai begeriausias variantas ax.gif

Labas,
pienligę gerai gydyti tepalu Daktarin. Brangokas, bet padeda. Man atrodo, juo ne tik vaikui burnelę, ir jum spenelius patepti galima, kad sukėlėjo neliktų (gal dėl pienligės jums ir nenori gerai sugyti).
Kaip paduoti- kai jau pradeda muistytis ir žiopsėti, kad alkana, pakutenkit kūdikiui lūpas, kai išsižios plačiau, pritraukit prie krūties. Negerai paėmė- bandykit vėl. Išmoks su laiku, maža dar, tiek dar ir tos burnos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(egliene @ 2013 07 20, 16:21)
labas mamikes smile.gif
antra  kart tapau maitinanti mama. Si karta turiu dukriuka. labai sunkiai paima papuka, pilnai neapzioja unsure.gif  kairysis sutrukinejas sone>sunku paduoti. nenori ziotis... vargstam abi iki asaru ir prakaito ax.gif  su desiniu >uzsigydziau.  maitinti galiu tik gulint, gal kai galesiu sedeti tikiuosi su maitinimo pagalve rasime kotkiu pozu ir bus lengviau ir uzgis man pagaliau

tiesa kaip gydyti pienlige ant liezuviuko>gygytoja sake su soda g.gif  bet pasisikaiciau,kad kudikiui tai begeriausias variantas ax.gif

Sveiki,

na, taip pienligę bene geriuasia gydyti su daktarin tepaliuku, soda- netinka- ji sukelia rūgštinę terpę...

na, o dėl krūties teisingo padavimo.... Visų pirma duokite krūtį ne įsiverkusiai, piktai dukrytei, o vos tik nubudusiai, kai ji dar mieguista, rami, nes verkiantis , nermaus vaikas gali neteisingai apžioti krūtį... Norint, kad vaikelis išsižiotų kuo plačiau, pabraukite švelniai keletą kartų su speneliu burnytės link, dukrytei pakankamai išsižiojus, stenkitės įdėti krūtį mergytei kuo giliau, kad apžiotų kuo daugiua rudojo laukelio apatinės dallies- dukrytės lūpytės turi būti abi atvipę tarsi ančiuko, neįtrauktos. galvytė truputį atlošta. pilvuku dukrytė turi glaustis lygiagrečiai su Jūsų pilvu, o ne pasukusi galvytę.... gal šie patarimai padės Jums kiek pagerinti žindymą ir prapuls visi nemalonūs pojūčiai... sutrūkusius spenelius geriuasia gydyti oro voniomis- tai užtruks keletą dienų, bet tai veiksmingiausia... tinka ir tepaliukai su lanolinu...

sėkmingo ir malonaus Jums žindymo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Del vaiko zaliu viduriu tai tikrai gali buti tiesiog nuo maisto, kuris dazo, nes mano vaikutis dideliu peoblemu su viduriukais neturi, bet kartais vistiek zaliai pasitustina.
Del maisto, jei turite jautru skrandi tai bandykite daugiau sriubu valgyti. Sviezus burokeliai, sultinukai su mesyte, turetu palengvinti.

O as turiu kita klausima help.gif kadangi auginu pirma vaikuti, noriu pasiteirauti kada ir kokiais kiekiais jau vaikutis gali pradeti ragauti ir pilnai valgyti. Mums jau tuoj 3 menesiai. Ketinu nutraukti maitinima, kai vaikelis gales valgyti. Priezastis to yra mano issekes organizmas ir imuniteto neturejimas. Susirgau jau 3 karta. Karsciuoju visai be priezasties, kraujo tyrimai geri. Tiesiog niekada nebuvau is stipriuju, po nestumo ir maitinant organizmas visai isseko. Dvi paras temperatura nekrito zemiau 38 , jau kaip ir buvo pradejus normalizuotis bet vel isnaujo sukilo. Si kart neapseisiu be antibiotiku,visiskai neturiu jegu, net vaikui pamperso pakeist negaliu. Kankinuosi pati , o ir vaikas nesupranta, kodel mamyte nemyluoja ir nesupuoja verysad.gif
Atsakyti