Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

Laba diena,
gal kazkas pasidalinsit panasia patirtimi....
Del ligos turiu nutraukti maitinima savo 5 men. dukrelei ir gerti stiprius vaistus, kurie su zindymu nesuderinami. Preliminariai gydytis turesiu kazkur menesi, bet gali buti, kad teks ir toliau gerti vaistus. Labai skaudu ir labai gaila, kad negalesiu maitinti dukros, pradejau net galvoti, kad gal nusitraukineti piena, ir jei pasveiksiu testi zindyma... Tik kad nezinau kiek laiko reikes gydytis...
Gal kazkas susiduret su panasia problema? Ar labai beviltiska si mano mintis?...
Atsakyti
QUOTE(A sol' @ 2013 07 21, 12:14)
Laba diena,
gal kazkas pasidalinsit panasia patirtimi....
Del ligos turiu nutraukti maitinima savo 5 men. dukrelei ir gerti stiprius vaistus, kurie su zindymu nesuderinami. Preliminariai gydytis turesiu kazkur menesi, bet gali buti, kad teks ir toliau gerti vaistus. Labai skaudu ir labai gaila, kad negalesiu maitinti dukros, pradejau net galvoti, kad gal nusitraukineti piena, ir jei pasveiksiu testi zindyma... Tik kad nezinau kiek laiko reikes gydytis...
Gal kazkas susiduret su panasia problema? Ar labai beviltiska si mano mintis?...

Manau, kad nera beviltiska, bet bus nelengva visalaik nusitraukinet, o ir dukryte gali po to atprasti zisti. Bet jei yra didele motyvacija, tuomet tikrai galima isbandyt 4u.gif Esu skaicius istoriju, kur taip dare ir viskas gerai pavyko.
Atsakyti
Labai noreciau matinanciu konsultacijos vienu klausimu- suneliui mano tik savaite, pieno kaip ir atsirado ir pastebejau kad jis viso valgymo metu net neistraukia. Abi krutys skausmingos jauciu guzelius... Anyta patare kad kai pavalgo vaikas likusi piena reiktu nutraukti pientraukiu iki galo. Ar tai tiesa? nezinau kaip elgtis..
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 08 04, 21:21)
Labai noreciau matinanciu konsultacijos vienu klausimu- suneliui mano tik savaite, pieno kaip ir atsirado ir pastebejau kad jis viso valgymo metu net neistraukia. Abi krutys skausmingos jauciu guzelius... Anyta patare kad kai pavalgo vaikas likusi piena reiktu nutraukti pientraukiu iki galo. Ar tai tiesa? nezinau kaip elgtis..

Netiesa, netraukit, nes tada ir gaminsis visada per daug. Greitu laiku pienelio gamyba turėtų susireguliuoti pagal vaikelio poreikius. Jei labai nemalonu ir nebegalit kentėti, galima nutraukti tik truputėlį, kad dingtų nemalonus tempimas. Dar galima po maitinimo pašaldyti krūtis, tarkim, uždėti vėsius kopūsto lapus, o prieš maitinimą nueiti į šiltą dušą. Kantrybės, viskas greitai susireguliuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 08 04, 21:21)

tikrai ne tiesa, mano krutine ir taip didele, o kai pradejo gaminti pienuka, tai pirmomis dienomis buvo net kvadratine nuo pieno pertekliaus... baisiai nemalonu buvo, bet kazkur menesio begyje eme normalizuotis ir gaminti tiek, kiek vaikutis suvalgo, veliau nebebus problemu. Saldyti nepatarciau, nes krutys ir taip gauna daug kruvio, tai su saldymu nemokant galima ir mastita isivaryti. Taciau siltesni dusa vakarais panaudodavau kaip buda sumazinti pertekiu. Tiesiog apipili krutis siltu vandeniu ir prasiverzia pienukas, tuomet kiek laiko pastovi, kol nusiciurskia doh.gif blush2.gif ir eini maitinti maziuko. Be to, cia buvo patarimuose, kad is vienos kruties reiketu maitinti kazkur apie 1.5 valandos. Man taip nesigaudavo, tai skaiciuodavau kartais, ta prasme kokis 4 kartus maitinu is vienos, tada is kitos. O kai bus virs menesiuko turetu pilnai isvalygti visa kruti. Nenusitraukinekite, nes kitaip jusu organizmas galvos, kad tiek suvalgo jusu vaikutis ir ims dar sparciau gaminti ir tas perteklius isliks nuolat, teks zaisti su nusitraukinejimais, o tai nei naudinga, nei malonu.
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 08 04, 20:21)

Jums merginos jau patarė ir aš paantrinsiu, kad negerai nusitraukinėti- įsisuksit į užburtą ratą, nes pieno gaminsis vis daugiau. Jei labai reikia, geriau nusitraukit šiek tiek prieš maitinimą ar šiltam duše pastovėkite. Dar pridėčiau, kad pirmus mėnesius ir suvartojamus skysčius neblogai būtų kiek riboti, kol pasiūla- paklausa stabilizuosis.
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2013 08 05, 15:03)
Jums merginos jau patarė ir aš paantrinsiu, kad negerai nusitraukinėti- įsisuksit į užburtą ratą, nes pieno gaminsis vis daugiau. Jei labai reikia, geriau nusitraukit šiek tiek prieš maitinimą ar šiltam duše pastovėkite. Dar pridėčiau, kad pirmus mėnesius ir suvartojamus skysčius neblogai būtų kiek riboti, kol pasiūla- paklausa stabilizuosis.

Tikrai geriausi patarimai. Nusitraukti truputuka pries maitinima, kad krutine nebutu tokia kieta ir vaikeliui butu lengviau ja imti. Siltas dusas taip pat padeda pieneliui isbegti.
Saldyti ir as nepatrciau, nes per ta patarima, vos negavau mastyto doh.gif
Atsakyti
O tai kaip jūs šaldėt, kad vos iki mastitų nepriėjot? Juk ne lediniu vandeniu reikia, o tik kažkuo vos vėsiu. Tarptautinės žindymo lygos patarimas ir panašių patarimų rasite visoje literatūroje apie žindymą. O jei prasidėjo uždegimas, tai greičiausiai buvo kaltas ne šaltis, o pieno sąstovis... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 08 06, 17:46)
O tai kaip jūs šaldėt, kad vos iki mastitų nepriėjot? Juk ne lediniu vandeniu reikia, o tik kažkuo vos vėsiu. Tarptautinės žindymo lygos patarimas ir panašių patarimų rasite visoje literatūroje apie žindymą. O jei prasidėjo uždegimas, tai greičiausiai buvo kaltas ne šaltis, o pieno sąstovis... 4u.gif

Aciu Dievui neprasidejo, laiku susigriebiau smile.gif Jauna buvau, pasake saldyti tai ir saldziau su ledu maiseliu lotuliukas.gif Juk niekas nepasake su kuo saldyti...O dar sugalvojau apypilti saltu vandeniu krutis, kad stangresne oda butu...Taip dariau iki gimdymo jau kokius 5 metus. Tai irgi uzteko keliu kartu, kai pajutau, jog krutine tempia ir skauda...Kopustas man is vis jau nusigyvenes metodas. Man tai ir smirde jis ir is karto siltas pasidarydavo smile.gif Gal kazieno patirtis kitokia. Man asmeniskai padejo stabilizuoti pieno gamyba duodant vaikui kruti. Pirminio pieno nusitraukinejimas pries maitinima, kad krutine pasidarytu minkstesne, o ne kieta kaip akmuo. Dukra net apzioti normaliai spenelio negalejo. Ir siltas dusas irgi geris. Krutine atsipalaiduoja, pienelis isbega.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 07 rugpjūčio 2013 - 08:18
QUOTE(Ksesanko @ 2013 08 07, 09:18)
Kopustas man is vis jau nusigyvenes metodas.

Tai tada visa natūralioji medicina nusigyvenus biggrin.gif Iš mano pažįstamų tarpo jis labai daug kam pagelbėjo, net ir prie uždegimų, nes turi puikią natūralią savybę vėsinti visokius karščius. Dėl to ir pasidaro greit šiltas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 08 07, 09:23)
Tai tada visa natūralioji medicina nusigyvenus biggrin.gif Iš mano pažįstamų tarpo jis labai daug kam pagelbėjo, net ir prie uždegimų, nes turi puikią natūralią savybę vėsinti visokius karščius. Dėl to ir pasidaro greit šiltas smile.gif

Kaip cia pasakius smile.gif Naturalioji medicina buvo geris kol zmones valge naturalu maista, kvepuojo naturaliu oru ir gyveno Naturalioje aplinkoje (namai, baldai, apdaila buvo is naturaliu produktu medis, molis, siaudai). Kuo toliau gyvename, tuo maziau musu organizmai turi naturalumo. jei jau ir dirbtine mesa sukure, tai net nezinau kur pasaulis rieda doh.gif

Dar geriau uz kopusta karsti traukia varske. bet as irgi negalejau jos nauduoti, nes ziauriai smirda. O siaip kam tinka galima ir toki metoda pabandyti. Tikrai super karsti traukia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 08 07, 10:21)
Kaip cia pasakius smile.gif Naturalioji medicina buvo geris kol zmones valge naturalu maista, kvepuojo naturaliu oru ir gyveno Naturalioje aplinkoje (namai, baldai, apdaila buvo is naturaliu produktu medis, molis, siaudai). Kuo toliau gyvename, tuo maziau musu organizmai turi naturalumo. jei jau ir dirbtine mesa sukure, tai net nezinau kur pasaulis rieda  doh.gif

Dar geriau uz kopusta karsti traukia varske. bet as irgi negalejau jos nauduoti, nes ziauriai smirda. O siaip kam tinka galima ir toki metoda pabandyti. Tikrai super karsti traukia smile.gif

Na aš nemanau, kad gaunant taršos iš aplinkos, reikia dar "dasibaigti" chemikalais biggrin.gif

Aha, varškė irgi geras dalykas smile.gif
Atsakyti