Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir lengvos klasikos gerbėjos/-ai, 23 tema

na ir as dar prie grindu. mes is tos firmos kur emem grindis paprasem alyvos duoti laiptininkams, na kad taip pat nualyvuotu ir pakopas. tai zodziu jie, na grindu gamintojai, kazkaip patys maiso ta alyva, ir ji atrodo tokia kaip balti dazai... as tai kazkaip isivaizduodavau kad alyva turi atrodyti kaip aliejus, o cia toks baltas tirstas daiktas g.gif tai kazkaip butu man baisoka paciai persialyvuoti dar karta... na reiks su gabaleliu atlikt eksperimentus ir pasipasakot smile.gif

tiesa, dar norejau pasakyt del grindjuosciu - emem is ten kur mamagabi neseniai parode pavyzdelius, tai kazkaip su terminais normaliai, viskas ok.
man patiko kad padaro ne tik auksti, bet ir stori koki nori, tai priderinau prie duru apvadu, na kad tokio pat storio butu ir graziai prie ju prieitu. tikiuosi bus gerai viskas, laukiu nesulaukiu kol prades deti viska...

o tada gal busiu jau prikaupus zinuciu ir galesiu is kompo nuotraukas kabint tai atsiduosiu jusu teismui blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Flora7 @ 2012 10 23, 09:26)
Labu  4u.gif
Skaitau jau senokai šią temą  blush2.gif  4u.gif
Kadangi kalbate apie grindis, tai nusprendžiau irgi pasiklausti patarimo... Pas mane yra parketas sudėtas, natūralus, planuoju po truputį visus baldus (plius, minus) keisti į baltus,  o parketas toks šiltas, geltonas yra... jau gerokai nusidėvėjęs, todėl, yra planuose jį nušlifuoti...ir galvoju, pabalinti  g.gif Ką manote apie tai? Nes ta gelsva tokia spalva, kažkaip su baltais baldais...nežinau...  schmoll.gif ar labai jau žiūrėsis  g.gif  Ir jei balinti, gal kuri susidūrusi su tuo, kokios priemonės? Ir kas po to...? Lakuoti  g.gif nusigrando tas lakas greitai... iš viso, dilema, kaip reikės tą parketą atnaujinti, kai kai kur baldai tik patraukiami gali būti..., o neišnešami į kitą kambarį  doh.gif žodžiu,..užverčiau jus klausimais  blush2.gif tikiuosi, nesupyksite..., kad taip įsiveržiau su klausimų lavina  blush2.gif  4u.gif

pas mus ta alyva tai ir pabalina kazkaip ir uzalyvuoja, du viename ax.gif maciau pati kaip laiptininkas paeme kempinele, itryne, palaike kelias minutes ir igavo ta atspalvi balksva toki medis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2012 10 23, 12:27)
na ir as dar prie grindu. mes is tos firmos kur emem grindis paprasem alyvos duoti laiptininkams, na kad taip pat nualyvuotu ir pakopas. tai zodziu jie, na grindu gamintojai, kazkaip patys maiso ta alyva, ir ji atrodo tokia kaip balti dazai... as tai kazkaip isivaizduodavau kad alyva turi atrodyti kaip aliejus, o cia toks baltas tirstas daiktas  g.gif tai kazkaip butu man baisoka paciai persialyvuoti dar karta... na reiks su gabaleliu atlikt eksperimentus ir pasipasakot smile.gif

tiesa, dar norejau pasakyt del grindjuosciu - emem is ten kur mamagabi neseniai parode pavyzdelius, tai kazkaip su terminais normaliai, viskas ok.
man patiko kad padaro ne tik auksti, bet ir stori koki nori, tai priderinau prie duru apvadu, na kad tokio pat storio butu ir graziai prie ju prieitu. tikiuosi bus gerai viskas, laukiu nesulaukiu kol prades deti viska...

o tada gal busiu jau prikaupus zinuciu ir galesiu is kompo nuotraukas kabint tai atsiduosiu jusu teismui  blush2.gif

Papildyta:
pas mus ta alyva tai ir pabalina kazkaip ir uzalyvuoja, du viename  ax.gif maciau pati kaip laiptininkas paeme kempinele, itryne, palaike kelias minutes ir igavo ta atspalvi balksva toki medis smile.gif

o tai kas ten per alyva... blush2.gif g.gif nenusimanau aš... tai bandau dabar po truputį dėlioti mintis. Kaip suprantu, čia būtų gera išeitis, jei pvz. atitrauki spintą, išalyvuoji visą vietą, nudžiūsta (išsigeria, ar kas ten turi su ja vykti blush2.gif ) ir tada spintą pastumi atgal ir toliau alyvuoji visą kt? g.gif ar čia jau aš įsivaizduoju tai ką noriu? g.gif Ir dar...vistike reikia pirmiausia, nušlifuoti tą parketą, po to alyvuoti? g.gif
Atsakyti
Tu alyvu yra visokiu. Jei be balto pigmento, tada, bent jau azuolas, buna toks gelsvas, man nepatinka.
Mes patys alyvavom jau sudetas grindis. Pries alyvavima isplovem grindis su spec. plovikliu, Istepi alyva ir itrini. Mes buvom issinuomave slifavimo masina is Goto. Rankom labai jau sunku butu ir ilgai uztruktu alyvavimas.
Alyva pirkom Parketo namuose, ten yra ir pvz. ivairios medienos nualyvuotos ivairiu spalvu alyva.
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2012 10 23, 12:53)
Tu alyvu yra visokiu. Jei be balto pigmento, tada, bent jau azuolas, buna toks gelsvas, man nepatinka.
Mes patys alyvavom jau sudetas grindis. Pries alyvavima isplovem grindis su spec. plovikliu,  Istepi alyva ir itrini. Mes buvom issinuomave slifavimo masina is Goto. Rankom labai jau sunku butu ir ilgai uztruktu alyvavimas.
Alyva pirkom Parketo namuose, ten yra ir pvz. ivairios medienos nualyvuotos ivairiu spalvu alyva.

reikės kur dar pasiieškoti apie tas alyvuotas grindis, bet kažkiap jau dabaratrodo, kad mūsų atveju, kai parketas labai greitai dėvisi, geriau alyvuoti, kaip suprantu labiau pasitrynusias vietas bus galima užalyvuoti iš naujo, ir nesimatys skirtumo tarp ,,seniau" ir ,,dabar" g.gif
Papildyta:
Čia radau kažkokį spalvinį aliejų:
http://www.gritija.l...produktas/2281/ bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flora7 @ 2012 10 23, 14:16)
reikės kur dar pasiieškoti apie tas alyvuotas grindis, bet kažkiap jau dabaratrodo, kad mūsų atveju, kai parketas labai greitai dėvisi, geriau alyvuoti, kaip suprantu labiau pasitrynusias vietas bus galima užalyvuoti iš naujo, ir nesimatys skirtumo tarp ,,seniau" ir ,,dabar"  g.gif
Papildyta:
Čia radau kažkokį spalvinį aliejų:
http://www.gritija.l...produktas/2281/  bigsmile.gif

taip man aiskino, kad tose vietose kkukr pasibraizys grindys ar prasitrins, teks ti pasveist ir itrint alyva. Visų grindų peralyvuot nereiks.
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2012 10 23, 13:27)
o tada gal busiu jau prikaupus zinuciu ir galesiu is kompo nuotraukas kabint tai atsiduosiu jusu teismui  blush2.gif

Nereikia jokių žinučių kaupti, jei norit įkelt foto.. galit nors ir dabar mirksiukas.gif
Rašot [img] tada be tarpų nukopijuojat nuotraukos adresą, pvz. fotki.com jūsų albumėlio nuotraukos adreso eilutę ar pan., tada vėl be tarpų [ / i m g ] Viskas smile.gif

Dar dėl tų alyvuotų grindų.. gal kas apšviesit bendram išsilavinimui, o alyvuojamos tik ąžuolinės grindys ar ir kito medžio, pvz., kokios pušinės? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 10 23, 16:02)
Nereikia jokių žinučių kaupti, jei norit įkelt foto.. galit nors ir dabar  mirksiukas.gif
Rašot [img] tada be tarpų nukopijuojat nuotraukos adresą, pvz. fotki.com jūsų albumėlio nuotraukos adreso eilutę ar pan., tada vėl be tarpų [ / i m g ] Viskas smile.gif

Dar dėl tų alyvuotų grindų.. gal kas apšviesit bendram išsilavinimui, o alyvuojamos tik ąžuolinės grindys ar ir kito medžio, pvz., kokios pušinės? mastau.gif

kiek dabar skaitinėjausi, tai visokios. Tik kas nepatiko, kad visur akcentuojama, kad priežiūra turi būti...saugoti nuo drėgmės...ir kad dėvisi greitiai, reikia naujinti kas pusę, ar 1 metus, jei jos dėvimos daug... g.gif unsure.gif
Atsakyti
[quote=vida777,2012 10 23, 11:40]
o man vienas klausimas - ar naktines bus ax.gif ? Ir is karto atsakau - noretusi, kad butu, nes dabar, pagal esama interjera, tie langai lyg ir per skystai, per blankiai atrodo. Jeigu naktiniu nebus, tada jokiu budu netrumpinciau - uzuolaidos atrodys labai mizernai, o dabar tas kritimas priduoda siek tiek "svorio" apaciai. Jei vistik planuoji naktines deti, tada juo labiau palaukciau kol naktines uzsides, kad nesigautu, jog vienos per ilgos, kitos - per trumpos.
Visada geriau ilgesnes uzuolaidos, nei per trumpos. Jei trumpinti, manau, tai butu tik labai labai nedaug to trumpinimo.
Grindis valyti patogiau, kai uzuolaidos trumpesnes, bet kol tau tai netrukdo, gali palikti ir taip. Kitas dalykas, jei jos sugula savaime, tada gerai, nes kaip matau viename lange yra isejimas i terasa, ir, jeigu kiekviena karta atitraukus-uztraukus uzuolaidas, jas reiketu dar ir graziai suguldyti, butu jau ne kas.

aciu, už patarima, kazkaip nuo sirdies akmuo nukrito,
ten iejimas i terasa yra, bet niekas ten neina,(neleidžiu) iename is virtuves pusės, o. užuolaidos sugula taip kaip yra, plaunu, grindis, truputi pakeliu ir viskas, jokiu man nepatogumu nera,
naktines tikrai bus, nes minkstas kampas laikinai cia, jis keliaus i 2 auksta, o pasikeis minkstas, tai kazkaip derinsiu naktiniu spalva prie minkstojo, (kazkaip noriu zalsvo minksto) pvz tokio

user posted image

sitas labai patinka, bet viskas tadu gelsva

user posted image

norisi kitos spalvos i interjera pamaisyti ,

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_zija: 23 spalio 2012 - 15:56
QUOTE(Donna felice @ 2012 10 23, 12:17)
taip man aiskino, kad tose vietose kkukr pasibraizys grindys ar prasitrins, teks ti pasveist ir itrint alyva. Visų grindų peralyvuot nereiks.

jei kazkas atsitiks, na kokia deme isigers tarkim, tada reiktu pasveisti. O kur nusidevejo tik, tai as nieko nedariau, nualyvavau ir tiek.
Alyvos yra daugybes rusiu. Jei jau galvojate su alyvuotom grindim gyventi, o ypatingai, jei kas nori patys alyvuoti, tai siulyciau pasiieskoti daugiau info internete, su prekybininkais pakalbeti, o ne pasikliauti vieno zmogaus nuomone.
tarkim man aiskino viena, tai as skaiciau, lyginau sudetis, padengimo budus, atsparumus, kol supratau, ko noriu. o tada jau ir ieskojau parduotuvese tokios alyvos, kuri mane tenkintu. vienas is kriteriju - kad padengimas butu kuo paprastesnis. todel musu alyva dengiasi paprastai, su voleliu, jos nereikia itrinti.
Siaip tai sakyciau techniniai dalykai cia jau ir diskutuoti sioje temoje apie juos nemanau, kad tikslinga. Juk su klasika tai turi tiek pat bendro, kiek ir plytu murinimas ar varztu pirkimas biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Vi_zija,2012 10 23, 15:35]
[quote=vida777,2012 10 23, 11:40]
, o pasikeis minkstas, tai kazkaip derinsiu naktiniu spalva prie minkstojo, (kazkaip noriu zalsvo minksto) pvz tokio

norisi kitos spalvos i interjera pamaisyti ,
[/quote]
kur tie groziai randasi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi_zija @ 2012 10 22, 16:43)
Čia radau pvz
user posted image

Labai zaviuosi tokiu imitaciniu zidiniu. Gal senbuves galetu padeti rasti daugiau info kaip toki susiresti ar isigyti? Buciau labai dekinga
Atsakyti
QUOTE(valpurgija @ 2012 10 23, 19:29)
kur tie groziai randasi? bigsmile.gif

Klaipedoje, www.mielaseniena.lt
Atsakyti