Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

Pirmą kart girdžiu, kad marža keičiasi pasibaigus fiksavimo terminui biggrin.gif. Kaip parašė Lutė - marža visam paskolos laikui, išskyrus tuos atvejus, jeigu norit keisti kažkokį punktą sutartyje, dėl kurio nebuvo susitarta iš kart. Keičiant bent vieną sutarties sąlygą, bankui atsiranda proga pakeisti marža. Pasibaigus fiksavimo laikotarpiui, keičiasi tik euriboras /viliboras, palūkanos perskaičiuojamos kas tiek laiko, kas kiek numatyta sutarty. Beje, fiksuot šiuo metu irgi neapsimoka, nes palūkanos žymiai didesnės nei nefiksavus.
Dėl paskolos ėmimo eurais ar litais - finansuose išprusę žmonės vieningai imtų eurais. Nėra jokio pagrindo mokėt didesnes palūkanas smile.gif
Papildyta:
Kalbant į temą, prieš 5 metus geriausią pasiūlymą davė Nordea, dabar geriausias sąlygas siūlo Danske bankas 4u.gif
Atsakyti
kaip manot. seb pasiulymas: 5 metu fix litais - 3,12606 (palukanos ir marza kartu )
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2012 12 07, 17:24)
Pirmą kart girdžiu, kad marža keičiasi pasibaigus fiksavimo terminui biggrin.gifKaip parašė Lutė - marža visam paskolos laikui, išskyrus tuos atvejus, jeigu norit keisti kažkokį punktą sutartyje, dėl kurio nebuvo susitarta iš kart. Keičiant bent vieną sutarties sąlygą, bankui atsiranda proga pakeisti  marža. Pasibaigus fiksavimo laikotarpiui, keičiasi tik euriboras /viliboras, palūkanos perskaičiuojamos  kas tiek laiko, kas kiek numatyta sutarty. Beje, fiksuot šiuo metu irgi neapsimoka, nes palūkanos žymiai didesnės nei nefiksavus.
Dėl paskolos ėmimo eurais ar litais - finansuose išprusę žmonės vieningai imtų eurais. Nėra jokio pagrindo mokėt didesnes palūkanas smile.gif
Papildyta:
Kalbant į temą, prieš 5 metus geriausią pasiūlymą davė Nordea, dabar geriausias sąlygas siūlo Danske bankas  4u.gif

nueikit i seb, isgirsit. ax.gif todel jusu teiginys del marzos visiems gyvenimo atvejams netinka mirksiukas.gif

as jau tiek to, pabusiu finansiskai nesisprususiu asmeniu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2012 12 07, 19:24)
Pirmą kart girdžiu, kad marža keičiasi pasibaigus fiksavimo terminui biggrin.gif. ..... 

Kadangi ir pati kiek suabejojau tuo, ką parašiau, tai pasiėmiau banko sutartį ir štai kas joje rašoma:
- fiksuotos palūkanos - tai tokios periodiškai nustatomos metinės palūkanos, kurios nekintą visą laikotarpį, nustatytą Specialiojoje dalyje. Bankas pirmąkart fiksuotas palūkanas nustato Sutarties pasirašymo dieną, o kitus kartus palūkanas iš naujo nustato pasibaigus laikotarpiui;
- marža - šalių sutarta Bankų skolonimosi rizikos, pelno ir sąnaudų marža procentais, nustatoma Sutarties pasirašymo dieną ir galiojanti iki visų prievolių įvykdymo datos. Marža yra sudedamoji kintamųjų pakūkanų dalis.
- kintamosios palūkanos - tai tokios metinės palūkano, kurias Bankas nustato palūkanų keitimo laikotarpiui ir kurias sudaro kintamoji palūkanų dalis ir marža;
- kintamoji palūkanų dalis - palūkanų dalis, kurią sudaro LIBOR arba VILIBOR ir kuri nustatyta Specialiojoje dalyje. ... Kintamoji palūkanų dalis galioja iki grafike nustatytos palūkanų keitimo datos.

Tad iš viso to taip suprantu, kad kintant palūkanoms, gali kisti ir marža, nes pasibaigus fiksavimui ji tampa kintamosios dalies vienas iš sudėtinių elementų...

QUOTE(svetelis @ 2012 12 11, 15:11)
kaip manot. seb pasiulymas:  5 metu fix litais - 3,12606 (palukanos ir marza kartu )
sunku ką nors pasakyti - informacija labai ribota.

Atsakyti
QUOTE(laumuze @ 2012 12 12, 16:37)
Kadangi ir pati kiek suabejojau tuo, ką parašiau, tai pasiėmiau banko sutartį ir štai kas joje rašoma:
- fiksuotos palūkanos - tai tokios periodiškai nustatomos metinės palūkanos, kurios nekintą visą laikotarpį, nustatytą Specialiojoje dalyje. Bankas pirmąkart fiksuotas palūkanas nustato Sutarties pasirašymo dieną, o kitus kartus palūkanas iš naujo nustato pasibaigus laikotarpiui;
- marža - šalių sutarta Bankų skolonimosi rizikos, pelno ir sąnaudų marža procentais, nustatoma Sutarties pasirašymo dieną ir galiojanti iki visų prievolių įvykdymo datos. Marža yra sudedamoji kintamųjų palūkanų dalis.
- kintamosios palūkanos - tai tokios metinės palūkano, kurias Bankas nustato palūkanų keitimo laikotarpiui ir kurias sudaro kintamoji palūkanų dalis ir marža;
- kintamoji palūkanų dalis - palūkanų dalis, kurią sudaro LIBOR arba VILIBOR ir kuri nustatyta Specialiojoje dalyje. ... Kintamoji palūkanų dalis galioja iki grafike nustatytos palūkanų keitimo datos.

Tad iš viso to taip suprantu, kad kintant palūkanoms, gali kisti ir marža, nes pasibaigus fiksavimui ji tampa kintamosios dalies vienas iš sudėtinių elementų... 

Na aš kaip suprantu iš šito parašymo tai marža pridedama tik prie kintamų palūkanų, nes tai yra sudedamoji kintamų palūkanų dalis, o ne fiksuotų. Taip išeina, kad fiksuotas palūkanas visas pilnai bankas perskaičiuoja pasibaigus fiksuotam terminui.
Taip išeina kintama palūkanų dalis+marža = kintamos palūkanos
fiksuotų palūkanų sudėtis nedetalizuojama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamadonata: 12 gruodžio 2012 - 17:16
QUOTE(Realesne @ 2012 12 11, 19:08)
nueikit i seb, isgirsit.  ax.gif  todel jusu teiginys del marzos visiems gyvenimo atvejams netinka  mirksiukas.gif

as jau tiek to, pabusiu finansiskai nesisprususiu asmeniu  lotuliukas.gif

Dėl SEB nežinau, nesikreipėme ten. gal galit pacituotį koks ten sakinys įrašytas, kad būtų aiškiau ar apie tą patį šnekam. Nes šiaip marža yra nekintama (pastovi) palūkanų dalis ir nežinau ką čia dar gali koks bankas prigalvoti g.gif
Aš irgi neišprusus finansiškai blush2.gif dėl to pasitikiu tais, kurie mano manymu yra išprusę smile.gif bet tai ne reiškia, kad visi vienodai turi imti ir daryti mirksiukas.gif

QUOTE(laumuze @ 2012 12 12, 14:37)
- marža - šalių sutarta Bankų skolonimosi rizikos, pelno ir sąnaudų marža procentais, nustatoma Sutarties pasirašymo dieną ir galiojanti iki visų prievolių įvykdymo datos.[COLOR=red] Marža yra sudedamoji kintamųjų pakūkanų dalis.

Na tai juk aiškiausiai parašėt, kad marža nustatoma sutarties pasirašymo dieną ir galioja iki visų prievolių įvykdymo, t.y. iki sutarties pabaigos 4u.gif

Atsakyti
Nebutinai marža galioja iki sutarties pabaigos. Man ji jau buvo pakeista 2 kartus. Pirmą kartą to norėjo bankas, nes mano marža buvo maža 0,75. Keičiau paskolos valiutą ir bankas padarė maržą 3,1. Man nepatiko, bet tada turėjau sutikti. Vėliau pasitaikius progai nuėjau į banką ir paprašiau sumažinti. nenorėjo vadybininkė, bet pašnekėjau ir sumažino iki 2,1.
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2012 12 12, 20:48)
Nebutinai marža galioja iki sutarties pabaigos. Man ji jau buvo pakeista 2 kartus. Pirmą kartą to norėjo bankas, nes mano marža buvo maža 0,75. Keičiau paskolos valiutą ir bankas padarė maržą 3,1. Man nepatiko, bet tada turėjau sutikti. Vėliau pasitaikius progai nuėjau į banką ir paprašiau sumažinti. nenorėjo vadybininkė, bet pašnekėjau ir sumažino iki 2,1.

Tai Jūs keitėt vieną iš sutarties sąlygų, o keičiant sutartį bankui atsiranda proga pakeisti maržą. Mūsų paskola buvo fiksuota 3 metams, paskui nebefiksavom, turim kintamas palūkanas. Apie jokius maržos keitimus niekada nebuvo jokios kalbos, nors mūsų marža irgi labai maža - 0,6 proc.
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2012 12 12, 23:25)
Tai Jūs keitėt vieną iš sutarties sąlygų, o keičiant sutartį bankui atsiranda proga pakeisti maržą. Mūsų paskola buvo fiksuota 3 metams, paskui nebefiksavom, turim kintamas palūkanas. Apie jokius maržos keitimus niekada nebuvo jokios kalbos, nors mūsų marža irgi labai maža - 0,6 proc.

Pirma karta keitem salygas, bet antra karta jokiu salygu nekeitem, as tiesiog pati savo noru atejau susimažinti maržos, nes ji man buvo per didele.
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2012 12 12, 21:47)
Pirma karta keitem salygas, bet antra karta jokiu salygu nekeitem,  as tiesiog pati savo noru atejau susimažinti maržos, nes ji man buvo per didele.

Tai iš kliento pusės galima paprašyti, kad bankas sumažintų maržą, tai jau priklauso nuo banko geranoriškumo. Beje, jei jis atsisako, galima paskolą refinansuoti per kitą banką, kuris duoda geresnes sąlygas 4u.gif
Atsakyti
Taip tai priklauso nuo banko geranoriškumo ir vadybininkės noro dirbti. man vadybininkė aiškino, kad neįmanoma, kad čia visam laikui ir kad niekada negalesiu pakeisti. bet aš jai paaiškinau, kad žinau, jog galima ir vadybininkė pradėjo dirbti biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki. Ruosiames imti paskola. Kol kas Nordea pasirode rimciausi, nors marza 5 metam fix 2,2 (planuojam min iki 2 nusideret). Swed kazka neaiskiai ir laabai nemaloniai siulo, na kita savaite bus ju konkretus pasiulymas. SEB jau suprantu kazkas irgi idomaus vyksta, kazkas atsiranda, kazkas dingsta. Gal yra susidurusiu su Nordea? Butu labai naudinga ka nors isgirst.. aciu
Atsakyti