Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(rimulėėė @ 2012 11 29, 13:44)
niu aš su savu egzempliorium jau 20 metelių......... lotuliukas.gif  tongue.gif niekis....... mes irgi kaip tik paėmėm  paskolą.Susikalbam ,įpratau per tiek metų ir nesusidaro jokių trukdžiu. Tik kartais reik padirbt kaklu.

4u.gif bigsmile.gif Jūsų matot patirties daugiau palyginus su mūsų doh.gif bet niekis išsiauklėsiu ir aš saviškį
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2012 11 29, 10:47)
lotuliukas.gif  vadinasi tokių egzempliorių kaip mano buvo išleista į apyvartą ir daugiau lotuliukas.gif
tai aš jau pasinaudosiu Jūsų patarimu ir namie padarysiu apklausą  doh.gif

o jei nepades - klausimus pateikti rastu smile.gif el pastu geriausiai, ir pasakyti kol atsakymu nebus, vakarienes nebus (alaus, medziokles, na, ka labiausiai megsta) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2012 11 29, 19:35)
o jei nepades  - klausimus pateikti rastu  smile.gif el pastu geriausiai, ir pasakyti kol atsakymu nebus, vakarienes nebus (alaus, medziokles, na, ka labiausiai megsta)  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif nea čia atvirkštinis variantas, jam kyla klausimų, į kuriuos turiu atsakyti jam neuždavus jų lotuliukas.gif thumbup.gif bet patarimų tai gaunu auksinių, spėju greitu laiku ne tik būstą įsigysim, bet ir vyrą prasiauklėsiu, nors atrodo neblogas buvo thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2012 11 29, 19:51)
bet niekis išsiauklėsiu ir aš saviškį

šeip tai nesiaukėlja.... tike teik kad pripranti ir prieš darydamas namie išsikalbi. Maniškiui pavyzdiui durni (elementarūs klausimai) kylė ne dėl kokio bukumo, o tiesiog nuo atsakomybės, kad jis ima paskolą ir turi išmokėt, ir šeima turi nenukentėt. Tai va. teisiogjei vyras žiūri į šeima ir paskola atsakingai, tai jam kyla elementariausiu klausimų.

manišksi pavyzdiui pats pasiūlė imti paskola, o paskui kokiais kvailais klausimais užvertė, paprasčiausiai moterų galva vienaip dirba vyrų kitaip.Ir viskas.

maniškiui buvo problema paskola ir naujai perkamas butas, jam neadaėjo,kad tiesiog jei kažkas nutiktu ta butą galima išnuomuoti ir taip išmokėt likusią paskolą.... O pas mane galvoje sukasi ekli galimi variantai galvoj.
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2012 11 28, 17:12)
g.gif na manau mes geri klientai, abu valstybės tarnautojai, jauni ir suma nedidelė pradinio turim daug, o kad mes jau atrodo sudėrėjom tas palūkanas tai čia įtariu nieko nepakeisims, nors rolleyes.gif
bet klausimas iš dangaus: per busto pirkimus santykiai visada tokie banguoti  doh.gif MB mane užknis, jo kolegių palūkanos kitokios, sumos panašios kodėl joms tiek mums kitiek  wacko.gif
ačiū už atsakymą 4u.gif

dėl santykių - manau, reikia kalbėtis, kol galima.... nes jei kas, atsakomybė gali tekti dviems...
o kad vyrai- iš marso, moterys iš veneros, ir kad skirtingi mąstymo būdai - galima susipažinti tų pačių žodžių knygoje - "vyrai - iš marso, moterys - iš veneros" - ji gali padėti tiesiog kitokio požiūrio smile.gif

o sugrįžtant prie temos - ji apie paskolas smile.gif - tai ar Jūs SEB'e imate paskolą?
Kokios Jūsų sąlygos - eurai/litai?
Su kelių mėn. perskaičiavimu - 3/6/12?
Ar fiksuojate paskolą keleriems, pvz., 5-eriems metams?
Anuitetas ar linijinis?

Gal šie klausimai padės susidaryti bendrą vaizdą, kodėl Jums taip, o ne kitaip, kaip kitiems?

4u.gif
Atsakyti
man ir idomu, koki fiksa siai dienai litais sebas siulo g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 11 29, 21:50)
šeip tai nesiaukėlja.... tike teik kad pripranti ir prieš darydamas namie išsikalbi. Maniškiui pavyzdiui durni (elementarūs klausimai) kylė ne dėl kokio bukumo, o tiesiog nuo atsakomybės, kad jis ima paskolą ir turi išmokėt, ir šeima turi nenukentėt. Tai va. teisiogjei vyras žiūri į šeima ir paskola atsakingai, tai jam kyla elementariausiu klausimų.

manišksi pavyzdiui pats pasiūlė imti paskola, o paskui kokiais kvailais klausimais užvertė, paprasčiausiai moterų galva vienaip dirba vyrų kitaip.Ir viskas.

maniškiui buvo problema paskola ir naujai perkamas butas, jam neadaėjo,kad tiesiog jei kažkas nutiktu ta butą galima išnuomuoti ir taip išmokėt likusią paskolą.... O pas mane galvoje sukasi ekli  galimi variantai galvoj.

na maniškiui tokie nekyla, jam niekaip neišaiškinu kodėl jo kolegė ėmė paskolą ir gavo vienokias palūkanas, o jis kitokias, ji moteris ir aukštesnėse pareigose, o jis su bagažu (t.y. mes) ir jam didesnės palūkanos, bet lyg ir išaiškinau. Šeip jis mąsto protingai, bet kai pradeda lygint kitus žmones su savim, arba du žmones pasiėmusius paskolas iš skirtingų bankų ir aš jam turiu išaiškinti kodėl skiriasi, kai aš net ne finansinuose vandenyse plaukioju... buvo sunku lotuliukas.gif

QUOTE(laumuze @ 2012 11 29, 22:12)
dėl santykių - manau, reikia kalbėtis, kol galima.... nes jei kas, atsakomybė gali tekti dviems...
o kad vyrai- iš marso, moterys  iš veneros, ir kad skirtingi mąstymo būdai - galima susipažinti tų pačių žodžių knygoje - "vyrai - iš marso, moterys - iš veneros" - ji gali padėti tiesiog kitokio požiūrio smile.gif

o sugrįžtant prie temos - ji apie paskolas smile.gif - tai ar Jūs SEB'e imate paskolą?
Kokios Jūsų sąlygos - eurai/litai?
Su kelių mėn. perskaičiavimu - 3/6/12?
Ar fiksuojate paskolą keleriems, pvz., 5-eriems metams?
Anuitetas ar linijinis?

Gal šie klausimai padės susidaryti bendrą vaizdą, kodėl Jums taip, o ne kitaip, kaip kitiems?

4u.gif

Mes Dnb, litai, anuitetinis, fix`as 3metai, perskaičiavimas kas 6

Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2012 11 30, 08:55)
na maniškiui tokie nekyla, jam niekaip neišaiškinu kodėl jo kolegė ėmė paskolą ir gavo vienokias palūkanas, o jis kitokias, ji moteris ir aukštesnėse pareigose, o jis su bagažu (t.y. mes) ir jam didesnės palūkanos, bet lyg ir išaiškinau. Šeip jis mąsto protingai, bet kai pradeda lygint kitus žmones su savim, arba du žmones pasiėmusius paskolas iš skirtingų bankų ir aš jam turiu išaiškinti kodėl skiriasi, kai aš net ne finansinuose vandenyse plaukioju... buvo sunku  lotuliukas.gif
Mes Dnb, litai, anuitetinis, fix`as 3metai, perskaičiavimas kas 6

nsprt? tai fiksas 3 metam jeigu, tai koks perskaiciavimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2012 11 30, 19:26)
nsprt? tai fiksas 3 metam jeigu, tai koks perskaiciavimas?  g.gif

Pagal tai nustatoma, koks bus taikomas Liboras ir pasibaigus fiksui kokiu dažnumu perskaičiuos palūkanas.
Atsakyti
QUOTE(Savvy @ 2012 11 30, 20:18)
Pagal tai nustatoma, koks bus taikomas Liboras ir pasibaigus fiksui kokiu dažnumu perskaičiuos palūkanas.

ai is anksto... pas mane fiksui pasibaigus nustatines....
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2012 12 01, 10:52)
ai is anksto... pas mane fiksui pasibaigus  nustatines....

taip iš anksto pas mus viskas į prašymus surašyta
Atsakyti
Kaip supratau, fiksavimas yra tai, kad tam tikram nustatymam laikui (3 ar 5 metams) užfiksuojama marža ir palūkanų norma, kuri yra sutariama dokumentų tvarkymo dienai.
Pasibaigus fiksavimui, vyksta perskaičiavimas ir nustatoma nauja marža pagal po tų metų (po 3-jų, po 5-erių) esančius reikalavimus. Tad jei dabar turite mažą maržą, niekas negali garantuoti, kad po 3 ar 5-erių metų ji bus tokia pati - ji gali išaugti, bet gali ir sumažėti.

Dėl tokios rizikos aš nefiksavau, tai reiškia, kad sutarta marža - 1,62 - galios visą paskolos laiką, t.y. visus 30 metų. Taip, gali būti, kad "nusvilsiu" tuo atveju, jei marža dar sumažės... Tačiau kažkodėl manau, kad to nebus ir tik didės... Tad apsidrausdama ir nefiksavau.
Ir dar nefiksavau todėl, kad turiu noro kas kelis metus įnešti didesnę sumą anksčiau laiko ir paskolą grąžinti anksčiau nei per 30 metų... Fiksavimo momentu to padaryti negalima.

Tik garsiai pamąsčiau 4u.gif
Atsakyti