QUOTE(kisule @ 2005 08 03, 19:23)
tai kaip tada tą mėsą paruošti, kad ji būtų tokia kaip pirktiniuose koldūnuose?
Kadangi tingiu tuos kaldūnus po vieną raityti
, tai aš darau taip:
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų
Gal kam irgi patiks
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų
QUOTE(dute1 @ 2005 09 20, 19:31)
Kadangi tingiu tuos kaldūnus po vieną raityti
, tai aš darau taip:
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų
Gal kam irgi patiks 
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų
O cia kaip? kaip vyniotinis riekelemis supjaustytas?
QUOTE(dute1 @ 2005 09 20, 20:31)
Kadangi tingiu tuos kaldūnus po vieną raityti
, tai aš darau taip:
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų
Gal kam irgi patiks 
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų
Prisijungiu prie Astos ir turiu dar vieną klausimą. Kokį mėsos įdarą darai: žalios ar virtos?
QUOTE(Eimutė @ 2005 09 21, 08:20)
Prisijungiu prie Astos ir turiu dar vieną klausimą. Kokį mėsos įdarą darai: žalios ar virtos?
žalios mėsos įdaras, o dėl tų riekelių, na neradau žodžio kaip pavadinti
Dėkui dute1 Pabandysiu ir aš tokių pagaminti
dute1, parsinešiau faršo, susiminkiau tešlą
. Žodžiu, ruošiuosi daryti tavo šeimos pamėgtus koldūnus
. Tik iškilo keletas klausimų
: kokio storio turi būti ta "dešra", ar miltuose apvolioti ir kepinti tik piūvio vietą kad neišbyrėtų faršas, kiek kepinti, kokio storio tešla ir kokio storio faršo sluoksnis?
QUOTE(Aurute2 @ 2005 09 22, 15:39)
dute1, parsinešiau faršo, susiminkiau tešlą
. Žodžiu, ruošiuosi daryti tavo šeimos pamėgtus koldūnus
. Tik iškilo keletas klausimų
: kokio storio turi būti ta "dešra", ar miltuose apvolioti ir kepinti tik piūvio vietą kad neišbyrėtų faršas, kiek kepinti, kokio storio tešla ir kokio storio faršo sluoksnis?
Tešlą plonai iškočioti, o mėsos irgi plonai, o tos "dešros" storis tai net nežinau kaip pasakyti
QUOTE(dute1 @ 2005 09 22, 18:53)
Tešlą plonai iškočioti, o mėsos irgi plonai, o tos "dešros" storis tai net nežinau kaip pasakyti
Tai pasakysiu matematiškai, maždaug 5-6 cm skersmens
Miltuose užtenka tik pjūvio vietą pavolioti ir būtent pjūvio vietas pakepinti kol truputį tik apskrus.
AČIŪ
AČIŪ dute1. Pavyko nuostabiai
. Visi sotūs ir laimingi
.
. Visi sotūs ir laimingi
.
QUOTE(Aurute2 @ 2005 09 22, 22:25)
Prašom








