palangę papuošė dar vienas gražuoliukas pirkau kaip Sweet Pink, bet niekur nerandu pasitikrinti, ar čia pražydo tai, kas parašyta gal kas gali pagelbėti
Sveikos, na esu naujoke siu graziu gelyciu auginime, tik nepykite sios temos senbuves del to (kaip jau esu pastebejus is ankstesnio forumo) bet atejau pagalbos prasyti ir kolkas ne ziedais pasidziaugti. Nusipirkau Amarili, kaip priessventine puosmena (kaip visiems giriausi, jog cia musu eglute), kuris yra italpintas i stiklini inda, is isores matosi samanos, bet viduje zemes, ant virsaus siek tiek pusies drozliu ir dar padekoruota spygliais, svogunas siek tiek gal ir per giliai ikistas, bet truputi prakrapsciau, atrodo gan kietas, bet sluoksniukus gal ir reiktu pralupt. Taigi, pirkau dar maza, su vienu ziedstiebiu, bet neilgai trukus pradejo ir antras dygti ir kartu su lapukais, antras greitai stiebiasi kartu su lapais, kuriu jau matau bent 6, bet tas pirmasis ziedstebis, kaip stovi tokio pacio dydzio taip stovi, netgi pradejo virsunele rauksletis ir geltonuoti, tai ir norejau pasiteirauti patyrusiu, ka man su juo daryti, nupjauti? O ir persodinti as jos dabar negaliu, bet turbut, jai kolkas cia visai patinka. Aciu uz pagalba
Sveikos, na esu naujoke siu graziu gelyciu auginime, tik nepykite sios temos senbuves del to (kaip jau esu pastebejus is ankstesnio forumo) bet atejau pagalbos prasyti ir kolkas ne ziedais pasidziaugti. Nusipirkau Amarili, kaip priessventine puosmena (kaip visiems giriausi, jog cia musu eglute), kuris yra italpintas i stiklini inda, is isores matosi samanos, bet viduje zemes, ant virsaus siek tiek pusies drozliu ir dar padekoruota spygliais, svogunas siek tiek gal ir per giliai ikistas, bet truputi prakrapsciau, atrodo gan kietas, bet sluoksniukus gal ir reiktu pralupt. Taigi, pirkau dar maza, su vienu ziedstiebiu, bet neilgai trukus pradejo ir antras dygti ir kartu su lapukais, antras greitai stiebiasi kartu su lapais, kuriu jau matau bent 6, bet tas pirmasis ziedstebis, kaip stovi tokio pacio dydzio taip stovi, netgi pradejo virsunele rauksletis ir geltonuoti, tai ir norejau pasiteirauti patyrusiu, ka man su juo daryti, nupjauti? O ir persodinti as jos dabar negaliu, bet turbut, jai kolkas cia visai patinka. Aciu uz pagalba
Kodėl atrodo, kad čia mes pikčiurnos? Gal kartais
Aš persodinčiau, žiedstiebio nepjaučiau, tik gerai apžiūrėčiau koks svogūno dugnelis, ar nėra puvinio. Stiklinis indas amariliams netinka, ko gero dugne nėra skylutės, tai kaip jam vargšiukui kvėpuoti?
Po persodinimo laistyti tik į lėkštutę. Jei kažką rasit blogo, parašykit tikrai suteiksim pagalbą. Ir būtinai prašau pasirodyti, kai sužydės.
vera vera, pas mane toks pažymėtas kaip nežiniukas. Nors panašus į Apple Blosom, bet ne jis.
Kodėl atrodo, kad čia mes pikčiurnos? Gal kartais
Aš persodinčiau, žiedstiebio nepjaučiau, tik gerai apžiūrėčiau koks svogūno dugnelis, ar nėra puvinio. Stiklinis indas amariliams netinka, ko gero dugne nėra skylutės, tai kaip jam vargšiukui kvėpuoti?
Po persodinimo laistyti tik į lėkštutę. Jei kažką rasit blogo, parašykit tikrai suteiksim pagalbą. Ir būtinai prašau pasirodyti, kai sužydės.
Ooo, labai saunu, tai ryt jau imsiuosi to persodinimo darbelio ir prasinesiu kaip kas. Butinai imesiu nuotraukyte, kai pasirodys ziedai, nes ir paciai idomu, kas ten slepiasi po tuo zaliu pumpuru
Aciu labai labai
Taigi, pirkau dar maza, su vienu ziedstiebiu, bet neilgai trukus pradejo ir antras dygti ir kartu su lapukais, antras greitai stiebiasi kartu su lapais, kuriu jau matau bent 6, bet tas pirmasis ziedstebis, kaip stovi tokio pacio dydzio taip stovi, netgi pradejo virsunele rauksletis ir geltonuoti
Tas lepstantis ziedstebis, kaip tik ir yra sioje puseje, kur toks svogunelis, bet lapukai ir kitas ziedstebis atrodo gerai. Ka man padaryti su sia puse? Man jau isimant is zemiu svoguneli, tiesiog jau pats ant pirstu paliko savo sluoksniukus, todel jau ir nuogas, o pasirodo Amarilis, kad ir buvo stikliniame inde, bet dar ir vazoneli, tik gerai pasleptas buvo. Tai vat, patarkit, prasau
Tas lepstantis ziedstebis, kaip tik ir yra sioje puseje, kur toks svogunelis, bet lapukai ir kitas ziedstebis atrodo gerai. Ka man padaryti su sia puse? Man jau isimant is zemiu svoguneli, tiesiog jau pats ant pirstu paliko savo sluoksniukus, todel jau ir nuogas, o pasirodo Amarilis, kad ir buvo stikliniame inde, bet dar ir vazoneli, tik gerai pasleptas buvo. Tai vat, patarkit, prasau
pirmiausia nuvalyk nuo svogūno tas žemes, nuimk supuvusias šaknis, paskui nulaupyk arba išpjaustyk supuvusias vietas iki sveiko audinio. Nuplauk svogūną, padžiovink su servėtėle ir patepk žaluma arba pabarstyt trinta medžio anglim ar cinamonu. palaikyk svogūną, kad gerokai padžiūtų apie 2-4 val ir pasodinkt 2/3 dalis viršuje į naują žemę
pirmiausia nuvalyk nuo svogūno tas žemes, nuimk supuvusias šaknis, paskui nulaupyk arba išpjaustyk supuvusias vietas iki sveiko audinio. Nuplauk svogūną, padžiovink su servėtėle ir patepk žaluma arba pabarstyt trinta medžio anglim ar cinampnu.
palaikyk svogūną, kad gerokai padžiūtų apie 2-4 val ir pasodinkt 2/3 dalis viršuje į naują žemę
kaip tik irgi skaityneju is pirmo forumo puslapio apie ligas, laukdama atsakymo. Visada pirma dideli SOS issiunciu, tada ieskau, atsakymu, o gal sakau, greiciau kas atsakys, nei surasiu... Tai saunumelis, einu myluoti svoguneli. O Jums visoms didelis aciu uz pagalba ir patarimus, labai noreciau, kad daugiau tokiu dalyku nebesikartotu pas mane bet turbut tik tada, kai jau busiu daugiau uzkietejus ant gelyciu auginimo. Ir Jums sekmes su gelytemis
Nuraminai naują ligonę Manau, kad ir labai įgudusiems visko pasitaiko, o ką jau kalbėt su pirkiniais, kai siuntiesi gi negali žinot ką gausi, kai perku parduotuvėj aš pamaigau svogūną , bet dugnelio neapžiūrėsi, o ypač parduotuvėse perlaisto, pila ant svogūno....
Na va, atnaujinau sąrašėlį. Labai gaila, bet jis sutrumpėjo. Turėjau pašalinti retai temoje besilankančią verslynykę, kuri be kitą ko, geriausius savo meilenius sušėrė kurkliamas ir grambuoliams. Tokia neatsakinga forumietė negali būti įrašyta elitinių meilenių augintojų sąraše.