Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai

palangę papuošė dar vienas gražuoliukas biggrin.gif
user posted image
pirkau kaip Sweet Pink, bet niekur nerandu pasitikrinti, ar čia pražydo tai, kas parašyta rolleyes.gif gal kas gali pagelbėti blush2.gif

Atsakyti
Sveikos, na esu naujoke siu graziu gelyciu auginime, tik nepykite sios temos senbuves del to (kaip jau esu pastebejus is ankstesnio forumo) bet atejau pagalbos prasyti blush2.gif ir kolkas ne ziedais pasidziaugti. Nusipirkau Amarili, kaip priessventine puosmena (kaip visiems giriausi, jog cia musu eglute), kuris yra italpintas i stiklini inda, is isores matosi samanos, bet viduje zemes, ant virsaus siek tiek pusies drozliu ir dar padekoruota spygliais, svogunas siek tiek gal ir per giliai ikistas, bet truputi prakrapsciau, atrodo gan kietas, bet sluoksniukus gal ir reiktu pralupt. Taigi, pirkau dar maza, su vienu ziedstiebiu, bet neilgai trukus pradejo ir antras dygti ir kartu su lapukais, antras greitai stiebiasi kartu su lapais, kuriu jau matau bent 6, bet tas pirmasis ziedstebis, kaip stovi tokio pacio dydzio taip stovi, netgi pradejo virsunele rauksletis ir geltonuoti, tai ir norejau pasiteirauti patyrusiu, ka man su juo daryti, nupjauti? O ir persodinti as jos dabar negaliu, bet turbut, jai kolkas cia visai patinka. Aciu uz pagalba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sigalius @ 2013 01 03, 22:58)
Sveikos, na esu naujoke siu graziu gelyciu auginime, tik nepykite sios temos senbuves del to (kaip jau esu pastebejus is ankstesnio forumo) bet atejau pagalbos prasyti  blush2.gif  ir kolkas ne ziedais pasidziaugti. Nusipirkau Amarili, kaip priessventine puosmena (kaip visiems giriausi, jog cia musu eglute), kuris yra italpintas i stiklini inda, is isores matosi samanos, bet viduje zemes, ant virsaus siek tiek pusies drozliu ir dar padekoruota spygliais, svogunas siek tiek gal ir per giliai ikistas, bet truputi prakrapsciau, atrodo gan kietas, bet sluoksniukus gal ir reiktu pralupt. Taigi, pirkau dar maza, su vienu ziedstiebiu, bet neilgai trukus pradejo ir antras dygti ir kartu su lapukais, antras greitai stiebiasi kartu su lapais, kuriu jau matau bent 6, bet tas pirmasis ziedstebis, kaip stovi tokio pacio dydzio taip stovi, netgi pradejo virsunele rauksletis ir geltonuoti, tai ir norejau pasiteirauti patyrusiu, ka man su juo daryti, nupjauti? O ir persodinti as jos dabar negaliu, bet turbut, jai kolkas cia visai patinka. Aciu uz pagalba  mirksiukas.gif

Kodėl atrodo, kad čia mes pikčiurnos? Gal kartais rolleyes.gif
Aš persodinčiau, žiedstiebio nepjaučiau, tik gerai apžiūrėčiau koks svogūno dugnelis, ar nėra puvinio. Stiklinis indas amariliams netinka, ko gero dugne nėra skylutės, tai kaip jam vargšiukui kvėpuoti?
Po persodinimo laistyti tik į lėkštutę. Jei kažką rasit blogo, parašykit mirksiukas.gif tikrai suteiksim pagalbą. Ir būtinai prašau pasirodyti, kai sužydės.

vera vera, pas mane toks pažymėtas kaip nežiniukas. Nors panašus į Apple Blosom, bet ne jis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GIZZI5: 03 sausio 2013 - 21:30
QUOTE(GIZZI5 @ 2013 01 03, 21:24)
Kodėl atrodo, kad čia mes pikčiurnos? Gal kartais rolleyes.gif
Aš persodinčiau, žiedstiebio nepjaučiau, tik gerai apžiūrėčiau koks svogūno dugnelis, ar nėra puvinio. Stiklinis indas amariliams netinka, ko gero dugne nėra skylutės, tai kaip jam vargšiukui kvėpuoti?
Po persodinimo laistyti tik į lėkštutę. Jei kažką rasit blogo, parašykit mirksiukas.gif tikrai suteiksim pagalbą. Ir būtinai prašau pasirodyti, kai sužydės.

Ooo, labai saunu, tai ryt jau imsiuosi to persodinimo darbelio ir prasinesiu kaip kas. Butinai imesiu nuotraukyte, kai pasirodys ziedai, nes ir paciai idomu, kas ten slepiasi po tuo zaliu pumpuru smile.gif
Aciu labai labai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sigalius @ 2013 01 03, 21:58)
Taigi, pirkau dar maza, su vienu ziedstiebiu, bet neilgai trukus pradejo ir antras dygti ir kartu su lapukais, antras greitai stiebiasi kartu su lapais, kuriu jau matau bent 6, bet tas pirmasis ziedstebis, kaip stovi tokio pacio dydzio taip stovi, netgi pradejo virsunele rauksletis ir geltonuoti

Panašu. kad pirmas žiedstiebis nežydės
Atsakyti
Na va, ka radau, persodindama savo Amarili:
user posted image user posted image

Tas lepstantis ziedstebis, kaip tik ir yra sioje puseje, kur toks svogunelis, bet lapukai ir kitas ziedstebis atrodo gerai. Ka man padaryti su sia puse? Man jau isimant is zemiu svoguneli, tiesiog jau pats ant pirstu paliko savo sluoksniukus, todel jau ir nuogas, o pasirodo Amarilis, kad ir buvo stikliniame inde, bet dar ir vazoneli, tik gerai pasleptas buvo. Tai vat, patarkit, prasau
Atsakyti
QUOTE(sigalius @ 2013 01 04, 14:23)
Na va, ka radau, persodindama savo Amarili:

Tas lepstantis ziedstebis, kaip tik ir yra sioje puseje, kur toks svogunelis, bet lapukai ir kitas ziedstebis atrodo gerai. Ka man padaryti su sia puse? Man jau isimant is zemiu svoguneli, tiesiog jau pats ant pirstu paliko savo sluoksniukus, todel jau ir nuogas, o pasirodo Amarilis, kad ir buvo stikliniame inde, bet dar ir vazoneli, tik gerai pasleptas buvo. Tai vat, patarkit, prasau

pirmiausia nuvalyk nuo svogūno tas žemes, nuimk supuvusias šaknis, paskui nulaupyk arba išpjaustyk supuvusias vietas iki sveiko audinio. Nuplauk svogūną, padžiovink su servėtėle ir patepk žaluma arba pabarstyt trinta medžio anglim ar cinamonu.
palaikyk svogūną, kad gerokai padžiūtų apie 2-4 val ir pasodinkt 2/3 dalis viršuje į naują žemę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 04 sausio 2013 - 14:00
QUOTE(Lutpede @ 2013 01 04, 13:57)
pirmiausia nuvalyk nuo svogūno tas  žemes, nuimk supuvusias šaknis, paskui nulaupyk arba išpjaustyk supuvusias vietas iki sveiko audinio. Nuplauk svogūną, padžiovink su servėtėle ir patepk žaluma arba pabarstyt trinta medžio anglim ar  cinampnu.
palaikyk svogūną, kad gerokai padžiūtų apie 2-4 val ir pasodinkt 2/3 dalis viršuje į naują žemę

4u.gif kaip tik irgi skaityneju is pirmo forumo puslapio apie ligas, laukdama atsakymo. Visada pirma dideli SOS issiunciu, tada ieskau, atsakymu, o gal sakau, greiciau kas atsakys, nei surasiu... blush2.gif Tai saunumelis, einu myluoti svoguneli. O Jums visoms didelis aciu uz pagalba ir patarimus, labai noreciau, kad daugiau tokiu dalyku nebesikartotu pas mane smile.gif bet turbut tik tada, kai jau busiu daugiau uzkietejus ant gelyciu auginimo. Ir Jums sekmes su gelytemis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sigalius @ 2013 01 04, 15:05)

Bus dar tų puvėkų ne vienas
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2013 01 04, 15:16)
Bus dar tų puvėkų ne vienas

Nuraminai lotuliukas.gif naują ligonę biggrin.gif Manau, kad ir labai įgudusiems visko pasitaiko, o ką jau kalbėt su pirkiniais, kai siuntiesi gi negali žinot ką gausi, kai perku parduotuvėj aš pamaigau svogūną , bet dugnelio neapžiūrėsi, o ypač parduotuvėse perlaisto, pila ant svogūno....
Atsakyti
Mūsų forumo tikrosios amarilių augintojos ir jų grožybės:

Ice tea (Kaunas) Red Nymph (baby- Teska, zebrina), Orange (baby- Elzė), Red Lion 2, "?Papillio?" (Teska), Ice Queen (Dvi, jediara), Lemon lime, Cybister Bogota (Dvi, Teska), "Palangės grožis" 2 (baby), Pink Surprise, Exotica (jediara, Livai, Militux), Misty, Gold Medal, Star van Holland, Limona, Novella, Black pearl (hilda), Blossom Peacock, Snow Crest, Lovely garden, Fairytale, Charisma (arba Daphne), Exotic star, Cybister Lima (baby), Night Star, Cybister La Paz, Raudonas su baltais dryžiukais, Sweet Lilian (jediara), Samba, Dancing Queen, Nežiniukai 5, Tosca (GIZZI5), Gervase, Flamenco Queen, Royal Velvet, Dryžuotas „Palangės grožis“, Juodoji deivė, Carnival, Magic Green, Elvas, Zombie

Eglužė žiemos (Vilnius) Lemon Lime (6 baby), "?Papillio?", Red Lion 2, Liberty, Charisma, Moonlight, Arktic Ice, „Palangės grožis“ 3, „Apple blossom“, Evergreen, Nežiniukas, Nežiniukas bordo, Orange souvereighn, Charisma, Gervase, Nežiniukas rožinis

milereta White Peacock 2 baby, Lady Jane, Lovely Garden baby, Raudoni milžinai 1 (baby), Nežiniukai 13 (11 baby), Lady Jane+Charisma 95 baby, "?Papillio?", Astersita „Palangės grožis“

jediara (Jurbarko r.) Jewel, Red Nymph, Cybister Reggae (Ice tea), "?Papillio?" (2 baby), Rozetta, Rock'n Roll, Elvas, Minerva, Celica (baby-Lutpede), Dancing Queen 2, Red Lion, Lady Jane, Pasadena, Blossom Peacock2, Intokasie, Lovely garden, Aphrodite, Nymph, Night Star (baby- milereta), Daphne (giedre.vilnius), Cherry Nymph, Snow Crest, Alfresco, Cybister Lima (24 baby), Cybister La Paz, Sweet Nymph, Red Charm, Sveet Lilian, Nežiniukas,

Lutpede (Kaunas) Apple Blossom; Aphrodite; Ambiance; Alfesco; Atchene; Benfica; Blossom Peacock; Bolero; Black Pearl; Basuto; Carnival; Charisma; Clown; Chico; Christmas Gift; Dancing Queen; Double Dragon; Dark red?; Desire; Double Record; Exotic Peacock; Exotic Star; Exotica; Elvas; Ferrari; Gervase; Hurricane; Hercules; Ice Queen; Jewel; Kolibri raudona; Kolibri baltai-ružava; Lady Jane; La Pazz; Lemon Lime; Lime; Lucky Strike; Mini Queen, Night Star; Nymph; Red Nymph; Orange red?; Papilio; Princes carnival; Philadelphia; Picotee; Pasadena; Royal Velvet; Rilona; Rapido; Red Lion; Red Pearl; Red Peacock; Raudona kraujo spalvos?; Raudona ryški?; Royal Red ?; Rembradt Van Rijn; Superstar; Sweet Nymph(Gizzi); Sydney; Susan; Salmon; Solomon; Sweet Lilian; Tango; Telstar; Vivaldi; Vera; White Christmas; 7 nežiniukai (susimaišę)

kristele10 Royal Velvet, Picotee, Charisma, Aphrodite, „Palangės grožis“, Dryžius, Vision, Apple Blossom, Red Lion, Lady Jane, Gold Medal, Cybister Chico, Giraffe (??), Charisma, Benfica (uups), Christmas Gift, Exotica, President Johnson, Red Pearl, Aphrodite, Nymph (parduodu 5 Lt), Red Nymph, White Nymph, Lovely Garden, Misty, Novella (baby-Lutpede), Amputo, Pink, Evergreen, Night Star, Supreme Garden, Lemon Star (Lutpede), Sweet Nymph (baby), Cybister La Paz (??), Sumatra, Mega Star, La paz

GIZZI5 (Kaunas) Red Lion, Prezident johnson, Picotee, Herkules, Apple blosom, Lady jane, Intokasie, Dancing Queen, „Palangės grožis“ DAUG, Exotica, White Nymph, Jewel, Rilona, Cybister La Paz (baby), Carmen, Aphrodite, Exotic Striped, Nežiniukas 12, Moonlight, Dryžuotas „Palangės grožis“, Daphne, Clown, Grandiflora equestre (baby), Reticulatum stratifolium, Benfica, Sumatra, Novela(Ice Tea), Juodoji deivė (Jediara) ir Nežiniukas, Dryžuotas „Palangės grožis“, Lady Jane, Johnsoni pink ( baby Lutpėdei), Charisma, Pink surprise, Kvepiantis dryžiukas, Johnsoni 2, Black DiamondxMidnight, Pasadena, Bingo, Astersitos palanginiai, Belladonna, Novela (Apelsina), Amputo, Rio Negro,Misty, Papilio hibridas (Apelsina, Pavilonyte) Zombie

pavilonyte Lemon Lime, Jonsons Pink, Rilona-2, Vera, Dancing Queen, Ice Queen-2, Red Lion, Zalm, Dubl Record-1 (2 mažyliai), Aphrodite, Royal Red, nežiniukas iš EG ( Sweet Lilian?), palangės grožis margas, Exotica, Amorice, Pink Surprise, Apple Blossom, La Paz, Royal Red, Orange, Exotic star, Charisma, Blossom Peacock
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Steputė: 05 sausio 2013 - 19:57
Na va, atnaujinau sąrašėlį. Labai gaila, bet jis sutrumpėjo. Turėjau pašalinti retai temoje besilankančią verslynykę, kuri be kitą ko, geriausius savo meilenius sušėrė kurkliamas ir grambuoliams. Tokia neatsakinga forumietė negali būti įrašyta elitinių meilenių augintojų sąraše. bigsmile.gif
Atsakyti