Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunieciai rimtai stato namus

QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 10 15, 21:51)
Jei molio per daug / ne perdaug  (geriausiai paklauskite, žmonių kas trinkeles deda, kad įvertintų situacija) nustumkite, jei reikia ir užsivežkite žvyro, dar geriau būtų prieš tai drenažą pakloti, bus sausą ir sąlyginai gana švaru.  Tik Žvyras geriausiai tinkamas su molio priemaišomis. Vėliau tą patį žvyrą tankinsite, pilsite skaldą ir klosite trinkeles. smile.gif

QUOTE(Vilienė @ 2012 10 15, 21:51)
Smulkų smėlį ir skaldą - taip vistiek darysite pavasarį.

sakot atlaikys taip iki pavasario? g.gif nes mes taip ir planavom, bet dabar visi kas netingi durnina, kad tipo bus 'dengi na veter' nes iki pavasario tam moly paskęs ir smėlis ir skalda unsure.gif Dar buvo siūlymas pilt tarkuotą asfaltą (na, tipo tas atlieka kai keičia kelio dangą ir nuvalo seną asfaltą). Ar teko kam nors girdėt/išbandyt tokį variantą? nes man tai kažkaip nelabai patikimai skamba g.gif nes ten gi vistiek yra smalos, tai ji gali prikibt prie batų ir paskui visur nešis unsure.gif Nors aišku, dabar žiemą tos kaitrios saulės, lydančios asfaltą, tai nebus. Tai gal ir vertas dėmesio toks variantas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2012 10 15, 22:12)
sakot atlaikys taip iki pavasario?  g.gif nes mes taip ir planavom, bet dabar visi kas netingi durnina, kad tipo bus 'dengi na veter' nes iki pavasario tam moly paskęs ir smėlis ir skalda 

Jei smėlio bus 5cm ir skaldos 5cm - taip, paskęs, bet jei po 20-25cm tai pavasary trinkelistai truputi pasilygins, supils atsijas ir suklos trinkes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 10 15, 19:04)
kestai jus cia snekat, nesuprantu ka reiskia sitoj vietoj "turetu". Be abejo, kad rostverkas skaiciuojamas taip, kad apkrova laikoma ant poliu. Niekas nevertina rostverko atsiremimo ant grunto.

Ne vienas konstruktorius ant lietuvos skaiciuoja, kiekvienas is ju turi savu baimiu.Viena is ju zvyro tankinimas po rostverku
Atsakyti
QUOTE(Kaunas2011 @ 2012 10 15, 23:17)
Ne vienas konstruktorius ant lietuvos skaiciuoja, kiekvienas is ju turi savu baimiu.Viena is ju zvyro tankinimas po  rostverku

Kokios ten baimės dėl žvyro, kai polius sukala kas 2.5-3m o rostverkas 50+cm smile.gif čia jau tikros psichologinės problemos smile.gif paranojos grėsmė smile.gif
Su tokiu tarpatramiu pusmetrinis lenkiamas elementas, dar ir praarmuotas, penkis aukštus atlaikys, poliai greičiau sėsti pradės nei elementas įlinks.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 15, 23:41)
Kokios ten baimės dėl žvyro, kai polius sukala kas 2.5-3m o rostverkas 50+cm smile.gif  čia jau tikros psichologinės problemos smile.gif  paranojos grėsmė smile.gif
Su tokiu tarpatramiu pusmetrinis lenkiamas elementas, dar ir praarmuotas, penkis aukštus atlaikys, poliai greičiau sėsti pradės nei elementas įlinks.

Pabandžiau paskaičiuoti.
Mano namo juodas mūras su perdangomis, be apdailos, be pačiu pamatų svorio, šiuo metu sveria apie 120 tonų. smile.gif (skaičiai panašūs, tačiau nėra tikslūs, blokeliai Arko)
Įdomumo dėlei pabandžiau paskaičiuoti, manau su apdaila, langais ir visa kt t.t... svers dar plius 50tonų.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 16 spalio 2012 - 07:15
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 10 16, 08:14)
Pabandžiau paskaičiuoti.
Mano namo juodas mūras su perdangomis, be apdailos, be pačiu pamatų svorio, šiuo metu sveria apie 120 tonų. smile.gif  (skaičiai panašūs, tačiau nėra tikslūs, blokeliai Arko)
Įdomumo dėlei pabandžiau paskaičiuoti, manau su apdaila, langais ir visa kt t.t... svers dar plius 50tonų.

4u.gif

Kiek turite polių ir kokiu didžiausiu atstumu jie tarpusavyje? Pamatysite, kad išdalinus nieko įspūdingo nesigaus 4u.gif
Abejoju, kad apdaila ir visos šmutkės svers 50t, bet prisiminus jūsų klinkerio mūrą tie 50t pasidaro realūs - rimta "auka" mėgstamai medžiagai.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 10 15, 20:17)
Meistrų turim, bet dar turim ir stabdį kokiom porai savaičių... dėl to ir baisu. Paskui pagalvoji, nu ką čia tas mūras pakeis, pavasarį greit sienas iškels  g.gif

Sako geriausia muryti kai yra vidutine temperatura +5 arba daugiau. Priesingu atveju turetu buti dedami priedai, o tai ale kokybes neprideda.

Ar turesime silta ziema fig znaet reik pas kokia vanga eit paburti smile.gif joke wink.gif Jei tureciau pamatus pilnai ir muririnkus teisingus, pradeciau.
Atsakyti
Gal kas neseniai vežėtės juodžemį? Kiek kainuoja mašina gero juodžemio, reikia jau to kur žolytė sėsis 4u.gif Rimtai čia 900 Lt reali kaina? Kažkaip man kosmosas atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Martyna @ 2012 10 16, 14:53)
Gal kas neseniai vežėtės juodžemį? Kiek kainuoja mašina gero juodžemio, reikia jau to kur žolytė sėsis 4u.gif Rimtai čia 900 Lt reali kaina? Kažkaip man kosmosas atrodo  blush2.gif

12 kub. apie 500,- panašu kad reali kaina.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 10 16, 15:43)
12 kub. apie 500,- panašu kad reali kaina.

Labai priklauso nuo atstumo.
Martynai gal arčiausiai bus Drąseikiai - ten atidenginėjo naują karjerą ir 8m3 tik pakrauti prašė 200-250 pagal juodžemio kokybę, tai pridėkite 200 atvežimą ir bus ~450-500.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 16, 15:56)
Labai priklauso nuo atstumo.
Martynai gal arčiausiai bus Drąseikiai - ten atidenginėjo naują karjerą ir 8m3 tik pakrauti prašė 200-250 pagal juodžemio kokybę, tai pridėkite 200 atvežimą ir bus ~450-500.

O tai gal kokį kontaktą turit? blush2.gif
Reikės dar išsiaiškint kiek m3 man čia siūlė už tuos 900, sakė mašina, o kiek toj mašinoj tai aš nežinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martyna: 16 spalio 2012 - 16:55
QUOTE(Martyna @ 2012 10 16, 17:51)
O tai gal kokį kontaktą turit?  blush2.gif
Reikės dar išsiaiškint kiek m3 man čia siūlė už tuos 900, sakė mašina, o kiek toj mašinoj tai aš nežinau  g.gif

Bet kokiu atveju galiu paguosti, kad tikrai ne 24m3 smile.gif

Pabandykite 861110259 Vytis manau tikrai ne 900 paprašys.
Atsakyti