Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunieciai rimtai stato namus

QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 17, 07:34)
nuo garažo sienos eina šaltis tai labai jaučiasi... reikės būtinai šiltinti..

Snekate apie vidine siena kuri ribojasi su namu, taip?

Projektavimo eigoje keliau sita klausima konstruktoriui, tuomet teige kad nereikia vidines siltinti, uztenka isorines.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 17 spalio 2012 - 09:33
Taip vidinę skiriančią garažą ir sandėliuką nešildomus su šildomais tambūru ir katilne.
Atsakyti
QUOTE(Martyna @ 2012 10 16, 22:14)
O langų nereikėjo valyt? Man tai baisiausia langai, milijonas ten jų ir 2 metus nevalyti statybose, tai jau jaučiu kaip reikės išvalyt  doh.gif

dėl tų 3,5lt aš nesu tokia tikra kad visiems, nes mes jau kaip ir pastovūs klientai - tai nežinau ar tarifas visuotinis čia. langus man valė vasarą, dabar valys pavasarį turbūt arba jei bus šiltas ruduo kaip ir pernai tai gal prieš žiemą dar karčiuką išvalys.

v
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 10 16, 20:55)
Viliene, Velnias  kaip smagu, pas mus taip šalta, jei po pienkiesdiešimt  gali  per karšta  būti.  biggrin.gif Statybų darbus baigus ką reiks veikti?

manęs klausdavo anksčiau , ką veiksiu kai nebestatysim - susimąsčiau ir te grįžau į apleistus mokslus - aš studentė lotuliukas.gif tik nepaskaičiavau, kad veiklos dvigubai daugiau doh.gif
v.
Atsakyti
Tik pradėję stogo darbus pačioje pradžioje apsipykome, jau galvojau nedirbs, paskui supratome, ko vienas iš kito norime, o vėliau visai susigyvenome, pamačiau, kad visai kruopštūs tyy smile.gif mano stogdengiai. (Spjaunu per pety) biggrin.gif
Stogdengiai baigė konstrukcine stogo dalį, įmečiau keletą nuotraukų. Išeiginės..... Dabar laukiame stogo dangos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 10 17, 21:23)
Tik pradėję stogo darbus pačioje pradžioje apsipykome, jau galvojau nedirbs, paskui supratome, ko vienas iš kito norime, o vėliau visai susigyvenome,  pamačiau, kad visai kruopštūs tyy smile.gif  mano stogdengiai. (Spjaunu per pety) biggrin.gif
Stogdengiai baigė konstrukcine stogo dalį, įmečiau keletą nuotraukų. Išeiginės..... Dabar laukiame stogo dangos. smile.gif

thumbup.gif clap_1.gif

v
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 10 17, 20:23)
Tik pradėję stogo darbus pačioje pradžioje apsipykome, jau galvojau nedirbs, paskui supratome, ko vienas iš kito norime, o vėliau visai susigyvenome,  pamačiau, kad visai kruopštūs tyy smile.gif  mano stogdengiai. (Spjaunu per pety) biggrin.gif

geras vaizdzialis nuo stogo, reikejo nesustot, 3 auksta....graziai padaryta
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 10 17, 21:35)
geras vaizdzialis nuo stogo, reikejo nesustot, 3 auksta....graziai padaryta

Kaimynas pradžioje kai pamatų karkasus montavo, oho klausė gal devynaukšti statysis?....
Sakau žiūrėsime gal anūkai norės dasistatyti, bus taip kaip pas Turkus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 17 spalio 2012 - 21:33
QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 16, 22:11)
Faktas dabar židinio nedaryčiau name sad.gif

Iš jūsų lūpų tokia žinia man kaip aukso, olimpinis medalis blush2.gif reiškia aš buvau ir esu labai teisus dėl židinių ir aplamai dėl KKK.
Dar pamenu panašiai atsiliepė ir Korida...tai reiškia tiesa nustatyta ir patvirtinta!
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 16, 22:11)
Viliene, kaip smagu dėl jūsų smile.gif
Pas mus dabar 200Ltr akumuliacinė, bet tikrai nemanau kad 30kolbų sugebėtų įšildyti šitą tūrį iki 40C... Tada kai montavom saulė švietė aišku ne visą dieną, grynos saulės buvo gal 2val, kita per debesis... Na lauksiu automatikos suprogramavimo (dabar rankiniu būdu sekmadienį įjungdavom) ir normalios saulutės.

Nepanikuokite anksčiau laiko, kai bus saulė - bus ir akivaizdžios išvados. Kol kas orai nelepina (nežinau kaip šiandien - Lenkijoj tikrų tikriausia vasara, saulė plėšė visą dieną, net +17 buvo) todėl laukite saulėtos dienos. Tėvai su 24 kolbom ir 250l vasarą niekad vandens netrūko, tikėkimės ir jums užteks.
Labai svarbu kuo kokybiškiau nuorinti kolektorius, ar statė automatinį nuorintoją? Cirkuliacija yra labai lepi, oras labai stabdo.
Atsakyti
Pas mus yra oro seperatorius siurblinėje. O ant stogo yra toks pipsikas kurį atsukus pagal planą turėtų išeiti oras, bet oras nėjo, vadinasi jo kaip ir nėra tenais... srautas tikrai yra, nes vakar po darbo susikaupusią šilumą kolektoriuje sėkmingai nuėmiau ir dar pusvalanduką pagaudžiau vakarinės saulės. Faktas kad kolbos gaudo vakarinę saulutę. Tik žiūriu kaimyno dviaukštis namas dabar užstoja paskutinius spindulius... o jis minimum už 30 metrų. Tiesa pas mus dabar temperatūrų skirtumai tokie, kad tinkami vakarinei saulutei gaudyti.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 18, 08:35)
Tiesa pas mus dabar temperatūrų skirtumai tokie, kad tinkami vakarinei saulutei gaudyti.

Temperatūrų skirtumai nėra esminis dalykas jei kokybiškai izuoliuotas vamzdynas nuo kolektoriaus iki boilerio(bent jau iki šildomo tūrio), jei minimizuojame kolektoriaus savuosius šilumos nuostolius tai lauke gali kad ir -50C būti - svarbu tiesioginiai spinduliai kristų ant kolbų. Vamzdžius prašiau papildomai izoliuoti akmens vatos kevalais su folga.
Atsakyti
Temperatūrų skirtumas turėjau galvoje mainams. Pvz pas mane bačkos apačioje būna apie +15C viršuje apie +18C vadinasi saulės šiluma jau gali eiti apie 20C . Jei bačkoj būtų apie 30C tai tokių temperatūrų jau nepanaudotume. Aišku lai toj bačkoj būna bent 20C biggrin.gif i to chleb. MAtysim kas šiandien darysis įjungėm siurbliukus nuo pat ryto 8.20. Automatikos nėr, tai bus matyti kas gausis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 18 spalio 2012 - 07:55
Vidurdienio ataskaita, akumuliacinės apačioj 30C, viršuj 35C , Iš saulės kolektoriaus pareina 40C. Manau labai normaliai smile.gif įjungėm grindinį šildymą, kad didesnis temperatūrų skirumas gautųsi.
Atsakyti