Įkraunama...
Įkraunama...

Šuolis parašiutu

QUOTE(Gato negro @ 2008 01 27, 15:31)
tai vava, man ir sake kad tik ne su kupoliniu pirma kart, nes jo nevaldai, ir luziu daugiau buna su kupoliniais, na bet man it ne su kupoliniu "pasiseke" bet vistike verta

Aš šokau su kupoliniu, ir man nerealiai patiko, niekur nenunešė, nusileidau vietoje. Patiko nerealiai, pavasarį dar kartelį noėčiau...
Atsakyti
Prieš metus, pavasarį šokom Pociūnuose. Visi pirmą kartą ir visi su "sparnais".
Sąžiningai - pati normaliai nusileidusi nebučiau. Nors visą dieną mokinomės, bet kai iškrenti iš lėktuvo.. doh.gif Pociūnuose nuostabūs instruktoriai biggrin.gif Dėkinga jiems notworthy.gif
... Vos iššokus iš lėktuvo pasigirsta mirtina tyla. Jokio automobilių ūžesio ir net paukštelių čiulbėjimo. Tik tyla.. Ir staiga: "kairėn, kairėn.. sukis į kairę.." Čia mūsų instruktoriai stovėdami tvirtai ant žemės, užvetę galvas aukštyn, stebėdami tave kalbėdami į raciją reguliavo - į kairę, į dešinę.
Taip, su jų pagalba visi ir nusileidom. Pasakė ir kada kojas pakelt, ir virves (stabdymui) užtraukt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pele: 08 vasario 2008 - 16:33
is tikruju labai noreciau, bet bijau, kad kiskis drasuolis tik ant zemes, o jei ten aukstai dings drasa ir apsigalvosiu? biggrin.gif nu, bet gal kada pabandyt reiketu pasijaust vejo blaskomu drugeliu smile.gif tik aisku noretusi likti sveiikom galunem ir kaulais unsure.gif
Atsakyti
Kažkada labai norėjau..buvau pasiryžusi..bet MB vis atkalbėjo, nes mano kaulai labai trapūs. Esu ne kartą paprastai kritusi ir susilaužiusi tai ranką, tai pirštą.. ax.gif

Gimus pirmam vaikui- iš kažkur atsirado ir baimė. Gimus antram- jau nei už ką nešokčiau, kad ir primokėtų. doh.gif Įdomiai čia man- su gimdymais išgaravo visi ekstemalumai.. blush2.gif

Vasarą vyras šoko iš 3 km. Sakė- jausmas nerealus, bet kaip jis pas mane nelabai kalbus- tai apie šuolio teikiamą malonumą įsitikinau peržiūrėjusi nufilmuotą medžiagą. Bet noro pačiai šokti visgi nebeatsirado. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pele @ 2008 02 08, 16:24)
Sąžiningai - pati normaliai nusileidusi nebučiau. Nors visą dieną mokinomės, bet kai iškrenti iš lėktuvo.. doh.gif  Pociūnuose nuostabūs instruktoriai biggrin.gif Dėkinga jiems notworthy.gif
... Vos iššokus iš lėktuvo pasigirsta mirtina tyla. Jokio automobilių ūžesio ir net paukštelių čiulbėjimo. Tik tyla.. Ir staiga: "kairėn, kairėn.. sukis į kairę.." Čia mūsų instruktoriai stovėdami tvirtai ant žemės, užvetę galvas aukštyn, stebėdami tave kalbėdami į raciją reguliavo - į kairę, į dešinę.
Taip, su jų pagalba visi ir nusileidom. Pasakė ir kada kojas pakelt, ir virves (stabdymui) užtraukt...

O brangiai kainavo? smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 02 17, 00:42)
O brangiai kainavo? smile.gif rolleyes.gif

Sunkiai dabar beprisimenu, tikriausiai kokie 140-160 Lt su "sparnu". Dar ir pirmo šuolio pažymėjimą gavau tongue.gif
Atsakyti
mano kaulai labai trapūs

O didelė tikimybė susilaužyti kaulus? (Gal ir kvailas klausimas, bet man aktulaus)
Atsakyti
O didelė tikimybė susilaužyti kaulus? (Gal ir kvailas klausimas, bet man aktulaus)

Sokant sparno tipo valdomu parasiutu teorine tikimybe ka nors nusilauzti yra.
Ar ji didele...priklauso nuo kiek vieno konkretaus zmogiuko.

Labai daug kas priklauso nuo to, kaip sekasi suprasti instruktaza, ji prisiminti ir klausyti bei teisingai vykdyti instrukorių komandas.

Praktiskai pirma karta sokantys su sparno tipo parasiuti tikrai patikria maziau traumu nei tie, kurie soka su nevaldomu desantiniu apvaliu parasiutu. Nors sokti su tokio tipo parasiutu (apvaliu) yra salyginai lengviau, nes jo nereikia valdyti, taciau tikimybe nusileidimo metu patirti mazesne ar didesne apatiniu galuniu ir kitu minkstu vietu trauma yra didesne.

Sokant su sparno tipo parasiutu ir laiku vykdant isntruktoriaus komandas, kontakto su zeme metu jokio smugio nera, tad ka nors nusilauzti nelabai tiketina. Neklausant ar laiku nevykdant instruktoriaus komandu nusileidimo metu yra tikimybe stuktelti kojomis y koky kurmiarausy, susitrenkti uodega ir blogesniu atveju pasivartyti kulversciais.

Pati sokineju Vilniaus parasiutininku klube Kyviskese.

Kainos sy sezona musu klube yra tokios

p.s. paprastai kaulai trapus buna pas kulturistus, kurie vartoja per daug chemijos. Ir kaip keista - jie is tikruju turi daugiau problemu nei kiti blink.gif

p.p.s. o bent karta gyvenime issokti su parasiutu verta - tokiu jausmu niekur kitur nepatirsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KatYnas: 01 gegužės 2008 - 19:28
QUOTE(KatYnas @ 2008 05 01, 20:27)
p.p.s. o bent karta gyvenime issokti su parasiutu verta - tokiu jausmu niekur kitur nepatirsi  mirksiukas.gif

Noriu. Jau seniai. Nors turbūt nepakankamai, nes jei būčiau labai norėjus - būčiau jau šokus. Visgi reiktų bent jau šią vasarą pasiryžti ax.gif Nes kuo "senyn", tuo baimė didėja didėja...

Kur arčiausiai Šiaulių patartumėt?
Atsakyti
Bijočiau šokti, bet šokčiau
Atsakyti
QUOTE(pele @ 2008 02 08, 17:24)
Sąžiningai - pati normaliai nusileidusi nebučiau. Nors visą dieną mokinomės, bet kai iškrenti iš lėktuvo.. doh.gif  Pociūnuose nuostabūs instruktoriai biggrin.gif Dėkinga jiems notworthy.gif

as nuo draugu gavau dovana - suoli su parasiutu. Ir noriu ir siek tiek baisu... unsure.gif Kiek laiko uztruko istruktazas? ar ta pacia diena ir sokot?
Atsakyti
Tai galima vieną dieną išklausyti instruktažą, o kitą dieną šokti? g.gif

Bijau, bet šoksiu thumbup.gif Arba paprašysiu, kad išmestų lotuliukas.gif
Atsakyti