Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(ADREV @ 2013 05 08, 19:56)
nu labai manes negasdino, bet israse vaistu, o limfmazgiai padidejo sako del to, kad viduriukai uzkieteje ir zarnynas tempiasi, vienu zodziu ir gerai cia nieko nera, po menesio vaziuosim vel ehoskopuotis,.

Aciu uz atsakymus. 4u.gif Mums refliukso labai daug pozymiu atititnka, turbut teks zarnele ryt,kad paziuretu. Bet uzsiminsiu ir apie limfmazgius gydytojai, kad kazkada buvo padideje...
Paskaiciau sios temos daug puslapiu,tai ir mums labai daug kas atitinka, tik cia suaugusiuju, jiems vaistu daugiau yra... o mums belieka laukti vizito, ir ziuresim ka gydytoja sakys. Labiausia mane gasdina dusimas. Ir beda su maistu, nes beveik nieko negalima...

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2013 05 08, 20:16)
Aciu uz atsakymus.  4u.gif Mums refliukso labai daug pozymiu atititnka, turbut teks zarnele ryt,kad paziuretu. Bet uzsiminsiu ir apie limfmazgius gydytojai, kad kazkada buvo padideje...
Paskaiciau sios temos daug puslapiu,tai ir mums labai daug kas atitinka, tik cia suaugusiuju, jiems vaistu daugiau yra...  o mums belieka laukti vizito, ir ziuresim ka gydytoja sakys. Labiausia mane gasdina dusimas. Ir beda su maistu, nes beveik nieko negalima...

aciu  4u.gif

nera uz ka, man paciai idomu suzinoti ir pasidalinti patirtimi, juk taip ir padedame vieni kitiems.O zarna nezinau kaip ji prarys, as vakar zondavausi, tai baisumelis toks, net dabar apie tai galvoju, baisu draskyti toki kudiki, bus labai didelis stresas, o kitaip negalima maziukams paziureti?
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2013 05 08, 20:16)
Aciu uz atsakymus.  4u.gif Mums refliukso labai daug pozymiu atititnka, turbut teks zarnele ryt,kad paziuretu. Bet uzsiminsiu ir apie limfmazgius gydytojai, kad kazkada buvo padideje...
Paskaiciau sios temos daug puslapiu,tai ir mums labai daug kas atitinka, tik cia suaugusiuju, jiems vaistu daugiau yra...  o mums belieka laukti vizito, ir ziuresim ka gydytoja sakys. Labiausia mane gasdina dusimas. Ir beda su maistu, nes beveik nieko negalima...

aciu  4u.gif

Cia yra daugiau apie vaiku GERLa rasyta 4u.gif
http://www.supermama...;#entry62422307
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2013 05 08, 22:13)
nera uz ka, man paciai idomu suzinoti ir pasidalinti patirtimi, juk taip ir padedame vieni kitiems.O zarna nezinau kaip ji prarys, as vakar zondavausi, tai baisumelis toks, net dabar apie tai galvoju, baisu draskyti toki kudiki, bus labai didelis stresas, o kitaip negalima maziukams paziureti?

nebutinai stresas...vaikams tos zarnos plonesnes,tik labai svarbu vaiko neisgasdinti,nepasakoti ten daugiau nei reikia ir nerodyti savo emociju-vaikui nereikia zinoti kad mamai tai yra baisu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 05 12, 19:48)
nebutinai stresas...vaikams tos zarnos plonesnes,tik labai svarbu vaiko neisgasdinti,nepasakoti ten daugiau nei reikia ir nerodyti savo emociju-vaikui nereikia zinoti kad mamai tai yra baisu... ax.gif

Labas rytas . Noriu paklausti kurios turi isvarzas skrandzio ar jus geriate vaistus kokius nuo dusulio . jau kelinta savaite mane kamuoja dusulys LT nusipirkau vaistu praplecianciu kad nedusintu bet jais nepiknaudziauju negeriu vis viliuosi kad praeis savaime bet kazkaip nenori susitvarkyt mano skrandukas . Ir nerandu savo informacinio lapelio kiek ju gert per diena pavadinimas eufilinas -olainfarm 150mg . UK prasiau seimos gyditojos kad nusiustu konsultacijai pas hirurga . Bet ji sako is po operacijos vistiek tabletes gerti reikia nuo refliukso . As nieko pries kad tas refliuksas ir nesusitvarkys bent jau nebedusintu . O buna momentais atrodo kad gala gausiu kai negaliu oro pilnai ykvepti prasidejo ir naktinis kosulys nors ir miegu vos ne sedom .
Atsakyti
Tikrai nieko negeriu nuo dusulio, nors mano isvarza nedidele.Jei refliuksinis atpylimas nepateks i plaucius, tai ir nedusins, reikai susitvarkyti su tuo, kad neatpiltum, plauciai cia ne prie ko, jei tikrai yra refliuksas ir isvarza. O jei isvarza didele ir ji duoda jau dideli dusinima, reikai ieskotis chirurgo.
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2013 05 13, 08:20)
Tikrai nieko negeriu nuo dusulio, nors mano isvarza nedidele.Jei refliuksinis atpylimas nepateks i plaucius, tai ir nedusins, reikai susitvarkyti su tuo, kad neatpiltum, plauciai cia ne prie ko, jei tikrai yra refliuksas ir isvarza. O jei isvarza didele ir ji duoda jau dideli dusinima, reikai ieskotis chirurgo.

Mano isvarza yra didele . saugausi nesilanksatau neinu gult pavalgius nedirbu fizinio darbo po maisto negeriu gazuotu . zinau kad plauciai nej prie ko isvazra uzspaudus yra bet vis tikiuos kad tas dusinimas praeis nuo kokiu vaistu . g.gif
Atsakyti
o visada kai kamuoja dusimas yra isvarza? jatus kaip baisu...

O kaip tas dusulys kamuoja? ar tik taip ora gaudot, ar kosulys kankina? mano 4,5 mergaitei tai kosuliu nera, tik ora gaudo. sako gumulas gerklej...

Vaiku temoje skaiciau apie refliuksa, bet man cia daugiau atitikimu su kai kuriomis serganciomis, nei ten. Ten dazniausia kosuliai vaikams, o mums ju nera, tik ikvepineja kazkaip vis ora keistai. Ir prasideda pavalgius verysad.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2013 05 13, 13:48)
o visada kai kamuoja dusimas yra isvarza? jatus kaip baisu...

O kaip tas dusulys kamuoja? ar tik taip ora gaudot, ar kosulys kankina? mano 4,5 mergaitei tai kosuliu nera, tik ora gaudo. sako gumulas gerklej...

Vaiku temoje skaiciau apie refliuksa, bet man cia daugiau atitikimu su kai kuriomis serganciomis, nei ten. Ten dazniausia kosuliai vaikams, o mums ju nera, tik ikvepineja kazkaip vis ora keistai. Ir prasideda pavalgius  verysad.gif
Aciu  4u.gif

Labi turbut nevisom jei isvarza maza turbut dusimo nera nezinau o kiek skaiciau prie didelios isvazros buna dusimai . man jis ne to kad pasireiskai bet uzspaudzia krutine labai truksta oro atrodo kad ant krutines butu koks akmuo uzdetas labai spaudzia krutine ir skauda duobute padideja rugstys jauciasi nes dantys jautrus yra negaliu pakramtyt nieko . man gumulo nera as tik kosciu kartais ir isopeja burna . o gumulas kad jauciasi gerklei zinau daug kam taip buna nuo refliukso . matot but gerai kad jai ultragarsa padarytu ar zarna rytu ar jai rugstys kyla . Mano mergyckai rugstys irgi labai kyla mes geriam vaikiska ranitadina . ir manajai yra viduriai kieti . bet refliuksas dar nepasireiskia tikiuosi ir nepasireiks . Vasara zadu vestis y LT pasirodyt gyditojam nes UK jokiu zarnos rijimo vaikam nedaro tik jau visai ekstra atveju . Tai sveikateles jusu princecej ir istvermes tolesniuose tyrimuose . 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

O gali buti refliuksas ir nejausti jokiu rugsciu? Tik toki kaip sumusimo jausma viduri krutines ir keista karts nuo karto tviksejima (suspausdima)? Ilga laika maniau, kad gal tai sirdies permusimai, bet viduri krutines, galvoju gal vis tik tai kazkas su GERL gali buti susije? Taip pat daznai atsirugstu, kiekviena ryta atsikelusi dar lovoje visada atsirugstu. Nekreipdavau i tai demesio, bet dabar galvoju, kad gal tai rimta.. Kartais valgio metu virsutineje skrandzio dalyje toks kaip dieglys nueina.. Nu nezinau kas cia man, bet rugstys tai labai retai kada jauciu.. Gal kam panasiai buna.. Zinau, kad protingiausia nueiti pas gyd. pasikonsultuoti, bet kol jauciuosi pakenciamai, tai ir tempiu guma. Baisiai tos zarnos nesinori ryti, teko karta, tai baime visam gyvenimui ivare doh.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2013 05 13, 20:41)
Sveikutes,

O gali buti refliuksas ir nejausti jokiu rugsciu? Tik toki kaip sumusimo jausma viduri krutines ir keista karts nuo karto tviksejima (suspausdima)? Ilga laika maniau, kad gal tai sirdies permusimai, bet viduri krutines, galvoju gal vis tik tai kazkas su GERL gali buti susije? Taip pat daznai atsirugstu, kiekviena ryta atsikelusi dar lovoje visada atsirugstu. Nekreipdavau i tai demesio, bet dabar galvoju, kad gal tai rimta.. Kartais valgio metu virsutineje skrandzio dalyje toks kaip dieglys nueina.. Nu nezinau kas cia man, bet rugstys tai labai retai kada jauciu.. Gal kam panasiai buna.. Zinau, kad protingiausia nueiti pas gyd. pasikonsultuoti, bet kol jauciuosi pakenciamai, tai ir tempiu guma. Baisiai tos zarnos nesinori ryti, teko karta, tai baime visam gyvenimui ivare doh.gif

4u.gif  4u.gif  4u.gif

Galima drinks_cheers.gif Man irgi nustatytas nerugstinis GERLas, kada dustu, kvepuoti sunku buna, gerklej gumulas, kartais sirdis perplaka ar galva ima svaigti.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 13, 19:44)
Galima drinks_cheers.gif Man irgi nustatytas nerugstinis GERLas, kada dustu, kvepuoti sunku buna, gerklej gumulas, kartais sirdis perplaka ar galva ima svaigti.

Aciukas 4u.gif
O kaip jums buvo si liga diagnozuota? Ar daznai tenka lankytis del sios ligos pas gydytojus? Kaip gydotes?
Prie 3 metus kai dare endoskopija stempleje rado erozija, bet apie GERL nieko nebuvo kalbeta..., bet as vis galvoju is kur tuomet ta erozija buvo g.gif
Atsakyti