Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(Smilla @ 2013 04 17, 07:10)
Omeprazoli gyd israso 1-2 mėn.

Bet is jusu aprasymo panasiau i funkcinę dispepsiją, jai gydyti labai tinka Iberogast, žolinis preparatas

Aciu uz atsakyma, gal pradziai pabandysiu si zolini preparata. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena ,mergaites.
Noriu jusu paklausti.Man dare endoskopija ,nustate stemples isvarza,labai daug rugsties skarandyje,gyd israse lunazol isryto gerti ir vakare raniberl300.Bet kreipiausi pas gyd del lb stipriu skausmu uz krutinkalio.Tokie kaip skausmo priepuoliai prasidejo pries men,galvojau praeis,bet kaip darbe tas skausmas buvo toks kaip atrodo kaz kaz suplyso arba krutines kaula man sulauze,nei ikvepti ,nei iskvepti,nei pajudeti.paskui po truputi praeina.Gyd dave biliuteni,sake ,kuo maziau lenktis .Sakykite ar taip buna su gerl diagnoze ?(Lapuke buvo parasyta GERL)Gyd sake ,kad buna,bet man jau mintis kad gal cia sirdziai kas negerai.Tas skausmas ateina staiga,atrodo ,kad suplyso ,,kaz kas ,o paskui dega,bet ne kaip remuo ,o tiesiog dega viduje uz krutinkaulio.Atsiprasau ,kad tiek daug prirasiau,bet esu visai zalia sitame diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(Diari @ 2013 04 17, 13:19)
Laba diena ,mergaites.
Noriu jusu paklausti.Man dare endoskopija ,nustate stemples isvarza,labai daug rugsties skarandyje,gyd israse lunazol isryto gerti ir vakare raniberl300.Bet kreipiausi pas gyd del lb stipriu skausmu uz krutinkalio.Tokie kaip skausmo priepuoliai prasidejo pries men,galvojau praeis,bet kaip darbe tas skausmas buvo toks kaip atrodo kaz kaz suplyso  arba krutines kaula man sulauze,nei ikvepti ,nei iskvepti,nei pajudeti.paskui po truputi praeina.Gyd dave biliuteni,sake ,kuo maziau lenktis .Sakykite ar taip buna  su gerl diagnoze ?(Lapuke buvo parasyta GERL)Gyd sake ,kad buna,bet man jau mintis kad gal cia sirdziai kas negerai.

Tikrai buna 4u.gif Gastroenterologe yra man isaiskinusi, kad nervu klajokliu yra suristi trys organai: sirdis, plauciai ir skrandis. Jei kuris is ju triju streikuoja, tai simptomai bus analogiski drinks_cheers.gif Daktare pasakojo, kad ju kolegai prasidejo sirdies priepolis, jie patys, medikai, konstatavo jam priesinfarktine busena ir iskviete greitaja. O ligonineje zmogu paleido, istyre ir konstatave, kad jam skrandzio opalige. Uspaskicha juk irgi isveze su itariamu infarktu, o paleido su skrandziu opa. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 17, 13:31)
Tikrai buna 4u.gif Gastroenterologe yra man isaiskinusi, kad nervu klajokliu yra suristi trys organai: sirdis, plauciai ir skrandis. Jei kuris is ju triju streikuoja, tai simptomai bus analogiski drinks_cheers.gif Daktare pasakojo, kad ju kolegai prasidejo sirdies priepolis, jie patys, medikai, konstatavo jam priesinfarktine busena ir iskviete greitaja. O ligonineje zmogu paleido, istyre ir konstatave, kad jam skrandzio opalige. Uspaskicha juk irgi isveze su itariamu infarktu, o paleido su skrandziu opa.  drinks_cheers.gif

Aciu labai uz atsakyma. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

O kaip yra su ta H. Pylori bakterija (HP). Ar kam teko su ja susidurti? Pries tris metus kai dare endoskopija pas mane buvo erozija stempleje, bet buvusiu skausmo priepoliu priezastis vis tik buvo tulzies pusles akmenlige. Dariausi tada namu salygomis is kraujo HP testa, jis buvo neigiamas. Dabar po triju metu vel kazkas su virskinimu pablogejo. Kelias naktis atsibudau nuo baisaus seiletekio, riaugejimas oru, laisvi viduriai bei pasikartojantis maudimas skrandzio srityje, sunkumas desineje pilvo ties sonkauliais puseje. Pradejus gerti rugst. mazinancius vaitus dar kuri laika liko tik riaugejimas ir laisvi viduriai bei sunkumas desineje puseje. Dabar vaistu nevartoju tik tas sunkumas desineje liko, visu kitu nusiskundimu nebeliko. Nuejau pas seimos gydytoja, jos nuomone tai panasu i GERL, kadangi situacija pagerejo pradejus gerti rugt. reguliuojancius vaistukus, tai atliko tik HP is kraujo tyrima. Si karta rodo, kad HP infekcija yra. Paskyre antibijotikus. Va ir svarstau dabar ar man juos gerti ar ne. Visokiu nuomoniu yra, taip pat glumina tai, kad jeigu mano vyras irgi turi ta infekcija, tai ar yra tikslas tuos antibus gerti, jeigu po kazkiek laiko ir vel ja gali nuo artimo zmogaus gauti? Kaip jus darete? Ar antrosios puses tyresi del HB? Gal galite parekomenduoti koki gyd. konsultacijai? Aciu 4u.gif
Atsakyti
O tai ta bakterija nuo kitos zmogaus galima uzsikrest?? g.gif
Man gydytoja aiskino, kad skrandzio terpe jeigu buna tinkama, tai bakterija isveseja. Pas mus gi organizme visko ten yra, tik pas vienus issikeroja, pas kitus - ne. Tai va. Man antibu neisrase, gavau rugst mazinanciu vaistu nakciai ir rytui omepr. ir mityba priziureti. Paaiskino, kad padarysim maziau rugstine terpe, maziau tinkama terpe tai bakterijai ir ji turi pati isnykti.
Po meneiso vaistu gerimo man liko vienas simptomas - uzstriges kasnis gerkleje, lyg durtu kas... Tai vel nuejus pas gyd. pasake, kad kadangi visi simptomai dingo, o liko tik tas "kasnis", tai gali buti GERLas nerviniu pagrindu, israse raminanciu (xanax). Nes tipo tas gumulas gerkleje gali buti ne tik nuo GERL.
Odna, manyciau, kad jeigu gydytoja apziurejusi ir pagal simptomus galvoja, kad reikia antibu, tai vadinasi reikia ax.gif Aisku, blogiau nebus, jeigu pasikonsultuotumete su kt gydytoju. Bet... kartais dar daugiau neaiskumu atsiranda po to biggrin.gif
As tai pati asmeniskai antibu tikejausi ir netgi norejau. Dabar sugeriau xanaxa, ir jau po keliu dienu gerimo man dingo visi simptomai. Bet viena vakara labai susinervinau ir ryte nubudau su baisiu gerkles skausmu, lyg kas butu kumsciu tenkes i kakla, ryt buvo sunku. Skausmas grynai ne kai persalimas, o kitoks. Paskui tik suvedziau galus, kad cia gal del to, jog is vakaro pasinervinau ir buvo toks smuginis poveikis... kita diena raminanciu suvartojau ir trecia diena jau nieko nejauciau. BEt dabar vel toks iki galo neisnykstantis gumuliukas gerkleje taip ir "stovi"... Jau nebesuprantu, kas nuo ko doh.gif Vel eit pas gydytoja... ? rolleyes.gif
Atsakyti
Nuo gumulo gerkleje man padejo Lexotanil, pamenu smauge, nesupratau kas darosi, nors netikejau, bet pasirodo viskas buvo nuo nervu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2013 04 20, 14:59)
Nuo gumulo gerkleje man padejo Lexotanil, pamenu smauge, nesupratau kas darosi, nors netikejau, bet pasirodo viskas buvo nuo nervu.  4u.gif

Na, tu raminanciu ivairiu buna. BEt kiek laiko juos vartoti? sugerus nustatyta doze, kas po to? As jau baigiau savo gerti, ir baisu, kad neatisnaujintu...
O jums gumulas ir nebeatsirado? Ar vis dar geriat vaistus?
Atsakyti
Sveikos, turiu ir as GERL... ar jums nebuna, kad rytais gerkle tarsi isplikyta, baisiai persti stemple...man buna, nors is vakaro isgeriu ranitidina, bet rugstis matyt vis tiek sukyla iki virsaus ir degina per nakti.
Baisu man, kaip apsisaugoti nuo rugsties kilimo nakti? juk jei degina stemple rugstimi pastoviai - gali erozijos ir kiti blogumai atsirast...o vaistai kaip omeprazolis ir ranitidinas nedaro poveikio man..
Atsakyti
QUOTE(Graciella @ 2013 04 22, 18:39)
Sveikos, turiu ir as GERL... ar jums nebuna, kad rytais gerkle tarsi isplikyta, baisiai persti stemple...man buna, nors is vakaro isgeriu ranitidina, bet rugstis matyt vis tiek sukyla iki virsaus ir degina per nakti.
Baisu man, kaip apsisaugoti nuo rugsties kilimo nakti? juk jei degina stemple rugstimi pastoviai - gali erozijos ir kiti blogumai atsirast...o vaistai kaip omeprazolis ir ranitidinas nedaro poveikio man..

bandykite ant dvieju pagalviu miegoti.
Man Ranitidinas dar padeda.
Gal jus valgote pries miega? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 04 22, 09:22)
bandykite ant dvieju pagalviu miegoti.
Man Ranitidinas dar padeda.
Gal jus valgote pries miega?  g.gif

kartais uzvalgau, o kartais nevalgau ir 4 val iki miego... bet ryte vis tiek tas pats. Apie aukstesne pagalve ar netgi dvi esu pagalvojus, reiks pabandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 04 21, 18:39)
Na, tu raminanciu ivairiu buna. BEt kiek laiko juos vartoti? sugerus nustatyta doze, kas po to? As jau baigiau savo gerti, ir baisu, kad neatisnaujintu...
O jums gumulas ir nebeatsirado? Ar vis dar geriat vaistus?

Raminamuju negalima gerti ilgiau nei 8 savaites, cia iskaiciuojamas ir laikas, kai ju kiekis mazinamas. Vis tik tai psichotropiniai vaistai, prie ju priprantama, atsiranda priklausomybe. Raminamieji naikina tik simptomus, bet priezasties negydo. Nutrauksi raminamuosius-gumulas gerklej vel stoves mirksiukas.gif

QUOTE(Graciella @ 2013 04 23, 01:38)
kartais uzvalgau, o kartais nevalgau ir 4 val iki miego... bet ryte vis tiek tas pats. Apie aukstesne pagalve ar netgi dvi esu pagalvojus, reiks pabandyt  4u.gif

Kiti deda po ciuziniu knygas, o as susilanksciusi vaikiska ciuzinuka ir pasiaukstinusi nuo pat krutines lastos, nemegstu miegoti ant dvieju pagalviu, man galva labai lauzia blush2.gif O sulankstytas ciuzinukas buvo pats tas drinks_cheers.gif
Atsakyti