O tai ta bakterija nuo kitos zmogaus galima uzsikrest??
Man gydytoja aiskino, kad skrandzio terpe jeigu buna tinkama, tai bakterija isveseja. Pas mus gi organizme visko ten yra, tik pas vienus issikeroja, pas kitus - ne. Tai va. Man antibu neisrase, gavau rugst mazinanciu vaistu nakciai ir rytui omepr. ir mityba priziureti. Paaiskino, kad padarysim maziau rugstine terpe, maziau tinkama terpe tai bakterijai ir ji turi pati isnykti.
Po meneiso vaistu gerimo man liko vienas simptomas - uzstriges kasnis gerkleje, lyg durtu kas... Tai vel nuejus pas gyd. pasake, kad kadangi visi simptomai dingo, o liko tik tas "kasnis", tai gali buti GERLas nerviniu pagrindu, israse raminanciu (xanax). Nes tipo tas gumulas gerkleje gali buti ne tik nuo GERL.
Odna, manyciau, kad jeigu gydytoja apziurejusi ir pagal simptomus galvoja, kad reikia antibu, tai vadinasi reikia

Aisku, blogiau nebus, jeigu pasikonsultuotumete su kt gydytoju. Bet... kartais dar daugiau neaiskumu atsiranda po to
As tai pati asmeniskai antibu tikejausi ir netgi norejau. Dabar sugeriau xanaxa, ir jau po keliu dienu gerimo man dingo visi simptomai. Bet viena vakara labai susinervinau ir ryte nubudau su baisiu gerkles skausmu, lyg kas butu kumsciu tenkes i kakla, ryt buvo sunku. Skausmas grynai ne kai persalimas, o kitoks. Paskui tik suvedziau galus, kad cia gal del to, jog is vakaro pasinervinau ir buvo toks smuginis poveikis... kita diena raminanciu suvartojau ir trecia diena jau nieko nejauciau. BEt dabar vel toks iki galo neisnykstantis gumuliukas gerkleje taip ir "stovi"... Jau nebesuprantu, kas nuo ko

Vel eit pas gydytoja... ?