Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(trude @ 2013 10 21, 19:03)
Sveikos 4u.gif
šiuo metu man labai didelis paūmėjiimas dėl ilgos įtampos, kurios sunkiai atsikratau ir dabar. o dar labiau nervina, kad niekaip nepadeda vaistai. miegu beveik atsisėdus, maistą derinu, bet rūgštys burnoje neduoda ramybės. Tas skonis jau porą savaičių ir nesvarbu ką valgyčiau ir ką gerčiau. kaip suvaldyt tą savijautą verysad.gif  unsure.gif

Kai itampa atslugs, tada pades vaistai. Skrandis labai reaguoja i nervus.
Atsakyti
Daug metų kovoju su GERL'u, išbandžius krūvą vaistų, pagaliau vieną dieną mečiau visus vaistus ir nusipirkau homeopatinių NUX VOMICA HOMACORD lašiukų. Jau mėnuo nevartoju jokių pantoprazolių, žarnynas irgi susitvarkė (dar turiu dirgliosios žarnos sindromą).
Taigi homeopatija man labai padeda. Aišku, dietos iš įpročio dar šiek tiek laikausi.
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2013 10 22, 17:16)
Daug metų kovoju su GERL'u, išbandžius krūvą vaistų, pagaliau vieną dieną mečiau visus vaistus ir nusipirkau homeopatinių NUX VOMICA HOMACORD lašiukų. Jau mėnuo nevartoju jokių pantoprazolių, žarnynas irgi susitvarkė (dar turiu dirgliosios žarnos sindromą).
Taigi homeopatija man labai padeda. Aišku, dietos iš įpročio dar šiek tiek laikausi.

Kokiais simptomais skundetes? Ar sie vaistai isgyde sias ligas? Dzs turiu ir as..
Atsakyti
galiu papasakoti ir as savo isrotija - ko tik needziau, ko tik nerijau, pradedant Cirucaliu, baigiant NEXIUM, nes turiu visa puokste- GERL+skrandzio uzdegima(gastrita). Paskutiniu metu buvo ypac negerai, skausmai kasdien,pilvo putimas nuo beveik visko!
Bet jau 3 men kaip atsisakiau gliuteninio maisto, nes pasirodo esu jam alergiska+netoleruoju laktozes. Ir viskas susitvarke. Jokiu vaistu nebegeriu!
Labai labai rekomenduoju ir jums. As net pamirsau kad imanoma gyventi be pastovaus pykinimo ir skausmu! thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Karolinan80 @ 2013 10 22, 07:58)
O man snd blogai, nera apetito,keistai tustinuosi. Net 3kart i diena, pilvj pucia,bloga, rugstys nekila,taciau vis atsirugstu,galva sunki, svaigsta, atrodo net tirpsta, silpnumas.. net nebz ka daryti..

susireguliuok mityba 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2013 10 09, 13:16)
MAn  is pamientos mesos kaiuliena jokia netinka, nei liesa, nei ne liesa  ax.gif TIk suvalgau - kosulys...
Tiesa, suradau Ginger nealkoholini vyna, nuo kurio man nekyla rugstys. Yra vynotekose arba net maksej. biggrin.gif Su zalia etikete netgi sudetis jo naturali.
user posted image

o man kaip tik nuo jo negera buvo.kaip ir nuo imbieriens arbatos.
tad nustojau ja vartoti
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 10 24, 11:16)
Bet jau 3 men kaip atsisakiau gliuteninio maisto, nes pasirodo esu jam alergiska+netoleruoju laktozes.

Jei laktozės netoleruoji, reikia atsisakyti pieno produktų. Gliuteno ir laktozės netoleravimas yra skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2013 10 24, 11:07)
Jei laktozės netoleruoji, reikia atsisakyti pieno produktų. Gliuteno ir laktozės netoleravimas yra skirtingi dalykai.

smile.gif zinau
atsisakiau ir to ir ano
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 10 24, 15:09)
smile.gif zinau
atsisakiau ir to ir ano

O jūs darėtės kokius tyrimus, ar kaip supratot del negalejimo vartot ju? siaip as ar pati kas liecia piena ir jo produktu netopleruoju, buvo kad jogurta valgydavau ir nesupratau is pradziu delko man negerai nuo jo, rugstys ziauriai sukildavo, tai nuo varskes irgi... arba jau su saiku kazkiek galiu suvartoti. o tas gliutenas? kaip sita nustatyti?
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2013 10 24, 15:29)
O jūs darėtės kokius tyrimus, ar kaip supratot del negalejimo vartot ju? siaip as ar pati kas liecia piena ir jo produktu netopleruoju, buvo kad jogurta valgydavau ir nesupratau is pradziu delko man negerai nuo jo, rugstys ziauriai sukildavo, tai nuo varskes irgi... arba jau su saiku kazkiek galiu suvartoti. o tas gliutenas? kaip sita nustatyti?

pati. nieks tokiu tyrimu nedaro kiek zinau.

http://www.geragyven...odel-nevartoti/

pataria nevartoti 2 sav jokiu grudu ir produktu su gliutenu ir paziuret kaip jausis(man prireike menesio). ar pastebimi kokie rezultatai? ir paskui ivedinet po viena produkta(kol kas to net nedariau) ir ziureti kaip reaguos skrandis.
su pienu tai pastebedavau jau n metu kad man po ledu, pieno , ypac jogurtu ir kefyru siaubeliai daresi zarnyne, dujos kaupesi ir pan doh.gif
tai atisakius viso to - jokiu negalavimu neliko. bandziau ivest varske po kurio laiko - nelabai patiko mano skrandziui ji..

o ir bendra savijauta pagerejo bigsmile.gif
Atsakyti
O jums per paumejima buna sprando veido ar ranku tirpimai?
Atsakyti
Tai ka valgyt???? As jau nebesuprantu: pieno produktu visai negalima (megstu juos), is kruopu tik ryziai, grikiai ir avizos... Vaisiu beveik nieko negalima, darzoviu nieko beveik negalima doh.gif Belieka burna uzsisiut biggrin.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu, pries gera menesi gal turbut net daugiau pradejau dusti siaubingai, diagnoze GERL, gydytojai paskyte visu tu nesamoniu omeprazolio ir t.t., kurie is tiesu nieko nepadeda ir tik nesa pelna farmacijai. Taigi emiausi liadisku priemoniu, kiekviena ryta geriu silto vandens stikline su 1 a.s. NATURALAUs (pirkaus sveikuose produktuose) obuoliu acto ir 1 a.s. medaus. Gyvenimas po kokiu 2 savaiciu pagerejo koki 80 proc. Siuo metu pakoseju kai suvalagu netinkamo maisto, arba susinervinu, tada jau taip. Bet sita kosuli jau galiu iskesti nenuodydama saves chemniniais vaistais. Tiesa toki jau nedideli kosuli man nuima Frutin tabletes, nors to baisaus dusulio jos nenuimdavo. Dar visa ta laika daug geriu raminanciu arbatu, ramuneliu arbatos ir is zoliniu raminanciu vaistuku. va taup po truputi raminu savo nerviukus ir beveik naminem priemones gydausi GERL.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 10 25, 07:39)
Tai ka valgyt???? As jau nebesuprantu: pieno produktu visai negalima (megstu juos), is kruopu tik ryziai, grikiai ir avizos... Vaisiu beveik nieko negalima, darzoviu nieko beveik negalima  doh.gif Belieka burna uzsisiut  biggrin.gif

kodel negalima darzoviu?

man netinka is ju tik moliugai, kopustai ir paprikos. visa kita puikiausiai tinka
na ir mesa/zuvis/juros gerybes lieka smile.gif
Atsakyti