Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(PO @ 2013 12 04, 22:25)
Kas geriau nolpaza ar panteprozolis? nes anksčiau gerdavau panteprozolį, o dabar vyras nupirko nolpaza g.gif ir kaip geriat linų sėmenis - maltus ar tas sėklytes užplikot ar paverdat?

Nolpaza ir yra tas pats Pantoprazolum. Žiūrint kurios firmos pirksit, pantoprazolum yra parduodamas įvairiu firminiu pavadinimu: Controloc, Nolpaza, Ispraalox, Pantoprazole Actavis, Panogastin.
Man keli gydytojai primygtinai siūlė pirkti Controloc, kita gydytoja - Nolpaza.
Atsakyti
Norėjau paklausti, ką jūs geriat? kavos atsisakiau tik diagnozavus, arbatos man niekas neuždraudė. paskaičiau, kad juoda arbata blogai. tai tik vanduo lieka? g.gif gal dėl mano geriamos arbatos, man negerėja (gerklė džiūsta, skauda, rėmens nejaučiu)? g.gif nes jau daug ko atsisakius, užkadžių nėra.
Atsakyti
sveiki mamukai 4u.gif mano vyrui nustate refliuksa tai jus skaitineju tai taip ir baisu darosi kas per liga,bet as vis optimiste kad jam pageres,labai jau ant dietos riezino atsistojo ax.gif
del arbatos tai zalioj ir juodoj yra kofeino todel vyras ju atsisake,geria tik zoleliu arbata 4u.gif
siaip jis is vis toks negeriantis nerukantis kavos taip pat niekada negere.. sunkiausia kad jis labai retai jaucia kad jam rukstis kyla tai net neina nustatyti maista koks jam tinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miliuks @ 2013 12 13, 08:53)

siaip jis is vis toks negeriantis nerukantis kavos taip pat niekada negere.. sunkiausia kad jis labai retai jaucia kad jam rukstis kyla tai net neina nustatyti maista koks jam tinka  doh.gif

bet jis turi jausti kitus simptomus tada, kurie jam trukdytu gyventi 4u.gif
PAskaitykite sioje temoje, anksciau kalbejom apie juos ir kaip su tuo gyventi 4u.gif
Atsakyti
O jums praeina kada tas GERL?

Pernai panasiu metu buvo uzeje, jau maniau, kad nepraeis nuo reniberl, bet netiketai eme ir liovesi. Visus metus nieko nebuvo. Siemet vel uzejo, jau apie 2 men. Apie reniberl jau net nekalbu- nepadejo. Omeprozolis padeda, atrodo laiujasi, bet tik nustoju gerti ir vel doh.gif Prisilaikau nuo visokiu keptu, bet neypatingai. Tirtis baisiausiai bijau blush2.gif Itariu, kad bakterija... Antibiotiku irgi bijau, nes pablogeja kitos ligos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 13 gruodžio 2013 - 16:06
4u.gif
sveikos,
rasiau cia anksciau, kad itaria, net neitaria, o pasake, kad man netipinis Gerl.Needa remuo, rugstys nekyla, bet gerklej kaupiasi tokios seiles lipnios - krenksciu, o dabar jau ir dusuliukas islindo.Siandien nuejau pas kita LOR,tas apziurejes irgi pasake, kad gerl.Tuo labiau, kad man isoperuota tulzies pusle.Kai isoperavo- pusmeti nuo pat pirmos dienos valgiau viska, neatsidziaugiau savijauta, ir se tau...Ir dabar galiu valgyt viska, bet tik tas gerkles grauzimas ir krenkstimas.Tai LOR pasake, kad cia nuo to, kad nera tulzies ir kazkas ten neuzsidaro, pamirsau jau is nervu...parase nolpazos ir liepe valgyti 6 kt.dienoj tam tikrus produktus,o nuo sesiu vakaro isvis nieko nevalgyt.Ir susigyventi su liga. g.gif Naktim niekas nevyksta -nei kosciu, nei seilejuosiu biggrin.gif .Pabundu ryte ir prasideda.Nuo rytojaus bandysiu gydytis, nes kolkas dar nieko nedariau.Ir dar gerkle kaip saugojau , aprisus saliku - galvoju, kad persalau, o pasirodo galiu vaiksciot atsilapojus.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2013 12 13, 17:03)
O jums praeina kada tas GERL?

Pernai panasiu metu buvo uzeje, jau maniau, kad nepraeis nuo reniberl, bet netiketai eme ir liovesi. Visus metus nieko nebuvo. Siemet vel uzejo, jau apie 2 men. Apie reniberl jau net nekalbu- nepadejo. Omeprozolis padeda, atrodo laiujasi, bet tik nustoju gerti ir vel  doh.gif  Prisilaikau nuo visokiu keptu, bet neypatingai. Tirtis baisiausiai bijau  blush2.gif  Itariu, kad bakterija... Antibiotiku irgi bijau, nes pablogeja kitos ligos  doh.gif

GERLas toks praeinantis ir uzeinantis buna biggrin.gif Yra sakoma, jei karta susirgai ausu uzdegimu, tai nuo maziausio vejelio jis atsikartos. Taip ir su GERLu, jei jau viena syki ji isivarei, tai paskui kartosis net nuo nekalto maisto doh.gif
Kartais priryju saslyku, uzsigeriu vynu-ir ne velnio neuzkyla jis, o kartais kavos pora puodeliu isgeriu-ir bac, yra doh.gif
Vis tik issitirti reiktu 4u.gif Tam, kad atmesti ir baisesnes ligas. 4u.gif

QUOTE(Ponia Delovej @ 2013 12 13, 19:56)
4u.gif
sveikos,
rasiau cia anksciau, kad itaria, net neitaria, o pasake, kad man netipinis Gerl.Needa remuo,  rugstys nekyla, bet gerklej kaupiasi tokios seiles lipnios - krenksciu,  o dabar jau ir dusuliukas islindo.

Man toks pats-netipinis drinks_cheers.gif Priedo dar buna galvos svaigimas, sirdies permusimas, ranku/koju drebulys, silpnumas. doh.gif
O raukas vadinasi-sfinkteris. drinks_cheers.gif Raumuo ten, kai jis atsiplaiduoja-tai visos nesamones ir darosi, o to raumens net treniruoti neina, kad susitrauktu kaip reikia biggrin.gif Belieka tik kankintis, kol vel praeina.
Nuo gerkles skausmo ir kosciojimo bent jau man padedavo saltalankio aliejaus valgomas saukstas ryte, pusvalandis pries valgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 14, 09:06)
Nuo gerkles skausmo ir kosciojimo bent jau man padedavo saltalankio aliejaus valgomas saukstas ryte, pusvalandis pries valgi drinks_cheers.gif

aciu 4u.gif siandien nusipirksiu.Ryte isgeriau nolpaza, nu vistiek nesuprantu -jei nekyla rugstys kam jo reikia?Isnaikins paskutines gi.Ir tas atsikrenkstimas lipniom seilem mane uzkniso.Jau priejau iki to , kad istyrinejau per padidinama stikla, radau tokiu juodu plaukeliu.Turiu katina, gal nuo jo, o gal man visai ne gerl, gal kokia bronchu liga.Buvo vasara umus bronchitas...Bet as ne kosciu, o krenksciu. Du LOR sako, kad gerl.Zodziu tuoj bus depresija... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2013 12 14, 11:25)
aciu 4u.gif  siandien nusipirksiu.Ryte isgeriau nolpaza, nu vistiek nesuprantu -jei nekyla rugstys kam jo reikia?Isnaikins paskutines gi.Ir tas atsikrenkstimas lipniom seilem mane uzkniso.Jau priejau iki to , kad istyrinejau per padidinama stikla, radau tokiu juodu plaukeliu.Turiu katina, gal nuo jo, o gal man visai ne gerl, gal kokia bronchu liga.Buvo vasara  umus bronchitas...Bet as ne kosciu, o krenksciu. Du LOR sako, kad gerl.Zodziu tuoj bus depresija... doh.gif

O spirometrijos nedare? Gali buti ir bronchine astma. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 14, 14:16)
O spirometrijos nedare? Gali buti ir bronchine astma. drinks_cheers.gif

dare.Ir nieko nepasake, apart , kad gydymo siuo metu nereikia.Paskui LOR sako , cia tau buvo uminis obstrukcinis bronchitas.Tai ir suzinojau.Pulmanologe nesake nieko.Sake, kad viskas gerai.Gal dar kur ieskot ligos...bet manau saltalankio aliejus tiks ir prie bronchu jei ka.
Atsakyti
As visad manydavau, kad krenkset pradedu (labiausiai vakare, kai i lova atsigulu), kai kojas pasalu. Nu bet, rodos, taip ir budavo, net vasara pasekiau, kad nekrenksejau, kol nepasalau. bet pradejus gerti omeprozoli , supratau, kad krenkstimas nuo GERL, nes vartojant vaistus jis dalinai dingo doh.gif . O gal nuo to ir ano g.gif
Atsakyti
mergaites, dar noriu paklausti tu kurios turi netipiska GERL.Ar jus tik krenksciat, ar atsikrenksciat lipniu tystanciu seiliu, kartais tokiu kaip drebuciai ... ( nu negraziai parasiau, bet nzn kas man yra ).Kazkodel itariu, kad man ne GERL.Arba ne tik GERL.
Atsakyti