Įkraunama...
Įkraunama...

Advento kalendorius II

QUOTE(Hmmm... @ 2013 11 24, 13:19)
Aš tai šiemet planuoju kiek kitaip daryt. Pastaruosius porą metų darydavau kasdienes užduotis ir susidūriau su problema, kad ne visuomet man pačiai išeina skirti pakankamai laiko kasdien, kad padėt tas užduotis daryt. Kartais laiko pritrūksta, kartais kokie svečiai sutrukdo, tada gaunasi toks darbas paskubom, kad tik "atsižymėt". Be ryšio taip, nes ir prasmės nebetenka visas procesas. Kadangi didysis (8 m.) labai nori lego star wars advento kalendoriaus, o mažasis (2) dar kiek per mažas, kad suvokt advento prasmę ir padaryt kažkokias tai užduotėles. Tai darysiu "savaitinius planus", kuriuos "gaus" sekmadieniais ateinančiai savaitei. Galėsim ir dienas pasirinkt, kada turim laiko daugiau ir noro, ir darbų eilę ar kiekį.

tai aš ir dienom neskirstysiu, aš tik bendrą sarašą mėnesio darbelių ir žiūrėsime kada kokį padaryti.

QUOTE(sskyey @ 2013 11 24, 16:03)
ziurint kokio amziaus vaikuciai, kad visiems butu idomu su didesniais galima ziureti

Kaip grincas kaledas voge (ir jei nusibodo naujoji versija, maciau yra grynai animacija  senu laiku, dar piesta)

Arthur Christmas (yra geros kokybes vertimas i lietuviu kalba)

Ačiū 4u.gif o kur rasti Arthur Christmas geros kokybes vertimas i lietuviu kalba? blush2.gif kažkaip sunkiai man sekasi doh.gif

QUOTE(evk @ 2013 11 24, 18:13)
Internete radau nuostabų filmą apie Jėzų, visa istorija nuo gimimo. Trukmė daugmaž valanda ir viskas pasakojama vaikų lūpomis, nuostabus filmas. Kaip tik atitinka Kalėdų esmę, nusprendžiau įrašyti į CD ir paskutinę 24 d. įdėti į Advento kalendorių, kad visi kartu pasižiūrėtume per Kalėdas:)

4u.gif
Atsakyti
Aš daugelį darbų "ištempiu" keletui dienui rolleyes.gif
Meduolių kepimas: 1 diena, surandam/išrenkam receptą; 2 dieną gaminam tešla, kuri puikiai šaldytuve išbūna parą; 3 dieną kepam meduoliukus sausainiukus, 4 dieną dekoruojam, nes jie turi būti atšalę bet kokiu atveju.

Atvirukus gaminam irgi ilgai smile.gif 1. dieną surašom sąrašą kam siųsti. 2 dieną sugalvojam eskizus ir susiruošiam medžiagas. 3-4 dieną vyksta gamyba. 5 diena užduotis nueiti į paštą ar sumesti į pašto dėžutę, labai patinka šis procesas:)
Panašiai su kitais darbais.
Kai tiksliai žinau, kad vakaras bus užimtas ir nebus laiko nieko daryti įdedu mįsles apie žiemę, arba vaikam užduotėles suvaidinti pantomima kokį gyvūną. Vien žo kažką trumpo ir lengvo:)

kas lanko darželius tai su malonumu įveikia užduotis padeklamuoti eilėraštįsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2013 11 24, 20:29)
Aš daugelį darbų "ištempiu" keletui dienui rolleyes.gif
Meduolių kepimas: 1 diena, surandam/išrenkam receptą; 2 dieną gaminam tešla, kuri puikiai šaldytuve išbūna parą; 3 dieną kepam meduoliukus sausainiukus, 4 dieną dekoruojam, nes jie turi būti atšalę bet kokiu atveju.

Atvirukus gaminam irgi ilgai smile.gif

Nu aš su darbeliais gal ir ištempčiau taip, ale su kepiniais tai niekaip biggrin.gif Maniškis jų nori čia ir dabar, tikrai neištemptų jei kelias dienas laukt reiktų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 11 24, 20:41)
Nu aš su darbeliais gal ir ištempčiau taip, ale su kepiniais tai niekaip biggrin.gif Maniškis jų nori čia ir dabar, tikrai neištemptų jei kelias dienas laukt reiktų biggrin.gif

drinks_cheers.gif Tai smile.gif Tik cia ir dabar ir tuoj pat suvalgyti. Nes sekancia diena jau jie neidomus ir reikia kepti naujus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evk @ 2013 11 24, 18:13)
Internete radau nuostabų filmą apie Jėzų, visa istorija nuo gimimo. Trukmė daugmaž valanda ir viskas pasakojama vaikų lūpomis, nuostabus filmas. Kaip tik atitinka Kalėdų esmę, nusprendžiau įrašyti į CD ir paskutinę 24 d. įdėti į Advento kalendorių, kad visi kartu pasižiūrėtume per Kalėdas:)

O kaip jūs jį įrašysite? man neduoda niekaip jo kopijuoti g.gif gal aš nemoku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2013 11 24, 22:54)
O kaip jūs jį įrašysite? man neduoda niekaip jo kopijuoti  g.gif  gal aš nemoku blush2.gif

Esu parsisiuntusi tokią specialią programėlę, kuri leidžia siųstis iš youtube.
Atsakyti
Ačiū už nurodą į filmą apie Jėzų, žiūrėsim Kūčių vakarą smile.gif Išsisaugojau su iLivid programėle smile.gif

ir dar dėkui už Dominicus leidyklos knygeles, užsisakiau
Marija ir pūkelis
Pasaka apie Dievo vaikelį (su CD)
Katinėlis ir gaidelis Kalėdų ieškojo

pažiūrėsiu, kai gausiu ką pritaikysiu kalendoriui, o ką šiaip pridėsiu prie kalėdinių dovanų smile.gif

Atsakyti
Labutis: 4u.gif Įlindau į šią temelę ir pamačiau, kad jūs visai kitaip darote tuos kalendorius. Iki šiol aš darydavau tik su staigmenėlėmis, saldainiukais.. O jūs, pasirodo, darote užduotėles. ax.gif Bet ar pasiteisina? Aš kažkaip nežinau, ar maniškiui būtų įdomu kažką daryti negaunant jokio apčiuopiamo siurprizo tą dieną lotuliukas.gif Nes jis jau taip įpratęs buvo.. Jus jau žino, kad turi rasti daiktą, o ne užduotį... , kurios gal jis visai nenorės daryti. Ir nueis visas mano triūsas šuniui ant uodegos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2013 11 25, 11:29)
Labutis: 4u.gif  Įlindau į šią temelę ir pamačiau, kad jūs visai kitaip darote tuos kalendorius. Iki šiol aš darydavau tik su staigmenėlėmis, saldainiukais.. O jūs, pasirodo, darote užduotėles. ax.gif Bet ar pasiteisina? Aš kažkaip nežinau, ar maniškiui būtų įdomu kažką daryti negaunant jokio apčiuopiamo siurprizo tą dieną lotuliukas.gif  Nes jis jau taip įpratęs buvo.. Jus jau žino, kad turi rasti daiktą, o ne užduotį... , kurios gal jis visai nenorės daryti. Ir nueis visas mano triūsas šuniui ant uodegos lotuliukas.gif

As darau advento kalendoriu su laiskuciais nuo nykstuku,uzduotelem ir dovanelem.Zodziu viskas viename mirksiukas.gif
Atsakyti
Radau labai labai fainų užduotėlių čia
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2013 11 25, 12:29)
Labutis: 4u.gif  Įlindau į šią temelę ir pamačiau, kad jūs visai kitaip darote tuos kalendorius. Iki šiol aš darydavau tik su staigmenėlėmis, saldainiukais.. O jūs, pasirodo, darote užduotėles. ax.gif Bet ar pasiteisina? Aš kažkaip nežinau, ar maniškiui būtų įdomu kažką daryti negaunant jokio apčiuopiamo siurprizo tą dieną lotuliukas.gif  Nes jis jau taip įpratęs buvo.. Jus jau žino, kad turi rasti daiktą, o ne užduotį... , kurios gal jis visai nenorės daryti. Ir nueis visas mano triūsas šuniui ant uodegos lotuliukas.gif

Tai darykit užduotėles,o už užduotėlės išpildymą atpildą - staigmenėlę, saldainiuką ir t.t., kaip ir pati sakėt. 4u.gif

Pas mus bent jau taip ir bus. Nors maniškė dar maža, bet jau daugmaž laukia, kada tie nykštukai, ką atneš. Bet tik užduotėlės pas mus tokios paprastesnės. Tokios, kad ji savo amžiuje galėtų jas atlikti viena ar su mano pagalba. 4u.gif 000059.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktė.: 25 lapkričio 2013 - 14:52
http://viktorijosnam...to-kalendorius/

user posted image
user posted image
user posted image

dar radau kelias idejas, gal nesikarosiu smile.gif
Dėliokite pačių sukurtą dėlionę. Tereikia išsirinkti paveiksliuką, jį atsispausdinti ir sukarpyti. Detalių sudėtingumas ir skaičius turi atitikti vaikučių amžių. Jei turite meninių sugebėjimų, galite ir patys nupiešti gražų piešinuką. Taip juos labai nustebinsite.

Padarykite Kalėdinių sausainių pakuotes. O sausainius, kartu su mažaisiais iškepsite rytoj.

user posted image
user posted image
Atsakyti